Şimdi Ara

KABLOSUZ AĞ KURULUMU... DOSYA PAYLAŞIMI İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikler selamlar.

    Yaklaşık 300 metre mesafede ve bu mesafe arasında ki belli noktalarda ağ kurmak istiyorum. Network de yetkilendirme ve paylaşım ile ilgili yeterli bilgiye sahibim.
    Fakat benim problemim biraz farklı bununla ilgili gerekli detaytları veriyorm.

    Bulunmuş olduğumuz alanda 2 adet bina var ve bunların arası 300 metre. Benden istenen bu noktalar arasında internet olmadan ağ kurulumu gerçekleştirmek. Şu anda araya koymuş olduğum 3 adet Switch ile ağ kurulumunu gerçekleştirmiş bulunmaktayım zaten. Fakat bu bağlantı 2 bilgisayar arasında kullanılıyor. Şimdi ortalama 20 noktaya hat çekerek tüm bilgisayarları birbirine bağlamam gerekiyor.
    Öncelikle bu durumu yine belli noktalara switch koyarak ve bu switch üzerinden kabloları çekerek çözebilirim diye tahmin ediyorum. Sıkıntım bi ağda bulunan fazla switch sayısı herhangi bi data erişiminde sıkıntı yaratacak mıdır? yani switch sayısının yükselmesi ağımda problem meydana getirir mi?

    Bir diğer sorum ise internette araştırmış olduğum kablosuz router'lar.... bunların çalışma mantığı nasıldır ve nasıl işler bunlar hakkında bilgi almak istiyorum.
    Örneğin şudur ki ; 2 bina arası ( 300 metre ) kablosuz router kullanıcam. Fakat noktalara çekeceğim hat kablolu olacak. Yani 300 metre arasında 2 adet kablosuz ürün kullanıcam. fakat bu kablosuz ürünler sadece kendiler arasında kablosuz veri saglayacak. Sonrasında bulunmuş olduğu noktalardan kablolu dağıtıma devam edebilcek. Böyle bir ürün varolup olmadığından haberim yok:)))

    Kablosuz ses ve görüntü aktarıcı gibi düşünelim. Alıcı ve verici tv ye bağlanır. Sadece kendi aralarında aktarımı yapar.

    Bu routerlar da da söylemek istediğim, kablosuz bir ağ oluşturup, her pc ya da bağlanacak noktaya kablosuz adaptör takmak zorunda kalmayacam. Çünkü kullanacagım üniteler şimdilik pc olmasına rağmen ileride ağ yazıcısı ya da benzeri ürünler ( yazarkasa vb... ) gibi olabilir.

    Biraz karmaşık olduğunun farkındayım ama ana iki temel sorum şudur arkadaşlar:

    1-) Oldukça geniş bir alanda ağ kuracağımı varsayalım. 1 adet server ve buna bağlı ortalama 30- 40 adet client olacak. Bu bağlantıyı aralara koyacagım sınırsız switchler ile çözebilirmiyim. kablo mesafesi 100 metreyi aşmaması gerektiğinden yetmeyen noktaların her birine bi şekilde switch yerleştirmem gerekecek çünkü. Bu bana bir sıkıntı yaratır mı? Fazla switch ya da router kullanmak ağda sorun yaratacak mıdır? Ya da aksine veri akışını hızlandırır mı?

    2-) Bu işlemi kablosuz olarak gerçekleştirebilir miyim? yani sadece aralara koyacağım belli switchler kablosuz olacak ve kendiler arasında bağlantıyı sağlayacak. Şöle düşünelim. Ana bir hat olacak. Bu ana hat biribrleri arasında kablosuz olacak. Diğer taraflar yine kablosuz switch olarak terminallere girecek.


    Şu an 300 metrede arada 3 adet switch kurarak bağlantıyı sağladım. Ve bi köşedeki bilgisayar diğer köşede bağlı olan kameralara yardımcı programlar aracı ile hızlı ve sorunsuz bir şekilde bağlanıyor zaten. Bunu dikkate alalım. Sorum bu swithcleri cogalttığımda sorunun çıkıp çıkmayacağı ve bu işlemi kablosuz gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğim.

    Ağın çekileceği terminallerde kablosuz ürünler yok bunu bilelim. Dediğim gibi bu ağa ileride bir yönetim programı yüklenebilir ve yazıcı ve benzeri ürünler bu ağa dahil edilebilir. O yüzden tamamen kablosuz bir ağ kurmak değil amacım....


    Fazla karışık olduğunun farkındayım fakat en acıklayıcı bu şekilde anlatabildiğimi düşünmekteyim arkadaşlar..
    Anlatabildiysem ne mutlu bana:)
    Umarım yardımcı olabilirsiniz.

    Herkese saygılar







  • Biraz karmaşık olduğundan basit bi paint calısması ile çizmeye calıştım

    Kırmızı ile belirttiğim noktalarda kablosuz bi aktarıcı olacak. sonrasında kablo ile bina içine ve karşıındaki noktalara dağılacak.

    Yeşil ile belirttiğim noktalar bildiğimiz normal switchler. o noktalara koyacagım switchler o binadaki 3-5 bilgisayara kablo ile bağlanacak.

    300 metre mesafede ortada mavi ile belirttiğim bir bina var. Sinyali kesebilme ihtimalini düşündüm. Bununla ilgilide çözümü varsa cevap beklemekteyim.

    İlgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim..

     KABLOSUZ AĞ KURULUMU... DOSYA PAYLAŞIMI İÇİN




  • Yokmu fikri olan?
  • çık kısa bir lekidle sormak daha faydalı olacaktır. ka.ıncı kez giriyorum o ilk uzun yazıyı ve ikinci mesajındaki resimi görünce
    konudan kaçasım geliyor. yine kaçıyordum da yardımcı olmak için bu mesajı yazdım.
  • Sistemi 5 switch kullanarak kurdum. Sorunsuz biçimde calısıyor. Cat5 kullandım. Cat6 ya gerek duymadım. Veri iletişimi testindende sorunsuz bi şekilde geçti:)

    Yardımlarınız için teşekkür ederim:))
    saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.