Şimdi Ara

Movie maker yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar handycam ile kısa film cekicez fakat montaj aşamasında movie maker kullanmayı düşünüyoruz yeterli bir program mıdır?



  • arkdşm baktimda kimse yazmamş heralde yeterli bilgili kişi olmadiğindan dolayi, şöle yardmci olym sana çok prof. bşy istemiyorsan movie maker çok başarili ve güzel bir program birsürü ayri ayri video kesip biçip birleştireblr arkaplan müziği eklyeblr slayt resmler yapablrsn, bnce yeterlidir ama prof istiyorsan internette mevcut demo sürümler vardir 30 dk ye kdr izin verenleride var işini göreblr
  • Benim bu işlerde ilk kullandığım prgramdır.Windows ME içinde keşfettiğim ve XP de daha gelişmişi ile karşılaşıp pek çok slayt ve kısa klip çalışmalarını bu programla yapmıştım.
    Eğer çok profesyonel bir kurgu düşünmüyor iseniz kullanımına hakim olduktan sonra yeterli olabilir.Klipleri istediğiniz yerlerinden kesip birleştirme imkanı var.Çektiğiniz videoyu yine movie maker ile firewire üzerinden avi dosyası olarak capture edersiniz.Eğer kart ya da DVD kamera ise klipleri doğrudan bir klasör içine kopyalayıp oradan movie maker içine atarsınız..Bu klipleri time line üzerinde istediğiniz gibi kurgulayıp filminizi yapabilirsiniz.Video ve sesler tek kanalda kullanılabildiğinde çok komplike montajlar yapamazsınız ama giriş seviyesi bir montaj için yeterli olur.

    Video geçişlerinde öyle çok fazla efekt kullanmayın temel geçişler kesme(cut geçişler),silinme geçişler,kararma - solma tarzı geçişlerdir.Diğer animasyonlu geçişleri fazla kullanırsanız filminiz amatör sünnet videosu gibi olur.

    Zaten bu tarz programları eğer daha önce kullanmadıysanız ve yeni öğreniyorsanız kesinlikle movie maker denemenizi öneririm.Böylece işin mantığını kısa sürede kavrayıp nelerin yetersiz olduğunu göreceksiniz ve daha üst seviye kurgu programlarını anlamanız kolaylaşacak.

    Eğer movie maker size yeterli gelmiyorsa orta seviye amatör bir program olan Ulead tarzı bir program ya da önerim ileri seviye Adobe Premiere ya da Vegas Pro tarzı bir program kullanmanızdır.

    Öncelikli önerim Movie Maker.Bununla pek çok basit montajı rahatça yapabilirsiniz.Video çıktınızı ister AVI olarak isterseniz video çıkış seçeneklerinden yapacağınız çeşitli ayarlar ile çeşitli boylardaki WMV formatında alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 11 Mart 2010; 14:42:33 >




  • alperalper23 ve lokmanhekim yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.