Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1282. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.718.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12801281128212831284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk-81


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT

    Arkadaşlar arka cam silecek kol ihtiyacı olan var mı? 30tl fiyat. Ürün sıfırdır. Bir yurtdışundan alacağım bazı parçalar var. Gümrüğe takılmadan gelecek. İhtiyacı olan varsa 11 ekime 2016 tarihine kadar bilgi versinler.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ


    Daha sipariş vermediyseniz ben alabilirim numaramı yazıyorum 05356674629

    Siparişlerimi verdim. Toplu aldığım için çok ucuza geldi. Şimdi yine sipariş ederim ancak ekstra kargo ücretini ister. Çünkü ürünlerimi 11 ekimde verdim. Zaten paketleri hazırdı. 12 ekimde royal mail post verilmiş. Hani verilmemiş olsaydı içine koy derdim. Âncak görüşeyim. Çok kargo istemez. Toplamda 37-40tl tutar. Görüşeyim size dönerim özelden



    Satıcıdan 14gün önce egzost ucu almıştım. Dün geldi. 10tl aldım.Bizim egzost ucları kavisli olduğundan hiçbir eğme bükme yapmamak için kavisli aldım. Delme. Kaynak yapmamak için vidalı aldım.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 15 Ekim 2016; 8:16:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk-81


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT

    Kn008 uyumlu. 6 yaylıdır.

    Ayrıca bu değişim işleminde volan zımparalanmalı (yüzeyi çok zarar görmemiş ise) ve baskı balatanın priz direk miline geçen tarafının (debriyaj balatasındam bahsediyorum) ucu tornada 0.5cm ucu alınmalı ve kavis verilmeli. Kesinlikle spiral taşı veya diğer şekillerde taşlama yapılmamalı. Yoksa sertlikten ve ilerde debriyajı boşa bırakınca çıkan ince sesten rahatsız olursunuz.

    Set halinde alırsanız debriyaj rulmanıda içinde çıkar. Bunu da değiştirilmesi iyi olur.

    Ayrıca şanzımanı sökülürken dikkatli olunsun. Orjinal metal conta zarar verilmemeli. Zamanla yapışmıştır. Maket bıcağı veya ince bir bıcak ile dikkatli ayrıştırılsın. Kapatırken de orjinal metal contasını kullanın. Contada kırılma. Kopukluk varsa mümkün mertebe conta kestirin. Bu mümkün değilse -50 +360 derece sıvı conta sürülsün ve bu ince katman halinde yapılsın. Aksi halde fazlası kapatılınca şanzımanın içine düşer ve istenmedik durumlara sebep olabilir.

    Bu debriyaj değişimi sırasında marş motorunun uzun saplama vidası hangi yerden söküldü ise yine oraya takılsın. Hatta sökülen vidalardan uzun olanlar vidanın geçtiği yeri sadece işaretlensin. marş motorunun uzun vidası biraz ince vida. Yanlış yere takılır veya kısa bir vida takılırsa marş motoru yerinden oynayıp maddi zarara sebep olabilir. Vida montajı çok önemli. Karambole takmak sorun yaratabilir.

    Ve son not. Debriyaj balata değişiminde normalde yağın boşalmasına gerek yok. Çünkü dişli grubu ile aktarma grubu (balata. Volan. Rulman) ayrı yerlerde ve aktarma grubunda yağ yoktur. Yani boşaltılmasına gerek yoktur. Ama yağ değişecek ise Şanzıman yağını boşaltırken ayrı bir kaba mutlaka alınız. Duruma göre tekrar kullanılması gerekebilir.



    Bu durumlara dikkat ediniz. Değişim esnasında aracın başında ve aracın yanında olursanız yapılacak hatalarda maddi kaybınız olmaz.

    Ben arabanın başın dan iki saat ayrıldım adamlar şanzımanlı sökerken radyatörü delmişler tabi başında olmadımız için eskiden çatlakmış oldu üstümüze kaldı anlıcagınız adamlarda Allah korkusu kalmamış Allah'a havale etim ekstıradan 280 tl bana girdi ne diyim Allah büyük

    İşte bu gibi olaylardan başında durulsun diyorum. Bir ara bu araba tamirleri ile ilgili birşeyler yazmıştım. Bir arkadaşımız sanayide ki adam da ekmek yiyecek demişti. Böyle yapılınca helal olmuyor. Gerçekten helal çalışan usta bulunsun. Benim de işime gelir. Ben böyle usta konya da erdoğan abiyi tanıdım. Ancak bana uzak. Konyaya ufak bir sorun için gidip gelemem. O yüzden iş başa düşüyor.



    Geçen hafta arka cam silecek su fışkırtma sistemini onardım. Çekvalf kireçten tıkanmış. Hatta çekvalf sağ emniyet kemerin oradaydı. Bagaj içinde kalan boruda su zamanla akıp gidiyor. Uzun süre su fışkırtma yapmak zorunda kalıyordum. Çekvalfin yerini meme ucuna yakın bağladım. Şimdi hemen su fışkırtıyor. 3gün sonra bastım hemen fışkırttı. Eski çek walf arasına ince maşon boru taktım. Su fışkırtma motorunu da değiştirdim. Hem de 15tl'ye ve sıfır motor. Çok tazzikli atıyor şimdi. Tabi motor nissana ait değil. Fiata ait. Sadece bağlantı soketinde değişiklik yaptım. Hepsi bu. Orjinali 150tl. 1/10 fiyatına yaptım yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 15 Ekim 2016; 8:23:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jaqa1903

    yurtdışından hangi siteden getirtiyorsunuz. Tr'de paypal kapandığı için, ebay alışverişleri yalan oldu. paypalsız bir yöntem mi keşfettiniz. paylaşırsanız, sevinirim.

