Şimdi Ara

Sessiz Bir PC icin yapilabilecekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben ekran kartından fazlasıyla yararlanmak istiyorsan değiştirmen kanaatindeyim.
  • Zalman'ın soğutucularını takınca genelde ekran kartını daha iyi overclock edebiliyorsun yada aynı değerde kalıyor en kötü durumda 1-2 Mhz azalıyor.

    Izgaraları neyle kestin ben çirkin bir görüntü olmasın diye kesmeye cesaret edemedim.

    Power supply'ın fanını garantisini umursamıyorsan yada bittiyse bir tane ZM-F1@ 1600 rpm'deki haliyle değiştirebilirsin. Tamamen sessiz olur ve bencede güç kaynağı için yeter.
  • Izgaralar için ; ucu bıçak gibi inceden kalıan giden bi testere alınarakdan ızgraların arasına sokmak suretiyle kesilebilir... ilki zor olabilir fekat daha sora testere nin çalışma alanı genişliceğinden kolayaşıcaktır. Ondan sorada yuvarlak eğe ile fazlalıklar alınabilir...
    Bende yapacam ama bi türlü fırsat olmadı.

    Şöyle adam gibi bi su soğutma olayı olsada geçsek yaw gözüm arkada kalmamalı akvaryumda balık besler gibi ay yemi bittimi suyu kirlendimi azaldımı felan gibi olaylarla zırt pırt uraşmak bayar...
    innovatek lazım sanırım ama oda pahalı:)
  • bu konuda en tecrübeli kişilerden birisi olan Police'in bile suyunda o kadar zehirli maddeye karşın yine yosun filan yetişmiş valla bana sorsan bu nedenlerden dolayı su soğutma ile uğraşamam
  • merhaba,

    Gun "Zalman'ın soğutucularını takınca genelde ekran kartını daha iyi overclock edebiliyorsun yada aynı değerde kalıyor en kötü durumda 1-2 Mhz azalıyor" demissin, biraz aklım karisti.Sen iyi sonuc aldinmi?
    Yani overclock yapabiliyormusun? Ve fansiz mi kullaniyorsun.
    Ben izgaralari teneke makasi ile kestim.Kenarlarda biraz kalintilar kaldi tam sifirlayamadim hepsini.Ama ondeki zaten gozukmuyor.Arkadakini de su gri kopmaz bantlar var onla cevresini sardim; fena olmadi.

    Aslinda arkadaslar arsinda kasalarini daha sessiz yapmak icin (tabi performansi da gozden uzak tutmadan) ugrasan ne cevherler vardir ama dedigim gibi bu baslik overclock olayi kadar ilgilrmdirmedi bir cok arkadasi sanirim.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ring</i>
    <br />merhaba,
    Aeneis, ben de hafta sonu deneyyeim bari.Peki kasanin onunde de fanin montaj edildigi yerde delikli kısım var, burayi da kestin mi fanin olcusunde?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    ben sadece yuwarlar olan bölümü kestim bide fana göre onu tutan arkadaki plastiğin yuvarlağını...fanı yine plastik ile tuttuyorum..

    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Bir de Asus T-10 nun da powersupplyindan hissedilir ses geliyor.Bu konuyu powersupplyi degistirmeden cozebilen var mi?<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    onunda korumalığını kesip yerine daha az ses çıkarıcak bir korumalık takıp yada takmıyıp seste azalma sağlıyabilirsin bide fanı yağlıyabilirsin işe yarıyor..




  • @gun
    evet bahsetmişti bi süre sora salak saçma bakteriler felan ürüyomuş su böle bi yağ gibi felan oluomuş heh....
    sora su soğutma kitinden mikrop kapan ilk kişiler olarak tarihe geçmiek muha.

    Bu arada 2100 devilik vantec silent fan dada kauçuk conta vs gibi bi olay sesi azaltırmı yaw?
    ama kesinlikle ızgaraları kesmek lazım uğultu yapıyor o ayrı...
  • merhaba,

    Aeneis, powersupplyin fan izgarasini cikartmak kesinlikle sesi azaltmiyor T-10 da.Deneyip gordum.Fanlar icin de Philips in spreyini kullaniyorum.
    Ancak T-10 powersupplyi biraz sesli;sistemin acilisinda fanini durudurup ses duzyine bakarak bunu rahatlikla gorebildim.Belki yalnizca fanini degistirmek ise yararyabilir.Bir arastiracagim.
  • Kendi sistemimde en fazla yararı PSU yu değirtirmekle sağladım
    Tokyo marka ucuz PSU YU SATIP Aopen kasadan çıkma FSP 300 aldım
    Sest en önemli düşüşü bu şekilde sağladım
    İkinci olarak fan ızgaralarını kestim
    Bu da bir hayli etkiledi
    Fakat hala tam anlamıyla sessiz değil
    www.overclockers.com da çok basit bir fanmate yapımı vardı
    Şu an onu deneyeceğim
    Yapımı çok ama çok basit
    1 transistör 1 potans ve giriş çıkış pinlerinden oluşuyor ve madeni 100000 lira büyüklüğünde
    Tabi biraz harcama btçesi mevcut olsa fansız çözümler bence çok uygun
  • Aopen'nın Psu noise controller war ondan az ses çıkarıyor...
  • Benim standart kasam ve güç kaynağımdaki sorun kuzey köprüsü fanının gürültüsü. Çünkü hem PS arkasındaki ızgarayı kestirdim, hem CPU cooler'ım spark7 (manuel kumanda ediyorum), hem de eksoz fanım TT coolmod (ısı kontrollü kulanıyorum). Şu anda gürültüyü Neo 2 anakartımın kuzey köprüsü fanı yapıyor. Bit kadar fan 7000 devirle dönüyor. Ama ses daha önceki sistemlere göre oldukça azaldı. Amerika'dan 12cm. ısı kontrollü ve ışıklı fan getirtmek niyetindeyim (ışıklısı zaten yok ama esas olarak fiyat yarısı kadar). Bu arada eksoz fanının arkasındaki ızgarayı da kesip attım.
  • merhaba,

