Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1001. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9991000100110021003
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 110 beygirlikle 88 beygir getz arasında motor olarak bir fark yok..
    sadece eltronik beyine müdahala ederek bazı kısıtlamaları kaldırıp, 110 luk yaptıklarını söylemişti bir servis yetkilisi..
    tabi 110 luk yapınca rot başları, viraj demir kollar ve bir kaçparça daha değişiyor demişti..
    fakat 110lukların 88liklerden biraz daha az yakabileceğini de söylemişti..
    bende 88lik var ne corsa ne polo, ne de golf.. kalkkıita hepsi dikiz aynamda kalıyor :)
    motoru gayet iyi bu arabaların..
    tek eksiği yol tutuşu..
  • aracın yol tutuşunada bence laf yok. bu yükseklikl,teki araçlarla kıyaslanması gerekir. Gidipte corolla veya corsa gibi araçla kıu,yaslanmaz. Aracı aaldım. değişeni boyası yok. Sahibi samimi birisi olduğu için pazarlıkta 2. hamle bile yapmadım. Abuk sabuk birisinden almaktansa düzgün bir insana hakkından fazlasını veririm. Eskişehirde 1 tek araç bulamadım. 4 teşebbüsümde fiyasko ile sonuçlandı hepsinin km si ile oynanmış. Eskişehirden tiksindim. Gittim ankaradan aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilgan26

    aracın yol tutuşunada bence laf yok. bu yükseklikl,teki araçlarla kıyaslanması gerekir. Gidipte corolla veya corsa gibi araçla kıu,yaslanmaz. Aracı aaldım. değişeni boyası yok. Sahibi samimi birisi olduğu için pazarlıkta 2. hamle bile yapmadım. Abuk sabuk birisinden almaktansa düzgün bir insana hakkından fazlasını veririm. Eskişehirde 1 tek araç bulamadım. 4 teşebbüsümde fiyasko ile sonuçlandı hepsinin km si ile oynanmış. Eskişehirden tiksindim. Gittim ankaradan aldım.



    Aynen katılıyorum. Yol tutuşu da çok iyi arabanın. Ne savruluyor ne de rüzgardan etkileniyor. Tabii kullanımdan kullanıma değişiyor. Tek eksi bagajı gibi görünüyor. Zaten çok fazla birşey de taşımıyoruz ki. O yüzden ideal bir araç.
  • Arkadaşlar bir arkadaşımız corsaların bir modelinin 100 km hızlanması 8 saniye demiş.90 hp lik bir corsanın 8 saniyede 0-100 ü olması imkansız değil mümkün de değil mucize olabilir ancak..:)Ben corsaların ilk çıktığından bu yana işim gereği dizel ve benzinli modellerini kullandığım için biliyorum bizim getzler 97 lik benzinliler ve ya da 110 88 dizel getzler, corsaların yanında 0-100 de uçarsınız.corsaların yeniler de dahil hiç bir modeli hiç bir motoru getzlerin 0-100 ünü geçemez zaten bunu fabrika verileri de gösteriyor.Ayrıca 0-100 denemesi yapan varsa 10 saniye civarında getzlerin 97 beygirlik motoru 0-100 fabrika verisi 11 yazıyor ama.Ben getz almadan tek tek bütün markaların hızlanma verilerine bakmıştım 3 sene önce hala da rakibi yok sayılır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilgan26

    aracın yol tutuşunada bence laf yok. bu yükseklikl,teki araçlarla kıyaslanması gerekir. ...




    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem2018

    Aynen katılıyorum. Yol tutuşu da çok iyi arabanın. Ne savruluyor ne de rüzgardan etkileniyor. Tabii kullanımdan kullanıma değişiyor. Tek eksi bagajı gibi görünüyor. Zaten çok fazla birşey de taşımıyoruz ki. O yüzden ideal bir araç.



    Arkadaşlar, 4.5 yıldır Getz kullanan biri olarak söylüyorum.
    Araba önden kaymaya meyilli.

    Küçk bir araç olmasına rağmen 1200 kg'a yaklaşan bir ağırlığı var
    ve bu ağırlığın büyük bölümü ön tarafta.