    Demokraside çare tükenmez. Biz türk milleti her türlü yolunu buluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 15 Ekim 2016; 8:12:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buldozer_u

    6 yayli aisin takdirdim sonuç mukemmel. Exedy daikin de de aklim kaldi. Orjinalini bulabilseydim onu taktirmayi dusunuyordum. Sizde benim gibi arada kaldiysaniz iyi bir usta ile aisin taktirin pisman olmazsiniz. Ayrica 220 tl ye aldim aisini. Hepinize kazasiz belasisz surusler...

    bendende aynı setten aısın kn 008 aldım. konya akdeniz oto dan bu gün kargoyla geldi. 190 tl+ 10 tl kargoya verdim. inşaallah taklit falan değil orjinaldir. araştırdım internette en ucuz burada bulabildim. benim oturduğum şehirde ki en hesaplı japoncu bile elimde yok eski fiyatı 280 tl. artık kaça gelir bilemem deyince hemen siparişi verdim.
    ama üzerinde 97 primera yazıyor nenden almera yazmıyor onu bilmiyorum. rulmanda nsk marka. baskıda bir kod numarası yok. şanzıman yağı numarası kaç koymalıyız. fabrikadan hangi yağla çıkıyor biliyormusunuz. daikin marka micraya taktırdım. orjinal luk tan daha iyi kavrıyor.




  • aısın kn 008 setimi nissan ustasına gösterdim bu P11 primeralar için yeni almeralar yani 98 bg. ler P12 primeralarla aynı dedi. kafam iyice karıştı. internette aısın 008 le ilgili tüm sayfaları okudum net bir şey yok. şimdi öğrenmek istediğim N16 90 bg. almerayla N16 98 bg. almeranın debriyaj seti aynı mı? farklı mı?
    almeracılardan birisi baskıda 2 mm. fark var demiş. arısosoft ttan öğrendiğim kadarıyla 008 uygun ama onun almerası 90 bg.
    lütfen almera üstadlarından bilgi ve tecrübelerini bekliyorum. N16 98 bg. 2004 almera için AISIN KN 008 set aldım. araca tam uygun mu. değil mi?
    birde arka çamurluk üstü tavandaki yaklaşık 30 cm.lik lastik fitil nerede bulunur. serviste yok yakınlarında çıkma almeracı olan varsa haber verebilir mi? teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aymuka

    Arkadaşlar merhaba.. 2006 model Almera Tekna aracım var. Yeni aldım sayılır. Araç ile ilgili birkaç sıkıntım var. Bu sıkıntılardan bir kısmını forumdan araştırdım, cevap bulamadıklarımı sizinle paylaşmak ve yardım almak isterim. Sorunlar şöyle:

    - Araba 100 km/h hıza ve 3000 devire yaklaştığında motor biraz gürültülü çalışıyor, yada içeri fazla ses geliyor. Bu durum bu araç için normal midir, yoksa bir soruna mı işaret eder?

    - Arabanın göğsünün sağ kısmından hareket halindeyken ve özellikle bozuk yola girdiğimde filan adamı gıcık eden bir tıkırtı sesi geliyor! Bazen kesiliyor ama özellikle sabahları filan ilk çalıştırıp belli bir mesafe gidilene kadar baya tıkırtı yapıyor.

    - Viteslerde boşluk var! Mesela araba çalışmaz ve durur halde, vites de 1'de veya 5'de dururken vites kolu çok sallanıyor?

    - Vitesi 2'den 3'e atarken bir uğultu geliyor?

    - Birde kasis ve çukurlarda fazla hissettiriyor ve vuruntu yapıyor. Özellikle arkada oturanlar için rahatsız edici bir durum. Daha önceki araştırmalarımda bu aracın amortisörlerinin sert olduğunu ve bu durumun normal olduğunu okumuştum ama bunun bir çözümü yok mu ya da önerisi olan?


    Birde Ankara'da özel Nissan servisi tavsiyesi olan varsa sevinirim..

    Vakit ayırıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum..


    sğüsün sağ tarafından benim almerada da ses var. sinir bozucu bir durum. torpitoyu tamamen boşallttım yine var. polen filtresi takmıştım tamamen sıktım bir gevşeklikte yok bu tıkırtı ne olabilir.




  • 2006 almera sahibiyim, multimedya sistemi taktırmak istiyorum. Aracıma uygun bir sistem var mıdır, istediğim şey bluetooth.la telefon bağlantısı kursun, usb.den müzik dinleyeyim, navigasyon olsun. Mümkünse de geri görüş kamerası olsun. TV özelliği, dvd, internet falan olmasın.
    Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birgaripyolcu

    2006 almera sahibiyim, multimedya sistemi taktırmak istiyorum. Aracıma uygun bir sistem var mıdır, istediğim şey bluetooth.la telefon bağlantısı kursun, usb.den müzik dinleyeyim, navigasyon olsun. Mümkünse de geri görüş kamerası olsun. TV özelliği, dvd, internet falan olmasın.
    Teşekkür ederim

    tabi ki, yaptırabilirsiniz..
    forumda tablet uygulaması yapan arkadaşlar da var. tablet uygulaması daha kolay ve daha ucuza malolur..
    double din yapmak isterseniz, biraz zahmetli olur, uğraştırır.. ama o da olur

    bizim araçların yol bilgisayarı ekranın plastik kısmı, double için uygun değil. fakat iç tarafına double cihazlar sığıyor. Her türlü aracın, double cihazlar için çerçeveleri var, piyasada bol bol satılıyor, fakat ne yazık ki almera araçlar için böyle birşey mümkün değil. siz kendiniz yaptıracaksınız. bir teyp-pandizotçusuna fiberglasstan 150-200 tl'ye veya biraz daha fazla bir ücret de isteyebilirler, o kısımlara, kullanacağınız double cihaza göre yaptırtacaksınız.

    ben o plastik kısımları komple kestim, ve sıfırdan yeni birşeyler yaptım. tabi kafama ve kendi zevkime göre..

    fiat panda aracın teyp çerçevesini alıp kestim, içine kendi double cihazıma uygun çerçeve aldım ve içine monteledim. kartondan arka tarafın kalıbını hazırladım ve üstüne de polyester macun çektim.
    zımpara + primer astar + mat siyah boya ve simli gümüş boya efekti yaptım.
    ara ara yaparak, kuruması zımparası falan, baya yorucu ve uğraştırıcı oldu. 5-6 gün sürdü. ortaya çıkan sonuç, gerçekten de çok farklı oldu.. sabırlı iseniz, el beceriniz de varsa, tavsiye ederim



    Bu mesaja eklenen görseller:

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    quote:

    Orijinalden alıntı: aymuka

    Arkadaşlar merhaba.. 2006 model Almera Tekna aracım var. Yeni aldım sayılır. Araç ile ilgili birkaç sıkıntım var. Bu sıkıntılardan bir kısmını forumdan araştırdım, cevap bulamadıklarımı sizinle paylaşmak ve yardım almak isterim. Sorunlar şöyle:

    - Araba 100 km/h hıza ve 3000 devire yaklaştığında motor biraz gürültülü çalışıyor, yada içeri fazla ses geliyor. Bu durum bu araç için normal midir, yoksa bir soruna mı işaret eder?

