Şimdi Ara

14- İTALYA GP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu biraz erken açtım arkadaşlar çünkü sezon sonuna yaklaşıyoruz ve heyecan oldukça artıyor. Hem her çıkacak haberi buraya yazmanızı rica ediyorum. Süper bir konu yapacağız. F1 son 3 yarışa girerken bu heyecana kayıtsız kalamayız kesinlikle. Ben elimden geldiğince haberleri çevirip buraya yazacağım. Hep beraber tartışıp tahminlerimize yön verebileceğiz ve....

    Bu yarıştan itibaren yeni bir uygulamaya başlayacağım. Yarışları digital yayından kaydedip hizmetinize sunacağım. Bunu sadece ilgilenecek arkadaşlarla yapacğım. Bunun için sizden ricam ilgilenen arkadaşların lütfen bana PM.den mesaj atmaları. Bu konuyu dağıtmamamız açısından çok önemli. Gereken duyarlılığı göstereceğinize inanıyorum arkadaşlar. Sayı arttıkça maliyet.te düşecektir. Hatta bunu imkan olsa DVD olayına çevirebiliriz. Eğer ilgi çok olursa hiç çekinmeden bir DVD Recorder alacağım. Ama şimdilik isteyenler VCD.ye kavuşabilecek.

    Saygılarımla ...







  • beni sayabilirsin. Zaten pm atmıştım sana.Bu işin içinde ben varım
  • İşler iyice kızıştı


    F1 Dünyası, Budapeşte’de tarihinin en genç yarış kazanan yıldızı İspanyol Alonso’yu ayakta alkışlıyordu.


    NTV-MSNBC



    26 Ağustos 2003— Budapeşte’nin yıldızı hiç kuşkusuz baştan sona mükemmel bir performans gösteren Renault pilotu Fernando Alonso olurken yarışın sonucu da son yılların en bilinmeyenli denklemini oluşturdu. Artık pilotlar şampiyonasında; Schumi, Montoya ve Kimi’den oluşan üç silahşör gurubunun aralarını sadece 1’er puanlık farklar ayırıyor. Bitime 3 yarış kala ise zirvede işler iyice karıştı !...

    NTVMSNBC.den alınmıştır.
  • F1 hız kesmeden sürüyor

    2003 sezonu herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Budapeşte GP’si sonrasında 13 yarışta 8 farklı birinci çıkarmayı başaran Formula 1, bu başarısıyla geleceğini de garanti altına alacak gibi görünüyor.

    26 Ağustos 2003— Çok değil, bundan 5 ay önce “Formula 1’i kim kurtaracak?” konulu yazılar yeralıyordu F1 köşelerinde. 2002’de Ferrari ve Michael Schumacher’in kurduğu inanılmaz üstünlük, F1’in geleceğini belirsiz hale getirmiş, adeta Formula 1’in “yükselen değer” olma özelliğini tehlikeye atmıştı. Seyirci sayısı düşüyor, sponsor ilgisi azalıyordu spora. Herkes geleceğin belirsizliği üzerine konuşuyordu...

    Derken 2003’ün hemen başından itibaren uygulanacak ve önümüzdeki yılları da etkileyecek bir dizi karar alındı F1’in yetkili birimlerince. Yapılan ilk yorumlar pek de olumlu değildi. Alınan kararlar Ferrari’yi yavaşlatmaya yönelik gibi duruyor, bazı spor severler tarafından “kazananı cezalandırmak” olarak nitelendiriliyordu. Kısaca 2003’ün nasıl geçeceği pek de bilinmiyor, F1 severler art arda gelecek olası Ferrari zaferlerinden korkuyordu. Ciddi bir sınav verecekti Formula 1 Dünya Şampiyonası...



    2003 sezonunda kim şampiyon olur?



