Şimdi Ara

Sony HDR-CX115E ALDIM SONUNDA (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
14.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir haftadır kamera araştırıyorum. Bugünlerde alacağım. Bu konuda amatörüm. İlk başta Canon vardı aklımda. Canon Legria HF-R106 ve Canon Legria HF-R18 gibi modelleri araştırdım. Sonra 1-2 sony modelini baktım. Bu modeller en çok satılan modeller, iyi olduğunu düşündüm. Yabancı sitelere bakayım dedim, yorumlar puanlar nedir diye, ilginçtir yukarıda yazdığım canon modellerin puanları epeyce düşüktü. Birçok eksiklik belirtilmişti, örneğin piksel oranın düşük olması gibi(120bin). Sonra bir marka ve model tesadüfen gözüme çarptı bu yabancı sitelerde; Panasonic HDC SD60. Bu ve buna yakın Panasonic modelleri neredeyse hepsine 5 yıldız verilmiş. Ballındıra ballındıra anlatmışlar. 6 farklı siteye girdim hepsi öyle. O yüzden son kararımı verdim, Panasonic HDC SD60 veya buna yakın bir modeli alacağım.
  • Arkadaşlar, bu cihazdan ben de aldım. SD kart olarak hangi kapasitede ve hızda bir kart almak gerekiyor? Örneğin 16 gb'lık bir karta en kaliteli formatta ne kadar süreli bir video kaydedebiliyoruz?
  • arkadaşlar bugün bu kamera şu anda media markt'ta 799 LİRA! (stok adedi 100)
  • arkadaşlar selamlar..
    bendeki hdrcx 115 e hd kameramda son zamanlar problem oluşuyor. Lcd ekranı açtığım zaman panelde mavi ekran ve çizik çizik görüntüler oluşuyor. bunun sebebini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler.
  • yukarda makinanın kalitesi hakkında aylar önceden yorum yapmışım ama tabiiki forum çok bilenden geçilmiyor bilipte yardımcı olmak isteyene sen kimsin ne anlarsın edebiyatı yapılıyor.

    Tam emin olmamakla birlikte sony nin bu modeli çin malı sanırım.Panasonic in hemen tüm ürünleri japon malıdır az bir kısmıda endonezya yada malezyadır.Çin yapımı çok çok azdır.

    novocento35 kardeşim
    sanırım makinayı çok sık kullanıyorsun ve dolayısıyla sık sık ekranı açıp kapıyorsun bendeki bir kameradada vaktiyle aynı sorun yaşanmıştı.Ekran filmiyle alakalı büyük ihtimalle zaman geçirmeden çözüme git yoksa bir gün hiç görüntü gelmeyebilir ekrana.Çok pahalı bir şey tutmaz.Hemen yaptırmanı tavsiye ederim.
  • teşekkürler. evet haklısın dediğin gibi çok sık açıp kapattığım zamanlar oluyor. bazen düzeliyor bazen bozuluyor. garantisi devam ediyor . tek korkum servise gittiği zaman bunda bir şey yok diye geri göndermeleri..
  • ben bu kamerayı aldım, ve inanılmaz kaliteli bir kamera arkadaşlar, kamera alacaklara tavsiye ederim,

    kamera alınacaksa ya canon ya sony, panasonicmiş bilmem ne imiş geçiceksin,

    bende panasonic dv kamera vardı, tam bir hezimet idi,

    burada sonyden bahsedioruz, sony nin kalitesi dünyada belli,

    16 gb lık kart aldım ve 2 saate yakın hd çkim yapıorum, 3 saate kadar hd kalite çekim yapılabiliyor,

    doroşenko kardeş, artık bir markanın hangi ülkede üretildiğini kıyasalamak gerekiyorsa, sanki sony japonyada farklı parça kullanıyor, çinde farklı parça kullanıyor gibi anlam çıkıyor :D çok komik yorumalr bunlar, markalar ürünlerini üretirken belli kalite parçalar kullanırlar, bunlar ha çinde birleşmiş, ha japonyada, ha urfa da :D yeri baalım doroşenko işine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzaffergil

    ben bu kamerayı aldım, ve inanılmaz kaliteli bir kamera arkadaşlar, kamera alacaklara tavsiye ederim,

    kamera alınacaksa ya canon ya sony, panasonicmiş bilmem ne imiş geçiceksin,

    bende panasonic dv kamera vardı, tam bir hezimet idi,

    burada sonyden bahsedioruz, sony nin kalitesi dünyada belli,

    16 gb lık kart aldım ve 2 saate yakın hd çkim yapıorum, 3 saate kadar hd kalite çekim yapılabiliyor,

    doroşenko kardeş, artık bir markanın hangi ülkede üretildiğini kıyasalamak gerekiyorsa, sanki sony japonyada farklı parça kullanıyor, çinde farklı parça kullanıyor gibi anlam çıkıyor :D çok komik yorumalr bunlar, markalar ürünlerini üretirken belli kalite parçalar kullanırlar, bunlar ha çinde birleşmiş, ha japonyada, ha urfa da :D yeri baalım doroşenko işine.

    Muzaffergil
    Forumda daha 10. mesajın önce forumu haftalarca hatta aylarca incele bazı temel şeyleri öğren ondan sonra zaten bu tarz gereksiz mesajlar yazmana gerek kalmayacak.
    Son cümledeki şiveye bakılırsa kültür seviyenin ne olduğu belli.Heleki sahip olduğun kameranın efektif pikseli nedeniyle gerçek Full HD çekmediğini bilmemen zaten bu işlerden ne kadar anladığını ortaya koyuyor.

    Memnun olmak başka şey onun gerçek özelliklerini bilmek ve öylece bilerek kullanmak başka şeydir.Bir çok Lada marka otomobil sahibide arabalarından memnun çünkü onun avantajlı özelliklerini bilerek alıyorlar.Ucuzluğu,tamirinin her yerde ve kolay yapılması vb. gibi.Ama kalkıpta bir lada sahibi bir mercedes sahibine 'ben aldım çok memnunum ''YERİ BAKALIM MERCEDES SAHİBİ İŞİNE'' derse çok komik olur.Bu laf ladayı mercedesten kaliteli yapmaz.
    Ben yıllarca basın fotoğrafçılığı ve çeşitli spor klüplerinde basın müşavirliği yaptım hem bilgi seviyem hem kültürüm senin yazdığın tarzdaki mesajlara haketmesine rağmen kabaca karşılık verecek değil.Şimdi neden bu tarz yazı yazdığınızın açıklamasına geleyim:

    Çoğu insan bir ürün aldımı yeni bir ürüne sahip olmanın heyecanı ve mutluluğu ile o ürünü olduğundan daha mükemmel değerlendirir.Sözgelimi ilk defa araba alan için aldığı farzedelimki Lada ona çok süper bir şey gibi görünür.siz de o durumdasınız.Nasılki çocuklar kendilerine yeni bir elbise yada oyuncak alınınca gece yatağına götürür ve onun la uyur tıpkı onun gibidir durum.

    Son paragrafınızdaki sony çinde farklı japonyada farklı parça kullanmıyor ha çinde ha japonyada ha urfada birleşmiş demişsiniz.

    Çok farkediyor dostum çok.Aynı parça olması kalitesiz ve baştan savma monte edilmişse kurallara uyulmamışsa ürünü kaliteli yapmaz.

    Örneğin herkes alman malını sağlam ve kaliteli olarak bilir neden.Çünkü Alman halkı ve Alman işçisi disiplinlidir çalışkandır üçkağıta kaçmaz.Sıkı sıkı ya kurallara uyar hatta o kadar disiplinlilerdirki işyerlerinde günde tuvalete gidecekleri sayı ve saatleri hatta kaç dakika süreceği de bellidir.O zaman yarın bir gün mercedes çinde üretim yapınca insanlar alcakmı bakalım.O ünlü kalitesi kalacakmı mercedes in.

