Şimdi Ara

arabayla ege-akdeniz turu planlıyorum ve yardımlarınıza ihtiyacım var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
45
Favori
178.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar temmuz başında arabayla tatile çıkmayı planlıyorum. ege-akdeniz kıyı boyunca birkaç yerde konaklayarak (pansiyon) inmeyi planlıyorum. güzergah hakkında önerileriniz nedir? bir de tecrübelerinizi aktarabilirseniz memnun olurum.



  • arkasım bende aynı durumdayım bende aynı tatili pilanlıyorum benimde önerileri ihtiyacım var ,birileri bize yardımcı olsun
  • arabayla işin aslı şehirlerarası yolculuk tecrübem bile yok. ondan dolayı arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
  • ben sanırım bulamıcam saatlerdir nette araştırma yapıyorum ve bulamadım .bu yüzden kelebekler vadisinde 3 gecelik kamp yapmayı planlamaya başladım .sana daha gitmeden tavsiye edebilirm biraz araştırma yap istersen sende
  • Araba aldığımız sene eşimle akdeniz ege turu yapmıştık.
    Antalya konyaaltı ndan girip izmir den çıktık. yaklaşık 20 günde 4000 km yol yaptım. Döndüğümde 1 hafta kendime gelememiştim. ama hayatımdaki en güzel tatil oldu diyebilirim.

    Antalya da şelaleler, (düden kurşunlu ve manavgat)
    Antalya da yanartaş, olimpos
    Kaş da Tekne turu
    Fethiye ölüdeniz de paraşüt (yamaç paraşütü için kamyonet arkasında babadağ a tırmandığına değmez, tekne ile çekilerek yapılan paraşüt aynı işi görüyor)
    Fethiye saklıkent te alabalık yemek
    fethiye de Tekne turu (kelebekler vadisine de uğruyor.)
    Marmaris de inbükü Koyu. tekne turları
    Kuşadasında milli park
    Bodrum Kalesi
    Efes Harabeleri.

    Aklıma ilk gelen ve görmenizi tavsiye edebileceğim yerlerdir.

    Sorunuz olursa cevaplarım. İyi yolculuklar




  • hocam çok teşekkür ederim. tecrübelerinden daha sonra da istifade etmek isterim.
  • dostum tatile nerden gittiğini öğrenebilir miyim (4000 km sağlam yol demek) bir de nerelerde konakladınız? yani konaklamaya işin aslı çok para vermek istemiyorum ondan soruyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktorfatih

    dostum tatile nerden gittiğini öğrenebilir miyim (4000 km sağlam yol demek) bir de nerelerde konakladınız? yani konaklamaya işin aslı çok para vermek istemiyorum ondan soruyorum.


    İstanbul da oturuyorum. Benimde ilk şehirler arası yolculuğum olmuştu. Hatta o zamanlar ş.içi tecrubem de 5-6 bin km ancak vardı. Benim gibi tek şöför gideceksen işin zor onu baştan söyleyeyim.

    Konaklama işine gelince :
    Gündüzleri gezdiğimizden geceden geceye uyumak için otellerde kaldık. Öyle havuzu olsun, denize yakın olsun demedikten sonra uygun fiyatlı otel çok..
    Tv si olsun, kliması olsun, temiz olsun yeter deyin siz sadece. (Pazarlık yapmayı da unutmayın.)

    Ayrıca bagajda çadırım, hamağım, şişme yatak mangal vs gibi kamp malzemelerim de vardı.
    Yolunun üstünde Milli parklara ait çok güzel kamp alanları var. İçinde elektrik, buzdolabı, wc, duş, çamaşırhane, restorant gibi her türlü imkan var. gecelik de 10-15 tl gibi uygun bi fiyat.. Ağaçların altında, deniz orman iç içe, yıldızları seyrederek uyuması da çok güzel oluyor.


    Başka sorunuz olursa cevaplarım.




