Şimdi Ara

Mazda3 sedan- Ford Focus ve Opel Astra sedan hangisini tercih etmeliyim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mazda 3 ü yarın denemek istiyorum, ardındanda astra yı? Opel astra yı birkaç arkadaşım kullanıyor bir sorunla karşılaşan yok ama sorun çıkardığını da duymuştum. Mazda 3 ün otomatiğinin 4 kademeli olduğunu ve çok yaktığını sölüyolar. Sitesine baktığımda ortalama 10lt/100km gibi bir rakam gözüküyor. Manual vitesli ise 8.5lt/100km, otomatiğin rahatı güsel ama arada da bayağı fark varmış. Sanki astra nın triptoniği daha az yakıyor... Mazda Otomatik acaba değermi?
  • 2. eli sorun değil diyorsanız kesinlikle mazda 3. astrayı incelemedim. focus kullandım traktör gibi geldi bana :)
  • kendi görüşlerim:
    tasarım
    1- mazda
    diğerlerinin sırası çok önemli değil mazda açık ara farkla önde bu sınıfta sedan olarak.

    donanım:
    1- mazda
    2- focus
    3- astra

    frenler:
    1- mazda
    2- focus
    3- astra

    yol tutuş:
    1- focus
    2- mazda
    3- astra

    sorunsuzluk
    1- mazda
    2- focus
    3- astra
  • Her konuya karalama kampanyası için girenlere hayran oluyorum. Ayni aracı vw yapsaydı kimse sesini çıkartmazdı. Focus'un o sorunlu şanzumanindan kimse bahsetmiyor bakıyorumda. Serviste 17bin lira fiyati Focus'un şanzumanına çekiyorlar. Mazda sorunsuzmuş. Kaç tane satıyor Mazda? Yol tutuşta c sınıfı lideri Focus ve Astra. 2.5 yıldir kullandığım arabayı bana mı anlatıyorsunuz. Yedek parça hepsinde ayni. Karalama kampanyasını bırakmazsınız da yine de diyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 8 Mart 2010; 23:59:31 >
  • Mazda 3 1.6lt C sınıfı araçların arasında en az yakanı.




    Mazda 3

    Şehir içi 8.5
    Şehir dışı 5.3
    Ortalama 6.5

    Renault Yeni Megane 1.6 Benzinli
    Şehiriçi 8,8
    Şehirdışı 5,3
    Karışık 6,5

    Honda Civic 1.6 Benzinli
    Şehir içi 9.2
    Şehir dışı 5.5
    Ortalama 6.8


    Toyota Corolla 1.6 Benzinli
    Şehir içi 8.9
    Şehir dışı 5.8
    Ortalama 6.9

    Ford Focus 1.6 Benzinli
    Şehir içi 8.7
    Şehir dışı 5.5
    Ortalama 6.7

    Vw Jetta
    Şehir içi 9.9
    Şehir dışı 6.0
    Ortalama 7.4



    Bilgilerin tamamı günceldir ve markaların kendi sitelerinden alıntıdır.


    Kaynakça;

    http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=518

    http://www.toyota.com.tr/Images/Yenilenen_Corolla_internet_ilave_2_tcm385-894320.pdf

    http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/civicsedan/Civic-Sedan_teknik_ozellikler_2009.pdf

    http://www.ford.com.tr/focus/

    http://binekarac.vw.com.tr/#/binek/model/jetta/teknik

    http://www.mazda-tr.com/showroom/mazda3/specs/


    Mazda'nın(genel anlamda) fazla tüketmesi konusunda galiba delinin teki kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış durumu yaşanıyor.


    Bunun yanında bakımının ve parçasının pahalı olması da şehir efsanesidir..Mazda 3'ün Her bakımına 600-800 arası ödüyorum diyen biri vardı.Oysa Ben yıllardır 600 sınırına yaklaşamadım bile(benim aracımda Mazda 3),daha dünkü bakımım 254lira tuttu mesela..Bunun içinde

    -Arka fren bataları
    -Yağ filtresi
    -Dexelia yağ
    -Bujiler
    -Komple motor temizliği
    + İşcilik var

    800 lira tutan arkadaş heralde her bakımda komple şanzumanı motoru indiriyor.Ben hangi parçaların değiştiğini sorunca mesajıma cevapta yazmadı ama neyse...