    Suan PSU degistirmem maddi nedenlerden dolayi zor.Zaten Asus T-10 larin ses disinda PSU da problemleri yok.Ama bazi denemelr yapacagim hafta sonu.
    Bu aradawww.overclockers.com' u incelerken HDD sogutulamsi ile ilgili sandavic panel turu bir calisma gordum, uygulamasi kolay ve testlerde sonuc tatmin ediciydi.
    Gerci ben Escortland magazasindan HDD sogutmasi icin bir fanli sogutucu aldmistim yeni.Bu alet de denildigi gibi markasiz olmasi ve 5mil. gibi ucuz bir fiyata satilmasina ragmen oldukca sessiz calisiyor.Performans ile ilgili bilgiyi hafta sonu gecerim.
    Falco.N fanmate leri yaparsan lutfen bize de bilgi verirmisin?
  • ben amd box fanını hdd nin altına koydum
    yazın en sıcak halde 34 dereceydi ama hsc-62v den fazla ses yapıyo kasa içinde
    bu arad dediiiniz o hdd soutucusunu ben de buldum 7 milyona çift fan metla gövde üzerine bence hdd ye yeter ve sessiz olur
    saygılar................
  • merhaba,

    Hafta sonu HDD sogutucuyu deneyecegim.Gerci benim IBM 40GB HDD pek isinmiyor.Dun aksam biraz Sisa nin Burn testlerinden yaptim.1-2 saat calistirdim sicaklik en fazla 38 gordu.
    Bir arkadasim isteyince satmak zorunda kaldim.Bakalim yerine alcagimiz da (120GB dusunuyorum)en az IBM kadar iyi olur.
  • Zalmanın ekran kartı soğutucusu bende bir kartta 5 Mhz filan oc'yi azalttı diğerinde aynı kaldı ikiside fansız idi. Ama şahsen bence fansızda yeterince iyi. Yüzey alanı 1400 Cm2 olduğundan fana gerek yok yani.

    Her neyse kesinlikle herkese tavsiye ederim. T10'un güç kaynağındaki fan söyleyeyim ısı kontrollü zaten fakat fan düşük hızlarda çalışırken tırrrr diye bir ses yapıyr bunun nedenide yabancı forumlardan öğrendiğime göre ball bearing olması. Sleeve bearinglerin hızı azalsa bir sorun olmuyor. Onun için o fanı mutlaka sessiz bir fan ile değiştirmek gerek.

    Msi neo'nun kartında ise 7000 rpm yapıyorsa onu sök at yerine bir NB-47J al canavar gibi valla yüzey alanı çok geniş ve büyük olduğundan fansız bile senin kuzey köprüsüne yeter benimkini Abit'in fanlı çözümünden 8 C aşağı düşürdü. Birde tabii benim hayvani 92 mm'lik zalman fanın Thermalright'ın üzerinden kuzey köpüsüne ekstra hava akışı sağlaması var.




  • merhaba,

    gun, bu 92mm fani nerde kullaniyorsun.Bende kasafani olarak 2 tane 80mm var.Bir tanesini 92 ile degistirmeli mi ,daha mi iyi olur?
  • Kasana uyuyorsa tabii daha iyide kasana uyacağını sanmam özel diyzayn ediliyor olması gerekiyor.

    Ben işlemcinin üzerinde kullanıyorum işte SLK-900U'nun üzerine takılıyor.
  • selamlar

    ses konusu bence de gerçekten çok önemli fakat çözümü de yok gibi görünüyor. eskiden oldukça sesli olan bilgisayarım yukarıda bahsedilen fan kesme zalman f1 düşük devir gibi önlemlerden sonra oldukça sessizleşti fakat o az ses bile beni rahatsız etmeye başladı(insan dediğin tatminsiz bir mahluk) ne de olsa yanı başınızda duran 6 adet fan her ne kadar az ses yapsada birleşince bir miktar rahatsız edici olabiliyor.

    asıl gereken mutlak sessizlik
  • " asıl gereken mutlak sessizlik "

    ephesus, bilgisyarin dugmesini sonsuza kadar kapatmaktan sozetmiyorssun degil mi? :)
  • asıl sessizlik su soğutma + 4 lü veya 6 lı fan kontrol cihazı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.