Şimdi Ara

Japonya!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar son zamanlar aklıma bir konu takıldı. geçen günlerde de Japonya ya atılan atom bombasıyl a ilgili bir şeyler izleyince iyice kafam takıldı. Hiroşima ya atılan ilk bomba yüzünden 100.000 insan, Nagasaki ye atılan ikinci bomba yüzünden de 40.000 insan ölmüş. ayrıca yayılan radyasyon yüzünden de yıllarca süren genetik bozukluklar olmuş. bu olayın üzerinden yıllar geçti ve Japonya olağanüstü bir gelişim göstererek ABD den sonraki ikinci "süper güç" olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

    kafama takılan ise; Japonya bu kadar ölümü ve sonrasındaki acıları unutmuş mudur? yani ABD ye karşı gizli bir intakam politikası var mıdır?

    ilginç bir konu ama uzun zamandır aklımdaki bir soruydu bu. sizden de yorum alalım[frndsp]



  • amerika ve japonya ekonomik olarak birbirine ekonomik olarak bagımlı bu yuzden hicbirsey yapamıyorlar. Brinde ucuz oto ve petrol digerinde yiyecek biri almam derse digeri de vermem deyir ve isler boyle yuruyor.
  • hatırladığım kadarı ile amerika atom bombasını "Pearl Harbour" olayına cevap olarak atmıştı, daha önce de denemiş ama başaramamıştı ve en son bu çareye baş vurdu ki bence bu ABD nin bazen ne kadar çaresiz kaldığının bir göstergesidir.

    Japonyaya gelince, bir gün eline fırsat geçerse abd ye gününü gösterecektir diye düşünüyorum.
  • Sanmıyorum..
    Ekonomi artık milli duyguların çok çok üstünde..ONlar birbirlerine göbekten baglı..Birbirleriyle araları bozulurda savas çıkarsa bu mazilerinden kaynaklanmaz , ancak mnfaatlerin çakışmasından olabilir
  • Bildigim kadariyla japonlar buyuk amerikan sirketlerinin hisselerinin coguna sahiplermis.ve dolayli olarak ele gecirmeye devam ediyorlarmis.Savasla bombayla degilde ekonomik olarak yipratmayi hatta gocertmeyi planliyolar sanirim...
  • yok yahu ne ekonomisi ne göçertmesi!!
    bi kere herşeyden önce japonlarda nedenini anlamadığım acayip bir amerikan özentisi var!! misal beyzbol! bi amerikada bide japonyada oynanıryodur heralde, yani başka bilmiyorum ben! adamlar seviyo amerikayı.. artık ekonomik bakımdanda iyi ilişkiler içindeler..
    eğer japonya öyle duygular besliyosa amerikaya karşı benim için biraz sürpriz olur...
  • japonlar çok acayip insanlar yahu sanki başka gezegenden gelmişler!! severim kerataları ama bu özellikleri hoşuma gitmiyo!
  • japonlar garip insanlar bence de, takma göğüs kılı takan adamlardan ne bekliyorsun ki... ;)

    ilk duydugumda cok sasırmıstım adamların ilginc zevkleri var, ama geleneklerine de lafım yok dogusu,
    Çok yasayın sizi gidi CAPONlar sizi!
  • japonlar amerikaya ekonomik olarak son derece bağlı.Ayrıca japonyanın ordusu çok az 2. dünya savaşından soraki antlaşmalara göre amerika ile
  • geçmişte yaşanan olaylar kan davası haline getirilseydi savaşlar
    hiç bizmezdi..savaş tek kişinin iradesinde olan bir olay değil tüm
    ülkenin kaderini etkileyen sosyal bir açmazdır..kimse isteyerek savaşmaz..sadistler hariç..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by pusu</i>
    <br />geçmişte yaşanan olaylar kan davası haline getirilseydi savaşlar
    hiç bizmezdi..savaş tek kişinin iradesinde olan bir olay değil tüm
    ülkenin kaderini etkileyen sosyal bir açmazdır..<b>kimse isteyerek savaşmaz</b>..sadistler hariç..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>


    <u>buna <font size='5'>Amerika</font id='size5'> dahil midir?</u>
  • onu bilmem de amerika kore savaşı (hani dedelerimizinde savaştığı yer) sırasında silah fabrikalarını koreye en yakın ve tehdit altında olmayan japonyada kurdu ve kore savaşı sonunda, 2.dünya savaşı sonundaki anlaşmalar gereği japonlar fabrikaları silah fabrikası olarak işletmelerine izin olmadığından sanayi üretimi yapacak şekilde modifiye etmişler ve sanayileşme hızlarını bu şekilde artırmışlar diye biliyorum.
  • japonlar pearlh harborı bombaladıktan sonra amerikalılar atom bombası attı.
    yanlış mı hatırlıyorum.?
  • birde şu var .ben japonları hiç sevmem.[dont]
    dünyanın sonunuda muhtemelen japonlarla çinliler getirecek.
    [baris]
  • Amerika varken dünyanın sonunu getirmeye ne japonlar yetişebilir ne de Çinliler.
  • çerkez,
    japonyaya giden birisinden japon halkında müthiş bir amerikan özentisi olduğunu duymuştum. ancak bu konuda ve japonların ilerlemesine temel olacak fikir vermesi açısından sizlerin japon imparatorunun hiroşima ve nagazakiden sonrası mecburen o meşhur çok onur kırıcı barış anlaşmasını imzalayıp sonra da halkına hitap ederken ağlayarak neler söylediğini öğrenmenizi tavsiye ederim. (Japonların onurlarına ne kadar düşkün olduğunu bilirsiniz daha geçen hyundai nin patronu intihar etti.) tabi bulabilsem buray yazarım ama nasıl bulacağımı bilmiyorum. yıllar önce bir yerlerde okumuştum.
  • Japonya ve Almanya (2. Dünya savaşının müttefikleri) bugünlere intikam hırsıyla geldiler. Çok çalıştılar milletçe bir oldular.Taş üstünde taş kalmamış ülkelerini Dünya'nın en güçlü ekonomileri arasına soktular. Biliyorlardı ki, devir iktisat devri...muvaffak olmak için iktisadi alanda ilerlemek, çok çalışmak gerek.Ekonomik olarak bu iki ülkeye karşı Amerika dahil pek az ülke karşı durabilir.
    Japonların Amerika'ya özendiği fikrine katılmıyorum.Çünkü dünya üzerinde kültürlerine ve geleneklerine bu kadar sadık bir millet yoktur.Bu adamlardan öğrenmemiz gereken çok şey var.
    Ne diyim..helal olsun..gerçekten başardılar.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by nefes</i>
    <br />Amerika varken dünyanın sonunu getirmeye ne japonlar yetişebilir ne de Çinliler.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    bence amerika dünyadan önce kendi sonunu hazırlayan politikalar uyguluyor su anda... kolay degil herkesin düsmanlığını kazanmak adamlar emek sarfediyor bunu için ugras veriyor takdir etmek gerek
  • Tarihte temel bir kural vardı:

    Her devlet; kurulur, genişler, ve yıkılır... [bandt]
  • ewet
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.