Şimdi Ara

Entegre SP1a lı Windows XP Bootable CD Yapımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar önceki yazımda sizlere Windows 2000 ve Service Pack 4 ile bootable CD oluşturmayı tarif etmiştim. Şimdi sizlerden gerek PM mesajları gerekse konuya yazılan yanıtlardan gelen istek üzerine Service Pack 1a ile Windows XP yi entegre ederek nasıl bootable CD oluştururuz onu anlatacağım...

    Gerekli Dosyalar ve Programlar

    1- Nero Burning ROM ( 5.5 ve üstü versiyonu )

    2- Windows XP SP1a Network ( Full ) Install Dosyası ( Bu dosya ingilizce işletim sistemi kullanıyorsanız ingilizce türkçe işletim sistemi kullanıyorsanız türkçe olarak bulunmalıdır. Ben bu kurulumda türkçe versiyonunu baz aldım. Dosyanın türkçe versiyonunun ismi "xpsp1a_tr_x86.exe" ingilizce versiyonunun ismi ise ise "xpsp1a_en_x86.exe" dir. Siz ingilizce işletim sistemi için bu uygulamayı yapmak isterseniz dosyanın ismi geçen yerlere ingilizce sürümünün ismini yazmalısınız )

    3- Windows XP CD si ( Aktivasyon gerektirmeyen her hangi bir sürüm )

    4- CD-RW sürücüsü ve bir adet boş CD

    4- En az 500 MB boş disk alanı

    5- WinRAR yada WinZIP programı

    6- bbie programı ( Programı içeren zip uzantılı dosyayıhttp://www.nu2.nu/nu2files/bbie10.zip adresinden indirebilirsiniz )

    Şimdi aşama aşama CD mizi oluşturmaya başlayalım...

    1. C sürücünüzde "WinXP-CD", "SP1a" ve "Boot" adında üç adet klasör oluşturun.

    2. "WinXP-CD" klasörüne Windows XP CD sini komple kopyalayın. Ardından kopyalanan klasörlerden I386 klasörünün özelliklerinden salt okunur seçeneğini kaldırın ve gelen mesajda ayarları tüm alt klasör ve dosyalara uygula seçeneğini işaretleyerek onaylayın.

    3. "xpsp1a_tr_x86.exe" dosyasını C sürücüsünün içine kopyalayalım. Daha sonra Başlat/Çalıştır dan komut satırına "cmd" yazalım tamam diyelim. Gelen dos ekranına "xpsp1a_tr_x86.exe -x" yazarak enter tuşuna basalım. Ardından gelen pencerede adres çubuğuna "C:\SP1a" yazarak tamam diyelim. Eğer bu işlemi doğru yapmışsanız SP1a klasörü içerisinde I386 adında yeni bir klasör oluşmuş olmalı. Bu işlevi daha iyi anlayabilmeniz için alttaki resimi inceleyebilirsiniz. Bu resim örnek olarak verilmiştir. Siz yazılan komutları uygulayacaksınız.



    4. Şimdi "C:\WinXP-CD" klasöründe bulunan dosyaları açmış olduğumuz SP1a dosyaları ile güncellemeye geldi. Eğer dos ekranı otomatik olarak kapandıysa tekrar Başlat/Çalıştır dan komut satırına "cmd" yazıp tamam diyerek dos ekranını tekrar açalım. Ardından açmış olduğumuz dos ekranında "C:\SP1a\update>update /s:C:\WinXP-CD"
    yazarak enter tuşuna basalım. Artık Windows otomatik olarak entegrasyon işlemine başlayacaktır. Bu işlevi daha iyi anlayabilmeniz açısından alttaki resimleri inceleyebilirsiniz. Bu resimler örnek olarak verilmiştir. Siz yazılan komutları uygulayacaksınız.





    Bu işlemler sonucunda "WinXP-CD" klasöründe bulunan eski dosyalar artık Service Pack 1a lı hale geldi.

    5. Sıra elimizde bulunan Windows XP CD sinin boot sektörünü image dosyası olarak Nero Burning Rom da kullanmak üzere "bbie" programı ile almaya geldi. Programı içeren zip uzantılı dosyayı ilgili internet adresinden indirdikten sonra WinRAR yada WinZIP ile C:\Boot klasörüne açın ve Windows XP CD nizi CD sürücünüze yerleştirin. Sonra aşağıdaki komutu girin.

    "C:\Boot\bbie.exe X:" ( Siz X yazan yere Windows XP CD sinin bulunduğu CD sürücünüzün harfini yazacaksınız )

    Böylece Windows XP CD nizin boot sektörü image dosyası olarak (image1.bin) "C:\Boot" klasörüne atıldı.

