Şimdi Ara

KONTÖR KARTLAR DEĞİŞİYOR..- ELVEDA KONTÖR KART MERHABA LİRA KART..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  KONTÖR KARTLAR DEĞİŞİYOR..-  ELVEDA KONTÖR KART MERHABA LİRA KART..


    Buyursunlar ....

    Vodafone Kontörden TL'ye Geçiş Reklamı...

    LİNK:
    http://www.akilli.tv/video/478128/vodafone-reklam-para-kontor.aspx



    Bilgi Teknolojileri Kurumunun aldığı bir kararla 1 Nisan 2010 tarihine kadar tüm operatörlerin kontör sisteminden TL sistemine geçmesi gerekmektedir.
    Yapılacak değişiklikle beraber faturasız hatlarda yeni bir dönem başlayacak, kontör yerine lira kullanılacak. Yani artık abonelerimiz hatlarına kontör değil lira yükleyecekler, harcadıkları zaman ise, kontör değil kuruş olarak ücretlendirilecektir.

    Artık ön ödemeli hat sahibi aboneler, kontör hesabı yapmakla uğraşmayacaklar, tüm yükleme ve harcamaları lira cinsi üzerinden hesaplanacaktır. Örneğin şu an 20 TL’ye 100 kontör yükleme yapılırken 1 Nisan itibariyle 20 TL verip yine 20 TL yüklenecektir.

    Vodafone olarak biz de sistemlerimizi abonelerimizin hiçbir konuda mağdur olmasına yol açmayacak şekilde büyük bir titizlikle değiştirmeye şimdiden hazırız. Gerek daha önce yapılan yüklemeler gerekse kazanılmış promosyonlar hiçbir kayıp yaşanmadan sistemle uyumlu hale getirilerek korunacaktır. Yapılacak değişiklikler ve zamanlamalarla ilgili abonelerimiz de ayrıca SMS aracılığı ile bilgilendirilecektir.

    Daha önce alınmış ve halen piyasada satılmakta olan kontör kartları ve Başlangıç Paketleri sistem değişikliğinde geçerliliğini yitirmeyecek, yeni sistemle uyumlu hale getirilerek kullanılmaya devam edecektir.


