Şimdi Ara

Ubisoft'un Asasin's Creed 2'de de Olan Rezaleti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KAYNAK
    Assassin's Creed II PC Kopya Koruma Sistemi

    NOT: yazı uzun diye okumamazlık yapmayın
    5 dknızı ayırıp yazıyı sonuna kadar okuyun lütfen





    Tartışma Sorusu : Sizce korsan, PC oyunculuğunu öldürüyor mu? Daha sıkı kopya koruması uygulamaları daha fazla korsanlığa mı kapı açıyor?

    Benim cevabım : Bence Alakası bile yok herşeyde korsanı bahane ediyolar konsollardaki korsan oyundan haberleri yok galiba yada işlerine geldiği için korsanı bahane ediyolar



     Ubisoft'un Asasin's Creed 2'de de Olan Rezaleti





    Ubisoft'un Assassin's Creed II'nin PC sürümünü geciktirerek diğer platformalardan dört ay sonra piyasaya sürmesi bir yana, yeni kopyaAssassin's Creed II'yi satın alanlar, oyunu oynayabilmek için sürekli internet bağlantısına sahip olup Ubisoft sunucularına bağlı kalarak sürekli oyunu doğrulatmak zorundalar. Oyuncular anlık internet kopmalarında dahi son kayıt anından sonraki ilerlemelerini kaybedecek ve sistemlerinin tekrar internete bağlanmasını beklemek zorunda kalacaklar.

    İnternet bağlantısı olmayan, bağlantı alt yapısı kötü olan ülkelerde sıklıkla bağlantı sorunları yaşayan veya satın aldıkları oyunu dizüstü bilgisayarlarında diledikleri yerlerde oynamak isteyen oyuncular için firma sadece "Oyun için sürekli internet bağlantısı gerekiyor" cevabını vermekle yetindi. Günün birinde Ubisoft sunucularını kapatacak olursa, bir yama yayımlayarak oyunun çevrimdışı oynanmasını mümkün kılacak.

    Daha evvel EA Games'in daha sıkı kopya koruma önlemlerinin daha fazla korsanlığa neden olduğunun görülmesi, firmanın bundan ders alarak uygulamalarında geri adım atmasına neden olmuştu. Ubisoft'un daha da sıkı olan bu uygulaması ise firmanın PC oyuncularını gözden çıkardığı, bu uygulamanın daha fazla korsanlığa neden olacağı ve sadece para verip oyunları satın alanları cezalandırdığı yorumlarına neden oldu. Oyunlarını satın alan kullanıcı kitlesinin bile yanlarında sürekli DVD taşımamak, sınırlı aktivasyon sayısına takılmamak gibi eziyet olan uygulamaları aşmak için oyunlarını "crack"lediği hesaba katıldığında, Ubisoft'un bu uygulaması daha fazla tepkiyle karşılandı. Oyunu satın almaktan vazgeçenler, ön sipariş vermeyi düşünüp vazgeçenler hatta verdikleri ön siparişi iptal etmek isteyenler bile söz konusu. Hiç kimse internet bant genişliğinin bir kısmını Ubisoft sunucularına ayırmayı, muhtemel bağlantı sorunlarında oyun zevklerinin yok edilmesini istemiyor.

    Öyle gözüküyor ki, Assassin's Creed II'yi merakla bekleyen PC oyuncuları Ubisoft'a fazlasıyla öfkeli. Çünkü önünde sonunda bu kopya koruma uygulamasının da kırılacağını düşünüyorlar ve bu yüzden böylesine sıkı bir kopya koruma uygulamasının sadece parasını verip oyunu satın alan müşterilerini cezalandırmaya yarayacağını düşünüyorlar. koruma sistemi de tepkilere neden oldu. Çünkü firmanın resmi sitesinde de ifade edildiği üzere


    Ubisoft, Assassin's Creed 2 ile beraber bildiğimiz PC kopya koruma sistemini kökten değiştiriyor. Artık CD-kontrol yok, DRM yok, peki karşılığında ne var? Ana menüye girmek mi istiyorsunuz? Ubisoft sunucularına (serverlarına) bağlanın! Oyunu kayıt (save) mı etmek istiyorsunuz önce Ubisoft sunucularına bağlanın! Oyuna kaldığınız yerden devam etmek mi istiyorsunuz? önce Ubisoft sunucularına bağlanın! Basitçe söyleyelim, Assassin's Creed 2 oynamak için sürekli internete bağlı bir bilgisayarınız olması gerekiyor. Tüm kayıt ve yüklemeler (load) Ubisoft sunucularından yapılacak artık. Bilgisayarınızda herhangi bir kayıt noktası tutulmayacak.