    Michael Schumacher


    Juan Pablo Montoya


    Kimi Raikkonen


    Ralf Schumacher


    Fernando Alonso




    Anket sonuçlarını görmek için oy verin



    Ama beklenen olmadı. F1 dünyası, ilk 3 yarışta tüm otoriteleri şaşkına çeviren doğa şartlarının da yardımıyla tekrar eski güzel günlerine döndü. 2002’de adeta bir “uzaylı” gibi yarışan ve hemen hemen hiç hata yapmayan bir Michael Schumacher izlemişti yarış severler. 2003’te ise birbirinden heyecanlı yarışlar izleme fırsatı buldular, zaman zaman ekran başından ayrılamadılar; bir değil birkaç gün konuşuldu bazı yarışlar. İlk 4 yarışta 4 de farklı birinci çıkarınca F1, 2002’de yarış dışı kalan bazı özelliklerini tekrar kazandı: Heyecan, rekabet, sürpriz, şov, taktik zeka, zevkli yarışlar, vs... F1, büyüklerin kazanmasını sağlayan ama küçüklere da kazanma şansı veren kimliğine bürünmüştü tekrar.

    FERRARİ’NİN UNUTULMAZ(!) PERFORMANSI
    Burada bir parantez açmakta fayda var... 2003’ün unutulmaz sezonlar arasında yer alacak olmasının nedenlerinden biri de Ferrari’nin performansıydı... Herkesin dudağını uçuklatması beklenen Ferrari’nin yeni otomobili F2003’ün beklendiği kadar “benzersiz” olmaması, yakaladığı podyum serisini geçen yıl da sürdüren ve Ferrari taraftarlarını bile ekran başından kaçırtan Michael Schumacher’in dünyalı kimliğine geri dönmesi, Michael Schumacher’in de hata yapabileceğini düşünmeye başlayan diğerlerinin kendine güveninin artmasına neden oldu.
    Daha sonra ise Formula 1 tarihinde pek çok kez yaşadığımız ve herkes için geçerli olan doğal süreç işlemeye başladı: 1) F1’de yapılan her yenilik, riski de beraberinde getirir. 2) Kazanan bir otomobilin bir sonraki modelinin daha iyi olacağının garantisi yoktur. 3) Siz ilerleme kaydetmek için aylarınızı harcarken, rakipleriniz sizin açtığınız kapıdan içeri girerek, aylar sürecek bir geliştirme çalışmasını daha kısa sürede gerçekleştirebilir, size kısa sürede yetişebilir. 4) Kimse sonsuza kadar zirvede kalamaz (ne Niki Lauda, ne Alain Prost, ne Ayrton Senna, ne de Michael Schumacher...)
    F1 severlerin pek çoğunda Michael Schumacher fobisi olduğu düşünülürse, bir iki paranteze daha ihtiyaç duyulduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz... Bir iki noktayı açıklamakta yarar var. 1) Michael Schumacher çok iyi bir pilot (bunu ben değil, rakipleri söylüyor), çok az hata yapıyor (bu da rakiplerinin düşüncesi) ve şu anda pistte yarışan Dünya Şampiyonluğu yaşamış iki pilottan biri... 2) Otomobili de çok iyi, geçen yıl pistte bir uzaylı edasıyla yarışmasında en önemli paylardan biri “o” otomobile aitti. Ama o otomobili o hale getiren ekibin başında da kendisi geliyordu... 3) Schumacher’in başarılarını sadece şansa ve yarıştığı dönemlerde rakipsizliğine bağlamak, hem ona, hem ondan önce yarışıp başarılı olanlara haksızlık olacaktır.
    Bu nedenle F1 yorumu yaparken hayatta da uygulamak zorunda olduğumuz bazı kuralları gözardı etmememiz gerekiyor: 1) Matematik her zaman matematiktir. 2) Hayatta en önemli şey nezakettir. Herkesi sevemezsiniz, ama herkese karşı nazik olabilirsiniz.