    Gereksiz yere sürat yapmayın ve virajlara yavaş girin




  • tüm modellerin 0-100 hızlanma değerlerini gösteren bir site vardı rasgele denk gelmişti. Aynı siteyi bulamadım. Bu sitede corsa için 8sn yazılmış. Aracı tanımadığım için bende paylaştım.
    Neyse...
    Focus'a veya 1.6 tdci fiesta'ya binen arkadaşlar varsa bu araçla hızlanma karşılaştırması nasıl?
  • Belki Corsa OPC felan 0-100 de 8 sn yapabilir ancak dizel corsaların hiç biri buna 90 Hp lik te dahil 8 sn lerde akselerasyon yapamaz.
    97 Hp lik benzinli getzler de akselerasyon sırasında 1 den 2 ye red line a yakın zamanda geçin patinaj yapmadan araç 2 vitese bile geçmez. 97 Hp lik lerin bile akselerasyonları gerçekten çok iyi 110 luk Vgt ler müthiş torklarıyla çok daha iyi değerlere ulaşır..

    Ama yol tutuş gerçekten tehlike arzediyor.. Bu nedenle virajlarda veya ani şerit değişikliklerinde özellikle çoook dikkatli olmak gerekiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN

    Belki Corsa OPC felan 0-100 de 8 sn yapabilir ancak dizel corsaların hiç biri buna 90 Hp lik te dahil 8 sn lerde akselerasyon yapamaz.
    97 Hp lik benzinli getzler de akselerasyon sırasında 1 den 2 ye red line a yakın zamanda geçin patinaj yapmadan araç 2 vitese bile geçmez. 97 Hp lik lerin bile akselerasyonları gerçekten çok iyi 110 luk Vgt ler müthiş torklarıyla çok daha iyi değerlere ulaşır..

    Ama yol tutuş gerçekten tehlike arzediyor.. Bu nedenle virajlarda veya ani şerit değişikliklerinde özellikle çoook dikkatli olmak gerekiyor...


    O arkadaşın 8 saniyede 100 km hıza çıktığını gördüğü corsa model araç, sizin de belirttiğiniz gibi en güçlü motora sahip Corsa GSI (8,1 sn) veya OPC (7,2 sn) dir. Ki bu modellerin güçleri sırayla 150 ve 192 bg dir....

    http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/01_Vehicles/01_PassengerCars/Corsa_FAMILY/Corsa_5_Doors/01_ModelOverview/04_Pdf/Corsa_Specsheet_022010.pdf

    Lütfen buraya bilgi içeren birşey yazmadan önce araştırınız, bilmeden emin olamdan birşeyler yazmak için yazmayınız ve insanları yanlış yönlendirmeyiniz.. bu foruma girip yorum yazabiliyorsanız google dan araştırma da yapabilecek net bilgisine sahipsinizdir..

    Aracın yol tutuşuna gelince: Bundan birkaç ay önce başıma gelen ufak bir badireyi sizlerle buradan paylaşmıştım. Aracı aldığım ilk günlerde başıma gelen bu hadisede, araçla 60-70 km hızlarında girdiğim keskin bir virajda aracın arka tarafının savrulmasıyla aracımın sol ön alt kısmını janttan yolun orta kısmında bulunan kaldırıma sürtmüştüm. şans eseri ucuz atlattığım bu hadise sonrası ise, aracın tüm amortisörlerini, lastiklerini ve jantlarını değiştirmiştim.. Ön amortisörleri daha yumuşak ve kore malı orjinale yakın kalitede amortisörlerle değiştirmiş, arkadakileri de orjinal amortisörlerle değiştirmiştim. Böylece araç önden yumuşak ve arkadan sert olunca önden kayma ve arkadan savrulma eğilimleri azalmştı. Artı olarakal lastik değişimiyle de yol tutuşu arttırmada oldukça iyileştirme sağlamıştım. Lastikleri de Bridgedston un en kaliteli serisi olan Turanza ER300 seirsinin 185/60/14 ölçüleriyle değiştirmiştim, bu ölçü orjinal ölçünün muadilidir... Alüminyum alaşım jantlarla da aracın rijitliği daha da artmıştı. Bu amortisör+jant+lastik kombinasyonu ile aracın yol tutuşu eskisiyle kıyas etmeyecek derecede arttı ve iyileşti, araç hem daha konforlu hem de daha güvenli hale geldi.

    Ben hız yapan bir insan değilim. işten eve evden işe gidip gelen, günde ist trafiğinde 60 km yol yapan biriyim. Viraja hızlı girmem anlık bir dalgınlıktı yani.. ki girdiğim hız da öyle yüksek bir hız değildi, ama viraj keskindi ve eğimi tersti.. herkesin başına gelebilir.. Alalh korusun..

    Bence araç önden kayma eğilimden çok, daha tehlikeli olan arkadan savrulma eğilimine sahip. Bu da sizlerin de belirtmiş olduğu üzere aracın dengesiz ağırlık dağılımından kaynaklanıyor, araç oldukça ağır ancak ağırlığın çok daha fazlası ön tarafa yığılmış, hafif kalan arka kısım ise tehlikeli bir şekilde savrulmaya oldukça yatkın.. bir de direksiyon sistemi hassas olmayınca aracı toparlayamıyorsunuz...

