Şimdi Ara

Kablonette Hız Nasıl Arttırılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kablonette 64k baglantım var.Bazı ayarlarla bu hız arttırılabiliyormus.Bunun nasıl yapıldıgını bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.



  • Bazı ayarlardan kastın kablo modemi hacklemek ise bu yasal değil!
  • kablo modemi uncap ederek yapılabilir..ama arkadaşın dediği gibi bu yasal değil ve çabucak anlaşılabiliyor..bunun için prglar vs piyasada dolu(ydu)..ama muhtemelen internetini 1hafta gibi bir süre kesicekler..eğer illa denemek istiyorsan bilgin olsun diye söyledim..
  • Kablo modemi kurcalamaktan bahsetmiyorum arkadaslar.Net cafede makinaları kurarken bir arkadas gelip yapmıstı.Ben dıger bilgisayarla ugrasıyordum o yuzden nasıl yapıldıgını goremedim.Net cafenin sahibi olan arkadas o an hızı arttıran kisinin yanındaydı.Bu isi nasıl yaptıgını cafe sahibine sordugumda modemle bilgisayarın iletisimini uzerinde degisiklik yaptım demis.Yaparkende ekranda hızı 172 kpbs gosteren bir ibre cıkmıs.Bu arada abonelik 64k.. Dah arttırayımmı diye de sormus yani o kisi.Bulamıyoruz o arkadası da.Bir yazılımla yapıyor bu isi galiba Ama hala bulamadım bu bilgiyi.Format atıcam ana bilgisayara Yazılımla yada ayarlarla hızı arttırmanın yolunu bulmam lazım yani.Bilen arkadasların yardımlarını bekliyorum.
  • işte hattın kapasitesini arttırmakta hacktir ve çabucak anlıyolar.
    anlayınca bi daha abone olamıyosun. yeni yasalar falan çıktı işte.
  • ya belki de cable modem booster vs türü bir prgdır..o hız olayını gösteren çok şey yanlış olabilir arkadaşım..gir kablonet.com.tr sayfasına gir hız testine bakalım 64K çıkacak mı? veya ultratv.com adresinde dene..ben 256K bir hat üzerinde denediimde 512K çıkarmıştı o testler hızı bir çok seferinde, server durumuna hat yoğunluğuna vs gibi çok şeye bağlı o testler..o çoğu prgda işe yaramıyor bildiğim kadarıyla zaten, istiorsan dene..yani bir de mantıksız gelen kısım şu..172K görülyo ve adam daha arttırayım mı diye soryo..arttırsın kardeşim fazla hızdan kim ölmüş?..bence sadece basit ve işe yaramayan bir prgdır. Bir de aklıma takılan başka bir olay..modemle bilgisayarın iletişimini değiştirmiş senin söylediğine göre..başlı başına saçma, hızı modem-pc arasındaki iletişimi değiştirerek arttırmak BANA fantazi gibi geliyor bir o kadar da mantıksız..ama yine de sen sor ne diyeyim şimdi..
  • Kablonetin sitesinden hız testine giriyorum.170-190 kpbs cıkıyor.Var bunun bir yolu ama ulasamadım gitti o bilgiye.
  • Daha önce kablonette çalışmış ve ayrılmış birisiyle bir süre önce bu konuda konuşmuştum. Kendisi kablonet in Türkiye'de yap-işlet-devret modeliyle oturtulması sebebiyle hem donanım hem de personel anlamında yatırım yapılmadığını söylemişti. Bu sebeple, uçmadıktan sonra(64ü 128 olarak kullanmayla 512 kullanma arasında yakalanma riski farkı var) yakalanılmayacağını , zaten çok fazla bir yaptırımı olmadığını söylemişti. Ama bazı arkadaşlar, yeni kanunların çıktığını söylemişler, bundan haberim yok açıkcası.