    - Arabanın göğsünün sağ kısmından hareket halindeyken ve özellikle bozuk yola girdiğimde filan adamı gıcık eden bir tıkırtı sesi geliyor! Bazen kesiliyor ama özellikle sabahları filan ilk çalıştırıp belli bir mesafe gidilene kadar baya tıkırtı yapıyor.

    - Viteslerde boşluk var! Mesela araba çalışmaz ve durur halde, vites de 1'de veya 5'de dururken vites kolu çok sallanıyor?

    - Vitesi 2'den 3'e atarken bir uğultu geliyor?

    - Birde kasis ve çukurlarda fazla hissettiriyor ve vuruntu yapıyor. Özellikle arkada oturanlar için rahatsız edici bir durum. Daha önceki araştırmalarımda bu aracın amortisörlerinin sert olduğunu ve bu durumun normal olduğunu okumuştum ama bunun bir çözümü yok mu ya da önerisi olan?


    Birde Ankara'da özel Nissan servisi tavsiyesi olan varsa sevinirim..

    Vakit ayırıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum..


    sğüsün sağ tarafından benim almerada da ses var. sinir bozucu bir durum. torpitoyu tamamen boşallttım yine var. polen filtresi takmıştım tamamen sıktım bir gevşeklikte yok bu tıkırtı ne olabilir.

    Daha önce de bu ses olayından forumda bahsedilmişri ve sonra yolcu hava yastığının oradan geldiği bulunmuş idi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jaqa1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: birgaripyolcu

    2006 almera sahibiyim, multimedya sistemi taktırmak istiyorum. Aracıma uygun bir sistem var mıdır, istediğim şey bluetooth.la telefon bağlantısı kursun, usb.den müzik dinleyeyim, navigasyon olsun. Mümkünse de geri görüş kamerası olsun. TV özelliği, dvd, internet falan olmasın.
    Teşekkür ederim

    tabi ki, yaptırabilirsiniz..
    forumda tablet uygulaması yapan arkadaşlar da var. tablet uygulaması daha kolay ve daha ucuza malolur..
    double din yapmak isterseniz, biraz zahmetli olur, uğraştırır.. ama o da olur

    bizim araçların yol bilgisayarı ekranın plastik kısmı, double için uygun değil. fakat iç tarafına double cihazlar sığıyor. Her türlü aracın, double cihazlar için çerçeveleri var, piyasada bol bol satılıyor, fakat ne yazık ki almera araçlar için böyle birşey mümkün değil. siz kendiniz yaptıracaksınız. bir teyp-pandizotçusuna fiberglasstan 150-200 tl'ye veya biraz daha fazla bir ücret de isteyebilirler, o kısımlara, kullanacağınız double cihaza göre yaptırtacaksınız.

    ben o plastik kısımları komple kestim, ve sıfırdan yeni birşeyler yaptım. tabi kafama ve kendi zevkime göre..

    fiat panda aracın teyp çerçevesini alıp kestim, içine kendi double cihazıma uygun çerçeve aldım ve içine monteledim. kartondan arka tarafın kalıbını hazırladım ve üstüne de polyester macun çektim.
    zımpara + primer astar + mat siyah boya ve simli gümüş boya efekti yaptım.
    ara ara yaparak, kuruması zımparası falan, baya yorucu ve uğraştırıcı oldu. 5-6 gün sürdü. ortaya çıkan sonuç, gerçekten de çok farklı oldu.. sabırlı iseniz, el beceriniz de varsa, tavsiye ederim



    Bu mesaja eklenen görseller:

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ

    Cevabınız için çok teşekkür ederim, anlayamadığım bikaç nokta oldu
    1- tablet uygulaması dediğiniz şey, bildiğimiz android tableti arabaya bağlamak mıdır?
    2- double din tercih edeceksek de alacağımız herhangi bir double din cihazı (özel bir nokta varsa lütfen belirtin) ekranın olduğu yere takmak gerekiyor. ama maalesef bu işlerle bağlantım olmadığı için iyi bir usta bulmam gerekiyor.
    Doğru anlamış mıyım?
    Şimdiden teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birgaripyolcu

    quote:

    Orijinalden alıntı: jaqa1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: birgaripyolcu

    2006 almera sahibiyim, multimedya sistemi taktırmak istiyorum. Aracıma uygun bir sistem var mıdır, istediğim şey bluetooth.la telefon bağlantısı kursun, usb.den müzik dinleyeyim, navigasyon olsun. Mümkünse de geri görüş kamerası olsun. TV özelliği, dvd, internet falan olmasın.
    Teşekkür ederim

    tabi ki, yaptırabilirsiniz..
    forumda tablet uygulaması yapan arkadaşlar da var. tablet uygulaması daha kolay ve daha ucuza malolur..
    double din yapmak isterseniz, biraz zahmetli olur, uğraştırır.. ama o da olur

    bizim araçların yol bilgisayarı ekranın plastik kısmı, double için uygun değil. fakat iç tarafına double cihazlar sığıyor. Her türlü aracın, double cihazlar için çerçeveleri var, piyasada bol bol satılıyor, fakat ne yazık ki almera araçlar için böyle birşey mümkün değil. siz kendiniz yaptıracaksınız. bir teyp-pandizotçusuna fiberglasstan 150-200 tl'ye veya biraz daha fazla bir ücret de isteyebilirler, o kısımlara, kullanacağınız double cihaza göre yaptırtacaksınız.

    ben o plastik kısımları komple kestim, ve sıfırdan yeni birşeyler yaptım. tabi kafama ve kendi zevkime göre..