    6. Artık sıra boot edilebilir Service Pack 1a yüklü Windows XP CD mizi oluşturmaya geldi.

    Nero Burning Rom programını çalıştırın karşınıza sihirbaz gelirse kapatın ve karşınıza çıkan pencerenin sol tarafından "CD-ROM (Boot)" seçin ve ekrandan "Boot" tabına geçin image file olarak "C:\Boot\image1.bin" seçin, "Enable expert settings" kutucuğunu işaretleyin, "Kind of Emulation" kısmından "No Emulation" seçin, hemen altta bulunan "Load segment of sectors" kısmındaki değeri "07C0" yapın, "Number of loaded sectors" değerini de "4" yapın. Aynı ekranda bulunan "ISO" tabına geçin "File/Directory Name Lenght" "ISO Level 2" yapın. "Format" kısmını "Mode 1" seçin. "Character Set" için "ISO 9660" seçin. "Relax ISO Restrinctions" un altındaki üç seçeneğide seçili duruma getirin eğer seçili durumda iseler dokunmayın. Daha sonra aynı ekranda bulunan "LABEL" tabına geçin. Burada "Publisher" ve "Data Preparer" değerlerini "MICROSOFT_CORPORATION" olarak girin. Alttan üç değeri boş bırakarak diğer değerlere "WXPVOL_TR" ( ingilizce sürüm için WXPVOL_EN ) yazın. Ardından "Burn" tabına gelin ve "Finalize CD" seçin "Write Method" olarak da "Track At Once" seçin ve "NEW" e tıklayın. Şimdi "C:\WinXP-CD" klasörünün tüm içeriğini sol taraftaki ISO penceresine sürükleyin ve normal bir biçimde yakma hızınızı belirleyerek CD nizi yazmaya başlayın. İşlem bitince artık bootable bir Windows XP Service Pack 1a yüklü CD niz olacak.

    Şimdi sizlere Nero Burning Rom ayarlarının SP1a ingilizce versiyon için olanını gösteren bir kaç resim sunuyorum...





    Not: Bazı isim ve komutlarda konulmuş çentik ( " ) işareti sizin dikkatinizi çekmek amaçlıdır. Siz bu işareti yok sayacaksınız.

    Not 2:Bu uygulama sadece Windows XP Proffesional Edition ve Windows XP Home Edition için geçerlidir. Aktivasyon gerektirmeyen bir versiyonla bu işlemi yapmanız tavsiye edilir.

    Not 3: Eğer Windows XP Türkçe versiyonunu kullanıyorsanız Windows XP SP1a Network ( Full ) Install dosyasınıhttp://download.microsoft.com/download/8/f/6/8f6ab9e4-9a82-4b25-8d14-6f0718cc2174/xpsp1a_tr_x86.exe adresinden eğer Windows XP İngilizce versiyonunu kullanıyorsanız SP1a Network ( Full ) Install dosyasınıhttp://download.microsoft.com/download/5/4/f/54f8bcf8-bb4d-4613-8ee7-db69d01735ed/xpsp1a_en_x86.exe adresinden direkt download edebilirsiniz.

    Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi burada yazılanların oluşturabileceği ihtimal dışı hasarlardan şahsım ve Donanımhaber sorumluluk kabul etmez.



  • Ellerine sağlık yeniden 2000+SP4 entegrasyonunda bir soru sordum umarım gözünden kaçmaz...[frndsp]
  • sagolasın.yapılışında diğeri ile arasında fazla bi fark yokmuş.
  • Yazının bazı bölümlerinde editlemeler yaptım. Bilgilerinize...
  • selam newest
    cd olusturmanın 4. asamasındaki "C:\SP1a\update>update /s:C:\WinXP-CD" komutunda ikinci update yerine "update.exe" olmayacak mı? yoksa benmi yanlıs biliyorum. yanii komut aslında "C:\SP1a\update>update.exe /s:C:\WinXP-CD" olmamalımı?

    yanlısım varsa duzelt...
  • İkiside aynı anlama geliyor zaten isterseniz siz exe uzantısınıda ekleyebilirsiniz. Sonuçta Windows bunu otomatik olarak algılayacaktır...
  • Peki sp1 sonrası çıkan küçük update'leri benzer şekilde ekleyebilmemizin bir yolu var mı?
  • ya bu olay CHIP'te yazıyodu ama pek bişey anlamadım.. yaptığım iş 800 küsür MB tutuyo cd ye nası yazcam ben bunu :p

    dvd ye yaziyim bari [:P]
  • k@y@ şu ana kadar bahsettiğin bir türde işlem yapılabildiğini duymadım. Ancak yinede bir araştıracağım...

    delidoktor bu işlem sonucunda sadece WinXP-CD klasörünün içeriğini CD ye yazacaksınız. Eğer bahsi geçen işlemleri doğru bir şekilde yaparsanız bu klasörün içeriği bir CD nin alabileceğin maksimum veri miktarından daha fazla olmayacaktır...
  • saol newest birşeyler bulursan mutlaka bizi de haberdar et lütfen.
    Bende sp1 var, sonradan çıkan "sp1a" değil yani. Ben sp1 sonrası çıkan güncellemelerin 2 tanesi dışında hepsini indirmiştim. Şimdi baktığımda 56 dosya ve 60MB kadar bir güncelleme mevcut. Bunları yani 56 dosyayı teker teker kurulum sonrası yükleme inanılmaz can sıkıyor. Bir çoğu da restart istiyor üstelik.