  • 64K bağlantı adı altında 128K verdiklerinden 128K'yı aşman teorik ve prtik olarak imkansız. Tabi, sen gel koy kendi kablonet ağına ölçüm yazılımını, sonra da "bak ne kadar" hızlı diye kandır milleti. Kablonet'in sitesi ile senin makinen aynı IP aralığı içinde olduğu için mantık olarak aynı server'da bulunuyorsunuz, kablonet'in sitesinden de ölçüm yaparken yüksek çıkıyor sonuçlar. Aynı olayı download.com sitesinin ölçüm yazılımıyla yapın, sonuç kablonetinkiyle ne kadar alakasız görün.
  • +1 !!
  • Twister nickli arkadasım.Net Cafe isleten arkadaslarım var.birinde 64 k baglantı aboneligi var (ayarlarıyla oynanan cafe), digerinde 128k aboneligi var.64k aboneligi olan cafede baglantı daha hızlı download comdan dosya indiriyoruz 64klık baglantısı olanla 16 k civarı iken, 128k lık baglantısı olan 13k civarı ile indiriyor.Sayfa acıs hızında da acıkca belli fark.[frndsp]
  • 128K'lık hizmet aslında 192K'lık hizmet oluyor. 64K'lık hizmet aslında 128K'lık hizmet oluyor.
    128K kullanan internet cafe 192K ile bağlanmış olursa teoride 24KB/sn ile dosya indirmeli, 64K kullanan cafe 128K ile bağlanmış olduğu için teoride 16KB/sn ile dosya indirmeli. 128K olan internet cafe'de ana makine ilehttp://192.168.100.1/signal.htm adresine gidip downstream channel bölümünde max. bitrate bölümüne bir bakın. Eğer 192000 bps yazıyorsa internet cafenin hızı yavaş demektir, teknik destek isteyin (bence)
  • Kablonet ADSL gibi dedicated bir hat değil. Bu sebeple tanımlanan bant genişliğini aşmak mümkün.
  • kimse tersini söylemiyor sadece yasal değil deniyor..ama arkadaşın anlattığı gibi 64K ile 16k/sn zaten bilinen birşey...asıl 128K hizmet alanda bir sorun var 64K'nın marifetinden çok..
  • Arkadaslar kablonetin fazladan hız verdigi dogru.Bu konularda bilgili oldugunuzu goruyorum.Olay hız konusunda aynen dediginiz gibi.Ancak 128k lık baglantı olması demek ortalama 16kb/sn demek degildir.50kb/sn ile baslayabilirsiniz downloada ancak bu 10kb/sn yeye dusebilir.64k lık aboneligi olan cafe ile 128 aboneligi olan cafe arasında hız bakımından pek bir fark yok.64k aboneligi olan azda olsa daha iyi.Yani hız bir program sayesindemi herneyse iste arttırılmıs.modemikurcalamadan arttırılmıs.nasıl?Bunun icin programlar var diyen arkadaslar da var ancak bu arkadaslar hala bu programların neler oldugunu soylemediler.Soylerlerse memnun olacagım.[frndsp]
  • Şöyle, bu programların WinXP altında çok çok az performans veriyorlar ya da performansı düşürüyorlar. Bunun nedeni WinXP'nin TCP/IP ayarlarının Win98 ya da WinME'ye göre daha iyi optimize edilmiş olması. Bu programlar ancak Win98, WinME ya da Win95 altında işe yarıyor. Eğer işletim sistemi XP ise bu programlarla pek uğraşma derim, çünkü pek fazla yararı olmuyor (hatta bu konu Chip dergisinde de bir ara araştırılmıştı), aynı sonuca ulaşılmıştı.
  • +1523907472834 artık ne diyim yani..hala prg vs diyen olursa:)
  • ha bu arada prg istemiş arkadaş chip dergisinde geçen prgmın adı cable modem optimizer(www.flyyasoft.com) sözde LAN ortamında işe yarıyormuş..veya download.com dan aratılabilir zaten "cable modem" vs die..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.