Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (689. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • basbaya

    aldığı tüpü yaptığı kmye bölüyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    basbaya

    aldığı tüpü yaptığı kmye bölüyo


    1.tamamen boş depoyu doldurup tamamen boşaltırsa ölçüm doğru(lpgde yapılabilir belki benzin le çalışacağından ama bu yöntemi dizelde denenmez tabi)
    2.yada şuda olabilir doldurursun diyelim 300 km yol yaparsın sonra tekrar doldurursun nekadar litre alıyorsa 300 kmde okadar yakmış demek

    ben herzaman 2.yöntemi kullanırım
  • Merhaba arkadaşlar.Bir iki ay içinde yeni bir araç almayı planlıyorum,kararsız kaldığım araçlar 2.el olursa 2006-2007 model 1.6 benzinli megane veya 2006-2007 focus arasında kaldım.tabi eğer istediğim kriterlerde bulamazsam sıfır km olarakta opel astra nın bir önceki kasası 1.4 motor (25.000 ytl) yada accent era 1.6 select sanırım onun fiyatıda(25.000 ytl) bu araçlar içinde hiç kullanıp binmediğim era var o araç hakıında pek bir bilgim yok bu arada kendim getz kullanıyorum onun alternatifi olarak almıyorum bu araç yaşlanan 1992 menagerin yerine alınacak çok fazla km yapmıyacağı için tüketim değerleri önemli değil.sizce bu araçlardan hangilerini tercih etmek daha mantıklı olur.
    2006-2007 focus 1,6 benzinlimi mı yoksa 2006-2007 megane 1,6 benzinlimi
    yada sıfır km
    opel astra classic 1.4 16v comfortline benzinlimi yoksa hyundai era 1.6 16v sellectmi
    yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.




  • 0da olsa 10 senelik bi arabaya o para verilmez

    yani astra işinden vazgeç derim

    onun dışında ise bence arabaları önce bi kullan zaten farkedersin

    içine sinene karar ver ve eksikliklerini araştır

    bildiğim kadarıyla megane olsun focus olsun sorunsuz araçlar
  • arkadaşlar aşağıdaki ürünü yada benzerini kullanan varmı. bor un hakkaten yakıta ve motora katkısı varmı.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26005&productid=otm092020
  • koskoca forumda bana akıl verıcek kımse yokmu ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bartu dayı

    ıyıde tanesımı 130 lira o fıyatlara sızınde dedıgınız gıbı mıchelın brıstone falan var

    kumho falan alsam


    tercih senin ben birdaha kumho felan almam
  • hocam tebrikler, gene coşmuşsun tüketim konusunda. merak ediyorum eğer sen benim güzergahımda kullansan tüketim ne olurdu. veya ben senin güzergahında kullansam...

    kullanım alışkanlıklarım aşağı yukarı seninle aynı sayılır ama güzergahtan dolayı 6lt/100km yaktırabiliyorum ancak. bir gün istanbula yolum düşerse senin güzergahta bir deneyeceğim.

    bu arada benim güzergah sabahları Öveçler-Çırağan-Konya yolu-Etlik kavşağı-Ulus ve akşamları ters istikamette. ankaralı arkadaşlar konya yolunun işe gidiş ve geliş saatlerinde ne durumda olduğunu iyi bileceklerdir.

    saygılar...
    quote:

    Orjinalden alıntı: ihg70

    quote:

    Orjinalden alıntı: ozden61

    bende en son 850 yaptım. ihg70 in nasıl araba kullandığını merak ettim.


    sakin, sakin...

    Öncelikle benim güzergahım çok rahat. Evim İstanbul'un 15 km dışında. Evden çıktım mı nerdeyse 20 km frene basmadan gidiyorum. Gereksiz yere gaza da frene de abanmam. 200 metre ileride trafik ışığının yeşil lambası yanıp sönüyorsa o ışığı emniyetle geçemeyeceğim bellidir (ki bunu bile bile hala tam gaz gidenleri ve sert fren yaparak duranları görüyorum) çekerim ayağımı gazdan, araba kendi kendine yavaşlayarak gider oraya. Aşağı doğru meyilli yollarda gazdan çekerim ayağımı, araba yavaşlayacak olursa ara ara ufak basışlarla arabanın hızını korurum. Nasıl olsa yokuş aşağı diye basayım da hızlı gideyim diye düşünmem. Akan trafik hızında giderim, ne yavaş ne süratli. Gereksiz yere beni yavaşlatmayacaksa önümdekileri sollamam. Sollamak için gaza abanmak gerekir. Gençken çok yapardım Diyelimki 100'le gidiyorum, önümde 90-95'le giden biri var. Onu solluyordum. Tabi bunu yapmak için epey bir gaza basmanız gerekiyor, hızınızı 110-120'ye çıkarmak gerekiyor. Sollarsın onu, yavaş yavaş geride bırakırsın. Hooop 300 metre ileride ışık var, durursun. O solladığın araba 10 saniye sonra tin tin yanına gelir ve o da durur. Eeee, ne anladım ben bu işten?

