Şimdi Ara

IRIVER IFP-890 vs Creative Muvo V200 vs Muvo C100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ya bunların arasında kaldım bide ben çok kuvvetli bas isterim ve bunla birlikte wow efektinin iyi olmasını istiyorum bunda önce sony ne301 discman kullanıodum dandik bişiydi yani sesi çok açılmydo ve philips sbchs900 üst seviye hifi kulaklık aldım(empedans 32 ohm) gene çıkmıyo şimdi bana ii bi mp3 player lazım bunların arasında kaldım bide önüne gelen mp3 player yapıyo yaws kafam karıştı hangisini önerirsiniz bana?



  • forever i-river
  • Iriver sesi yüksek bassları da güçlü, ama kulaklığının da iyi olması gerekir, kendi kulaklıkları hiç güzel değil (MX300) hiç ses çıkmıyor.
    Sony nin EDR21LP aldım tahtakaleden Bass Boost, gümbür gümbür çıkıyor ses, biraz baş ağrısı yapıyor ama hakikaten bassları çok güçlü.
  • CREATİVE AL SES KALİTESİ MÜTHİŞ.....
  • 3 un den bırı ıse sececegın sey
    i-river
  • Samsung YP-MT6X
  • ben de de yp t6x var,
    ama arkadasın lıstesınde yok kı
    quote:

    Orijinalinden alıntı: Warblade

    Samsung YP-MT6X
  • wasabie: bi de ne tur muzik dinledigini yazarsan ben kendi adima daha cok yardimci olabilirim. Listendekilere gore i-river'i onericem ben, ses kalitesi iyi. Ses kalitesi hakkinda subjektif olmayan bi yorum istersen 3'nun SNR oranlarinin sitelerindeki teknik detaylara gore katsilastir. Mesela c100 icin up to 90 derken muvo 2 icin >90 der. Bu sana bi miktar objektif karsilastirma imkani sunar. Ayrica kulaklik cikis guclerini de karsilastirabilirsin.

    ifp 890 vs. c100 karsilastiracam, bide bunlari ucuz olan noname dedikleriyle : c100'un ifp'ye olabilecek tek ustunlugu var, sd/mmc yuvasi. 512mb'a kadar ister sd ister mmc kart takabiliyorsun. Baska bi olayi, i-river c100'u ezer gecer. Bende c100 var, keske i-river alsaydim diyorum.

    c100'u diger alt seviye diyebilecegim playerlarla karsilastiracak olrsam, one gecmesini saglayan seyleri : Markasi Creative, 90db'e kadar SNR orani var (tam 90db degil, 90'a kadar).

    SD/MMC yuvasi var. En ama en one cikan ozelligi 5 band kullanici tanimli eq. var. Diger alt seviyle playerlara gore one cikani bu. Mesela minton 3006 iyi ama eq'su yok. Fiyati da c100 ile ayni ama eq. yok. Alt seviye playerlarda sd/mmc takilabilenlerde eq yok. Ben mesela metal muzik dinliyorum, herif twinpedal davul giderken elektroyu da car car car basinca hem distorsiyonu hem vokali hemde davulu rahat duymak isterim. Eq'su bu is icin cok ise yariyor. Eq'dan kastim kullanici tanimli eq. Meseka 14khz yukarda, 4khz biraz daha asada, 1khz bir kademe yukarda tutuyorum, istedigim seyleri duymami sagliyor. Ama 5 band olmasi yeterli degil, kotunun iyisi diyorum. 4khz ile 14 khz arasini elleyemiyorsun mesela, pc de dinledigim ile aletten dinledigim seyin alakasi yok(bu arada pc de muzik dinnettigim bikac arkadas "biz simdiye kadar muzik dinnemiomusuz" faln demisti, uyduruk biseyim yok yani karsilastirirken).

    Bunun disinda c100'un alt seviye markalara gore bi ustunlugu yok. Beraber verilen kulakligi ise yaramaz. Bende de sbh900 var, bu da dahil olmak uzere eski playerlardan cesitli sayida kulaklikla da denedim. Mesela nitec marka eski bi playerim fardi 128mb, onun kulakligi bile (ki guya alt seviye diyoz) daha iyi ses verdi. Birebir ayni parcayi karsilastirinca oyle bi fark faln anlasilmiyor. En asa 192k mp3 deniyorum.

