Şimdi Ara

Turkcell 2009’da Zorluklara Rağmen Güçlü Performansını Sürdürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcell 2009''da Zorluklara Rağmen Güçlü Performansını Sürdürdü

     

    Dünya tarihinin en önemli ekonomik krizlerinden birinin yaşandığı 2009''da Turkcell, zorlu koşullar ve yoğun rekabetin etkilerine rağmen

    Grup gelirlerini %1 artırarak Türkiye''deki lider pozisyonunu devam ettirdi. Turkcell''in 2009 sonu itibarıyla yurtdışı operasyonlarıyla birlikte toplam abone rakamı ise 63 milyona yaklaştı.

     

    Türkiye''nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2009 yılında pazardaki pozisyonunu korudu. Farklı  abone kesimlerine yönelik teşvikleri, güçlü değer teklifleri ve etkin satış kanalıyla 2001 yılından bu yana en yüksek kullanım seviyesine ulaşan Turkcell, faturalı abone bazını da 1.9 milyonluk net kazanımla büyütmeyi başardı. Turkcell, Türkiye''nin yanısıra faaliyet gösterdiği Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Moldova, Belarus, KKTC ve Ukrayna''daki iştirakleriyle toplam 62.7 milyon aboneye ulaştı.

     

    Turkcell Grubu gelirleri %1 arttı

    Gelirlerini geçen yıla göre %1 artırarak 8,9 milyar TL''ye çıkaran Turkcell''in net karı, 2009 yılında toplam 381 milyon TL''yi bulan değer düşüklüğü zararı, duran varlıkların kayıtlardan silinmesi ve yasal ödemeler nedeniyle 1,7 milyar TL olarak gerçekleşti.

     

    Rekor Aylık Kullanım ve Faturalı abone sayısında önemli artış

    31 Aralık 2009 itibariyle Türkiye''de toplam 35.4 milyon abonesi bulunan Turkcell''in aylık kullanım geliri 18.5 TL olarak gerçekleşti. 2009 yılı Abone Başı Aylık Kullanım Dakikası (MoU) ise %40''lık artışla 2001''den bu yana en yüksek seviye olan 134,3 dakikaya yükseldi. 2009 yılında faturalı abone kazanımında %85 artış sağlandı.

     

    Ciliv: Güçlü değer tekliflerimizle liderliğimizi sürdürdük

    Turkcell''in 2009 finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, artan rekabet ve zorlu piyasa koşullarına rağmen sonuçların Turkcell''in başarısını gösterdiğini ifade etti. Turkcell Grubu''nun gelecekteki konumunu güçlendirmeyi sürdürmek amacıyla, 2009''da teknoloji ve altyapıya daha fazla yatırım yaptıklarını anlatan Ciliv; ''Yıl boyunca, abonelerimize artan avantajlar sunarak marka ve değer tekliflerimizde fark yarattığımıza inanıyoruz. Sonuç olarak, pazar daralırken ve pazarın karlılığı azalırken; Türkiye''deki lider pozisyonumuzu koruyarak operasyonel karlılığımızı sürdürdük. 2010 yılına baktığımızda zor piyasa koşulları ön görmemize rağmen işimizin gelecekteki potansiyeli ile ilgili oldukça heyecanlıyız. Grup olarak rakiplere karşı bizi ön plana çıkartacak sürdürülebilir rekabet avantajları sağladığımızı düşünüyoruz. Tüm çalışanlarımıza, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve hissedarlarımıza bu zorlu ortamda Turkcell Grubu''na verdikleri destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.








  • Performansı güçlü olur tabi!!!

    Kapatılan şirket hatlarına hatta hattı paketinden çıkmayan numaralara fatura bindirise çımaması anormal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.