Şimdi Ara

geri vites lambasının rengi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
28.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yeni anladım ki niye geri vites lambasının beyaz oldugunu meger gece garac geri giderken gorus saglıyormus ancak yeni modellerin cogunda tek lamba var bunun sebebi ne olabilir sizce bir 20 wattlık ampulun maliyetini mi dusunuyorlar yoksa...?



  • yeni mi anladın? :)

    Bir tane olmasının sebebi diğer taraftaki geri lambasının olması gereken yerde, arka sis lambasının bulunmasıdır...

    Eğer hem sis lambası hem de geri lambasına yetecek kadar ampul yeri varsa çift geri lambası ve sis lambası beraber kullanılabilir.
  • Benim anlamadığım başka bişey var asıl...

    Neden bazı araçlar akşamüstü far yakmalaı gerektiği bir saatte "park lambaları açıkken" giderler? Yani neden normal kısa hüzmeli farları yakmazlar?

    Aküden yediğini falan mı düşünüyolar yoksa? Oysa alakası yok, araç çalışır durumdayken akü sürekli sarj edilir ve elektrik enerjisi dinamodan (alternatör'den) elde edilir...
  • ehehe Hadi onlar kısalara gidiyor baıları aksam oluyor lambasını yakmıyor ki ülkemizde gündüz farı uygulaması yaygınlaştırılmaya calışılıyor.... şahsen ben eger sehir içindeysem gündüzleri parklarımı sehirler arası yollarda ise kısa hüzmeli farlarımı kesinlikle yakıyorum arabanın rengi de koyu olursa bazen göz aldanması olabiliyor o yüzden gündüz farı uygulaması kesinlikle kazaları azaltacak bir uygulama ama bazıları akşamın alaca karanlığında kısayı bırak parklarını dahi yakmıyor...
  • diger konuya gelince bu dediğimiz tek geri vites lambası olası genelde Hatchback yani arkası diger modellere göre düz olan arabalarda rastlanan bir olay son zamanlarda dikkat ettiysem mesela bi focusun veya benzeri bir hatchback arabanın arka lambaları göze daha fazla hitab etmesi için olabildigince yüksekte ve aşagıya dogru bir cizgi halinde oluyor bir de göze hoş gelme olayı ar tabi tüm bunlar birleşince hem sis hemde geri vites lambasını yan yana koymaya yer kalmıyor :) onarda bu çözümü buluvermiş :))
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>şahsen ben eger sehir içindeysem gündüzleri <b>parklarımı</b> sehirler arası yollarda ise kısa hüzmeli farlarımı kesinlikle yakıyorum<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    İşte benim de anlamadığım bu... Neden parklarını yakıyosun? Neden kısa hüzmelileri yakmıyosun??? Aküden falan yediği yok, yak işte kısalarını da...





    P.S. EK OLARAK: Ayrıca park lambaları açıkken araç sürmenin cezası var ve traik kanununda park lambaları yanarken araç sürmek yasalara aykırıdır ibaresi de var.
  • avrupada farlar sürekli açık kalır burdada kapalı ne kadar saçma ya
  • Kesinlikle katılıyorum! Adı üzerinde <b>Park Lambası</b> Yani araba ile durakladığınızda, ya da akşam yol kenarı gibi bir yere park ettiğinizde yakılması gerek. Park ile hareket ettiğinizde özellikle akşamüzeri bazen hareket edip etmediğiniz algılanamıyor. Aynı şey tam tersi içinde geçerli. Mesela adam gidiş-geliş yolda ters yöne parketmiş fakat park değil kısa farları yanıyor. (gece vakti) bir an adamın ters yönden size doğru geldiği hissine kapılıyorsunuz.
  • kısa farların aksamustu yakılması gerekiyor ancak gunduzleri far yakmanın cok gereksiz oldugunu dusunuyorum bi de arabalara fotosel koyarak niye farları otomatik olarak belli bir ısık duzeyinin altında kendiliginden yanmaları saglanmıyor maliyetin 15-20 milyon arasında oldugunu dusunursek.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>kısa farların aksamustu yakılması gerekiyor ancak <b>gunduzleri far yakmanın cok gereksiz oldugunu dusunuyorum</b><hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Cehalet mutluluktur.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    cevap bile vermiyorum...
  • Önce herkes emniyet kemerini taksın da ondan sonra farlara gelelim bence.
  • parextde, Avrupa'da araç kullanan herkes gündüzleri de far yakıyorlar. sana göre onlar gereksiz iş yapıyor öylemi. Bu söze en güzel cevabı şu fıkra verir aslında.

    Temel Amerika'da aracıyla otoyolda ters yönden gediyor.
    Radyosu da açık otoyol radyosunu dinliyor.
    Bir anons radyodan...
    - Dikkat bilmem ne mevkiinde ters yönde giden bir araç var.
    - Temel; İyi ama bunların hepsi ters yönde gidiyor.

    Sen doğru söylüyorsun parextde.
    Avrupa'daki onca insan gündüzleri far yakmakla gereksiz iş yapıyorlar.
  • 1.cogu avrupa ulkesinde gunesli gun sayısı cok az. Kıs mevsimide adamlar 3-4 saat gunesi zor goruyorlar isterlerse gunduz far yakmasınlar. 2. Turkiye sartları malum. 3. FAR AYARI BOZUK olan bircok oldugunu gozden kacırmayalım. 4.Avrupada 50-55watt uzeri far kullnmak yasaktır. Burada 100-150 WATTLIK ampulleri kullanan araclar var. 5. Hangi farları ne zaman kullancagını bilmeyen insanlar var. Kısalar yerine sis farlarını yakan ya da surekli uzunlarla seyahat eden "hanzolar" varken (Umarım siz onlardan degilsinizdir.) gunduzleri ki temmuz sıcagında far yakmak gereksizdir. Isık duzeyinin yetersiz oldugu durumlarda yagmur ya da cok bulutlu havalarda far yakmak elbette gereklidir. 6. Aracınızın rengi ozellikle giri ise bu aracları bazen secmek cok zor oluyor asfalt rengiyle neredeyse aynı oluyorlar boyle bir aracınız varsa bu da sizin sorununuz.İsterseniz far kullanmayım bir kamyon tarafından bicilme ihtimalinizi arttırirsınız. Baska seyler soylememe gerek yok sanırım.
  • Bu olayın Türkiye şartlarıyla, temmuz sıcağıyla, arabanın rengiyle alakası yok. Eğer gündüzleri far yakılması gerekiyorsa, yakmak lazım. Ayrıca ayarı bozuk farla trafiğe çıkmak ceza gerektirir. Farın ayarı bozuk diye far yakmamak bahane değil.
  • Kendin soyluyorsun nefes kardes yakılması GEREKİYORSA demişsin. Bozuk far ayarından dolayı ceza alan oldugunu da zannetmiyorum. Bu iş yine oto. sektorule ilgili bir ornek vereyim ona benziyor. Yakıt tasarrufu saglayan teknolojyle uretilen otomobil getiriyorsunuz ama bu motoru karsılayan bir yakıt Turkiye de uretilmiyor asıl olan yakıtın saglanmasıdır ancak yakıt yoksa arabayı getirmemek daha akıllıca olur. Toyota ve dizel motorlarlu otoları.
  • beyler, bide gece sis lambalarini yakanlar var. hem sis hem kisa farlar insanin gözünü çok aliyo, sende dogal olarak karsi tarafa sellektör yapiyosun, sigir adamda sana sellektörle karsilik veriyo, uyuz olmamak elde degil...
  • kçr olacaz bunların yüzünden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.