    Bu sistemin avantajları da var. Gelin Ubisoft müşteri hizmetleri ve ürün planlama sorumlusu Brent Wilkinson'a aşağıda yazdığına kulak verelim.
    Code:
    Eğer yüz adet bilgisayarınız varsa, oyunu yüz bilgisayara da yükleyebileceksiniz



    Bu sistem korsanı engelleyebilir mi? O konudan emin değiliz fakat bildiğimiz şey, artık crack grupları tarafından neredeyse ezbere hazırlanan crackler dönemi bitti. Crack gruplarının artık çok daha sofistike crackler hazırlaması gerekiyor. Bu tür adımları yakında diğer oyun firmalarından da bekleyebiliriz.
    Sistemle ilgili ayrıntılar yakında gelecektir, bizimle kalın her türlü gelişmeden sizleri haberdar edeceğiz.
    (Güncelleme) Ubisoft, yeni kopya koruma sisteminin, yakın zamanda piyasaya çıkacak olan The Settlers 7 dahil tüm Ubisoft PC oyunlarında kullanılacağını açıkladı. The Settlers 7'nin şu an beta testleri yapılıyor. Beta testleri UK ve USA kullanıcılarına özel olduğu için, Ubisoft'un yeni kopya koruma sistemini şimdilik deneyemiyoruz.

    Ubisoft'un geçen ay duyurduğu "devrimsel kopya koruma sistemi", bize göre "devrimsel işkence sistemi" ilk anından beri oldukça büyük tepki alıyor ve oyuncular artık PC'de Ubisoft oyunlarını almayacağı konusunda bas bas bağırıyor. Aslında bu tepkiler oldukça tanıdık geliyor, Modern Warfare 2'yi IWNET yüzünden boykot eden oyuncuları hatırlayın. Hepsi nasıl da almıştı oyunu ve oynuyordu.

    Tepkiler aynı olsa bu sefer iş biraz daha farklı, teknik durumlar var ortada. Ubi'nin yeni kopya koruma sistemini bilmeyenler için bir hatırlatma yapalım: "Oyunu oynayabilmek için internete bağlı olmak ZORUNDASINIZ. Eğer Ubi sunucularıyla bağlantı kurup onay alınamaz ise oyun açılmıyor. Ve bu sadece oyunu açarken değil, oyunu oynarken de geçerli. Yani oyunun ortasında internet bağlantınız koparsa eğer, oyunu oynayamıyorsunuz. Ta ki bağlantı tekrar kurulana kadar."

    Ubisoft'tan gelen açıklama bu internet bağlantısı kopmalarının çok sorun teşkil etmeyeceği yönünde, çünkü oyundaki checkpoint'lerin sayısı oldukça sıklaştırılmış durumda. Tekrar açınca kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz yani. Ama yine de internet bağlantılarının stabil olmadığını düşünürsek, biraz işkenceye dönüşmeyecek mi bu bizler için?

    Şimdi komplo teorisi zamanı: Sırf kopya koruma sistemini boykot edeceği için oyunu PC'de oynamayacağını söyleyenlerin sayısı oldukça fazla. Günlerdir yabancı forumlardaki tartışmaları takip ediyorum ve insanların çoğu şunu söylüyor: "Bu saçma şeyle uğraşacağıma gider 360'ta oynarım daha iyi!".

    İkinci ihtimal ise oyunun çıkış günü Ubi sunucularına aşırı yüklenme olup bağlantıların kurulamaması. Bu gibi şeyleri zamanında çok gördük, zamanında iyi yapılamayan stress-test'ler yüzünden ilk gün oyunlara giremeyen insanlar isyan edip oyunu bıraktı. Örneğin Aion'daki bir haftalık sunucu sırasının hala devam ettiği sanılıyor ve insanlar sırf bu sebepten ötürü müthiş bir DVO olan Aion'u oynamıyor. Aynı şey AC2 için de geçerli olabilir. Ve yine bu sorun oyunun konsol sürümüne itebilir oyuncuları.

    Başka bir şüphe ise Ubisoft'un bunu bilerek yapıyor olması. Yani adamlar cidden PC oyuncularının işini zorlaştırmak istiyor. Bunun sebebi de ilerde PC'ye oyun yapmak yerine tamamen konsollara münhasır oyunlar yapmayı hedeflemeleri olabilir.

    Ama durum her ne olursa olsun birileri çıkıp "PC oyunculuğu ölüyor!" diye felaket tellallığı ve sarı-gazetecilik yapacak. Şimdiden verelim cevabını: PC oyunculuğunun öldüğü falan yok. Tamam, bazı oyunlar önce konsola çıkıyor olabilir, kopya koruma sistemleri derdi olabilir ama Team Fortress 2 diyorum, Starcraft 2 diyorum, Diablo 3 diyorum, daha ne diyeyim? Counter Strike dünyada profesyonel oyunculuğu ortaya çıkaran oyunların en büyüğüydü, hangi konsola çıktı hatırlayanınız var mı? Hangi konsolda mod yapımıyla oyunların ömrü yıllarca uzayabiliyor?

    Haberin başlığında sorduğum soruya yazıyı bitirirken cevap vereyim: Hayır efendim, AC2 geçtiğimiz senenin en iyi oyunlarından birisi ve ne olursa olsun PC oyuncuları da hak ettiği yeri gösterecek. Kâh orijinal, kâh kırılabilirse korsan olarak. Zaten adam gibi bir internet bağlantınız varsa AC2'yi çatır çatır oynayabileceksiniz.





    NOT:İlk Konum olduğu için yanlışlarımı mazur görün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih1st -- 11 Mart 2010; 16:43:23 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.