    fiat panda aracın teyp çerçevesini alıp kestim, içine kendi double cihazıma uygun çerçeve aldım ve içine monteledim. kartondan arka tarafın kalıbını hazırladım ve üstüne de polyester macun çektim.
    zımpara + primer astar + mat siyah boya ve simli gümüş boya efekti yaptım.
    ara ara yaparak, kuruması zımparası falan, baya yorucu ve uğraştırıcı oldu. 5-6 gün sürdü. ortaya çıkan sonuç, gerçekten de çok farklı oldu.. sabırlı iseniz, el beceriniz de varsa, tavsiye ederim



    Bu mesaja eklenen görseller:

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ

    Cevabınız için çok teşekkür ederim, anlayamadığım bikaç nokta oldu
    1- tablet uygulaması dediğiniz şey, bildiğimiz android tableti arabaya bağlamak mıdır?
    2- double din tercih edeceksek de alacağımız herhangi bir double din cihazı (özel bir nokta varsa lütfen belirtin) ekranın olduğu yere takmak gerekiyor. ama maalesef bu işlerle bağlantım olmadığı için iyi bir usta bulmam gerekiyor.
    Doğru anlamış mıyım?
    Şimdiden teşekkürler

    evet, aracın yol bilgisayarını oradan söküyorsunuz ve oraya tablet monte ediyorsunuz. oradaki yol bilgisayarı ekranını da kullanmanız gerek, çünkü dijital klima yön ve sıcaklıkları görmelisiniz. ben aracımdan cd player'ı çıkarttım ve 250 tl gibi bir rakama ihtiyacı olan birisine verdim. çıkan cd playerın oraya da, bu ekranı, resimde yaptığım gibi uygulayabilirsiniz. ben içerden sıcak silikonla monte ettim. tablet uygulamasını yapan arkadaşlardan, nasıl yapıldığı hakkında fikir alabilirsiniz. youtube da olması gerekli.
    double cihaz için marka farketmiyor.
    çünkü sonuçta yol bilgisayarının olduğu plastik kasanın ön tarafı uymayacak. kullanacağınız double cihaza göre kasa ve çerçeve yaptırmanız gerekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jaqa1903 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, önerebileceğiniz bir doble din cihazı var mıdır?
    Bu arada elinize sağlık, sisteminiz harika olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    aısın kn 008 setimi nissan ustasına gösterdim bu P11 primeralar için yeni almeralar yani 98 bg. ler P12 primeralarla aynı dedi. kafam iyice karıştı. internette aısın 008 le ilgili tüm sayfaları okudum net bir şey yok. şimdi öğrenmek istediğim N16 90 bg. almerayla N16 98 bg. almeranın debriyaj seti aynı mı? farklı mı?
    almeracılardan birisi baskıda 2 mm. fark var demiş. arısosoft ttan öğrendiğim kadarıyla 008 uygun ama onun almerası 90 bg.
    lütfen almera üstadlarından bilgi ve tecrübelerini bekliyorum. N16 98 bg. 2004 almera için AISIN KN 008 set aldım. araca tam uygun mu. değil mi?
    birde arka çamurluk üstü tavandaki yaklaşık 30 cm.lik lastik fitil nerede bulunur. serviste yok yakınlarında çıkma almeracı olan varsa haber verebilir mi? teşekkürler.

    2mm fark olayına kanmayın. Benim araç 90bg. Ancak 98 beygir olan Adanadan özellikle bu iş için gelen bir arkadaşın aracında değişim yaptık. Herhangi bir sorun olmadı. Araç kalkışı ve vites geçişleri yumuşadı.

    Kn008 güvenle 90 ve 98bg kullanabilirsiniz. Tabi değişim işleminde birkaç mesaj öncesi uyarılarımı yaptırırsanız en iyi sonucu elde edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    aısın kn 008 setimi nissan ustasına gösterdim bu P11 primeralar için yeni almeralar yani 98 bg. ler P12 primeralarla aynı dedi. kafam iyice karıştı. internette aısın 008 le ilgili tüm sayfaları okudum net bir şey yok. şimdi öğrenmek istediğim N16 90 bg. almerayla N16 98 bg. almeranın debriyaj seti aynı mı? farklı mı?
    almeracılardan birisi baskıda 2 mm. fark var demiş. arısosoft ttan öğrendiğim kadarıyla 008 uygun ama onun almerası 90 bg.
    lütfen almera üstadlarından bilgi ve tecrübelerini bekliyorum. N16 98 bg. 2004 almera için AISIN KN 008 set aldım. araca tam uygun mu. değil mi?
    birde arka çamurluk üstü tavandaki yaklaşık 30 cm.lik lastik fitil nerede bulunur. serviste yok yakınlarında çıkma almeracı olan varsa haber verebilir mi? teşekkürler.

    2mm fark olayına kanmayın. Benim araç 90bg. Ancak 98 beygir olan Adanadan özellikle bu iş için gelen bir arkadaşın aracında değişim yaptık. Herhangi bir sorun olmadı. Araç kalkışı ve vites geçişleri yumuşadı.

    Kn008 güvenle 90 ve 98bg kullanabilirsiniz. Tabi değişim işleminde birkaç mesaj öncesi uyarılarımı yaptırırsanız en iyi sonucu elde edersiniz.

