Şimdi Ara

Packard bell tj75/core i3/4gb ddr3/ hd5650/500 hdd--mini inceleme/ İ5 LER GELDİ. (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
1
Favori
67.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bazı packard bell laptoplarda ekran kartı çip yanması söz konusuydu acaba bunda da olurmu böyle bir durum?
  • i3 olması oyunlarda bi sıkıntı yaratır mı acaba?..

    yada bu i serisinin 2.ghz i ile core2duo nun 2 ghz si aynımıdır??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnReaL.4

    i3 olması oyunlarda bi sıkıntı yaratır mı acaba?..

    yada bu i serisinin 2.ghz i ile core2duo nun 2 ghz si aynımıdır??


    valla ben assasins creed 2 her eşy full ayarda takılmadan oynnuyorum
  • http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-tj75-jo-112tk-tj75-core-i5-430m-2.26-ghz-3072mb-320gb-dvdrw-15,6-1024mb-hd5650-bt-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=44086
    linkteki laptopu almak istiyorum ama şöyle bir sorum var.world karta olan indirimden faydalanmak istiyorum bu yüzden ablamın kartıyla alışveriş yapmalıyım.
    1-İnternet üzerinden kk ile alışveriş yapınca illa kart sahibine teslim etme şartı uygulamada var mıdır? Yoksa sırf prosedür maksatlı mı yazılmış?
    2-Ablam ayrı şehirde kart bende.Mağazadan ablamın kk ile şifre girerek alışveriş yapmak istesem sorun çıkarırlar mı?




  • Sayın coraxx 1 numaralı sorunuzda hiç sorun olmaz. Daha önce böyle alışveriş yapmışlığım var. 2 numaralı sorunuzu ise bilen birisi yanıtlarsa daha iyi olur.
  • arkadaslar urun cok guzel, ama sordugunuz gibi, bazi alan arkadaslar cizirti sorunu yasadilar... kimisi onemsiz derken, kimisi cok rahatsiz olup, servise tamire vs werip sonuc alamadilar...

    bu konu ile bi cok konuda yorum yazdim okudum, kisaca sole diyebilirim


    bu cizirti, ekran kartinin cok kastigi yerlerde artiyor... bir cok kullanici bus esin ekran karti fanindan geldigini soluyor..

    bazi arkadaslar da durumun harddiskten geldigini belirtiyor..

    ama nezmn ki mute yaparak hoparlorlere giden elektirik kesilince, cizirti geciyor..

    urunu aldiktan sonra servise wern hic bir arkadas, olumlu gelisme yasamadi, firma bunun normal cihaz sesi oldugunu belirtiyormus. ki bunu normal karsiliorum, cnk yukarda link werdiginiz firma bu tarz yaklasimlari cok sever, satin alirken, prayi alirken, cihazi ariza icin teslim alirken sanki baska firmayla muattab olmusuz gibi, musteri memnuniyeti yada bu tarz kaliplari unutur, cihaz sorunu cozlumez olunca, bizi baglamaz yetkili servis degiliz moduna girer..

    yani uzun lafin kisasi, cizirti problemi yasayan bircok ark war, ama aldiklari firma ne yazikki yardimci olmuyor...


    sadece 1 arkadas, bu tarz konulardan birine 1.5 satirlik bi yorum yazmis...

    " ayni sorun bende wardi bios update ettim gecti"


    ne kadar gecerlidir bilmiyorum.

    ama sahsi fikrim cihazin cok iyi ozelliklerde oldugunu, gerekirse cizirtinin bile bu fiyata kabul edilebilir [eger cihaza bi ariza wermiyorsa] oldugunu dusunuyorum... benzer ozlliklerde acer we sony wardi bi aralar, 1800 lira civarinda idi... yani markalar arasi kalite farki elbette wardir, ama aradaki ortalama 400 liradan fazla farki karsilayacak bir kalite + si sunacagini ben dusunmuyorum.

    ama abu cihazi lmiyorum... Bunun tek sebebi adini almak istemedigim bu firmanin satiyor olmasi,




  • ALT+ENTER Yap. Windowed moddan full ekran moduna geçiyor.
    Sebebi; Sanırım oyunların default ekran ayarlarına gore bizim laptopların çözünürlüğü uyuşmuyor.
    Bazı oyunların setuplarını tamamlayınca Optionstan ekran çözünürlüğünü laptopunuzunkiyle eşlerseniz sorun yaşamazsınız.

