Şimdi Ara

Kalici Altyazi eklemek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Arkadaslar lutfen yardim edin. Ben altyzilari kalici olarak avi filimlerime eklemek istiyorum bunun icin bildiyiniz bir program varmi aslinda birtane vardi ama bunu birturlu bulamiyorum. Lutfen bileniniz varsa ismini verirmisiniz. simdiden tesekkurler.



  • kalici olarak derken ne kast ettigini anlayamadim ama DivxG400 diye bi program var mediaplayer,radlight gibi bi sürü video playera altyazi eklemeye yariyor çokda basit bi arayüzü var...
  • G400 senin işine yaramaz anladığım kadarı ile sen video dosyasının üzerine yazıları birleştirmek istiyorsun aynı vcd lerde olduğu gibi.
  • Merhabalar,
    Evet aynen VDC oldugu gibi altyazilari eklemek istiyorum. Yokmu bununla ilgili bilgisi olan????
  • Merhaba,

    Bunun için öncelikle Virtual Dub isimli ücretsiz (freeware) programı bilgisayarına yüklüyorsun; zaten 1 MB'dan daha az bir program. Sonra "subtitler" isimli plug-in i bulup Virtual Dub'ın altındaki "plugins" klasörüne yüklüyorsun. Bu "subtitler" isimli program, adından da anlaşılacağı gibi, filmlerimize altyazıları montajlamaya yarayacak.

    Elimizdeki altyazı dosyasının .ssa uzantılı olması lazım. Eğer bu formatta değilse, subtitle çevirici program bulup, altyazımızı .ssa formatına çeviriyoruz. Artık işleme hazırız.

    1-) Virtual Dub'ı çalıştırıp, open video file ile filmimizi açıyoruz.
    2-) Yukarıdaki "Filter" menüsüne girip, "Add" ile açılacak olan menüden "subtitler" isimli (az önce indirmiştik) plugini seçiyorsun. Ufak bir pencere açılıyor. Bu pencerede de .ssa uzantılı altyazı dosyamızı gösterip "OK" diyip çıkıyoruz.
    3-) Compression da, bilgisayarındaki video codeclerden birini (tavsiyem divx 4,5 codecleridir) gösteriyorsun.
    4-) Save as diyip kayıta başlayabilirsin.

    Kolay gelsin, karışık gibi oldu ama sormak istediğin herhangi bir anlamadığın noktayı tekrar açıklayabilirim. Zaten programları indirince de, kolay olduğunu görebilirsin.
  • Merhabalar,
    Cevaplar icin tesekkurler.
    Factor-B arkadas dedigini deneyecegim. Bakalim basarabilecekmiyim?
    tesekkur...
  • factor birşey soracağım
    altyazı normal türkçe karakter sorunu yok.
    Fakat işlemin sonunda altyazıyı ing karakter kullanarak yüklüyor.
    Bende 2 sene önce denememi yapmıştım fakat böyle sorun olunca bırakmıştım. Merak ettim acaba bu sadece benim başımamı geldi yoksa ekstra bir ayarı var mı?
  • Evet asistan, o bende de oluyor. Altyazılarda hiçbir sorun yok Türkçe karakterlerde; ama virtual dub ile işleyince, ı lar i,ü ler u filan oluyor.
  • sağolasın,
    bir türlü bulamadım şunun çözümünü
    heralde buluruz bir ara
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.