    F1 RACİNG’DEN MOUSE-PAD ARMAĞANI
    2003 sezonu, F1’in geleceğinin parlak olduğunu da kanıtladı. Eksikleri tabii ki var ve gelişim hayatın her alanında olduğu gibi Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın da hedefi. Ama 2003’te yaşananlar, bir süredir yıldız arayışı içinde bulunan F1’in, Michael Schumacher sonrası çok da sıkıntı çekmeyeceğini gösterdi.
    F1’in geleceği hakkındaki kehametlerimizi bir sonraki sayıya bırakarak, yazımızı, Türkiye’nin tek Formula 1 dergisi olan F1 Racing Dergisi ekibinin bir dileğini yerine getirerek bitirelim: Derginin Eylül sayısı, her zamanki gibi çok güçlü içeriğinin yanı sıra, tüm okurlarına vereceği bir mouse-pad’le dağıtılacak. Eski mouse-pad’inden sıkılan, yeni mouse-pad almayı düşünen ya da mouse’unun altında F1 Racing logosu ve bir F1 otomobili görmek isteyenlere duyurulur...

    Yazı : e. Murat YIĞCI / NTVMSNBC




  • FİA Bridgestone ve mişlene mektupla yeni kararlar göndermiş ve yeni durum tabi ki mişlenin aleyhine,çünkü ön lastiklerde yeni düzenlemeler varmış..
  • yarış hakkında tahmin yapayım..

    1- ms
    2- kr
    3- ralf schumacher
    4- montoya
    5- alonso
    6- trulli
    7- webber
    8- fisichella

    (ben de sezonun sonunda başladım tahminlere ehuhue)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by baldaSSare</i>
    <br />FİA Bridgestone ve mişlene mektupla yeni kararlar göndermiş ve yeni durum tabi ki mişlenin aleyhine,çünkü ön lastiklerde yeni düzenlemeler varmış..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    İşte bu güzel haber baldaSSare..Aynı uyarıyı bridgestone Monaco GP si öncesi almıştı.Bridgestone ön lastikleri daha küçük yaptıgından micheline' göre haksız bir avantaj elde ettiğini saptamışlardı..Ki dikkat edin Bridgestone kullanıcıları o yarışla beraber bittiler..Hatta öyle ki FIA tarafından bu uyarı sıralama turlarından sonra yapıldıgı için yarış günü Ferrari pilotları seeding zamanına yaklaşan bir derece dahi yapamamışlardı..
    Bakalım şimdi ne olacak..Ferrari'yi bu kadar sıradan yapan şey Bridgesrone muymuş değilmiymiş göreceğiz..Bence Fia'nın bu kararı Ferrari'yi şampiyon yapar arkadaşlar




  • Schumi patladı!

    Formula 1'de son üç yılın dünya şampiyonu Michael Schumacher, sert çıktı


    Kendisinin şampiyonluk şansının azaldığı şeklinde yorum yapanlara Monza'da koşulacak İtalya Grand Prix'si öncesi bir puan önde olduğunu hatırlatan 34 yaşındaki Alman pilot, "Şampiyonluk için büyük bir mücadele içindeyiz. Ferrari büyük ve çok güçlü bir takım. Zafere ulaşacağımızdan şüphemiz yok" ifadesini kullandı.
  • That is exactly what Pierre Dupasquier is thinking about : "If the FIA stay on its position, it is possible that the five teams using Michelin tyres will not make the start of the Italian GP," declared the Michelin Competition boss.
    mişlen yarış direktörü eğer FİA bu kararı gözden geçirmezse mişlen kullanıcılarının monzaya çıkmayabileceğini söyledi.
    @JeremY
    mişlen'in olayı biraz değişik yalnız,adamlar kuralları kullanarak yasal oynuyorlardı(tekerlek genişliği yarış sırasında genişliyor,ölçümlerde standart çıkıyo bu yüzden).Haklısın artık takımlar eşitlendi bencede Ferrari bi adım önde.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by yavuzbah</i>
    <br />Konuyu biraz erken açtım arkadaşlar çünkü sezon sonuna yaklaşıyoruz ve heyecan oldukça artıyor. Hem her çıkacak haberi buraya yazmanızı rica ediyorum. Süper bir konu yapacağız. F1 son 3 yarışa girerken bu heyecana kayıtsız kalamayız kesinlikle. Ben elimden geldiğince haberleri çevirip buraya yazacağım. Hep beraber tartışıp tahminlerimize yön verebileceğiz ve....