    SORU - CEVAP


    Kontör sisteminden lira sistemine geçiş neler değiştirecek?
    Kontör sisteminden liraya geçiş temelde kullanım şeklimizi değiştirmeyecek. Yani faturasız hatlar yükleme yapıp yüklediklerini kullanmaya devam edecekler, ancak artık hatlara kontör değil lira yüklenecek, harcamalarda ise kontör değil kuruş harcanacak. Böylece kimse kontör hesabı yapmakla uğraşmayacak, herkes ne kadar yüklediğini ve ne kadar harcadığını kolayca görebilecek.
    Hatlara nasıl yükleme yapılacak?
    Hatlara yükleme yapmanın kontör yüklemekten hiçbir farkı olmayacak. Daha önce kullandığımız bütün yükleme yöntemleri aynen geçerli olacak, ama 5 TL karşılığında 5 TL, 20 TL karşılığında 20 TL hatlara aynen yüklenecek. Elimizdeki paranın kaç kontöre denk geldiğini hesaplamakla uğraşmayacağız.
    Örneğin şu an 100 kontör yüklemek istendiği zaman 20 TL verip 100 kontör yükleme kartı alarak yükleme yapılıyorken, yeni sistemde 20 TL’ye 20 TL’lik Cep Lira Kartı alınabilecek ve 20 TL aynen yüklenecek.
    Lira sisteminde harcamalar nasıl olacak?
    Yeni sistemde her şey açık ve net olacak. Abonelerimiz hesaplarına lira yükleyecek ve kuruş harcayacaklar. Hesabımdan 1 kontör düştü ben ne kadar para vermiş oldum demek yerine, hiç düşünmeden hesaplarından kaç kuruş harcadıklarını ve kalan lira bakiyelerini görebilecekler.
    Kontörler liraya nasıl çevrilecek?
    Kontörler liraya çevrilirken yapılacak olan şey çok basit; 1 Nisan itibariyle 1 kontörün birim fiyatı 20 kuruş olarak baz alınacak ve tüm kontörler bu fiyatla çarpılarak liraya çevrilecek. Böylece artık kontör değil lira kullanılacak.
    Abonelerin daha önce yüklemiş olduğu kontörlere ne olacak?
    Abonelerimizin daha önce yüklemiş olduğu mevcut kontörler geçiş anında geçerli olan 1 kontörün birim fiyatı olarak belirlenen 20 kuruşla çarpılarak liraya çevrilecek ve hiçbir kayıp yaşanmadan kontörleri liraya çevrilmiş olarak istedikleri gibi kullanmaya devam edebilecekler.
    Örneğin abonenin hesabında daha önce yüklemiş olduğu kontörlerden kalan 50 kontör olsun. Değişiklik tarihi itibariyle, yani kontör yerine lira kullandığımız sisteme geçildiğinde 50 kontör o gün itibariyle geçerli olan 1 kontörün birim fiyatı 20 kuruşla çarpılarak liraya çevrilecek ve abonenin hesabında 50 kontör yerine 10 TL olacak.
    Cep Aran gibi kontör hediye eden kampanyalardan kazanılmış promosyon kontörlere ne olacak?
    Daha önce kazanılmış promosyon kontörler de 1 Nisan itibariyle geçerli olan 1 kontörün birim fiyatı 20 kuruşla çarpılarak liraya çevrilecek ve hiç bir kayıp yaşanmadan abonelerin hesabında bu şekilde yer almaya devam edecek.
    Örneğin daha önce Cep Aran kampanyasından kazanılmış 10 kontör varsa, bu 10 kontör basit bir çarpma işlemi ile liraya çevrilecek ve 10 kontör yerine bunun tam karşılığı olan 2 lira kullanılabilecek.
    Hatlara yüklenen liralar nasıl kullanılacak? Kontör kullanılan zamana göre değişen bir şey olacak mı?
    Hatlara yüklenen liralar kullanılırken kontör kullanımından farklı bir uygulama olmayacak. Yine hatlara önceden yükleme yapılıp seçilen tarifeler doğrultusunda harcanacak, tek fark kontör yüklenip kontör harcanması yerine lira yüklenip kuruş olarak harcanması olacak.
    Artık kontör kartları kullanılmayacak mı?
    Yeni yükleme kartları artık kontör yükleme kartı değil Cep Lira Kart olacak, ya da sistemlerimizde kontör değil lira yüklemesi yapılacak. Ama sistem değişikliğinden önce alınmış kontör kartlar bir süre daha kullanılabilecek. Örneğin elimizde 100 kontörlük yükleme kartı kalmışsa, ve 100 kontörün fiyatı 20 TL ise bu kart kullanılarak 20 TL yükleme yapılabilecek. Ancak değişiklikle beraber artık kontör kart yerine Cep Lira Kart üretilecek, piyasada bulunan kontör kartları tükenene kadar iki kart da geçerli olacak.
    Yeni sistemde kampanyalar nasıl olacak?
    Kampanyalarımızdan 1 Nisan itibariyle hala geçerli olanlar, kampanya kurallarında yer alan kontör içeriklerinin 20 kuruş baz alınarak liraya çevrilmesi yöntemiyle yeni sistemle uyumlu hale gelerek devam edecek. Örneğin mevcutta devam eden Cep Aran kampanyamızın kuralları arasında diğer operatörlerden alınan her 2 dakikalık çağrıya karşılık 1 kontör kazanmak varsa, yeni sistemde her 2 dakikalık çağrıya 20 kuruş kazanmak olarak devam edecek.
    Yeni sistemde tarifeler nasıl olacak?
    Vodafone yeni sistemde en avantajlı tarifeleri sunmaya devam edecek. Yeni sistemde tarifelerimiz artık kontör olarak değil lira olarak ücretlendirilecek. Yapılacak olan değişiklikle tarifelerimizin kontöre dayalı fiyatlandırması lira sistemine uyum sağlayacak şekilde güncellenecek, ancak yine her ihtiyaca cevap veren en avantajlı tarifeler Vodafone’da olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodafone silver -- 17 Mart 2010; 15:21:00 >



  • bilgilendirme için teşekkurler resimdekı kartlar piyasada gecerli olacak kartlar sanırım fakat bu kartların devamı varmı 5 lira 20 lira gibi tesekkurler
  • Heyt bea :D büyük gün yaklaşıyor.
  • bi soru sorayım o zaman.
    mevcut kontorler ne olacak? yani hatlarda yüklü bulunanlar...
  • 100 kontör ve 150 kontör kalkmış, yerine 50 kontör (10 tl), 125 kontor (25 tl), 250 kontör (50 tl) ve 500 kontöre (100 tl) tekabül eden kartlar gelmiş.
  • Asıl mevzu şu tarifeler nasıl değişcek yoksa bunu herkes anladı artık misal 150 kontör yok demek 25 tl deniliyor ee misal yeni cep1 tarifesinde 150 kontör yükleyerek 2 dk sı 1 kontöre konuşulurken 1 nisandan sonra ki yükleme miktarı ne olacak konuşurken nasıl düşcek merak ediyorum.
  • Bence kalkan bişey yok.