    Yani bunun gibi bir sürü gereksiz iş var. Sana hiç bir şekilde faydası olmayan, senin de başkalarının da güvenliğini tehlikeye atan, lüzumsuz işler. Buradaki arkadaşların çoğu genç ve bir arabaya sahip olmanın hevesi ve heyecanı ile dolaşıp duruyorlar yollarda. Benim artık yaş 40'a dayandı. 20 yıllık tecrübe ile yollarda ne yapmam ne yapmamam konusunda epey şey öğrendim. Allah'a şükür ki bu tecrübeleri başıma bir felaket gelmeden ve beden sağlığımı kaybetmeden edindim.

    Trafikte ne kadar sakin olursanız o kadar rahat edersiniz. Yakıt tasarrufu ise bonus gibi bir şey olur ve kendiliğinden gelir.

    edit: kelime hataları




  • transitTIR abi biz bu yollarla çok kilometre yapmamız çok zor.son depomla 781 km yaptım ama illet oldum.her yol kapalı Ankara'da.eskisine göre sıkışık trafik.ben hergün yenimahalle balgat 100. yıl yapıyorum en azından.bazen batıkent eryaman ama akşamalrı 4-7 arası çıkmamaya özen gösteriyorum.sıkışık trafik=çok yakıt+sinir bozukluğu
  • kırmızı ışık, kamyonlar, dolmuşlar, trafikte sizi rahatsız eden sabırsız şoförler vs.vs. insanın sinir olmaması mümkün değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci


    quote:

    Orjinalden alıntı: bartu dayı

    ıyıde tanesımı 130 lira o fıyatlara sızınde dedıgınız gıbı mıchelın brıstone falan var

    kumho falan alsam


    tercih senin ben birdaha kumho felan almam




    bende almıyımmı kumho ama aralarında 50 ytl var
  • benim önlerdeki kumhoları çıkartıp, bridgestone b330 evo aldım daha iyi
  • er300 al

    95 lira fiyat almıştım

    kumhodan çok daha iyidir
  • http://forum.donanimhaber.com/m_7221385/tm.htm

    Bu forumda otomobilimizde gizlenmiş küçük ayrıntılar var acaba getzlerdede böyle özellikler varmı bilen arkadaşlar yazabilir mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    er300 al

    95 lira fiyat almıştım

    kumhodan çok daha iyidir


    bencede
  • Arkadaşlar bugün camlara film çektim. Ama arka cam için kararsız olduğum için şimdilik yaptırmadım. Acaba arka cama film çektiren var mı? Rezistansa zararı oluyor mu yoksa herhangi bir sorun olmaz mı? Cevaplarınızı bekliyorum.
  • ekipler çevirmezse bişey olmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihsan1987

    http://forum.donanimhaber.com/m_7221385/tm.htm

    Bu forumda otomobilimizde gizlenmiş küçük ayrıntılar var acaba getzlerdede böyle özellikler varmı bilen arkadaşlar yazabilir mi?



    abi ben şununları keşfettim
    - kontağı acc moduna getirip camı aç sora kontağı kapa yada anahtarı çıkar bi 30 sn kadar camı açıp kapayabiliyosun 30 sn sora cam kontağı acc yapana kadar oynamıyo
    -araç full donanımlıysa kumandadan kilidi aç 30 sn içinde herhangi bir kapıyı açmassan otomatik kilitliyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _By_BoSs_ -- 22 Mayıs 2008; 23:28:27 >




  • evet bende farkettim
  • he bide aklıma geldi kontak acc , hazırlık konumunda yada araç çalışırken arka cam resistansı düğmesine basın kontağı tamamen kapayıp açtığınızda reziztans devre dışı kalıyo isterseniz tekrar açarsınız :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _By_BoSs_ -- 22 Mayıs 2008; 23:41:46 >
  • 
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.