Şimdi Ara

Samsung S5620 Monte; 3 inç 240x400 piksel dokunmatik ekran / WI-FI / A-GPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.682
Cevap
4
Favori
515.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Merakla beklenen Mobil Dünya Kongresi'ne (MWC 2010) geri sayımın başladığı şu günlerde Güney Kore'nin en büyük iki cep telefonu üreticisi Samsung ve LG Mobile hız kesmeksizin tanıtımlarını sürdürmekteler. İlk olarak Dailymobile.se adresinde görüntülenen dokunmatik ekranlı Samsung S5620 Monte bugün itibariyle resmiyet kazandı.


    108.8 x 53.7 x 12.4 mm ebatlarında ve 92 gram ağırlığında monoblok tasarıma sahip S5620, dört band GSM ve kullanıcılara hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSDPA şebekesini destekliyor; TouchWIZ 2.0 Plus arayüzüyle birlikte geliyor. 3.0 inç (~7.62 cm) 240x400 piksel çözünürlüğünde 262.144 renk görüntüleyebilen dokunmatik TFT ekranıyla öne çıkan Monte'de 227 MB dahili bellek, microSD kart girişi, microUSB portu, 3.5 mm jak girişi, 3.2 MP çözünürlüğünde dijital kamera, QVGA@15 FPS video kaydı, RDS'li FM radyo, WI-FI / A-GPS / Bluetooth v2.1 bağlantıları, Facebook - Twitter - Myspace gibi sitelerle entegrasyon gibi teknik özellikler yer alıyor. Özetle internetteki spekülasyonların hemen hemen doğru çıktığı söylenebilir.


    Yeni telefonun fiyatı ve çıkış tarihinin ise Barcelona'daki etkinlikte ortaya çıkacağı düşünülüyor.


     








  • iphone hede hedö .....
  • 15 fps mi hiç olmamış
  • adamlar yapmış beee
  • Tasarım açısından da müthiş olmuş yine.
  • samsungtan babam çıksa yerim güzel telefon :D
  • Capacitive ekran var youtube den vıdeolarına baktımda tel serı gıbı gozukuyo vatanda 506 tl 5800 la bunun arasında kaldım sımdı daha oncede corby pro ıle 5800 kalmıstım
  • Kardeş bence 5800'ü al geç. 17gram yeğni diye çözünürlüğü düşük ekrana, flaşı olmayan kameraya, 3,2inç yerine 3inçlik ekrana razı olma bence. Klasik Samsung işte "Görüntü var, ses yok ya da arıza çok"
  • Herkese selam

    İki gün önce bu telefonu almış bulunuyorum. Merak edenler için ilk izlenimlerimi paylaşayım.

    * Tasarım oldukça şık ve ince. Ekran çözünürlüğü, renkler üst düzey.

    * İlk defa dokunmatik tel kullanmama rağmen hiç zorluk çekmedim. Menü geçişleri oldukça seri. Qwerty klavye yok ama klasik tuşlu telefonlara göre kat kat daha hızlı yazabiliyorsunuz.

    * Telefonda hareket algılayıcı var. Yani internette gezerken telefonu çevirerek yatay veya dikey ekranda kullanabiliyorsunuz. Fotoğraflar ve videolarda da aynı şekilde. Fotoğrafları izlerken teli sağa sola oynatarak sonraki resme geçebiliyosunuz.

    * Akıllı kilit açma diye bir olayı var. Atadığınız harfleri ekrana parmağınızla çizdiğinizde atadığınız işlemi (arama yapma, uygulama açma, tuş kilidi, vs) gerçekleştiriyor. Örneğin ekrana o harfi çizerek otomatikman osmanı arayabilirsiniz :) Algılaması sorunsuz.

    * Standart kulaklık çıkışı olması çok işime yarıyor, ses sistemime bağlayıp müzik dinleyebiliyorum.

    * Telefonda türlü türlü widgetlar var. Twitter, myspace, youtube, bebo, facebook, yahoo, garanti, cnn, etc. Kullananların işine yarayabilir ben sadece face kullanıyorum. Facebook uygulaması browserdan girmekten daha kullanışlı fotoğraflara falan tam ekran bakabiliyosunuz. Tek eksiği videolar yok.