    Yani kısacası forumda ve internet ortamının genelinde bilmeden konuşan ve ortaya laf atan adam çok,sonra siz kendi tezinizi ortaya atıp karşıdan kanıt isteyince yeller esiyor adamın yerinde,sizin cevapsız ve tartışmalı konunun üzerinden iki gün geçiyor bir bakıyorsunuz aynı adam başka konuda aynı şeyleri söylüyor.

    O yüzden en temizi siz kendiniz de araştırın bu konuyu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 9 Mart 2010; 0:07:46 >




  • eğer 8 valf 102 beygir motor benim için yeter diyorsanız seçeneklerinizin arasına vw jetta da ekleyebilrisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    2.5 yıldir kullandığım arabayı bana mı anlatıyorsunuz.

  • 2006 senesinde ortağım Focus Ghia Oto/Dizel aldı.Bu yaz Şanzıman problem yaptı (sanıyorum 2008 senesinde Focus Dizel/Otomatik seçeneğini kaldırmış) Yetkili servise götürdü yaklaşık 2000TL'lik masrafa tek kuruş ödemedi ve Garantisi bittiği halde Garantiden yaptılar.Açıkcası çoğu firma bundan faydalanmaya çalışırken Ford'u bu özeninden dolayı tebrik ediyorum.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Her konuya karalama kampanyası için girenlere hayran oluyorum. Ayni aracı vw yapsaydı kimse sesini çıkartmazdı. Focus'un o sorunlu şanzumanindan kimse bahsetmiyor bakıyorumda. Serviste 17bin lira fiyati Focus'un şanzumanına çekiyorlar. Mazda sorunsuzmuş. Kaç tane satıyor Mazda? Yol tutuşta c sınıfı lideri Focus ve Astra. 2.5 yıldir kullandığım arabayı bana mı anlatıyorsunuz. Yedek parça hepsinde ayni. Karalama kampanyasını bırakmazsınız da yine de diyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şenol Tırak

    eğer 8 valf 102 beygir motor benim için yeter diyorsanız seçeneklerinizin arasına vw jetta da ekleyebilrisiniz.



    Mazda da sanırım 105 beygir opel 115 focus da 115 beygir. (benzinliler) ileride lpg yaparım diyorsan opel in ecotec motoru buna uygun. ww 102 beygir motoruda lpy uygun. MAzda motoru hk bilgim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edarguner

    2006 senesinde ortağım Focus Ghia Oto/Dizel aldı.Bu yaz Şanzıman problem yaptı (sanıyorum 2008 senesinde Focus Dizel/Otomatik seçeneğini kaldırmış) Yetkili servise götürdü yaklaşık 2000TL'lik masrafa tek kuruş ödemedi ve Garantisi bittiği halde Garantiden yaptılar.Açıkcası çoğu firma bundan faydalanmaya çalışırken Ford'u bu özeninden dolayı tebrik ediyorum.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Her konuya karalama kampanyası için girenlere hayran oluyorum. Ayni aracı vw yapsaydı kimse sesini çıkartmazdı. Focus'un o sorunlu şanzumanindan kimse bahsetmiyor bakıyorumda. Serviste 17bin lira fiyati Focus'un şanzumanına çekiyorlar. Mazda sorunsuzmuş. Kaç tane satıyor Mazda? Yol tutuşta c sınıfı lideri Focus ve Astra. 2.5 yıldir kullandığım arabayı bana mı anlatıyorsunuz. Yedek parça hepsinde ayni. Karalama kampanyasını bırakmazsınız da yine de diyim.



    Bahsettiğiniz ford servislerinden birisi garantisi 2 gün, evet abartmıyorum sadece 2 gün (48 saat) geçen bir aracın turbo borusunu garantiden değiştirmediler. Borunun ücreti 146 tl idi...

    Bu servislerin hepsi aynı b.k

    Opelin gereğinden fazla pahalı olduğunu sanmıyorum servis olarak.

    Artık alırken öperiz, garanti bitmeden servise geldiğinde defalarca öperiz mantığı bütün markalarda var...



    Konuyu açan arkadaşa;

    Eğer benzinli "sedan" bir arabaya 40.000 lira civarlarında veriyorsam bu araç benim için passattan başka bir araç olmazdı şu anda...