    Yani demek istediğim ya yakında sp2 çıkacak ve bunu da aynı şekilde entegre edeceğiz ya da başka bir yolunu bulacağız ki bu dertten kurtulalım :)
  • selamm NEWEST
    "C:\Boot\bbie.exe X:" ( Siz X yazan yere Windows XP CD sinin bulunduğu CD sürücünüzün harfini yazacaksınız /
    image alma programında bi sorun cıkıyor nasıl hallederim
    sana zahmet bi ilgilen.
  • NEWEST:
    ayrıyeten benim I386 klasörünün özelliklerinden normalden salt okunur seçeneğini secili degil bu sorun olabilirmi acaba.
  • abi ben bu olayı aynen yaptım. gel gor ki cd key i tanımaz oldu nasıl oldu bu is anlamadım...
  • hyavuz sorunun sebebi senin XP CD nin bootable olmadığındandır diye tahmin ediyorum. Yani senin anlayacağın CD nin boot dosyası bulunmadığı için programda doğal olarak boot sektörünü gerekli yere kopyalayamıyor.

    ninca eğer Windows XP CD si Corporate Edition değil ise veya orjinal Windows XP CD si kullanmıyorsan bu sorunu yaşarsın.
  • NWEST ZATEN BİZ BURDA KOPYA XP CD SİNİ BOOTABLE YAPMAYA CALIŞMIYORMUYUZ
  • Yahu arkadaşlar hazır sorunlardan bahsetmeye başlamışken ben de bir şey rica edeceğim sizlerden.

    Bende uzun zaman ve 2 cd harcadıktan sonra bootable, canavar gibi çalışan sp1'li xp cd leri hazırladım. Nitekim kurup denemeye kalkınca bir sorunla karşılaştım.
    ".sif dosyasındaki değer bozuk ya da eksik. Değer bilmemne input device usb bilmemne...." deyip tam dosya kopyalama öncesi kurulum sonlanıyor.
    İlk önce usb cihazlarla ilgili bir sorun sandım ve onlarsız tekrar denedim ama yine aynı sonuç. Ayrıca eski sp1'siz xp cdsinden sorunsuz kurulum olabiliyor.

    Benim elimdeki xp cracklenmiş ve hiçbir şekilde aktivasyon istemeyen bir cd idi, sanırım cracklerken birkaç dosya fazla değiştirmişler ve zarar vermemeeleri gereken birşeylere zarar vermişler.

    Herneyse cd deki .sif dosyalarına baktığımda sadece bir tane buldum. TXTSETUP.SIF isimli bu dosyanın boyutu 444KB civarı. Bu dosyayı ziplerseniz 80KB civarına iner ve sonra zipli dosyayı benim mailime atabilirsiniz

    Bu şekilde sorunumu halledebileceğime inanıyorum ama mutlaka kurulumu yaparak denemiş olmalısınız çalışan bir cd'den kopyalanmış olmalı. Hatta hem sp'siz hem de sp entegre edildikten sonraki hallerine bakarak değişiklik varsa ikisini de göndermeniz rica olunur :)

    Dosyayı "<b>Windows XP Professional Türkçe</b>" marka ve model cd'den almalısınız. Bu iyiliği yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi ve minnettarlığımı sunuyorum.

    Mail adresim: kayaunal@hotmail.com

    Not:hyavuz xp pro tr nin boot imajını istersen sana atayıp mailini ver...
  • Ha bu arada attığınız dosyanın (tabii atarsanız ) sp1 veya sp1a li mi yoksa ilk xp cdsinden mi olduğunu da belirtirseniz sevinirim.
  • <b>k@y@:
    cok ikrama gecer kardeş
    mailim:halityavuz@yahoo.com
    sana zahmet kardeş bizahmet</b>
  • <b>NEWEST:
    SEN DE MAİL ATARMISIN BANA windows xp pro tr nin image doyasını EGER TAM OLARAK ÇALIŞIYORSA BİZAHMET
    MAİL:halityavuz@yahoo.com
    şimdiden cok sagolasın.</b>
  • hyavuz, mailine attım image dosyasını. Kolay gelsin...

    Arkadaşlar, yukarıda yazdıklarımı okuyan arkadaşlar :)
    bana da şu TXTSETUP.SIF dosyasını atsanıza yahu bi zahmet yani...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.