    * Google maps özelliği ile konumunuzu gösteriyor, yol tarifi falan özellikleri var henüz fazla incelemedim. Evden baktığımda konumumu bizim alt sokakta gibi gösteriyor sanırım bu kadar hafif bir sapma normaldir.

    * Beraberinde bir messenger geliyor ancak ben onu sevmedim. Nimbuzz yükledim. Bunu tavsiye ederim. Benim bulabildiğim en iyi messenger bu. Tüm hesaplarınıza tek yerden erişebiliyosunuz, çevirimdışı, meşgul falan şeklinde oturum açmanıza izin veriyor. Tasarımı da gayet şık.

    * Müzik çalar, radyo arka planda çalma özelliği var. Esas programdan çıktığınızda küçük versiyonu masaüstünde çalmaya devam edebiliyor siz başka şeylere bakarken.

    * Wi-fi sorunsuz bağlanıyor. Ayarlarınızı wi-fi olarak seçtiğinizde tüm uygulamalar onu kullanıyor. Yanlışlıkla kontör yeme olayı falan olmuyor zaten wi-fi bağlanamadığında uyarı veriyor kontörle devam edeyim mi diye.

    * Ha bi de sahte arama diye bişey var ses kaydı yapıp onla kendi kendinizi istediğiniz saatte arattırıp benim kaçmam lazım diye numara çekebiliyomuşuz :)


    -------

    Telefonun tek eksi yönü kamerasında flash olmaması denebilir. O da benim için sorun olmuyor bu tarz telefonlarla gündüz çekeceksin çekeceksen, karanlıkta flash olsa dahi 3.2 megapikselden ne beklersin. Gündüz çekimleri gayet başarılı.

    İkinci bir sorun youtube yasaklı olduğu için mahkeme kararı sayfasıyla karşılaşıyorum. DNS ayarlarını girdiğim halde etkilemiyor. Vod ayarları falan hepsini yaptım ama etkilemiyor.

    Opera mini indirip denediğimde youtube'a giriyor. Zaten bu normal opra bildiğim kadarıyla finlandiya gibi biryerden verileri işleyip bize gönderen bir program. Ancak videoyu izlemeye geçince bizim medya oynatıcı devreye girdiği için bağlantı başarısız oluyor.

    Bunun dışında break, metacafe, youku gibi bir iki siteden video izleyebiliyorum ama youtube'un yerini tutmuyor. Youtube yasağı kalksın diye dua edicez heralde artık başka çare yok.

    Saygılar




  • Gps 'i kullanırken gprs'i kullanmak zorundamıyız.

    yoksa gprs kullanmadan direk gps'i üçretsiz kullanabilirmiyiz?

    iyi günler
  • Bende bu telefonla ciddi olarak ilgileniyorum. Bir teknoloji markette elime alıp inceleme fırsatı buldum. Dokunmatik ekranı çok başarılı. 5800 daki algılama sorunları yok. Menüleri pratik ve güzel dizayn edilmiş. Telefon smartphone kategorisinde bir telefon değil ama barındırdığı özellikler göz dolduruyor. Dış kaplamasında kullanılan malzeme çok kaliteli görünmüyor ve reklamında lanse edildiği gibi üst sınıf telefonların havasında bir alet gibi durmuyor. Fakat tasarım başarılı ve oldukça ince. ( özellikle 5800 ın kütük dizaynı ile kısaylayınca)

    Pil ömrü beni çok ilgilendiriyor. Özellikle hergün şarj etmek zorunda kaldığım win mobile aletimden kurtulmak istiyorum. Hatta üzerinde kendi yazılımını barındırması ( symbian veya wm yerine ) pil ömrü ve stabilite açısından bence avantajdır. Samsung Türkiye'nin sitesinde pil 1000 mAh olarak belirtilmiş ki bu iyi bir değer. THGtr deki bir makalede 10 saat konuşma 1 ay bekleme süresi olduğu söyleniyor. Bana biraz uçuk geldi, kullanan arkadaşlar bu konuda yorum yaparsa iyi olur.

    Kullanım klavuzundan edindiğim bazı bilgiler;
    Maksimum Sar değeri 1.02 W\kg (normal kullanımda daha da düşükmüş)
    Kart okuyucusu Micro SDHC destekliyor.
    Gelen arama esnasında telefonu yüz üstü çevirirseniz sesini kesmesini sağlayan bir özellik var. ("etik bilmemne")
    Ses kısma tuşuna basılı tutarak "sahte gelen çağrı" yapıp ortamdan sıvışmanızı sağlayan ilginç bir özelliği var.