    42.000 lira fiyatı var (1.6 102 BG), İşyerinden bir arkadaşım eski aracı vw olduğu için %3 indirimle 40.800'e aldı... iç görünümü yenilendi. Yukarıda bahsettiğiniz araçlar içinde motor ve tüketimi hariç her türlü üstündür bence... Kasayı da kaldırır rahat rahat...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~SERKAN~ -- 9 Mart 2010; 10:40:30 >




  • VW gereksiz pahalı,Opel gereksiz pahalı,Toyota gereksiz pahalı,Honda gereksiz pahalı,ee ne kaldı geriye?Doğan Şahin gerekli ucuz onlara yönelelim..Arkadaşlar istediğiniz aracı araştırın ama istediğiniz,ben çok araştırmış biri olarak söylüyorum her aracın bazılarında problem yada sorun mutlaka vardır.Servis pahalı diyen,parça pahalı diyen,kime göre neye göre onu da sormak lazım.Astra için her konuda aynı şey,çok arıza çıkarıyormuş,arızası bitmiyormuş falan filan yok öyle birşey..Mazda 3 cidden son sahibi olursun dedikleri cinsten,satması ve bakması zor bir araç,şekil dizayn kalite olarak tartışılmaz ama 5-10 sene binilecekse alınır..Focus ve Astra,ikisini de tavsiye ederim ikisi de alınır.İkisi de 2.eli hızlı,servis ve yedek parçası yaygın araçlar,Yeni kasalarının çıkması 2.elde değer kaybettirmez eminim,bende 2006 Enjoy kullanıyorum 21.500e almıştım 22.500 e vermek üzereyim.Ama Focus daha çok önerilen bir araç,kullananlar gayet memnun kalıyor ve Ford kullanan genelde ebedi Fordçu oluyor..




  • Buna bir bak derim

    "http://www.traraba.com/forums/oto-karthylathtyrmalar/704-astra-golf-focus-mazda-3-civic-octavia.html"

    Bence mazda3. aslında birazda duygusal davranıyorum. çünkü yeni mazda aldım. Bende çok araştırdım. en son touring aldık. İst isen 35.500 touring alabilirsin. (Opak bayaz, sedan). 36.000-36.100 mika boyalısını alırsın.
  • hb düşünürsen bravo derim. çok şık bi araç.
    bunların arasından mazda 3 yada focus olurdu biri donanımlı birinin 2 eli iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dranov

    VW gereksiz pahalı,Opel gereksiz pahalı,Toyota gereksiz pahalı,Honda gereksiz pahalı,ee ne kaldı geriye?Doğan Şahin gerekli ucuz onlara yönelelim..Arkadaşlar istediğiniz aracı araştırın ama istediğiniz,ben çok araştırmış biri olarak söylüyorum her aracın bazılarında problem yada sorun mutlaka vardır.Servis pahalı diyen,parça pahalı diyen,kime göre neye göre onu da sormak lazım.Astra için her konuda aynı şey,çok arıza çıkarıyormuş,arızası bitmiyormuş falan filan yok öyle birşey..Mazda 3 cidden son sahibi olursun dedikleri cinsten,satması ve bakması zor bir araç,şekil dizayn kalite olarak tartışılmaz ama 5-10 sene binilecekse alınır..Focus ve Astra,ikisini de tavsiye ederim ikisi de alınır.İkisi de 2.eli hızlı,servis ve yedek parçası yaygın araçlar,Yeni kasalarının çıkması 2.elde değer kaybettirmez eminim,bende 2006 Enjoy kullanıyorum 21.500e almıştım 22.500 e vermek üzereyim.Ama Focus daha çok önerilen bir araç,kullananlar gayet memnun kalıyor ve Ford kullanan genelde ebedi Fordçu oluyor..

    mazda satılmaz muhabbetleri eskide kaldı...mazda 3 lerin 2.elini uzun zamandır takip ediyorum...2005 model mazda 3 2005 astradan veya 2005 focutan daha ucuza gtmiyor hatta daha pahalı bile satılıyor...2004-2009 kasa mazda 3 lere aşırı talep var...makyajlı kasa ne olur onu zamanla göreceğiz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~SERKAN~

    quote:

