Şimdi Ara

İnternetteki değişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • <font size='3'>Milliyetin bugünkü web sayfasından alıntı;</font id='size3'>

    Microsoft, Explorer'da devrim yapacak, web siteleri etkilenecek!

    Yazılım devi Microsoft firmasının, başka kuruluşlar tarafından geliştirilen yazılımdan alıntı olduğu öne sürülen İnternet Explorer (IE) tarayıcısında gerekirse köklü değişiklikler yapmaya hazırlandığı öne sürüldü.
    Chicago'daki bir federal mahkeme kısa süre önce Microsoft firmasını, alıntı yazılım nedeniyle, özel bir kuruluş ve California üniversitesine 521 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti.
    Microsoft firması, mahkeme kararının tebliğinden sonra, internet standartlarını denetlemekle görevli ''World Wide Web'' (W3C) konsorsiyumuna başvurarak, Explorer'da değişiklikler yapmayı planladığını bildirdi.
    Uzmanlar, değişikliklerin halen internette bulunan çok sayıda web sitesini etkileyeceğini belirtiyor.
    Federal mahkeme, IE tarayıcısına ekli plug-in ve applet'lerin, ''Eolas Technologies'' adlı firma ve California üniversitesinin elinde bulunan patentleri ihlal ettiği sonucuna varmıştı.
    W3C konsorsiyum başkanı Steven Bratt, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Microsoft mahkeme kararına cevap olarak, yakın gelecekte, IE tarayıcısının yazılımında değişiklikler yapabileceğini kurumumuza bildirmiştir'' dedi. Bratt, ''değişikliklerin internette bulunan çok sayıda web sitesini etkileyeceğini'' de kaydetti.

    TOPLANTILAR YAPILIYOR
    Microsoft'un kararı üzerine W3C, aralarında Microsoft'un da bulunduğu firmaların temsilcilerini bir araya getiren bir toplantı düzenledi.
    Toplantıda uzmanların, Explorer tarayıcısında yapılacak değişiklikler ve bunun web siteleri üzerindeki etkisiyle ilgili görüşlerini ortaya koydukları bildiriliyor.
    San Fransisco'da yapılan toplantıya yaklaşık 50 uzmanın katıldığı, çok sayıda uzmanın ise telekonferans yöntemiyle görüş belirttiği öğrenildi.
    Microsoft sözcüsü Jim Desler ise ''firmanın mahkeme kararını temyize götüreceğini, ancak bunda başarılı olamadığı takdirde IE tarayıcısında değişiklikler yapmayı düşündüğünü'' doğruladı.







  • Degisiklik, evet bu sefer de baska bir browser dan alinti yapilir iste size degisiklik.
    [djsm]
  • hehe! etkilenecek siteler ise senelerdir kodunu sadece ie ye gore duzenlemis , diger browserlarda da ayni sonucu veriyor mu diye acip bir bakma zahmetine bile girmemis coder kurbani siteler(ornek; ntvmsnbc.com).
    yararli bir olay, cumle alemin web tasarim sirketlerinin ne kadar sallama isler yaptigini gorme firsati olacak. insanlar ie kullanmadigi zamanlarda karsilastigi sorunlarin browserlardan degil siteden oldugunu o vakit fark edecekler. umarim..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cezve</i>
    <br />hehe! etkilenecek siteler ise senelerdir kodunu sadece ie ye gore duzenlemis , diger browserlarda da ayni sonucu veriyor mu diye acip bir bakma zahmetine bile girmemis coder kurbani siteler(ornek; ntvmsnbc.com).
    yararli bir olay, cumle alemin web tasarim sirketlerinin ne kadar sallama isler yaptigini gorme firsati olacak. insanlar ie kullanmadigi zamanlarda karsilastigi sorunlarin browserlardan degil siteden oldugunu o vakit fark edecekler. umarim..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    yoksa sen baska turlu mu dusunuyordun?

    herseyi microsoft'a kabahat bulurken, senin bu sozlerin iltifat oldu ya ehe




  • +1
  • sahraaa2002, iltifat? kime iltifat? microzort a mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.