  • bende böyle bir tatil düşünüyorum istanbuldan çıkıp antalyaya kadar egeden gidip gezmek bi gece orda bi gece burda kalmak istiyorum, yollarda geceleri rahat edebileceğimiz eşinizle rahatlıkla uyuyabileceğimiz yerler varmı en çok bunu merak ediyorum.
  • Gecen hafta icerisinde buna benzer bir tur yaptik.
    2500 km tuttu. istanbuldan cikip, geri donduk.
    Marmariste uzunyalida Adem & Eve otel diye bir otelde kaldik. Odasini temiz bulduk. Gecelik 2 ki$i 40 TL idi. Kahvalti dahil.
    Ayrica ak$amlari sherwood diye bir yerde yemeklerimizi yedik. Gayet ucuz ve lezzetli idi. $iddetle oneriyorum. Sahilde sherwood onunde $ezlong ve $emsiye ucretsiz. Soguk 50cl efes $i$e bira 3.5 TL.
    Ordan fethiye ovacikta apart otelde kalmaya basladik. the milky way apart diye bir yer idi. Fethiye ovacikta, bizden ba$ka ingilizler vardi sanirim.
    yemek almadik, gecelik 50 TL ye anla$tik. ilk ba$ta tam pansiyon 110 demelerine kar$in yemek istemiyoruz deyince 50 ye du$ebildiler. Ayrica odalari bo$tu herhalde. Dublex aparti idi ve mutfak ekipmanlari, kettle'i, buzdolabi, mikrodalgasi mevcut idi.
    Burada dalyan a gecip tekne turuna katildik. Tekneler ile iztuzu plajina gittik, ve orda denize girdik. gozlemeler ordaki tesiste 6 tl idi ama kocaman ve de icleri cok iyi idi.
    Oludeniz e gittik. araba ile giri$ 14 tl, 2 $ezlong ve 1 $emsiye 18 tl. Denizi igrenc gozuktu bana, yosunlu felan, girmedim bile. Oludeniz icin, orda bir otopark var. gunluk 5 tl. oraya birakin aracinizi, ben verdim 14 tl, icime oturdu...
    oludenizden kalkan tekneler ile kelebekler vadisine gittik, ak$am donduk. Cok guzeldi. Ordaki tesiste ogle yemegi yedik, bulgur pilavi + nohut + salata yiyebildigin kadar, 5 tl.
    Ordaki kamplari gordum, ama pek mantikli bulmuyorum, Cunku kanyonu gezerken bile bissuru bocek soktu orami burami, orda kalsam kimbilir ne olur !!
    Ayrica fethiye kayakoy e gittik. giri$ 8 tl idi. muze kartiniz varsa ucretsiz..
    ordan gemiler adasi plajina indik, pek matah bir yer degildi, ama yakin diye inelim dedik...
    Fethiye den kalkan a gecip orda gul pansiyon da kaldik.
    oda ve wc si kic kadardi. Fakat guzeryuzlu idiler, ve de terasi, yani kahvalti ve cay ictiginiz yeri, muhte$em idi. Kalkan koyunu tam ortadan ve de yukardan goren super manzarasi vardi. 50 Tl ye guc bela anla$tik. 65 den inmedi diger pansiyonlarda..
    gece kalkanda yemek yedik, biralar 3.5 -4 tl, fakat yemekler cok pahali idi. Ingiltere amerika maci vardi, ortalik mac gumburtusu ile dolu idi.
    hem marmaris hem de kalkan, ingiliz akinina ugrami$, resmen turk turist cok azinlikta ve de ihmal edilmi$ durumda.. Evet ikisi de pahali mekanlar ama o olcude de hizmet kalitesi ve yiyecek lezzeti yuksek..
    Kaputa$ plajini da gorup, ka$ uzerinden geri donduk. Kaputa$ta hicbir$ey yok. Ogle arasi gidiyorsaniz $emsiyenizi almayi unutmayin.
    ka$ta guzeldi, daha az ingilizle$mi$ bir yer.
    ka$ elmali korkuteli uzerinden geri donduk. Yollar bayagi hirpaladi. Dag yolu ve cok virajli..
    Kutahya afyon arasinda da yol cali$masi var. cogu yerde tek $erite iniyorsunuz. ve de cogu yerde de gidi$ geli$li yollarda uzun kamyon arkalarinda diziliyorsunuz. Bilecige gelince rahatlayin, sonrasi onunuz duz.




