Şimdi Ara

KABLO MODEM SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kabloneti aldığımdan beri usb den kullanırım modemimi fakat 1-2 ay önce saçma sapan şeyler oldu. Netin kendi kendine kopması, pc restart edene kadar düzelmemesi gibi. Müşteri hizmetlerini aradım.Bana usb den sorunlar olabileceğini,ethernetten kullanmamı söylediler.(çok saçma bir şey ya onca aya kullanmışım)Daha sonra boardımın onboard ethernetine taktım ve herşey güzel gidiyordu...
    45 günlüğüne tatile çıktım.Fakat daha sonra geldiğimde nete bağlanamadığımı gördüm.Bağlanmak için cebelleşiyor,detecting proxy falan yazıyor browser ın sol alt köşede.Fakat bir türlü online olamıyorum.Usb den denedim modemi güzelce tanıttım fakat yine aynı sorun.En sonunda pci ethernet ile denedim 1 haftadır o şekilde bağlıyım sorun windowstandır dedim bu gün yeni windows kurdum.Fakat sorunlar aynen devam ediyor.Modem bozuk dicem ama pci ethernette çalıştığını nasıl açıklayacağım?
    not:usb dende onboard lan dan da bağlandığımda network connections dan bağlantılarımı kontrol ettim bağlı gözüküyordum fakat olmuyor.







  • Walla CAN,

    Enteresan diyicem ama, değil. Saçma sapan şeyler gelmiş başına. Öncelikle geçmiş olsun. MS Windows'unu da yeni kurmuşsun, ayar yaptıracaktım. Ona da gerek kalmadı. Ama istersen şunları bir kontrol et:

    * IP ile ilgili herşeyin otomatik olsun. Wins çözünürlüğü kullanma. DHCP kullanma.

    * Ethernetinin hız ayarı Auto-Sense gibi birşey ise onu 10 ya da 100 half ya da full duplex ayarlarında dene.

    * Denetim masasında internet ayarlarında bağlantılarını kaldır. Yeni bağlantı kur. LAN üzerinden nete çıkılan seçeneğini belirt. Bağlantı gelince de bağlantı penceresinde Yerel Ağ Ayarlarında Proxy'nin otomatikte olduğundan emin ol.

    * Bilgisayarını kapat. Biraz ekle. Tekrar aç.

    Bunlardan başka yapılması gereken hiçbir şey yok.
  • Sorun kablonette. Farklı mac adresine sahip bir parça ile kablomodeme bağlanınca farklı IP numarası atanıyor, fakat o IP numarası kablonet bilgisayarında güncellenmiyor. Bir telefon açıp "IP numaramı güncelleyebilir misiniz, USB'den ethernete taktım modemimi, karşı taraf IP numaramı güncelleyemiyor" diyebilirsin.
    İkinci bir sorun ise, eğer günlerdir evin kapıları pencereleri kapalı ise bu iğrenç netmaster kablomodem sıcaktan sapıtıyor. Bunun için fişi çekip tekrar takman yeterlidir.
  • twister yaw şu sıcaktan dolayı sapıtma olayında ciddmisin abıcım?
    bendede motorola sb4200 modem var son zamanlarda bazen connectıon durduk yerde gıdıo(ama wındows a göre hala ınter var:)) ve modem ın fişi çıkarıp takmadan gelmıo dedın gibi. anniceniz bizim bağlantı birden dead connectıon halıne gelıo
    kıl durum
  • ben evden birkaç gün uzaklaşacağım zamanlarda makineyi açık bırakıp download modunda bırakıyorum, tabi kapı pencere her şey kapalı, bir kaç gün sonra eve bir geliyorum, modem sapıtmış, 100MB dosya indirmiş makine bu sayede. Sinir oluyorum tabi. Başka zaman yapmıyor da bu zamanlarda yapıyorsa tek yorumu budur yani.
  • eet yaw bu olmalı herhalde heh..
    ben şubat tatılınde 1 ay açık bıraktım makınayı (eskişehirde oda sıcaklıgı 19 20 derece ıdı:)) geldıgıdme sapa sağlamdı dahala dl edıodu .
    bu sıralara bazen gece bırakıom sabah daaalmış oluo heh..
    neise can ın topic i daha fazla taciz etmiek:)
  • arkadaşlar ben modem tak çıkar hepsini denedim restle falan olmuyor neyse bu gün tekrar tertemiz bir win kurdum tatım yine olmadı kabloneti aradım ip alamıyosunuz dedi bir kaç ayar yaptırdı bana eleman ve şimdi restart ediniz 169lu iplerin bişeyinde bişey varmı dedi yoksa 169lu ipmi verdik dedi anlamadım(eleman biraz acaip konuşuyoduda kablonetin işe adığı elemanlara bak)neyse yaptım düzeldi şuan onboard landa ve internetteyim
  • Dediğim olay işte. Sorun IP alamamak değil, IP veremiyorlar 169'lu IP verdik anlamı şu, senin makineye gerçek IP atayabiliyorlar mı, yoksa geçici IP (169 ile başlayan) sabit mi kalıyor diye. modeme reset çekmiştir karşı taraftan ilgili şahıs, sorun hallolmuştur.
  • üzerinden yıllar geçmiş ama buradaki sorunu ben de yaşıyorum. modemim motorola sb4200. modem bağlantıyı kaybediyor. tabiki bu durum makina uzun süre açıkken oluyor. tek yapmam gereken fişi çıkartıp takmak, hemen bağlantı geri geliyor. ısı ile ilgili diyeceğim ama tak çıkarla çalışması kafamı karıştırıyor. şimdilik idare ediyoruz ama yıllar içinde bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulan birileri varsa buraya yazarsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.