    Bir not:
    Laptopumu Sony Bravia'yaHDMI ile bagladım. Ekran ayarlarını dogru duzgun yaparsanız;
    LAPTOP+SONY ikisi birden açıkken ikisine de aynı anda 1366x768 gonderiyor.
    Laptop kapagını kapatınca otomatikman SONY 1920x... çözünürlüğe çıkıyor.
    Yani Blueray film indirip filmi başlatıyor; kapağı kapatıyor ve sıfır takılmayla HD keyfini yaşıyorsunuz.
  • 118TK HD5650 EKRAN KARTLI MODEL WIN7 64BIT ILE GELENLER ICIN;
    24mart tarıhli driver catalyst 10.3
    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx
  • Merhaba,ben bu cihazın dahili mikrofonunu devredışı bırakmak istiyorum.
    Mikrofon kalitesi çok düşük,veya birşeyler yanlış ayarlanmış.
    Bir ikincisi;fl studio ile kayıt yaparken kayıt cihazı olarak her zaman olduğu gibi mikrofon kanalını seçiyorum.Ancak dışarıdan bağladığım mikrofon ile dahili mikrofon aynı anda kayıt yapıyor.
    Web kamerasının yanındaki bu mikrofoncuğu nasıl iptal edebilirim?
  • Arkadaşlar ben de 112 tk modelini almış bulunmaktayım. Vatandaki 1269 tl gibi bir fırsatı kaçırmayayım dedim :)

    Öncelikle bu bilgisayarı 1 aydan fazla süredir takip ediyordum bir iki kere stoklara girdi ve ben alamadan bitmişti. Şimdi yakaladım çok şükür :) Tabii ki sizler gibi bu forumlarda yazılan 100lerce yazı okudum ben de. Herşeyden önce söyleyeceğim şey şu sıra bir laptop alacaksanız kesinlikle bu cihazı almalısınız.. Kesinlikle hiçbir sorun yaşamadım ve cihaz canavar gibi çalışıyo gta4 resident evil5 vs. gibi oyunlar yüksek detayda sorunsuz..

    Gelelim şu cızırtı olayına.. Kuzenle birlikte 2 adet cihaz aldık biz vatandan. Alırken kontrol ettik öyle bi cızırtı göremedik. Eve geldik envai çeşit müzik açtık cızırtı yok.. Şu an bu satırları yazarken kabinin içine kulağımı soktum sanki bi cızırtı duyar gibi oldum ama fan sesinin 10 da1i kadar az bir ses (fan sesi de fazla değil bu arada) Artı bunun kabinlerden geldiğinden de emin değilim çünkü sesi kapattım ses yine vardı şarkıyı kapattım yine var, bence işlemci veya ekran kartının çalışma sesi gibi duruyo..

    Yani Uzun lafın kısası sesi anca 1mm uzaklıktan kulağınızı dayadığınızda duyabiliyorsunuz 1cm uzaklıktan bile duymak zor :) Bırakın müzik dinlerken rahatsız etmeyi falan, öyle birşey yok :)

    Yani arkadaşlar gönül rahatlığı ile alabilirsiniz cihazı. Ayrıca cihazın sağlamlığı kasası vs de çok hoşuma gitti üstelik asustan sonra geçtim bu cihaza (x52). Bir tek klavyesine alışamadım ve touch pad de çok iyi değil ama idare eder.




  • 112 tk aldım

    Dh de gezerken bile fan hemen hızlanıyor reklamları falan engellememe rağmen.

    Cızırtı dediğiniz şeyde çınlama sesi gibi bişe. Teli şarj ederkenki adaptörden gelen ses. Ne yazıkki bunda sürekli geliyor. Sinir bozucu diyenlere katılıyorum.

    Performansına diyecek birşeyim yok gayet iyi fiyatına göre. Ama şu fanın çalışması ve çınlama sesine bi çözüm bulmak lazım.
  • bu arada bir sorum olacak, 112 tk sahibiyim ve 64 bit işletim sistemini kaldırım 32 bit yüklemek istiyorum.

    1)Oyunlarda alacağım performans artarmı?? Yani yüklemelimiyim

    2)Driverların yedeğini aldım 4 dvdye, 64 bit için geçerli olan bu driverlar 32 bit te de sorunsuz çalışırmı??

    Yardımcı olursanız sevinirim..
  • Bu sürekli gürültülü çalışan fan işlemci fanımı grafik kartı fanımı bilen var mı?
  • tj75 serisinin en büyük 2 sorunu fan sesi ve cızırtı.Cızırtı yok diyen arkadaşın bilgisayarını inceledim onda da aynı sorun var 5-6 pb de aynı sorun gördüm.Hepsinde bu sorun var ama çoğu kullanıcı sessiz bir ortamda çalışmadığı için cızırtıyı duymuyor bazende cızırtı kendiliğinden kesiliyor.Cızırtı kesinlikle hoparlörden geliyor ve ses kanalına karışan bir akım söz konusu bana göre.

    Gelelim fan sesine en ufak bir işlemde yine söylüyorum sessiz bir ortamda insanı deli ediyor.yukarıda da belirtildiği gibi firefox ve ie de en ufak flash reklamda devreye giriyor.Bu durum bios güncellemesiyle düzeltilebilir eğer pb mühendislerinin canı isterse

    Cızırtı sorunu ise cihazın değişimi için bence gerekli bir sebeb çünkü cihazda problem var.Servisin her cihazda olur demesine gülüyorum sadece yıllardır yüzlerce notebookla haşirneşir olan ve zamanın da büyük bir bilgisayar firmasında tekniker olarak çalışan biri olarak hiçbir sağlıklı bilgisayarda bu sesi duymadım.Elektronikle uğraşan biri duysa zaten direkt topraklama yada ses hattına karışan bir parazit dalga var der.

