Şimdi Ara

Kahrolası Bahar Alerjisi Olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
15.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Polenler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı bu kahrolası rahatsız hastalıktan başka kimlerde var arkadaşlar,

    ALERJİK RİNİT

    Alerjik rinit (saman nezlesi); alerjenlerin hava yolu ile burnun iç kısmını döşeyen ve mukoza adı verilen dokuya yapışarak inflamasyona neden olur. Alerjik rinit çoğunlukla ömür boyu devam eden, fakat ileri yaşlarda şiddeti azalabilen bir hastalıktır. Belirli mevsimlerde (en çok polenlerin uçuştuğu bahar aylarında) ortaya çıkan tipine mevsimsel alerjik rinit adı verilir. 19. Yüzyılda hastalık ilk olarak tanımlandığında yanlış bir isimlendirme ile “saman nezlesi” denmiştir. Bunun nedeni polenlerin samanların üzerine yapışması ve rüzgarla dağılmasıdır. Daha sonra hastalığın polenlerle ilgili olduğu belirlenmiştir. Polenler dışında ev tozu, hayvan tüyleri, küf mantarları (“mold” lar), kimyasal maddeler, klor, deterjanlar ve hava kirliliği alerji yapabilir. Alerjik rinitin tüm bir yıl boyunca süren tipi vardır ve perenial rinit olarak adlandırılır.


     Kahrolası Bahar Alerjisi Olanlar
     Kahrolası Bahar Alerjisi Olanlar


    Alerjik rinit ağır bir hastalık olmamasına rağmen kişiyi son derece rahatsız edebilir; uykuyu, yemek yeme ve yaşam şeklini olumsuz etkiler; okul ve işgücü kaybına yol açar. Kent yaşamı alerjik hastalıkların görülme oranını arttırmıştır. Bunda çevre kirliliğinin rol oynadığı düşünülmektedir.

    BAHAR NEZLESİ NASIL ANLAŞILIR?

    Özellikle histamin salgılanması ile birlikte alerjik rinit belirtileri başlar.

    Belirtiler;

    Hapşırma nöbetleri
    Burun tıkanıklığı
    Burunda sürekli akıntı
    Gözlerde kaşıntı, sulanma (konjonktivit)
    Burunda, dudakta, damakta ve boğazda kaşıntı
    Öksürük
    Baş ağrısı

    Şu anda bile burnumda akıntı gözlerde aşırı kaşıntım var yarın dr. gidicem zyrtec almazsam ölürüm allah razı olsun onu bulandan,







  • Ben 21 senedir çekiyorum bunu , alerjik astımda var bende , çocukken daha çok etkiliydi ama yinede devam ediyor çok fena birşey .Üst üste hapşırma rekorum sekiz ve sonucu gözler kıpkırmızı oluyor. Allah kimseye vermesin hayatımın en kötü dönemlerini yaşattırıyor bu alerji. Bunun tedavisi var mıdır? iğne falan duymuştum.Bazen denizde yüzerken bile hapşırıyorum ,sabah yeni gelen gazetenin taze boya kokusu falan oto m.ka alerjim var .

    Birde antialerjik ilaçlar var biraz etki ediyor ama hemen uyutuyor adamı .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan1989 -- 7 Mayıs 2010; 1:37:07 >
  • off aynen benimde herşeye alerjim var.en beteride bu.yaz günü geliyo,ben cepte selpak olmadan gezemiyorum.sürekli nezle.küçükken daha beterdi cidden.alerjik bronşit vardı bende de.yinede her bahar her bahar işkence çekiyorum adeta
  • Benim için yaz, kış, bahar farketmiyor. Bütün sezon allerjim var. Öyle de enteresan bir şey.
  • @oguzhan1989

    Alerjik Astım var bende de ama ne olduğunu bilmiyorumYün denen pis şeye alerjim var başkada yok seninki başka bişi olmasın?
  • arkadaşlar bende de aynı sıkıntı vardı her hangi bir eczane den xyzal alın 7 tl hepsi sona eriyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhan1989
    Ben 21 senedir çekiyorum bunu , alerjik astımda var bende , çocukken daha çok etkiliydi ama yinede devam ediyor çok fena birşey .Üst üste hapşırma rekorum sekiz ve sonucu gözler kıpkırmızı oluyor. Allah kimseye vermesin hayatımın en kötü dönemlerini yaşattırıyor bu alerji. Bunun tedavisi var mıdır? iğne falan duymuştum.Bazen denizde yüzerken bile hapşırıyorum ,sabah yeni gelen gazetenin taze boya kokusu falan oto m.ka alerjim var .