    teşekkürler arısoysoft. şimdi içim rahatladı. keşke yakın olsanızda aracı gönül rahatlığıyla önce size gösterirdim.
    bilgisine tam güvendiğim bir usta bulamadım. konya yakın olsa sırf sizin güvendiğiniz ustaya gideceğim ama 500 km. yol. yine de adresini verirseniz nasip belli olmaz hazırlıklı giderim. bursa tarafına gelirseniz muhakkak uğramanızı isterim. sizinle tanışmak isterdim.
    güvendiğim bir usta özellikle ona rot ayarlarını yaptırıyorum. geçen ay direksiyon hidroliğini değişelim dedim bilemedi içine etti. 5 yıl önce bir tanesi antifiriz değişimini beceremedi. nissan yet. servis usatsına yaptırdığım her sorun kısa zamanda daha kötüsüyle tekrar ediyor. bir kere bosch servise gittim tüm çalışanlar hayatında ilk defa micra görmüşler aval aval baktılar. vel hasıl teknik bilgiye sahip bilinçli dürüst bir usta bulamadım gitti. yaşım genç olsa ustalığa başlayacağım ama bizden geçti. aısını gösterdiğim usta nissanın servisin baş ustası yeni almerayla eski almera farklı diyor.
    araba 23 bine yeni geldi ben debriyajda hiç sorun hissetmedim özellikle uzun yolda rampalarda müthiş gidişi var devir hiç düşmüyor, ama ustamız debriyaj bitmiş diyor. şanz. yağınının viskositesi kaç olması daha iyi micra için aynı ustam fark etmez hepsinide kullanıyoruz dedi 75-90 aldım çok kalın geldi sonra 2 defa 75-80 elf ile değiştirdim. anca düzeldi halada set değişiminden sonra sorun var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    aısın kn 008 setimi nissan ustasına gösterdim bu P11 primeralar için yeni almeralar yani 98 bg. ler P12 primeralarla aynı dedi. kafam iyice karıştı. internette aısın 008 le ilgili tüm sayfaları okudum net bir şey yok. şimdi öğrenmek istediğim N16 90 bg. almerayla N16 98 bg. almeranın debriyaj seti aynı mı? farklı mı?
    almeracılardan birisi baskıda 2 mm. fark var demiş. arısosoft ttan öğrendiğim kadarıyla 008 uygun ama onun almerası 90 bg.
    lütfen almera üstadlarından bilgi ve tecrübelerini bekliyorum. N16 98 bg. 2004 almera için AISIN KN 008 set aldım. araca tam uygun mu. değil mi?
    birde arka çamurluk üstü tavandaki yaklaşık 30 cm.lik lastik fitil nerede bulunur. serviste yok yakınlarında çıkma almeracı olan varsa haber verebilir mi? teşekkürler.

    2mm fark olayına kanmayın. Benim araç 90bg. Ancak 98 beygir olan Adanadan özellikle bu iş için gelen bir arkadaşın aracında değişim yaptık. Herhangi bir sorun olmadı. Araç kalkışı ve vites geçişleri yumuşadı.

    Kn008 güvenle 90 ve 98bg kullanabilirsiniz. Tabi değişim işleminde birkaç mesaj öncesi uyarılarımı yaptırırsanız en iyi sonucu elde edersiniz.

    teşekkürler arısoysoft. şimdi içim rahatladı. keşke yakın olsanızda aracı gönül rahatlığıyla önce size gösterirdim.
    bilgisine tam güvendiğim bir usta bulamadım. konya yakın olsa sırf sizin güvendiğiniz ustaya gideceğim ama 500 km. yol. yine de adresini verirseniz nasip belli olmaz hazırlıklı giderim. bursa tarafına gelirseniz muhakkak uğramanızı isterim. sizinle tanışmak isterdim.
    güvendiğim bir usta özellikle ona rot ayarlarını yaptırıyorum. geçen ay direksiyon hidroliğini değişelim dedim bilemedi içine etti. 5 yıl önce bir tanesi antifiriz değişimini beceremedi. nissan yet. servis usatsına yaptırdığım her sorun kısa zamanda daha kötüsüyle tekrar ediyor. bir kere bosch servise gittim tüm çalışanlar hayatında ilk defa micra görmüşler aval aval baktılar. vel hasıl teknik bilgiye sahip bilinçli dürüst bir usta bulamadım gitti. yaşım genç olsa ustalığa başlayacağım ama bizden geçti. aısını gösterdiğim usta nissanın servisin baş ustası yeni almerayla eski almera farklı diyor.
    araba 23 bine yeni geldi ben debriyajda hiç sorun hissetmedim özellikle uzun yolda rampalarda müthiş gidişi var devir hiç düşmüyor, ama ustamız debriyaj bitmiş diyor. şanz. yağınının viskositesi kaç olması daha iyi micra için aynı ustam fark etmez hepsinide kullanıyoruz dedi 75-90 aldım çok kalın geldi sonra 2 defa 75-80 elf ile değiştirdim. anca düzeldi halada set değişiminden sonra sorun var.

    ustalar konusunda ki bahtsızlığınızı üzülerek okudum. evde belgesel kanallarında, yurtdışında sürekli araba yapımcılarını, hurdalıktan aldıkları araçları, nasıl show car aracına çevirdiklerini, gıpta ile izliyorum. onları gördükçe, onlardan kafa ve teknoloji olarak 50 yıl geriden geldiğimizi üzülerek çok net söyleyebilirim.
    40 yaşındayım, yıllardır sanayilerde, bu aracım olsun, eski araçlarım olsun, çeşitli işler amacıyla, bu usta diye hitap edilen şahıslara işim düştü. inanın şimdiye kadar hiçbirisinden memnun kalmadım. bostancıda fiberci ahmet usta var. bir tek onun yaptığı tampon eklerinden,işçiliğinden ve dahası karakter ve kişiliğinden memnun kaldım. şimdilerde bostancı sanayide Crazycars.net firma ismiyle tanınmakta.
    işin özü; bizim ülkemizde usta dediğimiz kişiler, gerçekten de çok az. onlardan birisine denk gelirsek, Ne mutlu bize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birgaripyolcu

    Çok teşekkür ederim, önerebileceğiniz bir doble din cihazı var mıdır?
    Bu arada elinize sağlık, sisteminiz harika olmuş