    Ama sonuçta iyi bir f/p canavarı bu seri asus ,toshiba gibi markaların aynı özellikteki notebooklarından 500-600 lira daha ucuz arada %50 fark var neredeyse bu paraya bu kalite ama maddi düşüncesi olmayan titiz insanlara kesinlikle önermiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vertas

    Bu sürekli gürültülü çalışan fan işlemci fanımı grafik kartı fanımı bilen var mı?

    işlemci fanı ve grafik kartı fanı ayrı ayrı değildir.CPU ve GPU üzerindeki ısı bakır çubuklarla ,bakır yada aliminyum bir blog üzerine alınır ve tek bir fan bu bloğun üzerindeki ısıyı hava üfürerek dışarı atar.Bu çoğu notebook da böyledir.

    PB de sorun fan değil yazılımda yani bios'da.Fan hızını bios belirler gördüğüm kadarıyla yeni nesil Asuslarda 50 C de devreye giren fan ne yazıkki PB'de 40 C de devreye giriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    tj75 serisinin en büyük 2 sorunu fan sesi ve cızırtı.Cızırtı yok diyen arkadaşın bilgisayarını inceledim onda da aynı sorun var 5-6 pb de aynı sorun gördüm.Hepsinde bu sorun var ama çoğu kullanıcı sessiz bir ortamda çalışmadığı için cızırtıyı duymuyor bazende cızırtı kendiliğinden kesiliyor.Cızırtı kesinlikle hoparlörden geliyor ve ses kanalına karışan bir akım söz konusu bana göre.

    Gelelim fan sesine en ufak bir işlemde yine söylüyorum sessiz bir ortamda insanı deli ediyor.yukarıda da belirtildiği gibi firefox ve ie de en ufak flash reklamda devreye giriyor.Bu durum bios güncellemesiyle düzeltilebilir eğer pb mühendislerinin canı isterse

    Cızırtı sorunu ise cihazın değişimi için bence gerekli bir sebeb çünkü cihazda problem var.Servisin her cihazda olur demesine gülüyorum sadece yıllardır yüzlerce notebookla haşirneşir olan ve zamanın da büyük bir bilgisayar firmasında tekniker olarak çalışan biri olarak hiçbir sağlıklı bilgisayarda bu sesi duymadım.Elektronikle uğraşan biri duysa zaten direkt topraklama yada ses hattına karışan bir parazit dalga var der.

    Ama sonuçta iyi bir f/p canavarı bu seri asus ,toshiba gibi markaların aynı özellikteki notebooklarından 500-600 lira daha ucuz arada %50 fark var neredeyse bu paraya bu kalite ama maddi düşüncesi olmayan titiz insanlara kesinlikle önermiyorum


    aynen katılıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50


    quote:

    Orijinalden alıntı: vertas

    Bu sürekli gürültülü çalışan fan işlemci fanımı grafik kartı fanımı bilen var mı?

    işlemci fanı ve grafik kartı fanı ayrı ayrı değildir.CPU ve GPU üzerindeki ısı bakır çubuklarla ,bakır yada aliminyum bir blog üzerine alınır ve tek bir fan bu bloğun üzerindeki ısıyı hava üfürerek dışarı atar.Bu çoğu notebook da böyledir.

    PB de sorun fan değil yazılımda yani bios'da.Fan hızını bios belirler gördüğüm kadarıyla yeni nesil Asuslarda 50 C de devreye giren fan ne yazıkki PB'de 40 C de devreye giriyor.

    Peki biz bunu herhangi bir yazılımla 50 derecede çalışacak şekilde ayarlayamazmıyız? yada devir ayarını düşüremezmiyim? Düşük devirde çalışırken sorun yok ama söylendiği gibi ie açıyorsun birden devir artıyor ve çok rahatsız ediyor. Fan sesi yerine biraz ısınması göze alabilirim.




  • Desktop'larda bu işlem fanspeed gibi programlarla yapılabiliyor.Ama bunun yapabilmek için notebook anakartınızın program tarafından desteklenmesi gerekir.Bunada çoğu üretici izin vermiyor bazıları dışında tabi
  • merhabalar ,

    Yeni almış olduğum PB leptopda Linux Linpus kurulu geldi. Linuxu Win7 ye döndürmek istiyorum.(kurulu linuxe ihtiyacım yok silinecek). Yalnız linux kurulu olmasına rağmen grafik görüntüsü gelmiyor. Siyah ekran geliyor, bizden sanırım bazı linux komutları girmemizi istiyor.
    Kısacası Bios'a girip Boot haldeki Cd yi taktığımda kuruluma başlarmı ya da bu durum hakkında farklı bir işlem mi yapılması gerekiyor. bilgisi olanlardan yardım bekliyorum..

    Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.