    Onlar hesabını bilenin eski kontörleri..

    İş olsun diye konmuş.
  • niye kredi fiyatlarında , daha cok alınca bi avantaj yapmamışlar.
    10liralık kredi alsanda , 50liralık kredi alsanda aynı.
  • İlla bir güzellik yapılacaksa kontör ya da tl fark etmez kullanılan ve "atılan" kağıt malzeme kaldırılsın direk hatta yüklesin bayiiler yazık günah onca kağıda :(
  • bunu zaten aboneler fatura istemeyerek bi parça olsun gösteriyorlar.
    yada herhangi bi bankamatik işleminde bilgilerini ekrana dökülü olarak inceleyip de göstermiş oluyorlar.
    *
    yine de kontor kartlarında oldugu gibi bi artı yön bulmaları gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DSGNRY
    İlla bir güzellik yapılacaksa kontör ya da tl fark etmez kullanılan ve "atılan" kağıt malzeme kaldırılsın direk hatta yüklesin bayiiler yazık günah onca kağıda :(

    Hatta yükleme işi Kırsal Kesimlerde sorun olur. Bunun kurulması yaygınlaşması vs vs kolay değil..

    İkinici hatta yüklemede hatalar oluyor ve b,r daha düzeltilemiyor. Şahsen ben kart kontör satmayı daha çok istiyorum

    Üçüncüsü hatta direk yüklenince bu işi sadece merkezler yapıyor diğerleri ya web ekran yada başka yöntemler kullanması gerekiyor.Bizlerin web ekran almasınıda abone merkezleri istemiyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeSiN
    Asıl mevzu şu tarifeler nasıl değişcek yoksa bunu herkes anladı artık misal 150 kontör yok demek 25 tl deniliyor ee misal yeni cep1 tarifesinde 150 kontör yükleyerek 2 dk sı 1 kontöre konuşulurken 1 nisandan sonra ki yükleme miktarı ne olacak konuşurken nasıl düşcek merak ediyorum.

    Eski sisteme göre 150 kontör = Yeni sisteme göre 30 TL.

    Eski sistem: 2 dakikası 1 kontör.
    Hesapta kaldı 149 kontör.

    Yeni sistem: 2 dakikası 20 kuruş. (0,20 TL)
    Hesapta kaldı 29.80 TL.

    Buraya kadar herhangi bir degisiklik yok. Esas bize olumlu yansiyacagini düşündüğüm olay internet olacak. Çünkü konuşma vergisi ile internet vergisi farklı. Söyle ki;

    mesela vodafone için konuşuyorum:

    250 mb internet faturali hatlar için 10 TL ama kontorlu hatlar için 70 kontör yani 14 TL'ye tekabül ediyor. On ödemeli olduğu için ve bu yüzden devlet vergiyı peşin aldığı için kontorlu hatlar ile faturali hatlar arasındaki internet fiyatlandirilmasinda tüketici aleyhine (devlet lehine) bir durum soz konusu ve kontör olayı bu yüzden TL olarak değiştiriliyor diye düşünüyorum.

    Yani özet olarak 250 mb internet 1 Nisan'dan sonra 10 TL olarak aynı kalacak ama biz 10 TL (yani eski sisteme göre 50 kontör) ödeyeceğimiz için, bizler için faydalı olacak diye düşünüyorum.. Ve umuyorum :) eğer operatörler gizli zam yapmaz ise.
  • Ön ödemeli hatlarda net paketi 70 kontör yani 14 lira olacaktır..

    Bu operatörlerin bilerek yaptığı işler..ön ödemeli ile fatuıralı konusunda fark her zaman olacak..

    Eğer 10 liraya kullanmak istiyorsan Faturalı olacaksın mantığı var..

    Vergi ilede çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. Vergiyi zaten veriyoruz biz Operatörler iş olsun diye ağlıyor bence :)
    ------

    İkinci konu daha öncede bahsettim ama kimsenin sallamadığı bir konu. BTK 2009 Ağustosunda Kontör atış periyodu 20 sn olacak dedi.Ancak bununla ilgili herhangi bişey olmadı.Bu konuda gerekli düzenlemelerinde bu sistemle beraber sene sonuna kadar olacağını düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeTha


    quote:

    Orijinalden alıntı: CeSiN
    Asıl mevzu şu tarifeler nasıl değişcek yoksa bunu herkes anladı artık misal 150 kontör yok demek 25 tl deniliyor ee misal yeni cep1 tarifesinde 150 kontör yükleyerek 2 dk sı 1 kontöre konuşulurken 1 nisandan sonra ki yükleme miktarı ne olacak konuşurken nasıl düşcek merak ediyorum.

