Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (518. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.580
Cevap
167
Favori
1.419.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 516517518519520
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l0stc0ntr0l

    Selamlar bırakanlara ve bırakmak isteyenlere, niyet edenlere, bu konuyu düşünenlere vs vs.


    Umarım buraya yazmam bir işe yarıyordur :)

    6,5 seneyi geçtim, bir tane bile sigara içmedim.

    Hala aynı görüşteyim, hayatımdaki en büyük başarım sigarayı bırakmak oldu.

    Yalan değil, arada hala arıyorum, muhtemelen de arayacağım arada sırada, bir de neşemi epeyce kaybettiğimi söylüyorlar -ki doğru olabliir ama yapacak birşey yok-, ama olsun, gerçekten yeni bir ben oldum diyebilirim.

    burada herkes anlatmıştır yaşadıklarını, ben bahsetmeyeceğim, bir selam vermek istedim sadece,

    Vallahi bırakılabiliyor sigara, emin olun. Bırakın.

    Champix'in yan etkilerini hiç hissetmedim ben, sigarasızlık çok daha kötüydü, mesela kabuslar intihar etme isteği filan oldu ama sigarasızlıktandı hep, bence yan etkisinden daha çok yararı oldu bana.

    Neyse, Kolay gelsin tüm bırakanlara ve bırakmaya çalışanlara...

    Tekrar selamlar.


    ÖNEMLİ NOT: Yeni farkediyorum, Sigara içmeyip de sizin bırakmanızı isteyen ve sizi sevenler var ya, ben çok kırmıştım onları, hakediyorlardı da sanki, ama öyle değilmiş işte.
    Sigara paketimi alıp saklayanlar, koluma girip nutuk çekenler, bağırıp çağıranlar, en önemlisi duygu sömürüsü yapanlar filan, haklılar ne yazık ki...
    Kötü niyetli değiller, sadece içmenin nasıl illet birşey olduğunu bilmiyorlar, tek sorun o.
    Çok kızmayın yani onlara da...
    Benimde 8.5 yıl oldu hocam hatta bu ekim gibi 9 yıl olcak işte. Sizi tebrik ederim umarım hiç başlamazsınız:)

    Bende hala arada içmek istiyorum özellikle bazı yemeklerden sonra ya da eskiden beraber sigara içtiğim arkadaşlarla beraberken ama onu da kontrol etmeyi öğrendim.

    Şu son 10 yılda sigara içiyor olsaydım çok yüksek ihtimal saçlarım beyazlamıştı ya da daha yaşlı gösteriyor olacaktım. Ama daha önemli sağlıksız olacaktım. Ben 33 yaşındayım şuan yaşıtlarımın çoğu çok enerjisiz vs. ama ben hem daha genç gösteriyorum onlara göre hemde daha sağlıklıyım. Sigarayı bırakın.. :)




  • Equris kullanıcısına yanıt
    Ara ara tek tuk ictiginiz falan oldu mu hic ? :) ben daha baslardayim 15 gün oldu gun icerisinde bi kac kez baya bi ocme istego geliyor :) nargile falan kullandiginiz oluyor mu peki ara sira o icilse keser mi acaba sigara istegini :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozkandemir60 kullanıcısına yanıt
    Hayır sigara hiç içmedim, bi fırt bile:) O istek uzun yıllar gelecek kafanıza takmayın onunla arkadaş olup geri yollayın:)

    Arada nargile içtiğim oldu hatta bazen canım çok çektiğinde nargile içmeye de gittim. Ama sonra nargileyi de bıraktım çünkü o da zararlı. Artık ne nargile ne sigara var:)

    Ama canım çekerse arada gider nargile içmek istersem içerim. Kendimi sınırlamıyorum zaten kendinizi sınırlamayınca baskı olmuyor ve canınız çekmiyor. Ama sigaradan tek fırt bile almayın çünkü o bambaşka bişey. Gidin 1 tane komple nargile için ama sigara içmeyin hocam:)
  • Zyban ile 3 sene biraktim. Bir sinir ugruna sigaraya geri başladım 4 yıldır içiyorum.
    Bugun champix aldim doktor kontrolünde tekrar başlayacağım inşallah birdaha içmem çok rahatsiz oldum nefes alamıyorum. Astim da var..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigarayi 10. Gunde içtim ve bıraktım şuanda bugünle beraber 5 gündür içmiyorum. Ama konu aktifligini kaybetmiş sigaraya mi başladınız ne yaptınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay 3 gun oldu bırakalı etkilerini hissediyorum nefesten kesilmelerim azaldi baya :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Champix denen zikimi icmeyin gençler
    Yok doktor kontrolünü falan hikaye 10 yıl önce kampanyalarla tanıtıldı sağlık bakanlığı bedava dağıtıyor du bizim mahalleden gruplar halinde sağlık ocağına sigara bırakma merkezine gidiliyordu. Ama yan etkileri herkes de aynı değil.
    Çıkışından iki yıl sonra FDA cahampix kullananların damar tıkanıklığı ve koroner baypass ameliyatı olduğunu acikladi

    Babam campix kullandi baypass ameliyat sağ çıkamadı 62 yaşında, onunla beraber sigara bırakma merkezine giden arkadaşıda baypass ameliyatı oldu .