  • burada güzel paylaşımlar var.. ben de iki çocuklu bir aile olarak böyle bir seyahati düşünüyorum... önerilerin devamı gelirse memnun olurum..:
  • Kaş elmalı korkuteli üzerinden gelmenizi tavsiye etmem. O manzara vs olayı güzelde o dağ yolunda virajdan insanın içi dışına çıkıyor. Bir de bu tatillere çıkarken çift şöfor çıkmaya çalışın arkadaşlar. Zaten memleketin yollarının kalitesi malum. Üstüne aceleci trafik canavarlığı da eklenince o pişen kafalar çok can alabiliyor. Aman dikkat !!!
  • arkadaşlar peki istanbuldan fethiye inmek için hangi yol daha rahat olur, km.den çok kamyon otobüsle uğraşmak istemiyorum, dönüşte bodrum izmir istikametinden istanbula gelmek istiyoruz ama.
  • arkadaşlar ben ankaradan gideceğim. hangi güzergahı izlemeliyim.finike-datça arasında tatil planlıyorum.
  • arkadaşlar çok güzel şeylerden bahsetmiş....ben urfadan tek şöfor cıkacam..konyada dinlenecem...sonra alanya incekum orman kampında 2-3 gün kalacam cadırı olanlara tavsiye ederim..oradan fethiyeye dogru sahilden gidelim diyoruz 5 kişi olacaz...yalnız böyle daire seklinde yada iki odalı mutfagı içinde bi apart bulabilirmiyiz yol üzerinde günlüğü 100 liraya kadar...körü körrüne gitmek istemiyoruz ya denk gelmezse bi yer coluk cocuk yollarda sıkılmayalım zaten tek şöförüm....

    birde antalyadan fethiyeye kokuteli üzerinden mi raahat olur yoksa sahildenmi...sahil cok mu virajlı....kemer üzeri yani....
  • yokmu tatililni buralarda geciren bi donanımhaberli.......
  • 1.4 benzinli arabayla aşağıdaki turu yapmaya kalksak ne kadara mal olur tecrübeli arkadaşlardan yorum rica edebilirmiyim ?
    http://www.jollytur.com/kultur-turlar.aspx?Id=356
  • Marmarise inerken gökova körfezini de görmenizi öneririm. Orada bir çay vardı (yanlış hatırlamıyorsam azmak çayı) gökovaya gidin, azmak çayında ufak teknelerle gezi var onlara katılın, tam uçta oranın yerli halkının bildiği bir plaj var o plaja mutlaka gidin, oradan çıkıp marmarise inin, marmarisi ve içmeler mevkiini gezin, sonra datçaya geçebilirsiniz, datçaya devam ederken marmarise yakın bördübet var. oraya uğrayıp amazon camping te kalmanız şiddetle tavsiyedir. Tam bir doğa harikası, ama her güzellikte olduğu gibi bu güzelliğe ulaşmak içinde bozuk yollardan geçmeniz gerekecek (ben 2007 de gitmiştim düzeldiyse şanslısınızdır) Marmaris için bu kadar önerilerim.
    Bodruma gidecekseniz bodrum zaten ayrı bir yer, tekne turu mutlaka yapın bodrumda. görmediyseniz bir akşam halikarnas görülebilir, bodrum kalesini gezebilirsiniz. Turgut reis ve türkbükü gezilecek diğer yerler,




  • antalya beldibinde klimalı sıcak sulu 2 kişilik pansiiyon geceliği 25 tl. bilgiinize
  • Ne olursa olsun Şirince yi es geçmeyin, çok güzel bir köy, Efes yakınlarında..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.