Şimdi Ara

AMD64 ne kadar ram destekler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dostum RAM (rastgele erişimli bellek) yalnızca verileri işlemci kullanımına sunmak için kullanılan bir ara ünitedir. Yani bilgisayarı bir fabrika olarak ele alırsan ve işlemciyi de üretim atelyesi olarak düşünürsen bu durumda disk ünitesi ana depo ve RAM de ana depo ile üretim atelyesi arasındaki geçi koridori ve koltuk altı ambarı olabilir.
    Bu teoriden hareketle; RAM'inin çok büyük olması performansını direkt olarak etkileyecektir. Ancak genel depolama birimi olarak kullanılamaz RAM. Doğal olarak çok daha büyük RAM'lerin adreslenebiliyor olması daha büyük depolama alanı kazanabileceğin anlamı taşımaz. Örnek; P4 çekirdeği 32 bitlik bir tasarımdır. Yani 4GB RAM adresleyebilir ancak biz biliyoruz ki 160GB ve hatta daha büyük sığalı diskler bu işlemcilerle birlikte kullanılıyor şu anda. Yani IDE veya SATA kanalına bağlı olarak yani uç birim olarak. Diyelim ki RAM hücreleri ile bir disk yaptın. Bu durumda zaten direkt olarak işlemcinin DMA kanalına değil bir periferik kontrolcu vasıtası ile IDE, SATA, SCSI veya ileride bunlar için üretilecek başka bir arabirime bağlayacaksın. Yani adreslemeyle alakası yok bu işin.

    RAM teknolojisini anlatmak niyetinde değilim ama "RAM chipleri içlerinden elektrik akımı geçmedikçe verileri tutamazlar" demişsin ben de aydınlatma anlamında dedim ki; RAM hücreleri yalnızca içinden elektrik geçirilerek veri saklamazlar, açıklamak gerekirse tazeleme frekansları ve kapasitif kullanım sayesinde veri depolayabilirler yani dinamik çalışırlar oyusa veri depolama birimleri statik çalışmak zorundadır bakınız memory stickler ve USB barlar..

    Neyse fazla kafa şişirmeyelim. Haklısın bu topic çok ve gereksiz yere uzadı. Maksadım sana hakaret etmek diil yalnızca biraz konuyu hafife almaktı kusura bakma.




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>RAM chipleri içlerinden elektrik akımı geçmedikçe verileri tutamazlar.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    bu lafi Anaxarxes dedi, benim alakam yok. gene okumamissin geliba [bye]
    ok baristik [frndsp]
  • Hadi yaa. Hakkaten o söylemiş ok! Alıntı yapmışın farkında diilim. Neyse zaten darılmadık ki barışalım dii mi?
  • of course [bye]
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.