    Bunun önüne geçebilmek ve ağırlık merkezine müdahale edebilmek için ben aracımın arka kısmına 17-18 kiloluk bir mermer koydum. Ocak altına koymak için kestirdiğim ancak aklıma gelen yaratıcı fikir sonucu aracımın arkadan savrulmaması için bagaja koyduğum bu mermer kesit de gerçekten işe yaradı ve arkadan savrulma yok denecek kadar azaltı.Bagajın hacminden de çalmadı.. Amortşsör+jant+lastik kombinasyonu üzerine birde bu mermeri bagaja koyunca artık yol tutuşum çok çok iyi oldu..

    Forumdaki çoğu kişi aracı hafifletip yakıt tasarrufu sağlamaya çalışırken, ben araca ağırlık koyup yol tutuşunu iyileştirme yoluna gittim. 100 km de ortalama 0,1 lt artan yakıt tüketimine karşın yol tutuş ve dolayısıyla güvenlik çok daha artmış oldu. bu bir tercih meselesidir, bu pahalılıkta aracını hafifletip yakıt tasarrufu sağlamaya çalışan arkadaşlara da saygı duyuyorum.

    Aracımın yol tutuşunu arttırmak için yaptığım işlemleri buradan sizlerle tekrar paylaştım, tecrübeye binayen yorumlarımı aktardım, uygulamalarımı herkese de tavsiye ederim..Mermer olayı size komik gelebilir ama inanın işe yarıyor :) Ayrıca aklıma daha kısa helezon yayları taktırmak, aracı serleştirip alçaltmak gelmedi değil, ama ben işimde gücümde bir insanım yani genç değiliz artık :), ayrıca bu tip sportif uygulamalardan ziyade istanbul gibi bir şehirde aracı alçaltmanın aracın altını yere vurup masraf çıkartmasına yol açacağından yapmış olduğum uygulamalarda bulunmak daha cazip geldi..

    Saygılar.




  • arkadaşlar yeni aldığım 2006 model 1.5 crdi getz de bir problem var. Araçdan 1700 devir sonrasında bi hırıltı sesi geliyor. 1700 - 2000 arası epeği bi rahatsız edici oluyor. Bunun çözümüne ilişkin hyundai servislerine bikaç defa başvurulmuş ama çözümlenmemiş. En son aracı satın almadan kontrolde egr akışı fazla temizlenmesi gerekiyor falan yazmışlar. Benim anladığım egr yakıtla ilgili fakat viteste yokuş aşağı inişte aynı bantta yine ses duyuluyor. Sesin motor titreşimi ile alakası yok. sanki egzoz delikmiş gibi ses geliyor.
  • Polen filtresi alıcam internetten alan var mı?
    Yan sanayi ya da orjinal nasıl ayırtederiz, piyasada 10 TL'ye de var 20'ye de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilgan26

    arkadaşlar yeni aldığım 2006 model 1.5 crdi getz de bir problem var. Araçdan 1700 devir sonrasında bi hırıltı sesi geliyor. 1700 - 2000 arası epeği bi rahatsız edici oluyor. Bunun çözümüne ilişkin hyundai servislerine bikaç defa başvurulmuş ama çözümlenmemiş. En son aracı satın almadan kontrolde egr akışı fazla temizlenmesi gerekiyor falan yazmışlar. Benim anladığım egr yakıtla ilgili fakat viteste yokuş aşağı inişte aynı bantta yine ses duyuluyor. Sesin motor titreşimi ile alakası yok. sanki egzoz delikmiş gibi ses geliyor.


    Ben farketmedim böyle birşey.

    Siz bulunduğunuz ildeki bir servise danışın bence.
  • mrb
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-getz-modifiyeli-2006-model-getz/detay

    bu arac ile ilgili bilgi alabilirmiyim fiyatı nasıldır değişen boyanan yok diyor sizce alınırmı bu kadar edermi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeba

    mrb
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-getz-modifiyeli-2006-model-getz/detay

    bu arac ile ilgili bilgi alabilirmiyim fiyatı nasıldır değişen boyanan yok diyor sizce alınırmı bu kadar edermi


    16.500 e zorlayın. ama araç gerçekten temizse (bunu yetkili bir hyundai bayiinde ekspertiz yaptırarak anlayabilirsiniz) 16.750 de eder, çünkü benzinlinin en dolu modeli ve araçta ekstralar var. modeli 2007 olsaydı 17.500 de ederdi.