    Madem dediğinize göre fark etmiyor Ülkemizde yapılan otomobillerden daha fazla avrupa araba yada japon alıyor insanlar pahalı olmasına rağmen halbuki yerlilerin parçaları da dışardan geliyor burada birleşmesi fark etmez o zaman.Belki siz bile ithal araba kullanıyorsunuzdur yada ilk fırsatta alacaksınız.(hoş ben sizin araba alamayacak yaşda olduğunuzu anlıyorum ya neyse)

    İşçilik ve işçilik kalitesi önemsiz olurmu örneğin arabanızın lastiklerini sıfırladınız takan işçi somunları bijonları iyi sıkmazsa yolda lastiğiniz fırlar maazallah ölürsünüz ,yada bir inşaat işçisi bina yaparken demirleri duruma göre 15 cm de bir bağlaması gerekiyorken tembellik edip bağlamazsa 30 cm de bir yaparsa ilk depremde yıkılır.Evlerimizde ,işyerlerimizde ,arabalarımızda karşılaştığımız sorunların bir çoğu işçilikten kaynaklanmıyormu.Boyacı boya yapar doğru düzgün yapmaz fırça izi bırakır,dalga lı olur,klimacı yanlış monte eder yada üşenir ilk montajda vakumlama yapmaz sonrasında o klima tam randımanla ısıtmaz soğutmaz bu örneklerde belkide boyacıya en kaliteli boya verilmiştir yada en kaliteli ve pahalı klima alınmıştır böyle olması işçilik nedeni ile oluşan kusurları örtüyormu.Bizler bile evimize bir şey yaptırırken yada arabamızın tamiri gerektiğinde en iyi ustaları servisleri sorup soruşturmuyormuyuz demekki işçilik çok önemli imiş.

    Kameralara gelirsek bir çok insan Çin malı foto mak. ve kameraların problemlerinden vs. bahsetti ve ediyor forumda hatta ben bile aldığım 2 Sony marka foto makinesinden şikayet ettim forumda bir çok başlıkta birazcık gezmiş olsaydınız bu tarz şeyleri görürdünüz.

    Çin malları ndaki sorunlar ve şikayet ler nedeni ile canon vs. gibi bir çok firma artık üst düzey yada lokomotif olarak tabir edilen ürünlerini işçiliğin çin kadar olmasada daha ucuz oldu,malezya endonezya,singapur gibi ülkelere kaydırıyor.
    Ayrıca elinizdeki kamera ile çektiğiniz görüntüleri gerçek Full hd çekim yapan bir başkası ile karşılaştırın yada 106 ekrandan (42 inch) büyük bir televizyonda yaptığınız çekimleri bir izleyin bakalım sonuçlar ne olacak.
  • Sondan başlicam cevaplamaya.

    106 ekranda izledim çektiğim görüntüleri, şahane bir çıkış var. FULL HD kayıt yapmaz demişsin, kayıt yaptığını iddaa eden kim. 1000 TL lik kameradan kalkıp 3000 - 5000 lik kameradan alacağım performansı beklemek saçma olur. Sınıfında şahane bir makine, bunu böyle anlamak gerekir. Yoksa kalkıpda HD discovery channelda izlediğimiz görüntüleri elde eden kameralarıda aynı kefeye koymuş oluruz ki bu çok yanlış olur.

    ben sony cx 115 i senn dediğin gibi lada ile mercedes karşılaştırması gibi saçma bir hataya düşmem. zira yukarıda dediğim gibi kendi sınıfnda şahane bir makine, tabi sen kalkıp şahane sözcüğünden 10.000 tl lik kameralarla benm bu kamerayı karşılaştırdığımı düşünmezsen :D

    ayrıca benim kimse ile dalga geçme gibi bir çabam yok , zira esprili bir yaklaşımla inceledim ve yorumladım konuyu, ancak sen farklı görür düşünürsen benim yapacağım birşey olamaz,.

    doreşenko nun fikri ne ise zikride o olur doreşenkoooo.

    kültür seviyesine ise hiç girmicem, zira ben kalkıp ne iş yaptığımı ne arabaya bindiğimi, hangi ünide okudğumu, hangi ünilerden mba kabul geldiğini, kaç ülke gezdiğimi vs. şeyleri yazmicam. sen haklısın sen büyüksün doreşenko :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzaffergil

    Sondan başlicam cevaplamaya.