    C100 bu acidan bence (cok tepki gelebilir ama) alt markalardan pek bi farki yok, creative markasi var sadece o kadar. Elimde 2 adet bos kart vardi, toplamda 1gb gibi kapasitem oluyor (kart deistirerek olsa bile), eq avantaji, fiyati 180ytl, ondan secimim buydu.

    Bunu i-river ile karsilastirirsan, i-riverin snr 90db, kulaklik cikislari guclu. 9 band eq. var, ilave olarak da Xtreme EQ,Extreme 3D Sound,SRS ses efektleri var. Normal kalem pil kullandigi icin pil omru daha uzun. Ses kalitesi biraz daha iyi. SRS'yi yada 9band eq'yu muzik turune gore ayarlarsan cok cok fark ediyor. Allah kahretsin ya diyecegin tek yani 256mb olmasi. Benim gibi en asa 192k arsivin varsa, 30 parca civari faln sigar. Kolayca guncelleme sansin varsa gun icinde, tavsiye edilebilir o acidan. 512mb olaninin fiyatina anlam veremiyorum.

    Muvo v200 256mb alana kadar, eger ek kart falan elinde bosta varsa, yada ucuza bi yerlerden temin edebilecegine faln inaniyorsan c100'u tercih edebilirsin. c100'un v200'e gore tek avantaji sd/mmc yuvasi. c100'un fiyati v200 256mb ile 512mb arasinda. Spot olarak dogubankdan faln alirsan 512mb 165ytl diolar, piyasada 215ytl civari. O sekil alacam dersen fiyati avantajli olr, 512mb da yeterli olr genelde. C100'u es gecebilirsin. Yok ben netten faln alacam dersen i-river ile karsilastirman gerekicek, i-river eq + ses efekti ile gercekten cok iyi ses verio. Artik kapasite mi ses kalitesi mi diye karsilastirma yapman gerekicek.

    Kalite dersen direk i-river, kapasite dersen v200 512mb dusunebilirsin. Elinde foto makinan yada baska biseyle ortaklasa kullanabilecegin yada bi sekilde fazladan bellek kartin varsa c100. Netten faln alicam diyip, v200 faln dusunursun eger, muvo2 nin fiyati 275ytl. muvo2'nin fiyat/kapasite orani cok cok iyi, biraz kasip taksit faln onu dusunebilirsin. Ama i-riverin eq + efekt ile kalitesi, bide saglam kulaklikla cok farkeder.

    Kalite = i-river
    Kapasite v200/slim/tx
    Elinde kart faln varsa/kullanabilecegin/bulacagin = C100

    Sakin kart faln alirim sonra diyip c100'u dusunme. Kart bulma kullanma imkanin yoksa c100'u salla.


    PS1: MP3 >> wma donusturulmus parcalar (yerden kazanmak icin, farkini az cok anliyorum, o yuzden o sekil donusturmemeye calisiyorum) beni kesmiyor ne yazikki, o yuzden 256mb'a 192k civari 30 civari parca sigdiriyorum.

    PS2: Yurtdisinda iriver 890 ile 895 arasinda o kadar fark yok sanirim. Ben ithalatcisini yada diger firmalari hic anlamiyorum. 512mb creative fiyatina yada o civarda satilsa o kaliteye peynir ekmek gibi gider yani. Merak ediyorum 895 kac tane satiliyor?




  • quote:

    Orijinalinden alıntı: Rubisco

    wasabie: bi de ne tur muzik dinledigini yazarsan ben kendi adima daha cok yardimci olabilirim. Listendekilere gore i-river'i onericem ben, ses kalitesi iyi. Ses kalitesi hakkinda subjektif olmayan bi yorum istersen 3'nun SNR oranlarinin sitelerindeki teknik detaylara gore katsilastir. Mesela c100 icin up to 90 derken muvo 2 icin >90 der. Bu sana bi miktar objektif karsilastirma imkani sunar. Ayrica kulaklik cikis guclerini de karsilastirabilirsin.

    c100'u diger alt seviye diyebilecegim playerlarla karsilastiracak olrsam, one gecmesini saglayan seyleri : Markasi Creative, 90db'e kadar SNR orani var (tam 90db degil, 90'a kadar).



    c100 için Signal-to-Noise Ratio: >90dB yazıyor heryerde...
    bass istiyorsan sony kulaklık almalıydın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theunforguven -- 21 Ağustos 2005, 19:18:01 >
  • http://www.creative.com/products/product.asp?category=213&subcategory=215&product=10794&nav=2

    Signal-to-Noise Ratio Up to 90dB (MP3 Playback) and up to 46dB (FM stereo)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.