    Bu yarıştan itibaren yeni bir uygulamaya başlayacağım. Yarışları digital yayından kaydedip hizmetinize sunacağım. Bunu sadece ilgilenecek arkadaşlarla yapacğım. Bunun için sizden ricam ilgilenen arkadaşların lütfen bana PM.den mesaj atmaları. Bu konuyu dağıtmamamız açısından çok önemli. Gereken duyarlılığı göstereceğinize inanıyorum arkadaşlar. Sayı arttıkça maliyet.te düşecektir. Hatta bunu imkan olsa DVD olayına çevirebiliriz. Eğer ilgi çok olursa hiç çekinmeden bir DVD Recorder alacağım. Ama şimdilik isteyenler VCD.ye kavuşabilecek.

    Saygılarımla ...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Pardonda digital f1 yayınını nerden bulduğunu söylermisin??




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Pardonda digital f1 yayınını nerden bulduğunu söylermisin??<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Dijital F1 yayını demedim. Yarışları dijital yayından kaydedeceğim dedim. Aslında demek istediğim herhangi bir dijital receiver.dan kayıt idi.
  • Michelin yarışa kadar olan sürede yeni bir lastik tasarlayıp üretemeyeceklerini ve eğer FIA kararında ısrar ederse bu nedenden dolayı Michelin kullanan 5 takımın yarışamayacağını belirtti. Williams yarış direktörü Mario Thessien durumu soğukkanlılıkla takip ettiklerini ve kendilerini etkileyecek bir kararın alınmayacağını düşünüyor.
  • hmm ok farklı anlamışım.digital yayın olayına daha çok var çünkü ülkemiz için.
  • Monaco Gp'sinde Bridgestone ne yaptıysa michelin'de onu yapsın..Zira bridgestone'un yeni lastik için sadece bir günü vardı ve onlar birgünde lastik tedarik ettiler..M,chelin bunu niye yap[a]mıyor anlamadım
  • Michelin FIA tarafından yeni lastiklerini kullanma konusunda uyarıldı.

    Evet Michelin yeni ürettiği lastiği bu yarışta kullanacak. Williams ve Mclaren durumdan pek memnun değil. Zira Michelin.in ortaya koyduğu performansın mükemmel olduğu ancak yeni lastiklerin aracın setup.ını olumsuz etkilediği yönde görüşler bildirdiler.

    FIA, Michelin.e Macaristan GP.sinde kullandıkları ön lastiklerin yarış öncesi ve sonrası ölçümlerini bildirdi. Lastikler yarış sonrası standartlardan daha geniş bulundu. Bu durum Michelin.in uyarılmasına neden olmuştu. FIA lastik standartlarıyla ilgili bir çalışma yaparak bundan önce lastik standardında yarış sonrası ölçümlerinde dikkate alınacağını bildirdiler.

    Durum karışık bir hal aldı. Yıl içine standartlarda yapılan değişiklik haliyle Ferrari.nin Macaristan GP.sinden önce de Williams ve Mclaren.in kullandıkları lastikler üzerinde şüphe doğmasına neden olmuştu. Ancak her yarış öncesi lastikler zaten FIA tarafından standarda uygunluk denetimi yapılıyor. Bu da Michelin.in standartlar dahilinde kural boşluklarından ne kadar iyi yararlandığını gösteriyor bence. Bir gerçek var ki Michelin bu avantajını sezon başından beri kullanıyor olabilir ancak bu Ferrrari ve Bridgeston.un Macaristan GP.sinde yediği turu bence açıklayamaz.

    Şimdi İtalya GP.sinde neyin ne olduğu ortaya çıkacak. Zaten yarış öncesinde ve yarış sırasında NTV.de tüm açıklamalar yapılacaktır.




  • yaw uzun süren ayrılık tan sonra ilk tahmini yapıyorum
    1-ms
    2-fa
    3-kr
    4-ft
    5-rs
    6-jpm
    7-mw
    8-dc
  • Hava sartları ne olacak bir de o var..Eğer yarış yagmurlu bir havada gercekleşirse, bridgestone avantajını ikiye katlayacak..