    Bu hale getirebilmek için, inanın çok uğraştım, çok vaktimi harcadım. biraz da tuzluya çıktı. ama sonuçta amatör de olsa el emeği.
    piyasada çok farklı double din cihazlar mevcut.
    Navigation+Dvd+usb+Bluetooth+sd kart ve kamera bağlantısı özelliği mutlaka olmalı.
    ayrıca ön panelde Aux girişi olan ürün tavsiye ederim..
    tv'ye gerek yok, çünkü çekmiyor.
    cihazda tercihen obd2 özelliği de olabilir.
    bu şekilde aracınızın hız ve devir saatinizi de double cihazdan görebilir, hata kodlarını silebilirsin
    direksiyon kumandasını kullanamayacaksın fakat bluetoothlu kumandalardan alıp, 15-20 tl'ye, bu özellikten de mahrum kalmamış olursun.
    tavsiye edeceğim belli marka yok, 2 sene garantisi olsun, yeter.
    ben ürünü yurtdışından aldım, tabi garantisi yok. ve malesef yanlışlıkla ekran grafiklerini kırdım. 120 liraya tamir ettirdim. garantili ürün almaya dikkat edersen, iyi olur.
    şimdiden başarılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jaqa1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    aısın kn 008 setimi nissan ustasına gösterdim bu P11 primeralar için yeni almeralar yani 98 bg. ler P12 primeralarla aynı dedi. kafam iyice karıştı. internette aısın 008 le ilgili tüm sayfaları okudum net bir şey yok. şimdi öğrenmek istediğim N16 90 bg. almerayla N16 98 bg. almeranın debriyaj seti aynı mı? farklı mı?
    almeracılardan birisi baskıda 2 mm. fark var demiş. arısosoft ttan öğrendiğim kadarıyla 008 uygun ama onun almerası 90 bg.
    lütfen almera üstadlarından bilgi ve tecrübelerini bekliyorum. N16 98 bg. 2004 almera için AISIN KN 008 set aldım. araca tam uygun mu. değil mi?
    birde arka çamurluk üstü tavandaki yaklaşık 30 cm.lik lastik fitil nerede bulunur. serviste yok yakınlarında çıkma almeracı olan varsa haber verebilir mi? teşekkürler.

    2mm fark olayına kanmayın. Benim araç 90bg. Ancak 98 beygir olan Adanadan özellikle bu iş için gelen bir arkadaşın aracında değişim yaptık. Herhangi bir sorun olmadı. Araç kalkışı ve vites geçişleri yumuşadı.

    Kn008 güvenle 90 ve 98bg kullanabilirsiniz. Tabi değişim işleminde birkaç mesaj öncesi uyarılarımı yaptırırsanız en iyi sonucu elde edersiniz.

    teşekkürler arısoysoft. şimdi içim rahatladı. keşke yakın olsanızda aracı gönül rahatlığıyla önce size gösterirdim.
    bilgisine tam güvendiğim bir usta bulamadım. konya yakın olsa sırf sizin güvendiğiniz ustaya gideceğim ama 500 km. yol. yine de adresini verirseniz nasip belli olmaz hazırlıklı giderim. bursa tarafına gelirseniz muhakkak uğramanızı isterim. sizinle tanışmak isterdim.
    güvendiğim bir usta özellikle ona rot ayarlarını yaptırıyorum. geçen ay direksiyon hidroliğini değişelim dedim bilemedi içine etti. 5 yıl önce bir tanesi antifiriz değişimini beceremedi. nissan yet. servis usatsına yaptırdığım her sorun kısa zamanda daha kötüsüyle tekrar ediyor. bir kere bosch servise gittim tüm çalışanlar hayatında ilk defa micra görmüşler aval aval baktılar. vel hasıl teknik bilgiye sahip bilinçli dürüst bir usta bulamadım gitti. yaşım genç olsa ustalığa başlayacağım ama bizden geçti. aısını gösterdiğim usta nissanın servisin baş ustası yeni almerayla eski almera farklı diyor.
    araba 23 bine yeni geldi ben debriyajda hiç sorun hissetmedim özellikle uzun yolda rampalarda müthiş gidişi var devir hiç düşmüyor, ama ustamız debriyaj bitmiş diyor. şanz. yağınının viskositesi kaç olması daha iyi micra için aynı ustam fark etmez hepsinide kullanıyoruz dedi 75-90 aldım çok kalın geldi sonra 2 defa 75-80 elf ile değiştirdim. anca düzeldi halada set değişiminden sonra sorun var.

    ustalar konusunda ki bahtsızlığınızı üzülerek okudum. evde belgesel kanallarında, yurtdışında sürekli araba yapımcılarını, hurdalıktan aldıkları araçları, nasıl show car aracına çevirdiklerini, gıpta ile izliyorum. onları gördükçe, onlardan kafa ve teknoloji olarak 50 yıl geriden geldiğimizi üzülerek çok net söyleyebilirim.
    40 yaşındayım, yıllardır sanayilerde, bu aracım olsun, eski araçlarım olsun, çeşitli işler amacıyla, bu usta diye hitap edilen şahıslara işim düştü. inanın şimdiye kadar hiçbirisinden memnun kalmadım. bostancıda fiberci ahmet usta var. bir tek onun yaptığı tampon eklerinden,işçiliğinden ve dahası karakter ve kişiliğinden memnun kaldım. şimdilerde bostancı sanayide Crazycars.net firma ismiyle tanınmakta.
    işin özü; bizim ülkemizde usta dediğimiz kişiler, gerçekten de çok az. onlardan birisine denk gelirsek, Ne mutlu bize...

    sağolun birader hepimiz aynı dertten muzdaribiz. aslında bizler bir araya gelip tanışma bilgi paylaşımı, yapılabilecek tamiratlar falan yapsak her işte bu usta denilen cahil kişilere mahkum kalmasak. her zaman söylerim, insanları eksik bilgiye sahip doktorlar, araçları da eksik bilgiye sahip ustalar hasta ederler bozarlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jaqa1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    aısın kn 008 setimi nissan ustasına gösterdim bu P11 primeralar için yeni almeralar yani 98 bg. ler P12 primeralarla aynı dedi. kafam iyice karıştı. internette aısın 008 le ilgili tüm sayfaları okudum net bir şey yok. şimdi öğrenmek istediğim N16 90 bg. almerayla N16 98 bg. almeranın debriyaj seti aynı mı? farklı mı?
    almeracılardan birisi baskıda 2 mm. fark var demiş. arısosoft ttan öğrendiğim kadarıyla 008 uygun ama onun almerası 90 bg.
    lütfen almera üstadlarından bilgi ve tecrübelerini bekliyorum. N16 98 bg. 2004 almera için AISIN KN 008 set aldım. araca tam uygun mu. değil mi?
    birde arka çamurluk üstü tavandaki yaklaşık 30 cm.lik lastik fitil nerede bulunur. serviste yok yakınlarında çıkma almeracı olan varsa haber verebilir mi? teşekkürler.