    Kullanan arkadaşlar daha etraflıca yorumlarda bulunurlarsa iyi olur.




  • ben de bu telefonu düşünenler arasındayım ama bnm için telin SAR değeri önemli

    delio arkadaş:
    Maksimum Sar değeri 1.02 W\kg
    demişsin bu bilgiyi nerden buldun acaba? ben teknosanın sitesinde 0,608 buldum ve kafam karıştı.
    acaba hangisi doğru?

    tam doğru bilgiyi nerden bulabilirim bilen var mı acaba? çünkü 1.02 ise almayacağım, benim için çok yüksek...
  • Kullanım klavuzundan okudum demiştim.Tıkla
    Verilen değer azami değerdir. (muhtemelen 3g+ kullanırken olabilir)
    Normal değer olarak 0.608 verilmiş. (samsung resmi sitesinde)
    -------
    During testing, the maximum SAR recorded for this model was 1.02 W/kg. In normal use, the actual SAR is likely to be much lower, as the phone has been designed to emit only the RF energy necessary to transmit a signal to the nearest base station. By automatically emitting lower levels when possible, your phone reduces your overall exposure to RF energy.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delio -- 31 Mart 2010; 18:59:57 >




  • yani bu normalde yaydığı değer 0,608 maksimum değer 1,02 mi demek oluyor?
  • Özelliklerine Göre Çok İyi Bir Telefon Ama Kullanıcıların Yanıldığı Birşey Var Etkisi Ve Görüntüsünden Çok Satmaya Kalkışdığınızda Samsung Marka Bir Cihaz Ne Kadar Eder ... ! İkinci El Piyasasında Nokia Çok İyi Para Ettiği Sölenebilir Ama Diğer Marka Cihazlar Pek 'De Para Etmiyor ... ! Samsung Telefon Piyasasında Çok İyi Denebilir Gerek Görüntüsü Gerek 'De Kullanıcıyı Memnun Eden Uygulamaları Monte 'Yide İncelemiş Fırsatı Buldum Cihaz Çok Seri Ve Çokda İyi Ama Flaş Olmaması Kötü Gece Resim Çekmiyecekler İçin Fotoğraf Özelliği Çokda Yüksek Ayrıca Dokunmatik Telefonlar Piyasada Çok İyi Gidiyor Ama Bir Kere Daha Düşünün Acaba Kullanabilirmisinizki ... ! Piyasayı Uzunca Araştırın Yorumlara Çok İyi Bakın Ve Telefonu Herhangi Bir AlışVeriş Merkezinde İnceleyin Kafanıza Yatıyorsa Alın Derim Ayrıca HTC Marka Cihazlarda Youtube Direk Girip Video İzleyebiliorsun Ama Bu Samsung Veyada Diğer Telefonlarda Çok Etkisiz ... ! Bence Görüntüsüne Ve İşleyişine Aldanmayın Derim İyi Düşünün İyi İnceleyin Ve Bir Kere Karar Verin Ayrıca Yorumlara Aldanmayın Herkez İhtiyaclarını Karşılayabilen Cihazlara Çok Mükkemel Çok Güzel Vs Diye Yorum Yapıyor ... ! Düşünün Öle Karar Verin Pişman Olmayın Sonradan ... !