    Eski sisteme göre 150 kontör = Yeni sisteme göre 30 TL.

    Eski sistem: 2 dakikası 1 kontör.
    Hesapta kaldı 149 kontör.

    Yeni sistem: 2 dakikası 20 kuruş. (0,20 TL)
    Hesapta kaldı 29.80 TL.

    Buraya kadar herhangi bir degisiklik yok. Esas bize olumlu yansiyacagini düşündüğüm olay internet olacak. Çünkü konuşma vergisi ile internet vergisi farklı. Söyle ki;

    mesela vodafone için konuşuyorum:

    250 mb internet faturali hatlar için 10 TL ama kontorlu hatlar için 70 kontör yani 14 TL'ye tekabül ediyor. On ödemeli olduğu için ve bu yüzden devlet vergiyı peşin aldığı için kontorlu hatlar ile faturali hatlar arasındaki internet fiyatlandirilmasinda tüketici aleyhine (devlet lehine) bir durum soz konusu ve kontör olayı bu yüzden TL olarak değiştiriliyor diye düşünüyorum.

    Yani özet olarak 250 mb internet 1 Nisan'dan sonra 10 TL olarak aynı kalacak ama biz 10 TL (yani eski sisteme göre 50 kontör) ödeyeceğimiz için, bizler için faydalı olacak diye düşünüyorum.. Ve umuyorum :) eğer operatörler gizli zam yapmaz ise.



    Ben resimlere bakarak konuştum 10-25-50 tl şeklinde kartları görünce yanlış yönlendirme yapmış demek arkadaş yoksa buzamana kadar bende öyle olacak diye tahmin ediyordum ama resimler kafa karıştırdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.volkan
    Ön ödemeli hatlarda net paketi 70 kontör yani 14 lira olacaktır..

    Bu operatörlerin bilerek yaptığı işler..ön ödemeli ile fatuıralı konusunda fark her zaman olacak..

    Eğer 10 liraya kullanmak istiyorsan Faturalı olacaksın mantığı var..

    Vergi ilede çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. Vergiyi zaten veriyoruz biz Operatörler iş olsun diye ağlıyor bence :)
    ------

    İkinci konu daha öncede bahsettim ama kimsenin sallamadığı bir konu. BTK 2009 Ağustosunda Kontör atış periyodu 20 sn olacak dedi.Ancak bununla ilgili herhangi bişey olmadı.Bu konuda gerekli düzenlemelerinde bu sistemle beraber sene sonuna kadar olacağını düşünüyorum.

    Katılmıyorum söylediğine.

    Cunku esasında vodafone aynı parayı kazanıyor. Yani faturali hatlar için de, faturası hatlar için de fiyat aynı. Daha dogrusu vodafone'un kazandığı para aynı.

    Faturali hatlar için 10 TL'ye 250 mb internet paketi aldığımızda bunun %18+%5=%23'u devlete vergi olarak gidiyor. Yani vodafone esasında 8.08 TL kazanıyor.

    On ödemeli hatlarda yine 8.08TL'den hesap yapalim. Ama bunun vergisi on ödeme olduğu için; %18+%25=%43 yani toplam yaklaşık 12 tl'ye tekabül ediyor ki, bu da 60 kontör eder.

    Vay be Volkan haklisin arkadasım. Vodafone'da ilk basta 250 mb gercekten de 2 ay 60 kontör idi ama sonra 70 oldu.

    Görüyor musun bak, internet ucuzlayacak diye bosuna heveslenmisim. 40 kontöre (Kı bu paket faturalida da aynı; 8tl) Avea 100 mb internet, 1 seç izle icerigi, 1 saat mobil tv, 30 dakika görüntülü görüşme paketine devam :)

    yazımın basında sana katılmamıştım, ama sonunda katılıyorum artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 13 Mart 2010; 15:06:01 >
  • HESABINI BILEN TARIFE TL KONTORLERINE NUR YAGACAK.
  • Güzel olur inşallah :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagmursuz

    resimdeki kartlarda "YTL" yazıyor! TL olmayacak mı onlar?



    Güzel ayrıntı yakalamışsın ordan belli zaten eski resimler olduğu arkadaşların dediği gibi hesabını bilen tarifesine ait kart resimleriymiş galiba onlar o da tl yüklemeliydi.


  • Reklam yeniden başlasın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.volkan -- 13 Mart 2010; 16:38:00 >
  • gelince illa ki öğrencez bi şekilde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.