  • tşkr ederim
  • servise bu konuyla ilgili 3 kere başvuruldu. Problemi teşhis edemediler. Sorunun sebebini olmasada şeklini epeği anladım.
    Araç soğukken problem olmuyor. Isındıktan ve 1700 deviri geçince problem başlıyor. 2200 devirlerde kesiliyor. Yokuş aşağı viteste inerken aynı aralıkta ses neredeyse hiç olmuyor. Ne zamanki gaza basıyorum o zaman problem başlıyor.
    Turbo kaynaklı bir problem olsa soğukkende yapması gerekir.
    Herhangi bir aksam gevşek olsa yine devamlı problem teşkil eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilgan26

    servise bu konuyla ilgili 3 kere başvuruldu. Problemi teşhis edemediler. Sorunun sebebini olmasada şeklini epeği anladım.
    Araç soğukken problem olmuyor. Isındıktan ve 1700 deviri geçince problem başlıyor. 2200 devirlerde kesiliyor. Yokuş aşağı viteste inerken aynı aralıkta ses neredeyse hiç olmuyor. Ne zamanki gaza basıyorum o zaman problem başlıyor.
    Turbo kaynaklı bir problem olsa soğukkende yapması gerekir.
    Herhangi bir aksam gevşek olsa yine devamlı problem teşkil eder.




    Yetkili servisin çözebileceği bir problem değil bu. Yetkili servis her zaman olduğu gibi hem kazık hemde hiçbirşeyden anlamıyor. Tek yaptıkları periyodik bakım. Kesinlikle yaratıcı bir tamir gücüne ve beceriye sahip değiller. En azından çoğu böyle. En iyi yaptıkları iş periyodik bakım. Bence kaliteli bir özel servise gösterin aracı. En iyisi bu.




  • Getzte Pioneer teyp kullanan var mı?
    Montajı kolay oluyor mu?
    Bir de üzerindeki hoparlörler 4x50watt çıkış için uyumlu olur mu?
    Sorularım bu kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Getzte Pioneer teyp kullanan var mı?
    Montajı kolay oluyor mu?
    Bir de üzerindeki hoparlörler 4x50watt çıkış için uyumlu olur mu?
    Sorularım bu kadar


    Ben imzadaki Kenwood USB li bağlattım
    Cok güzel oluyor
    Kasetli teyp vardı
    Bunu takınca cok iyi oldu
    Bir de aynaların iç kısmına tweter takınca muhteşem oldu ses cok iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 20 Haziran 2010; 18:24:27 >




  • 13.000 ytl ye 2004 model 60 binde 1,3 çelik jantlı sıralı sistem lpg li getz var .. ama aklımda sorular var sizden yorum bekliyorum bilgi alış verişi için
    eksileri : 1-sağ on ve arka kapı da çizik ve hafif çizik şekilde göçük var 2-onceki genç arkadaş güneş yanığı yuzunden komple boya attırmış 3-muayenesi bitik ve bildiğim kadarıyla temmuzda pul zamanı geliyor
    artıları: 1- 6500 nakit kalanı 5-6 ayda vericem
    şimdi elimdeki 6500 lira para ile ya bi şahin alıcam yada biraz riske girip 4-5 sene kullanacağım bu aracı alıcam ...
    bana olumlu olumsuz aklınıza gelen fikirleri yazarsanız sevinirim . tşkler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knngndz -- 21 Haziran 2010; 1:13:06 >
  • Merhaba arkadaşlar.Uzun yolla ilgili son yakıt sarfiyat bilgilerimi veriyorum.İstanbul-Antalya-Kemer-Alanya-İstanbul ve tatilde gezmelerle birlikte 2072 km yol yaptım.341 tl ye maloldu.Yani 1 km de 0.164 tl yakmışım.% 5.08 lt 'ye tekabul etti

    Yolda lastik patlatmışım,nasıl farkına varmadan inik lastikle devam etmişim anlayamadım.Sonunda iyice indikten sonra farkettim.fakat lastigi kurtaramadık.1 Tane ayni ölçülerde(175/65/R 14) pirelli lastik aldım.Fakat yolda hep o tarafa çekme yaptı.Mecburen Alanyada 1 tane daha aldım .Önler ikiside ayni olması bakımından. Daha önceden yine lastik patlamıştı ve hemen farketmiştim bu sefer nasıl uzun süre farkedemedigimianlayamadım .Hoşçakalın.
  • 
Sayfa: önceki 9991000100110021003
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.