    Orijinalden alıntı: edarguner

    2006 senesinde ortağım Focus Ghia Oto/Dizel aldı.Bu yaz Şanzıman problem yaptı (sanıyorum 2008 senesinde Focus Dizel/Otomatik seçeneğini kaldırmış) Yetkili servise götürdü yaklaşık 2000TL'lik masrafa tek kuruş ödemedi ve Garantisi bittiği halde Garantiden yaptılar.Açıkcası çoğu firma bundan faydalanmaya çalışırken Ford'u bu özeninden dolayı tebrik ediyorum.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Her konuya karalama kampanyası için girenlere hayran oluyorum. Ayni aracı vw yapsaydı kimse sesini çıkartmazdı. Focus'un o sorunlu şanzumanindan kimse bahsetmiyor bakıyorumda. Serviste 17bin lira fiyati Focus'un şanzumanına çekiyorlar. Mazda sorunsuzmuş. Kaç tane satıyor Mazda? Yol tutuşta c sınıfı lideri Focus ve Astra. 2.5 yıldir kullandığım arabayı bana mı anlatıyorsunuz. Yedek parça hepsinde ayni. Karalama kampanyasını bırakmazsınız da yine de diyim.



    Bahsettiğiniz ford servislerinden birisi garantisi 2 gün, evet abartmıyorum sadece 2 gün (48 saat) geçen bir aracın turbo borusunu garantiden değiştirmediler. Borunun ücreti 146 tl idi...

    Bu servislerin hepsi aynı b.k

    Opelin gereğinden fazla pahalı olduğunu sanmıyorum servis olarak.

    Artık alırken öperiz, garanti bitmeden servise geldiğinde defalarca öperiz mantığı bütün markalarda var...



    Konuyu açan arkadaşa;

    Eğer benzinli "sedan" bir arabaya 40.000 lira civarlarında veriyorsam bu araç benim için passattan başka bir araç olmazdı şu anda...

    42.000 lira fiyatı var (1.6 102 BG), İşyerinden bir arkadaşım eski aracı vw olduğu için %3 indirimle 40.800'e aldı... iç görünümü yenilendi. Yukarıda bahsettiğiniz araçlar içinde motor ve tüketimi hariç her türlü üstündür bence... Kasayı da kaldırır rahat rahat...


    Passat Passat ama yakışmıyor cidden o arabaya o motor. Hala sıfır Passat'a hitler motoru koyuyorlarsa helal olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder46

    quote:

    Orijinalden alıntı: LaT1F

    içlerinde sadece mazda3 yeni kasa.
    astra enjoy diğerlerine göre donanım olarak düşük.
    ford ve mazda arasında bir seçim yapman daha iyi olur.
    ama tavsiyem mazda 3 olur




    111. yıl özel serisi donanım olarak çok dolu bir araçtır...

    esp var mı 111.yıl serisinde
  • Kesinlikle üçünüde test etmiş biri olarak Mazda3 derim ancak mantık ve 2.el göz önüne alıncada Kesinlikle focus derim.2.el korkun yoksa mazd3 ü kaçırma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: budak_1903

    kendi görüşlerim:
    tasarım
    1- mazda
    diğerlerinin sırası çok önemli değil mazda açık ara farkla önde bu sınıfta sedan olarak.

    donanım:
    1- mazda
    2- focus
    3- astra

    frenler:
    1- mazda
    2- focus
    3- astra

    yol tutuş:
    1- focus
    2- mazda
    3- astra

    sorunsuzluk
    1- mazda
    2- focus
    3- astra




    Yol tutuş için yazdığını gördükten sonra.....Sen de haklısın : )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shamanmuratcan


    quote:

    Orijinalden alıntı: onder46

    quote:

    Orijinalden alıntı: LaT1F

    içlerinde sadece mazda3 yeni kasa.
    astra enjoy diğerlerine göre donanım olarak düşük.
    ford ve mazda arasında bir seçim yapman daha iyi olur.
    ama tavsiyem mazda 3 olur




    111. yıl özel serisi donanım olarak çok dolu bir araçtır...

    esp var mı 111.yıl serisinde


    Var.




  • Focus'un şanzumanına 2000 çekmişler. Forumdan birisinede 17000 çekmişlerdi galiba garantiliydi sanırım hemde.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.