    106 ekranda izledim çektiğim görüntüleri, şahane bir çıkış var. FULL HD kayıt yapmaz demişsin, kayıt yaptığını iddaa eden kim. 1000 TL lik kameradan kalkıp 3000 - 5000 lik kameradan alacağım performansı beklemek saçma olur. Sınıfında şahane bir makine, bunu böyle anlamak gerekir. Yoksa kalkıpda HD discovery channelda izlediğimiz görüntüleri elde eden kameralarıda aynı kefeye koymuş oluruz ki bu çok yanlış olur.

    ben sony cx 115 i senn dediğin gibi lada ile mercedes karşılaştırması gibi saçma bir hataya düşmem. zira yukarıda dediğim gibi kendi sınıfnda şahane bir makine, tabi sen kalkıp şahane sözcüğünden 10.000 tl lik kameralarla benm bu kamerayı karşılaştırdığımı düşünmezsen :D

    ayrıca benim kimse ile dalga geçme gibi bir çabam yok , zira esprili bir yaklaşımla inceledim ve yorumladım konuyu, ancak sen farklı görür düşünürsen benim yapacağım birşey olamaz,.

    doreşenko nun fikri ne ise zikride o olur doreşenkoooo.

    kültür seviyesine ise hiç girmicem, zira ben kalkıp ne iş yaptığımı ne arabaya bindiğimi, hangi ünide okudğumu, hangi ünilerden mba kabul geldiğini, kaç ülke gezdiğimi vs. şeyleri yazmicam. sen haklısın sen büyüksün doreşenko :D

    muzaffergil boşuna uğraşma neredeyse 1 senedir aşağıdaki mesaja cevap veremedi, yada konuyu geçiştirdi diyelim. seninkine 10 sene veremez.

    bilmeyenler için tekrar yazıyorum , bu model Carl Zeiss lens kullanır , doroşenko "Sony piyasada Canon,Nikon,konica minolta,Carl Zeiss,Leica gibi kalitesi ile kendini lens konusunda ispatlamış bir marka değildir." değil diyerek bu modelden ve kameralardan bihaber olsada bu model Carl Zeiss lens kullanır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: projist


    quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    projist acemi olduğun anlaşılıyor gir resmi sony sitesine bak efektif piksele .
    Ayrıca lens demişsin Sony piyasada Canon,Nikon,konica minolta,Carl Zeiss,Leica gibi kalitesi ile kendini lens konusunda ispatlamış bir marka değildir.Canon video kameralarında zaten kendi meşhur lenslerini kullanır panasonic ise Leica marka dünya ca ünlü lensleri.


    senin gibi acemi olsam kameranın hangi lensi kullandığını bilmezdim. bilmiyorsun ki bu kameranın sony lens kullandığını zannediyorsun. ama sony zaten yukarıda yazdığın lensler arasında yer alan Carl Zeiss kullanıyor bu modelde. ki diğer dediğin markalarda Carl Zeiss kullanıyor çoğu modelinde. Carl Zeiss lens konusunda dünyada 1 numaradır.

    ayrıca High Definition, AVCHD (1920 x 1080, 1440 x 1080) / Standard Definition, MPEG2 çekim yapmaktadır. cx115 alacak olan insanları yanıltmanı tekrar engelliyorum.

    bu kamerayı kullanan biri olarak giriş seviyesi hd kameralar içinde en güzel ve kalitelisi bu modeldir. gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
  • KATILIYORUM SANA PROJİST,

    BEN ALINTI YAPTIĞIN KONUYU OKUDUĞUMDA KATILA KATILA GÜLMÜŞTÜM, AMA DİKKAT ETMEMİŞTİM KİMİN O YORUMU YAPTIĞINA, DEMEK AYNI PİLAVA KAŞIK SALLAYAN DOREŞENKOYMUŞ

