Şimdi Ara

Hoperlör + anfi = ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir soru:
    2 adet 13cm. 120W 4ohm değerinde hafif dandik hoperlör aldım. bunlar ile taşınabilir kolon yapmayı düşünüyorum, walkman ya da discman (ileride iPod:[krl]) gibi düşük çıkışlı kaynakları bağlayınca yüksek ses verebilecek bir alet olacak yani..
    Tabi bunun için küçük de olsa anfimsi bir alet lazım. Ben de bilgisayarın hoperlörünün anfisini kullanayım dedim, ama hoperlörlerin sadece birini bağlamama rağmen fazla bir ses çıkamadı, çok kastığını hissettim, basları tamamen kesiyordu, hiç ses vermiyor. Ondan sonra anfi devresinin üstündeki (adını tam olarak bilmediğam ama büyük olasılıkla "kondansatör" mavi renk kaplı, silindirik)devre elemanlarına dokununca yanacak kadar ısındığını hissettim. Herhalde büyük hoperlörler fazla geldi diyerek onu bir kenara çektim. Ama hala bir anfi devresi lazım.

    Bu anfiler hakkında hiç bir bilgim yok, ne amaçla kullanacağımı da anlattım, basit ama kaliteli bir şey lazım bana. Boyutları küçük olacak, az enerji çekecek (pille çalışması lazım!! - en fazla 12V)ama buna karşılık özellikle basları iyi verebilecek bir şey arıyorum.

    Böyle anfilerin fiyatları nasıl olur?
    Nerede bulunur?
    gibi bilgileri öğrenmek istiyorum.
    araya sıkıştırayım, yazıcıoğlu iş hanı'na harddisk almak için gittiğimde türk malı devre kartı üzerinde anfiler görmüştüm ama fiyatını soramadım, ve onlar büyük olasılıkla 220v içindi, en gelişmiş modelinde bas/tiz ayarı vardı ve kartın üzerinde 2 büyük soğutucu vardı, işlemci soğutucularından(ama fan yoktu). Onların arka kısmına da bir devre elemanı vardı. iki soğutucunun arkasında da iki aynı devre elemanı(ne olduğunu bilmiyorum...)


    Lütfen bir yardım edin de şunu bir yapalım:))[bye]







  • 2 tane 120 lik kolonu sanırım 9v luk pille çalışan amfiyle çalıştıramazsın belkide çalıştırırsında genede hemen pili biter gibi geliyo bana eğer doğubannka gidersen orda hertürlü amfi bulursun showun filan amfilerini bile görmüştüm muhtemelen ucuzdur bi bak derim
  • Hımm, sağol Chad.

    Başka düşüncesi olan??

    Bir de, muhtemelen böyle amfilerin fiyatları nasıldır bilgin var mı?
  • almışken bence 100-200 mil ver büyük bişey al derim öle 9v la çalışan amfiden hayır gelmez anca cep amfisi olur :))
  • Açıkçası ben bu işi 20 milyona kapatırım diye düşünüyordum:(
    Kallavi bir şey alacak kadar money yok açıkçası:) zaten olsa da almazdım çünkü TAŞINABİLİR bir aletin içinde 100 milyonluk anfi biraz eziyet olur alete:))

    Bendeki anfi devresinin üstündeki bileşenleri yükseltmek mümkün müdür? Devre kartının üstündekileri söküp daha yüksek kapasitelisini takmak gibi:)?

    Bu arada işime yarayabilecek olan zaten cep anfisi:)
  • güç transistorleriyle anfi yapabilirsin yada , bir çift uyduruk quake kabinden anfisini sökebilirsin . . .
  • Kendim yapayım dersem, kaynak gösterebilir misiniz?
    Yine de hazır tercih ederim elektronikçi pek yok buralarda...

    Başka önerisi olan?==
  • google da arat derim amfi şeması falan die çıkar kesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.