    Bu arada schumi'nin tur yemesiyl ilgili resmi bir açıklamanın da gelmemesi de şaşırtıcı..Ben konuyla ilgili bir açıklama kesin oLur diyordum ama olmadı..Bakalım yayın günü NTV , arada olup biteni sanırım onlar acıklarlar..
    İtalya Ferrari'nin kalesi.Ferrari'nin kesinlikle hakimiyetiyle bitecegine neredeyse eminim yarışın.(düşük cümle :() Yine de sıralama turlarını beklemekte fayda var..Yagmur duasına çıkacagımı da hesaplarsam :) tahmin için pazar gününe kadar bekliycem
  • monza pisti en sevdiğim pist..
    14-  İTALYA GP

    ilk 3teki pilot yine ilk 3 bitirsede sonuna kadar heyecan devam etse.
    Ama bütün parmaklar Ferrari'yi gösteriyor.
  • Ferrari F2003-GA için mükemmel bir pist. Bende arkadaşlara katılıyorum. İbreler Ferrari.den yana bu yarışta. Zaten Ferrari ve MS.nin bu yarışı alamaması şampiyonluk şanslarını azaltır. Zira İndianapolis Williams.lar ve özellikle JPM için mükemmel bir pist. Japonya tipi pistlerde de zaten bu sene Williams.ın üstünlüğü vardı. Ancak Japonya.nın üstadı da kesinlikle MS.dir. Mclaren.in en iyi olduğu zamanlarda bile Hakkinen ile bu pistte başa baş giderlerdi. Umarım bu heyecan son yarış olan Japonya.ya kadar devam eder.
  • Italian Grand Prix 2003 Results
    Friday Qualifying

    Pos No Driver Team Time/Retired
    1 3 Juan Pablo Montoya Williams-BMW 1:20.656 *
    2 2 Rubens Barrichello Ferrari 1:20.784 *
    3 1 Michael Schumacher Ferrari 1:21.268 *
    4 21 Cristiano da Matta Toyota 1:21.829 *
    5 6 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:21.966 *
    6 14 Mark Webber Jaguar -Cosworth 1:21.966 *
    7 7 Jarno Trulli Renault 1:22.034 *
    8 8 Fernando Alonso Renault 1:22.103 *
    9 10 Heinz-Harald Frentzen Sauber-Petronas 1:22.203 *
    10 20 Olivier Panis Toyota 1:22.372 *
    11 17 Jenson Button BAR-Honda 1:22.495 *
    12 9 Nick Heidfeld Sauber-Petronas 1:22.547 *
    13 16 Jacques Villeneuve BAR-Honda 1:22.858 *
    14 5 David Coulthard McLaren-Mercedes 1:23.154 *
    15 15 Justin Wilson Jaguar -Cosworth 1:23.609 *
    16 11 Giancarlo Fisichella Jordan-Ford 1:24.179 *
    17 12 Zsolt Baumgartner Jordan-Ford 1:24.872 *
    18 18 Nicolas Kiesa Minardi-Cosworth 1:26.299 *
    19 4 Ralf Schumacher Williams-BMW *
    20 19 Jos Verstappen Minardi-Cosworth *

    Montoya yine havasında gözüküyor. Yarın için büyük bir avantaj yakalamış durumda. Ferrari.ler ise zaten şaşırtmadı. Kimi Raikkonen yine aracın limitlerini sonuna kadar zorlamış gözüküyor zira David yine Mclaren ile yapılabilecek en kötü derecelerden birine imza atmış. Ralph.in turu şikanı direkt geçtiği için iptal edildi ve Jos giderilemeyen motor arızası yüzünden turunu tamamlayamadı. Yarın için büyük bir dezavantaj bu Ralp için. Renault.lar yine en iyi 4. takım. Da Matta şaşırtırken Mark Webber yine performansıyla göz doldurdu üstelik İtalya gibi Jaguar.ı çok zorlayıcı olan bir pistte.

    Akla kara yarın belli olacak. Bir yağmur çok şeyi değiştirir. Aksilik olmazsa stratejiler yine çok benzer olur. David, Raikkonen.e yardım için tek pit stop stratejiyle yarışabilir. Takım emri yasak ancak kurallar dahilinde çok şey yapılabilir yardım amacıyla. İtalya GP.si her yönüyle heyecanlı bir yarış olacaktır umarım.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.