Şimdi Ara

©__Türk Korku Filmi D@bbe geliyor__©

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ©__Türk Korku Filmi D@bbe geliyor__©


    Kıyametin son alameti internetten yayılacak

    Japonya'da ''Yılın Sanatçısı Ödülü''alan genç yönetmen Hasan Karacadağ, senaryosunu da yazdığı ''D@bbe'' adlı korku filmiyle, ''kıyametin son alametinin internetten yayılacağını'' savunuyor.

    Hasan Karacadağ, çekimleri İzmir Selçuk'ta gerçekleştirilen ''D@bbe''de, ''nedensiz ölümlerin'' ve ''kıyametin son alametinin internetten yayılacağını'' anlattığını dile getirdi.
    Bir korku filminde ''nedeni bilinmeyen mistik korku'' ve ''ölüm korkusunun'' işlenmesi gerektiğine işaret eden Karacadağ, filminde de ''dünyaya aniden yayılan nedensiz intihar vakalarının ABD'den başlayarak Türkiye'ye sıçramasının nedeninin çözüleceğini'' ifade etti.

    ''Türkiye'nin gerçek anlamda ilk korku filmi'' olarak nitelendirdiği ''D@bbe''nin, korku sinemasının bütün unsurlarını içerdiğini anlatan Karacadağ, ''D@bbe'de 'Halka' (Ring) filminden daha etkili sahneler var. Ben gerçek anlamda bir korku filmi yaptım'' diye konuştu.

    Filmin son dönemde dünyada büyük ilgili gören Japon korku sinemasından esinlendiğini ancak bir Japon filmi olmadığını da vurgulayan Karacadağ, ''Filmde, Türk ve Müslüman ülke değerlerini birleştirerek yeni bir dil ortaya çıkardım. Bu film Türk korku sinemasına örnek teşkil edecek'' dedi.

    Karacadağ, ''Kur'an-ı Kerim'de 'Dabbet-ül Arz' olarak geçen kıyamet alameti hakkında bir süprizi de bünyesinde barındıran filmde, kıyametin ortaya çıkışını yorumladığını dile getirerek, ''Ben bir rüyagördüm. Bu film benim hayalimin ürünü. Ben sadece bir film yaptım'' şeklinde konuştu.

    Hasan Karacadağ ile 24 Kare Prodüksiyon ortak yapımı olan ''D@bbe'', bir üçlemenin ilk filmi. ''D@bbe''nin ardından ''Mehdi'' ve''Deccal'' adlı filmler de çekilecek. Kasım ayında vizyona girmesi beklenen ''D@bbe'' filminde, Ümit Acar, Serdar Özer, Serhat Yiğit, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Ebru Aykaş'ın yanı sıra çok özel bir rolle Kaan Girgin yer alıyor.

    24 Kare Prodüksiyon'un sahibi ve sanatçı Kaan Girgin de, ''D@bbe''nin kendi içinde tutarlı bir korku filmi olduğuna işaret ederek, seyircilerin gerçek bir korku film izleyeceklerini dile getirdi.

    Girgin, filmin uluslararası korku filmleri festivallerine de gönderileceğini ifade etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 12 Ağustos 2005, 14:13:49 >



  • hmmm
  • Bu Türk Japonları çok korkutacak

    Yaşamını Japonya'da sürdüren Hasan Karacadağ, pek çok filmiyle ödül aldı. Son filmi "Dabbe"de de kıyamete beş kala neler olacağını anlatıyor. Çekimleri Selçuk'ta gerçekleşen film ekimde gösterimde. Karacadağ, korku sinemasında çığır açacağını iddia ediyor.




    Genetik okudu ama korku filmi çekiyor

    Filmleriyle Japonya'da sayısız ödül alan genç yönetmen Hasan Karacadağ'ın kıyamete beş kala neler olduğunu anlatan "Dabbe" adlı korku filmi, ekim ayında vizyona girecek.