    Birde antialerjik ilaçlar var biraz etki ediyor ama hemen uyutuyor adamı .

    Yalnız değilmişim ya, benim rekor on iki, kriz gibi birşey resmen nefret ediyorum.
  • arkadaşlar bendede var burun tıkanıklıgı gözlerim yanıyor senenin yarısında tek burnum kapalı geçiriyorum kapalı ortamda başlıyor problem dışarı çıkınca düzeliyor xyzal problemimi çözermi?
  • Küçükken ağır bir şekilde bronşit geçirmiş ve daha sonralarda bu hastalığı alerjik astıma çevirerek hayatı kahrolanlardan birisi de benim sizin gibi. Alerjik astımın etkileri hala devam eder. Üstelik sigaraya karşı felaket hassasım, burnuma bir geldi mi kokusu bütün günüm mahvoluyor. Şu an elimi gözüme atayım diret kaşınıyor. Sabahları ilk yarım saatim hapşırma ve burnumu silmeyle geçiyor. Sanırım biz bu hastalığa hapis olduk, kurtaracak kimse de yok.
  • Xyzal ve zyrtec gözünü seveyim bunların,
  • çocukken doktora götürmüşlerdi alerji testi için testi yapmak için belli sayıda kişinin başvurması gerekiyormuş kişi sayısı dolmadı yaptıramadık , yaş 21 oldu aynen devam .

    Çocukken sabah kalktığımda gözümü açamadığımı bilirim kirpikler boydan boya çapak oluyordu elle temizleyip açıyorduk. Millet baharda hayatının en güzel dönemini yaşarken biz evde yatıyorduk. Çocukken astımdan çok tıkanırdım inhaler diye sprey ilaç vardı iyi açıyordu ciğerleri.Fazla kullanınca bağımlılık yapıyormuş.

    @ Atlas bu xyzal çok sağlam ilaçta bende hemen uyku yapıyor , şu alerjim olmasaydı adam gibi biyerde üniversite okurdum belki.

    Yazın bi alerji testi yaptırayım bari mühendis olacağım adamlar işten atacak hapşırmaktan işimi yapamam heralde.

    Birde bende bu bahar döneminde genizde boğazda kaşınmada oluyor sizde oluyor mu?
  • Bende sadece öksürük oluyo konuşurken falan nefesim kesilir gibi oluyo çok kötü bi durum özellikle okulda
  • polenlerin çok yoğun oldugu dönemlerde ışığa çıkamıyorum adeta vampir hayatı yaşıyorum
    bu polen alerjisindenmi oluyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soryy

    polenlerin çok yoğun oldugu dönemlerde ışığa çıkamıyorum adeta vampir hayatı yaşıyorum
    bu polen alerjisindenmi oluyor ?


    Göz sulanmasından bahsediyorsan başka şeylerden de olabilir. Akarlar denilen bir illete allerjim var benim de ama zaman, mekan farketmiyor yakalanmak için. Yazın bazen güneş ışığında duramıyorum hapşuruk başlıyor, gözler yaşarıyor. Anca yaşayan bilir valla. :/ Doktora gidiğ test yaptırmanda fayda var.
  • gecmıs olsun hepınıze
  • Bende de oluyordu Nasonex Sprey ve Xyzal mı öyle bir hap ile 1 günde iyileşmiştim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.EREN -- 7 Mayıs 2010; 10:43:30 >
  • Ben de aynı sorunu çok uzun zamandır yaşıyorum. Gece geniz kaşıntısı, gündüz hapşırmaktan iflahım kesiliyor. Hem de öyle kısa süreli değil yaz sonuna kadar sürüyor. Xrtec veya Xyzal çözüm oluyor ama onlarda çok feci uyku yapıyor. Ne olacak bu halimiz bilmiyorum...
  • gözlerim felaket kaşınıyor, burnum akıyo, tıkalı, durmadan hapşırıyorum. ne lanet bişi ya
  • Bende geçen sene başladı bu sene de 1 mayıs itibariyle gözlerde feci bir kaşıntı,burun devamlı tıkalı,hapşırma nöbetleri,ve sulu gözler...

    Sonradan başlaması garip değil mi?Yaşım 20.

    Üstte yazan ilaçlar eczanelerde reçetesiz satılıyor mu?Doktorla falan uğraşmak istemiyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.