  • @ken-di
    Evet öyle oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delio -- 31 Mart 2010; 20:11:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Özelliklerine Göre Çok İyi Bir Telefon Ama Kullanıcıların Yanıldığı Birşey Var Etkisi Ve Görüntüsünden Çok Satmaya Kalkışdığınızda Samsung Marka Bir Cihaz Ne Kadar Eder ... ! İkinci El Piyasasında Nokia Çok İyi Para Ettiği Sölenebilir Ama Diğer Marka Cihazlar Pek 'De Para Etmiyor ... ! Samsung Telefon Piyasasında Çok İyi Denebilir Gerek Görüntüsü Gerek 'De Kullanıcıyı Memnun Eden Uygulamaları Monte 'Yide İncelemiş Fırsatı Buldum Cihaz Çok Seri Ve Çokda İyi Ama Flaş Olmaması Kötü Gece Resim Çekmiyecekler İçin Fotoğraf Özelliği Çokda Yüksek Ayrıca Dokunmatik Telefonlar Piyasada Çok İyi Gidiyor Ama Bir Kere Daha Düşünün Acaba Kullanabilirmisinizki ... ! Piyasayı Uzunca Araştırın Yorumlara Çok İyi Bakın Ve Telefonu Herhangi Bir AlışVeriş Merkezinde İnceleyin Kafanıza Yatıyorsa Alın Derim Ayrıca HTC Marka Cihazlarda Youtube Direk Girip Video İzleyebiliorsun Ama Bu Samsung Veyada Diğer Telefonlarda Çok Etkisiz ... ! Bence Görüntüsüne Ve İşleyişine Aldanmayın Derim İyi Düşünün İyi İnceleyin Ve Bir Kere Karar Verin Ayrıca Yorumlara Aldanmayın Herkez İhtiyaclarını Karşılayabilen Cihazlara Çok Mükkemel Çok Güzel Vs Diye Yorum Yapıyor ... ! Düşünün Öle Karar Verin Pişman Olmayın Sonradan ... !


    walla nokia da SAR değeri düşük ve dokunmatiği samsung kadar iyi tel yapsın alalım ben zaten öyle bi durum olduğunda nokiayı tercih ederim ama 2. el piyasasında size katılamıcam malesef eskidendi nokianın 2. eli iyi gidiyo samsungun ki çok ucuz meselesi... bence artık her ikisi de hak ettiği değeri buluyo 2. elde.

    bu arada delio
    teşekkürler tekrar...




  • Ne dediğini ve anlatmaya çalıştığını hiç anlamadım. ...


    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Özelliklerine Göre Çok İyi Bir Telefon Ama Kullanıcıların Yanıldığı Birşey Var Etkisi Ve Görüntüsünden Çok Satmaya Kalkışdığınızda Samsung Marka Bir Cihaz Ne Kadar Eder ... ! İkinci El Piyasasında Nokia Çok İyi Para Ettiği Sölenebilir Ama Diğer Marka Cihazlar Pek 'De Para Etmiyor ... ! Samsung Telefon Piyasasında Çok İyi Denebilir Gerek Görüntüsü Gerek 'De Kullanıcıyı Memnun Eden Uygulamaları Monte 'Yide İncelemiş Fırsatı Buldum Cihaz Çok Seri Ve Çokda İyi Ama Flaş Olmaması Kötü Gece Resim Çekmiyecekler İçin Fotoğraf Özelliği Çokda Yüksek Ayrıca Dokunmatik Telefonlar Piyasada Çok İyi Gidiyor Ama Bir Kere Daha Düşünün Acaba Kullanabilirmisinizki ... ! Piyasayı Uzunca Araştırın Yorumlara Çok İyi Bakın Ve Telefonu Herhangi Bir AlışVeriş Merkezinde İnceleyin Kafanıza Yatıyorsa Alın Derim Ayrıca HTC Marka Cihazlarda Youtube Direk Girip Video İzleyebiliorsun Ama Bu Samsung Veyada Diğer Telefonlarda Çok Etkisiz ... ! Bence Görüntüsüne Ve İşleyişine Aldanmayın Derim İyi Düşünün İyi İnceleyin Ve Bir Kere Karar Verin Ayrıca Yorumlara Aldanmayın Herkez İhtiyaclarını Karşılayabilen Cihazlara Çok Mükkemel Çok Güzel Vs Diye Yorum Yapıyor ... ! Düşünün Öle Karar Verin Pişman Olmayın Sonradan ... !




  • Bu ürünü bugün Vatanbilgisayardaki %20 indirim kampanyasıyla aldım. Herşey iyi hoş da bir türlü GPSi kullanmadım. Maps'i açıyorum yükleniyor diyor kalıyor öyle. Bu üründe GPSi nasıl kullanıyoruz, ne yapmak gerekiyor?
  • Telefon A-gps kullanıyor (yardımlı). Klavuza göre gps için gerekli verileri indirmesi gerekiyormuş ve varsayılan olarak gps veri indirme kapalıymış. Açmak için ;
    GPS+ settings → Auto download : On
    Wifi üzerinden veri almak daha mantıklı. (Gsm üzerinden kurulan bağlantının ücretli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım) Bir de konum belirlemek için açık alanda olunması gerektiği yazıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.