    2mm fark olayına kanmayın. Benim araç 90bg. Ancak 98 beygir olan Adanadan özellikle bu iş için gelen bir arkadaşın aracında değişim yaptık. Herhangi bir sorun olmadı. Araç kalkışı ve vites geçişleri yumuşadı.

    Kn008 güvenle 90 ve 98bg kullanabilirsiniz. Tabi değişim işleminde birkaç mesaj öncesi uyarılarımı yaptırırsanız en iyi sonucu elde edersiniz.

    teşekkürler arısoysoft. şimdi içim rahatladı. keşke yakın olsanızda aracı gönül rahatlığıyla önce size gösterirdim.
    bilgisine tam güvendiğim bir usta bulamadım. konya yakın olsa sırf sizin güvendiğiniz ustaya gideceğim ama 500 km. yol. yine de adresini verirseniz nasip belli olmaz hazırlıklı giderim. bursa tarafına gelirseniz muhakkak uğramanızı isterim. sizinle tanışmak isterdim.
    güvendiğim bir usta özellikle ona rot ayarlarını yaptırıyorum. geçen ay direksiyon hidroliğini değişelim dedim bilemedi içine etti. 5 yıl önce bir tanesi antifiriz değişimini beceremedi. nissan yet. servis usatsına yaptırdığım her sorun kısa zamanda daha kötüsüyle tekrar ediyor. bir kere bosch servise gittim tüm çalışanlar hayatında ilk defa micra görmüşler aval aval baktılar. vel hasıl teknik bilgiye sahip bilinçli dürüst bir usta bulamadım gitti. yaşım genç olsa ustalığa başlayacağım ama bizden geçti. aısını gösterdiğim usta nissanın servisin baş ustası yeni almerayla eski almera farklı diyor.
    araba 23 bine yeni geldi ben debriyajda hiç sorun hissetmedim özellikle uzun yolda rampalarda müthiş gidişi var devir hiç düşmüyor, ama ustamız debriyaj bitmiş diyor. şanz. yağınının viskositesi kaç olması daha iyi micra için aynı ustam fark etmez hepsinide kullanıyoruz dedi 75-90 aldım çok kalın geldi sonra 2 defa 75-80 elf ile değiştirdim. anca düzeldi halada set değişiminden sonra sorun var.

    ustalar konusunda ki bahtsızlığınızı üzülerek okudum. evde belgesel kanallarında, yurtdışında sürekli araba yapımcılarını, hurdalıktan aldıkları araçları, nasıl show car aracına çevirdiklerini, gıpta ile izliyorum. onları gördükçe, onlardan kafa ve teknoloji olarak 50 yıl geriden geldiğimizi üzülerek çok net söyleyebilirim.
    40 yaşındayım, yıllardır sanayilerde, bu aracım olsun, eski araçlarım olsun, çeşitli işler amacıyla, bu usta diye hitap edilen şahıslara işim düştü. inanın şimdiye kadar hiçbirisinden memnun kalmadım. bostancıda fiberci ahmet usta var. bir tek onun yaptığı tampon eklerinden,işçiliğinden ve dahası karakter ve kişiliğinden memnun kaldım. şimdilerde bostancı sanayide Crazycars.net firma ismiyle tanınmakta.
    işin özü; bizim ülkemizde usta dediğimiz kişiler, gerçekten de çok az. onlardan birisine denk gelirsek, Ne mutlu bize...

    Evet üstadım yazılanlara sonuna kadar katılıyorum.



    Bahsettiğim gibi arkadaş adanadan buraya geldi. Değişimde benim uyarılarım olmasa hemen takıp gönderecekti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    quote:

    Orijinalden alıntı: jaqa1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    aısın kn 008 setimi nissan ustasına gösterdim bu P11 primeralar için yeni almeralar yani 98 bg. ler P12 primeralarla aynı dedi. kafam iyice karıştı. internette aısın 008 le ilgili tüm sayfaları okudum net bir şey yok. şimdi öğrenmek istediğim N16 90 bg. almerayla N16 98 bg. almeranın debriyaj seti aynı mı? farklı mı?
    almeracılardan birisi baskıda 2 mm. fark var demiş. arısosoft ttan öğrendiğim kadarıyla 008 uygun ama onun almerası 90 bg.
    lütfen almera üstadlarından bilgi ve tecrübelerini bekliyorum. N16 98 bg. 2004 almera için AISIN KN 008 set aldım. araca tam uygun mu. değil mi?
    birde arka çamurluk üstü tavandaki yaklaşık 30 cm.lik lastik fitil nerede bulunur. serviste yok yakınlarında çıkma almeracı olan varsa haber verebilir mi? teşekkürler.

    2mm fark olayına kanmayın. Benim araç 90bg. Ancak 98 beygir olan Adanadan özellikle bu iş için gelen bir arkadaşın aracında değişim yaptık. Herhangi bir sorun olmadı. Araç kalkışı ve vites geçişleri yumuşadı.

    Kn008 güvenle 90 ve 98bg kullanabilirsiniz. Tabi değişim işleminde birkaç mesaj öncesi uyarılarımı yaptırırsanız en iyi sonucu elde edersiniz.

    teşekkürler arısoysoft. şimdi içim rahatladı. keşke yakın olsanızda aracı gönül rahatlığıyla önce size gösterirdim.
    bilgisine tam güvendiğim bir usta bulamadım. konya yakın olsa sırf sizin güvendiğiniz ustaya gideceğim ama 500 km. yol. yine de adresini verirseniz nasip belli olmaz hazırlıklı giderim. bursa tarafına gelirseniz muhakkak uğramanızı isterim. sizinle tanışmak isterdim.
    güvendiğim bir usta özellikle ona rot ayarlarını yaptırıyorum. geçen ay direksiyon hidroliğini değişelim dedim bilemedi içine etti. 5 yıl önce bir tanesi antifiriz değişimini beceremedi. nissan yet. servis usatsına yaptırdığım her sorun kısa zamanda daha kötüsüyle tekrar ediyor. bir kere bosch servise gittim tüm çalışanlar hayatında ilk defa micra görmüşler aval aval baktılar. vel hasıl teknik bilgiye sahip bilinçli dürüst bir usta bulamadım gitti. yaşım genç olsa ustalığa başlayacağım ama bizden geçti. aısını gösterdiğim usta nissanın servisin baş ustası yeni almerayla eski almera farklı diyor.
    araba 23 bine yeni geldi ben debriyajda hiç sorun hissetmedim özellikle uzun yolda rampalarda müthiş gidişi var devir hiç düşmüyor, ama ustamız debriyaj bitmiş diyor. şanz. yağınının viskositesi kaç olması daha iyi micra için aynı ustam fark etmez hepsinide kullanıyoruz dedi 75-90 aldım çok kalın geldi sonra 2 defa 75-80 elf ile değiştirdim. anca düzeldi halada set değişiminden sonra sorun var.