    Televizyonlara çektiği mistik dizilerle tanıdığımız ve 10 yıldır Japonya'da yaşayan genç yönetmen Hasan Karacadağ, "Dabbe" adındaki filminin son rötuşlarını yapıyor. Kıyametin internetten yayılacağı teması üzerine kurulu filmin özünde bilgisayardan insanlara geçen bir virüs ve toplu intiharlar yer alıyor. 1999 yılında İstanbul Film Festivali'nde özel gösterimde yer alan "Hummadruz" isimli bilim kurgu filmiyle de adından söz ettiren Karacadağ, renkli kişiliği ve farklı ilgi alanlarıyla da dikkat çekiyor. Lise yıllarında fizik alanında ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda sayısız derecesi olan Karacadağ üniversitede genetik okumuş. Çocukluğundan itibaren Japon kültürüne ilgisi onu lise yıllarında Japonca öğrenmeye itmiş. Üniversite eğitimini Japonya'da tamamlayan Karacadağ, daha sonra da eski göz ağrısı olan sinema eğitimi almaya karar vermiş. Japonya'daki televizyonlara dizi, belgesel, kısa film ve reklam filmleri çeken Karacadağ'ın, Ertuğrul zırhlısını konu alan belgeseli ve kısa filmleriyle Japonya'da sayısız ödülleri var. En son 2003 yılında Japon Kültür Bakanlığı tarafından yılda bir kez verilen ve ülkenin en prestijli ödülü kabul edilen "Bunkacho" yu kazanmış. Yine Japonya'da yayınlanan "Duhan" isimli korku romanıyla ödüller almış. Yaklaşık bir yıldır da sanat yönetmeni olan Japon eşiyle hayatları "Dabbe" isimli korku filminin çekimleri dolayısıyla Türkiye-Japonya hattında geçiyor. Kıyamet alametinin internetten yayılacağını anlatan film, Selçuk'ta tarihi ve turistik bölgelerde çekilmiş. Filmde rol alan Kaan Girgin'in ortaklarından olduğu 24 Kare Prodüksiyon'un desteklediği filmin çekimleri tamamlanmış ve şu an animasyonlar üzerinde çalışılıyor.

    TÜRKİYE'DE BİR İLK

    Filmin korku sinemasında yeni bir çığır açacağını söyleyen Karacadağ, Türkiye'de şimdiye kadar bu tarz bir film çekilmediğini iddia ediyor. Film aslında bir kıyamet senaryosu üzerine kurulu. Dabbe, adını dört kutsal kitapta anlatılan ve Kuran'da Dabbet- ül Arz olarak tabir edilen bölümden alıyor. Dabbe, aslında kıyamete yakın bir zamanda çıkacağına inanılan bir varlık. "Kıyametin 50 yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyorum" diyen genç yönetmen Hasan Karacadağ, kıyamete beş kala neler olacağını çarpıcı bir dille anlatmaya çalışmış. Filmde Ümit Acar, Serdar Özer, Ebru Aykaç, Serhat Yiğit gibi deneyimli sinema ve tiyatro sanatçıları rol alıyor. "Star sineması yapmıyorum" diyen Karacadağ, oyuncunun bir korku filminde en önemli öğe olduğunu da özellikle vurguluyor. "Dabbe" aslında 'kıyamet üçlemesi' diye anılan serinin ilk filmi. Yine kıyametle ilgili senaryolar içeren ikinci ve üçüncü devam filmleri de kendi içlerinde bağımsız hikayeler üzerine kurulu. İlk filmde Amerika, ikinci filmde Türkiye ve üçüncüsünde de dünyanın yok oluşu işlenecek. Konularını dini kitaplardaki gerçeklere dayandıran Karacadağ, "Bazıları Kuran'da korku öğesi olmadığını söyler, ama var. Örneğin cehennemi öyle tarif eder ki onu ayrıntısıyla kafanızda canlandırırsınız" diyor. Dini konularda yeni filmler çekmek istediğini de anlatan genç yönetmen, "Bazı konular sanki bazı insanların tekelinde. Örneğin neden peygamberimizin hayatını anlatan tek bir film var? Bu konu bazı insanların tekelinde" diyor.


    Aynur ERDEM / Sabah



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 12 Ağustos 2005, 23:16:54 >
  • bu bir intihar mektubudur..ölümümden The cem sorumludur:)
    EEVT YAKINDA BÖÖLE TOPİKLER GÖRECEKSİNİZ dH NİN ÖLÜMLÜ USERLERİ
    LÜTFEN BU TÜP İNSANLARA PRİM VERMEYENİZ VERENLERİ İKAZ EDİNİZ.
  • işte bu...... galasında tembel abinizde var a gıllı olun

    en sonunda bitirdin cem
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: tembeler

    işte bu...... galasında tembel abinizde var a gıllı olun

    en sonunda bitirdin cem



    büyük ihtimalle ekim ayında gösterimde

    tembel sana da galada yer ayarlamaya çalışacam ama istanbula gelmen lazım
  • olm valal gelcem la ekimde ortdayım bi günde olsa gelcem hacım senle yanyana oturabilceksek ama orda milletin içinde yanlız bırakmıcan
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: tembeler

    olm valal gelcem la ekimde ortdayım bi günde olsa gelcem hacım senle yanyana oturabilceksek ama orda milletin içinde yanlız bırakmıcan



    bırakmayız olm sen gel yeterki senin için özel yer ayarlarım :P

    nese inşallah bakalım gala ne zaman olur tam olarak bilmioyrum ama hasan abiden fazla fazla isticem yer :):)
  • cem yanımda fazlalık olabilir. ona göre bi koltuk daha ayarla sen biliyon
  • son korku filmleri komedi gibi gelmeye başlamıştı. iyi olur yapın
  • valla oldum olası türk yapımı korku filmlerinden hazzetmem ama bu sefer farklı olacak gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.