Şimdi Ara

HARD DISK SOGUTUCUSU yeni bir tartisma konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar...
    yani bilgisayar teknolojisinin sonu yok..
    ureticiler urettiklerini en iyi performans saglayacaklari yerde
    oylesine uretiyorlar ...daha sonrada onlarin eksik ve dusunmeden urettiklerine cozum bulacak yeni seyler uretiliyor ..bazi hardiskler calsisrken normal isida olmasina ragmen bazilari oldukca isiniyor ve performans dusuklugu oluyor gibi geliyor bana ve piyasada simdide hard disk sogutuculari cikmaya basladi...
    hele hele bazilari kasanin onunde gorunecek sekilde ekranli ,hardiskin kullanimi sirasindaki isi degismlerini aninda gorunebiliyor..
    HARD DISK'in asiri isinmasinin ve sogutucu kullanmanin artilari ve eksileri nelerdir...







  • Aslında komlo teorisi üretmeyi çok severim. Hatta diyebilirim ki adamlar (yani HDD üreticileri) bu HDD soğutucusu üreticilerinden endirekt transferler alıyorlar onun için ısınan diskler yapıyorlar... Doğrusu kulağa hoş geliyor ama işin gerçeği böyle değil. 7200 rpm çalışan diskler eskinde beri çok ısınıyorlardı. Örneğin benim 3 sene önce kullandığım 15GB Quantum Fireball Plus'da çok ısınırdı. Şimdi diskler yarım yüksekliğe indiği için içeride hava sirkülasyonu sağlamak daha bir zorlaştı dolayısıyla daha çok ısınıyorlar. Mekanik olarak diskin bu kadar ısınması bir problem yaratmayacaktır ancak kontrol kartındaki elektronik ekipmana ne gibi zararlar verebilir bilemem.
  • bence gereksiz gürültü olur..
  • WebEX;
    anlamadim ne gurultu lu olur...
    hard disk sogutucusumu...
  • Ben Vantec marka 14 dolarlık bir HDD sogutucu kullanıyorum cok fazla etkili değil ama emin olun ki sessiz, takması vs yalnızca biraz sorun cıkarabilir, HDD kafesinize sığdıramayabilirsiniz. Samsung'un sayfasında geliştirilen teknolojiler(ısı, vibrasyon, şok vs a karşı) hakkında whitepaperlar vs var bir gozatmanızı tavsiye derim.
  • beyler ısı çok zararlı oluyor elektronik devrelere. bizim serviste aynı seri ,2 koli kartı bozuk quantum 6,4(5400) var bunlar zamanında soğutulsaydı belki bu hale gelmezdi.
    şimdiki diskler daha zor bozuluyor ama yinede bozuluyor. o nedenle soğutmak çok faydalı. benim gene 5400 ama ince olan maxtor 20gb var kartına fan taktım. isterseniz yemin ederim %30 verim arttı. disk soğutmayı geç elektronik olan tüm aletleri soğutmak gerekir. zaten sınırda çalışıyorlar bi de bizim gibiler (yani bilgisayarcılar) kesintisiz çalıştırıyor ki bu da sınırı aşmasına elektronik devrelerin zarar görmesine sebeb oluyor.

    ben ısrarla tavsiye ederim arkadaşlar hem verim hem de diskin ömrü artıyor. tamam ses çıkıyor ama sessiz fanlar da var(parası olana.)
  • KirPiX;
    kesinlikle sana kailiyoum elektrronik olan herseyin sogutulmasinda kesinlikle yarar var...
    elektronik cihazlarin saglikli ve verimli calisarak en iyi performansi saglamasi icin uygun sicaklik ortamlarinda calismasi iyi
    ancak.. uretici firmalarin bunlari dusunmeden hareket etmis olmalari kafalarda soru isaretleri birakiyor tamamen somurulecek bir kitle olarak goruluyor kullanicilar.. bilmem anlatabiliyormuyum..
    eger sen cpu satarken nasil bunun isindigini ve sogutulmasi gerektigini dusunerek faniyla birlikte satiyorsan...demi hardiskide ufak uretecegine bir sogutucu kitlenin icine yerlestirerek satabilirsin...
  • ybsert;
    arkadasim gordugum hardisk sogutuculari 3.5" olarak uretilmisler ve
    standart kasalarda sorun cikaracaklarini zannetmiyorum.
  • harddisk sogutucusu :)
  • ısınan her elektronik cihazı soğutmaya kalkarsak, ne kulak kalır ne kafa kalır..
  • webex; haklısın ısınan herşey soğutulamaya bilir ama en azından kritik olanlara bi düşün mesala power da niye var.
  • tufansen; bak kardeşim sen şimdi diyorsun ki bu dev şirketler niye düşün medi. ben de sana diyim ki disklerin garantisi 2-3 yıl civarı dimi.ev kullanıcısının bilgisayarı ısınmış yanıyor kaçının umrunda. zaten o haliyle bi 3 falan fazla sorun çıkarmıyor. 2. yıl sonunda ses falan onada eski diyo bağrına basıyo.
    açıkçası ben olsam aynısını yaparım. çünkü kullanıcılar buna razı benim amacımda kar. hakveriyorum.
  • 5 milyona escortland den kutusunda buz dağı resmi olan bisoğutucu aldım vantec inkinden biraz büyük ve hdd 28 i geçmiyo ve çook sessiz ama kasaya monte etmek için biraz hdd giriş yerleriyle oynadım (vurdum eğdim büktüm fln)
  • power buummm etmesin diye war.. kritik olanlarda tabiki olmalı ve olcak ama dediğin gibi ihtiyacı olan cihazlarda bulunmalı sogutma, ben 2.5 yıldır seagate 7200rpm kullanıyorum henuz bı tık sesi bile gelmedi ve performansı hep aynı..
  • acıkcası vben codegen kasama hdd yi sokana kadar 1 saat ugrastım, ust ve altta yeralan tutucu kanatlara sıgmıyır, dikey bi sıkısma soz konusu.
  • piyasada satılan cipler genel itibariyle 70-80 dereceye kadar dayanabiliyorlar, (uretim partisine baglı aynı seri nolu iki cip cok farklı speclere sahip olabilir) endustriyel ve askeri sistemlerde bu deger 100-150 dereceye kadar cıkabiliyor :) ama fiyatları da 10-20 katı oluyor (abartmadıgımdan emin olabilirsiniz)
  • +1ybsert
  • bazhavalar sıcakken fansız 41 derece fanlı 28 derece idi şimdi yamur yaadı hdd 17 dereceye indi heheh bu arada işlemci de boşta 27 derece heheh çok mutluyum çookk....
  • emrecangir +1
    Aynısında ben de aldım hatta 2 arkadaşıma daha aldım. dandik ama çok kullanışlı benim aopen kasamda takarken biraz sorun çıkarttı el işi yapmam gerekti ama arkadaşlarımın everest gibi kasalarında gayet iyi oturdu.Bence 1 den fazla HDD kullananların muhakkak HDD soğutması yapması gerekiyor çünkü birbirlerini ısıtıp ömürlerini kısaltıyorlar
  • vantec hdd soğutucusu nie o kadar paaalı yaw, bizde arkadaşa aldık bi tane, ama piyasada noname'ler 5 dolar, biz gittik marka olsun die bi ton para bayıldık...
    içime oturdu resmen...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.