    NEDEN KENDİSİNİN """""Ben yıllarca basın fotoğrafçılığı ve çeşitli spor klüplerinde basın müşavirliği yaptım hem bilgi seviyem hem kültürüm senin yazdığın tarzdaki mesajlara haketmesine rağmen kabaca karşılık verecek değil.Şimdi neden bu tarz yazı yazdığınızın açıklamasına geleyim: """"""" DİYE BİR KENDİNİ KANITLAMA ÇABASINDA OLDUĞUNUDA ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM
  • Projist
    1 senedir cevap veremedi demişsin Forumda herkesin her yazdığına yanıt vermeye kalksak işi gücü bırakıp bunlarla uğraşmak zorunda kalacağız.Carl zeiss olması bir şeyi değiştirmez.Carl zeiss ında ucuz ve kaliteli lensleri var Vario sonnar T* kaplamalar,diğer kaplama ve lensler vb hakkında biraz araştırma yap her şeyi ben yazacak değilim.Sony kamera nikli bir arkadaşımız var o sana vakti varsa belki yardımcı olur.Ona ulaş.
    Örneğin Canon da dünyaca ünlü objektifler kullanır ama 50D gibi modellerinde kullandığı sensör yapısı nedeniyle Objektifleri kaliteli olmasına rağmen beklenen foto kalitesini veremedi eleştirildi ve pek tutmadı üstüne kaç model çıkmasına rağmen hala piyasada satılan bu modelin sıfırını bulabilirsin.

    Foto dünyasında Altın kural objektif-sensör-işlemci dir.Bunların 3üde kaliteli olmazsa bir şeyler eksik kalır.Tüketiciyi tavlamak için üretici bunlardan birini koyar ama 2 sini kısar.Malı oradan götürür.Tıpkı Sony cx 115 gibi.
  • BIRAK BU AYAKLARI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    Carl zeiss olması bir şeyi değiştirmez.

    quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    Carl zeiss olması bir şeyi değiştirmez.

    hani yoktu? neyse, bu iş bu kadar. insan bilmediği konularda, hele görmediği bir ürün hakkında hiç konuşmamalı. herkese saygılar sevgiler...
  • Muzaffergil
    Sonunda gerçek full hd çekim yapmadığını öğrenip kabul etmişsin güzel bir gelişme.Ama 1000 liralık kameradan 3000-5000 liralık performans beklemek yanlış falan diye hala diretiyorsun.Piyasada cx115 fiyat gurubunda gerçek full hd çeken manuel bir çok kontrole izin vererek üst düzey kalitede çekimlere izin veren marka ve modeller mevcut bir zahmet bunlarıda araştır gör,öğren benden bekleme.

    Ayrıca yaşın konusuna girmemişsin ayrıca kaç ülke,gezdiğin,nereleri bitirdiğin vb gibi konular mevzu bahis olmamasına rağmen bunları gündeme getirip hava atar tarzda yazman zaten kültür seviyeni gösteriyor.
    Ben bitirdiğim okulları,sahip olduğum belge ve sertifikaları,turist gibi 3-5 gün gezmek için gittiğim değil aylarca ve yıllarca çalılştığım ülkeleri, kıtaları çalıştığım çokuluslu şirketleri ve yurtiçinde çalıştıklarımı ve emekli olduğum kurumu yazsam dudakların uçuklar merak etme.

    Sizin gibi ergenlerle uğraşacak değilim forumda dolaşır ve foto-video konusunda birçok şeyi ve bu arada tartışma uslubunu öğrenirsiniz s.dik yarıştırır gibi seviyenize inip cvp yazacak değilim ama bu tarz yaklaşımla foruma girip bir şeyler öğrenmeye çalışan insanları engelliyor ve daha önemlisi yanıltıyorsunuz.'ben aldım memnunum.' eee nesinden memnunsun nesinden değilsin bilimsel bir açıklama yok.Başka başlıklarada girip aynı şeyleri yazmışsın eee sen memnunsun ama neye göre neden daha makinanın temel özelliklerini bilmiyorsun ama memnunsun olabilirsin ama sebeplerinide açıklada herkes yararlansın.Ama yok.Bir kamera almışsın çocuklar gibi mutlu mesutsun o makinayı alanında senin gibi olacağını düşünüyorsun ve açıklama yapmadan memnuniyetini dile getirip senden başka amaçlarla kamera alabilecek insanların kafasını karıştırıyorsun.Forumları okuyanlar gerek üsluptan gerek verilen bilgilerden kimlerin yazılarını kaale alacaklarını bilirler merak etmeyin.
    Size 'süper' makinanız ile birlikte hayırlı günler ve iyi forumlar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: projist

    quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    Carl zeiss olması bir şeyi değiştirmez.

    quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    Carl zeiss olması bir şeyi değiştirmez.

    hani yoktu? neyse, bu iş bu kadar. insan bilmediği konularda, hele görmediği bir ürün hakkında hiç konuşmamalı. herkese saygılar sevgiler...

    Taa yukardaki yazıma bak Carl zeiss yokmu demişim gör tam tersine carl zeiss ile beraber bir çok ünlü lens markasını vermişim ve demişimki Sony bunlar gibi lens üretiminde kendini ispatlamış değildir ve öylede kabul edilir
    sana iyi eğlenceler.
  • """""""""""""Ayrıca yaşın konusuna girmemişsin ayrıca kaç ülke,gezdiğin,nereleri bitirdiğin vb gibi konular mevzu bahis olmamasına rağmen bunları gündeme getirip hava atar tarzda yazman zaten kültür seviyeni gösteriyor.
    Ben bitirdiğim okulları,sahip olduğum belge ve sertifikaları,turist gibi 3-5 gün gezmek için gittiğim değil aylarca ve yıllarca çalılştığım ülkeleri, kıtaları çalıştığım çokuluslu şirketleri ve yurtiçinde çalıştıklarımı ve emekli olduğum kurumu yazsam dudakların uçuklar merak etme. """"""""""""

    KENDİNLE ÇELİŞİYORSUN
  • doroşenko dan cevap yok :D
  • bir arkadaş p deyil i demiş ama özelliklerinde 1920x1080/50p yazıyor ayrıca nedir bu p ve i anlamı
    Bende bu modeli almak istiyorum tavsiye edermisiniz after effects de çektiğim videolarda uygulamalar yapmak istiyorum yeterli olurmu sizce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    projist acemi olduğun anlaşılıyor gir resmi sony sitesine bak efektif piksele .
    Ayrıca lens demişsin Sony piyasada Canon,Nikon,konica minolta,Carl Zeiss,Leica gibi kalitesi ile kendini lens konusunda ispatlamış bir marka değildir.Canon video kameralarında zaten kendi meşhur lenslerini kullanır panasonic ise Leica marka dünya ca ünlü lensleri.

    SN. slyman_b
    İnterpolasyonu en basit anlmada tanımlayacak olursam görüntünün optik olarak değilde dijital olarak ve kalite kaybıyla büyütülmesidir.
    Diyelim makinenin efektif yani gerçek sensör çözünürlüğü 2048*1536 yani 3 mp.Ama kamera bunu dijital olarak 2816*2112 yani 6 mp yapıyor.Bilmeyene 6 mp çok iyi gibi geliyor ama görüntü 3mp den 6mp ye çıkarıldığı yani %100 interpolasyon yapıldığı için çok kötü oluyor.

    Kameraların markasına göre bu interpolasyon oranı değişebilir.Bu topicteki makinada%50 ye yakın bir interpolasyon var yani önemli bir kalite kaybı sözkonusu.



    peki bende bir model sorsam sony cx130 ? bu gerçek hd mi ? ingiltere sitesinde bu değerler var ama anlayana tabi ki :) bu ürün alınır mı ne dersin ?


    Camera

    Image Device: Size
    1/4 type(4.5mm) back-illuminated Exmor R CMOS Sensor

    Number of Pixels Gross (K)
    4200

    Effective Pixel(Video)
    Approx.1490K pixels(16:9), Approx.1120K pixels(4:3)

    Effective Pixel(Still Image)
    Approx.1670K pixels(4:3)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.