    Hem FDA verileri hem de kendi yaşadığım örnekler
    Ben 33 yıl günde 1-1.5 paket içtim elektronik sigara ile bıraktım 2 yılda şimdi 4 yıl oldu bir tane bile icmedim.

    Sigara bırakma önce irade sonra elektronik sigara bunlar çare olmazsa artık siz karar verin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba, doktor bana günde bir adet dedi fakat 4. günden itibaren doz ikiye çıkıyor kutuda. napmalıyım sizce?
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CHARISMATIC

    Arkadaşlar 18 senedir her gün bir paket sigara içicisiydim. ilaca başlayalı 65 gün oldu. İlk 10 günden sonra ilaç etkisini mükemmel gösteriyor. İlk ay elim sigaraya gitti arada yaktım iki nefes çekip attım zaten iğrenç geliyor tadı. Ve şuan 35 gündür şükür içmiyorum aklıma bile gelmiyor hatta dışarda içen insanların yanında rahatsız bile oluyorum. Lütfen bir an önce arayın 171i ve kurtulun şu illetten
    Şükür 1 yılı bitirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fixriterzi F kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım dediklerim pek inandırıcı gelmedi Ben 4 kere veya 5 kere şampiks ile sigarayı bıraktım yurtdışında yaşıyorum Bir zararını görmedim Üstelik bedava da değil 30 günlük pakette €150 Ama anladım ki sonra bu yeterli gelmiyor yani sigaranın hiçbir işe yaramadığını size keyif vermediğini öğrendiğinizde daha kolay bırakıyorsunuz en son sigarayı bırakmam Alen kar yöntemiyle oldu şu anda Yaklaşık 4 aydır içmiyorum Bu ilaç sigarayı bıraktırıyor fakat sigaranın Size hiçbir şey vermediğini bilmeniz gerekiyor o zaman daha kolay olur sevgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bırakıyorum 16.gün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki msj çok motive edici bende 23yıl içtim çocuklarımın ısrarıyla bırakmaya karar verdim inşallah böyle devam eder başlangıç paketim 3gün sonra bitecek devam paketini de kullanacam bir çok arkadaşım bu ilaçla bıraktı siğarayı. Yıllar sonra bende 5yıl olmuş bırakalı diyeceğim günleri görmek istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sigara kokusundan bıkmıştım. Üstüm ayrı, sabah kalkınca ciğerlerimde biriken gazlardan ayrı bir koku oluyordu. Bu denememden önce doktor kontrolünde Wellbutrin ile bırakmayı denedim. 7. günde gerçekten içirtmedi. 2 hafta içmedim ama arkadaşların devamlı sigara uzatması çok zorladı. Üstüne birde yan etkilerinden dolayı ilacı kestim.
    Şimdiki bırakma girişimimden 6 ay önce tekrar bırakmayı düşünmeye başladım ama bir türlü cesaretimi toparlayamadım. Ta ki 28-29 gün öncesine kadar. Ani bir kararla gittim başvurdum. Champix kullanmaya başladım. Doktor 19 u yazmıştı bırakmayı deneyeceğim tarihe. Ben 17 Ağustos'da son sigaramı içtim ( 1 adet). Öncesinde ilk birkaç gün 3 4 tane içtim (normalde dışarı çıktığım zaman en az 1 paket içiyordum -en ağırlarını içiyordum- ) Daha sonra 1 tane yetti ve sonunda bıraktım.(o kadar kararlıyım ki arkadaşlarımla görüşmeye ara verdim.) 19 gündür içmiyorum. Bazen boş kalınca düşünüyorum, bu boşluğu sigara içerek dolduruyordum diye.
    Wellbutrin e göre Champixin (ciddi) yan etkisi yok denecek gibi bir şey (benim için).
    Umarım tamamen bırakırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 5 Eylül 2019; 0:52:49 >




  • 13 ay oldu sigarayı champix ile bırakalı.İyi ki kullanmışım bu ilacı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 ay olmuş bırakalı.hay maşallah bana :D
  • Merhaba sigarayı champix veya zybanla bırakıp elinde bitmemiş paket olan varsa ücret mukabilinde talibim lütfen bana yazar mısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bos yere ilaclara para vermeyin abi ya 26 yasindayim gunde 2 paket sigara icerdim 9 sene ictim tam 2.5 aydir bir tane bile icmedim birden biraktim ve canim artik hic istemiyor sürekli sigara icenlerin yanindayim her ortama giriyorum fakat canim cekmiyor ve isim gucum bos issizim askerden geleli biakc ay oldu surekli bos olmama ragmen bir ugrasim olmamasina ragmen bile birskyim ve dumanından midem bulaniyor..

    Birakamam derdim hic ama gercekten de kafada bitiyormus ve cok sukur biraktim faydalarinida gormeye basladim hem saglik ve maddi acidan , size onerim ilaclara para vermeyin akilda bitirin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Champix i doktor kontrolünde almak için öncelikle 171 i arayıp randevu alıp o şekilde mi ilerlemek gerekiyor? Bu yöntem ile Champix ücretsiz mi tedarik ediliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hektorSTK kullanıcısına yanıt
    Tam olarak öyle işliyor sistem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 516517518519520
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.