    ustalar konusunda ki bahtsızlığınızı üzülerek okudum. evde belgesel kanallarında, yurtdışında sürekli araba yapımcılarını, hurdalıktan aldıkları araçları, nasıl show car aracına çevirdiklerini, gıpta ile izliyorum. onları gördükçe, onlardan kafa ve teknoloji olarak 50 yıl geriden geldiğimizi üzülerek çok net söyleyebilirim.
    40 yaşındayım, yıllardır sanayilerde, bu aracım olsun, eski araçlarım olsun, çeşitli işler amacıyla, bu usta diye hitap edilen şahıslara işim düştü. inanın şimdiye kadar hiçbirisinden memnun kalmadım. bostancıda fiberci ahmet usta var. bir tek onun yaptığı tampon eklerinden,işçiliğinden ve dahası karakter ve kişiliğinden memnun kaldım. şimdilerde bostancı sanayide Crazycars.net firma ismiyle tanınmakta.
    işin özü; bizim ülkemizde usta dediğimiz kişiler, gerçekten de çok az. onlardan birisine denk gelirsek, Ne mutlu bize...

    sağolun birader hepimiz aynı dertten muzdaribiz. aslında bizler bir araya gelip tanışma bilgi paylaşımı, yapılabilecek tamiratlar falan yapsak her işte bu usta denilen cahil kişilere mahkum kalmasak. her zaman söylerim, insanları eksik bilgiye sahip doktorlar, araçları da eksik bilgiye sahip ustalar hasta ederler bozarlar.

    daha geçen ay başımdan geçen şöyle bir olay oldu.
    arkadaşımla beraber, ümraniye sanayide onun tanıdığı bir oto elektrikçisine gittik. aracımın üzerinde 7-8 senedir kullandığım xenon ampüllerinin renginde farklılık hissettim. kullandığım ampüller 35 wattlık ampüldü. ben aliexpressten, farkında olmadan 55wattlık sipariş etmişim. bu elektrikçi arkadaşa gittik, bu ampülleri değişti, artı kornamı değişti, buna 30tl verdik. değiştiği anda yanan ampüllerin ertesi gün tekinin yanmadığını farkedip, tekrardan bu vatandaşa gittim. (ayrıca değişen eski ampüllerimi de orada unutmuştum) aracımı bu vatandaşın dükkanına çektim, selamünaleyküm dedim.. bu vatandaş bu arada dondurma yiyordu.. benimle ilgilenmedi. tekrardan selam verdim. yine duymamazlıktan gelip, dondurmasına devam etti.. Allahın selamını almayacakmısın dedim, bana bakıp aleyküselam dedi..
    ampüllerde sorun olduğunu söyledim. kontrol etti, balansın gitmiş dedi, gittim 30 tl'ye yeni bir tek balans aldım, geldim. ben balans almaya gittiğimde, başka araç gelmiş, dünde geldi bu araç, önce onun işini yapayım dedi.. bir yer değiştirin sana zahmet dedi, bu yeni gelenle yer değiştik. 30 dk bekleyişten sonra, işi bitti, tekrar benim aracı içeri aldık ve kaldığı yerden devam etti. balansı taktı, ampül yandı.. düşünün 35watt çıkışlı balanslarla, 55 wattlık ampül kullanacaz :/ neyse işlem o an için oldu gibi gözüktü, bu tekrardan 30Tl istedi.. bende ben buna 20 vereyim, diye ısrar etsem de, kabul etmedi illa 30 diye ayak diretti..
    madem öyle diyerekten, bende dünden kalan eski ampüllerimi istedim. bu i.ne ye kalmasın dedim. bu yukarı depo kısmına çıktı, 10 dk aşağı inmedi. sonra indi gitti yan dükkana.. bu i.ne vatandaş, bir 10 dk daha gelmedi, sonra elinde bir akü ile geldi.. ben buna biraz fırça çektim. burda seni bekliyorum, sen elinde aküyle dolaşıyorsun dedim.. bana sen daha gitmedin mi dedi.. Dövermisin? sabaha mı bırakırsın ??

    ertesi gün daha sonra aliexprestan aldığım ampüllerin 35watt yerine 55watt olduğunu farkedip, balanslar tekrardan gitmesin diye, eski 35wattlık ampülleri , bir arkadaşa geri taktırdım.

    malum başınızı şişirdim ama, bizim sanayilerde usta diye hitap edilen vatandaşların hemen hepsi bu kafada ve aynı zihniyette..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaqa1903 -- 17 Ekim 2016; 9:14:19 >




  • jaqa1903 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ilgi, alaka ve cevabın için teşekkür ederim. Valla benimde forum kültürüm çok gelişmiş değildir, hatta şu anda doğru bir şekilde doğru yere yazarak mı cevap veriyorum bilmiyorum ama dediğin gibi zamanla anlıcaz artık:)
    Galiba söylemiş olduklarında da haklısın, Almeralar böyle abi. Kronik sıkıntıları can sıkıcı ama kendini sevdiren bi araba işte.

    Şu torpidonun üst kısmından gelen tıkırtı sesi için de bir arkadaşımız yolcu airbagi kısmından gelebileceğinden bahsetmiş. Biyerde de sağ havalandırma kanalında bulunan sıkıntı diye okumuştum, neyse yani baktırıcaz artık Ankara'da iyi bir usta bulabilirsem.

    İyi dileklerin için de tekrar teşekkür ederim arkadaşım, cümlemize kazasız belasız arızasız sorunsuz güzel sürüşler olsun inş...
  • 
Sayfa: önceki 12801281128212831284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.