Şimdi Ara

YARDIM pic ile sms yollama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    Bir proje üzerinde çalışıyorum.Projede 16f877a yı kullanarak cep telefonuma mesaj atması üzerinde çalışıyorum.

    Öncelikle Cep telefonumun (SIEMENS CX 75) rs232 data kablosunu kullanarak pic'e bağladım.Bu şekilde ATD komutunu kulllanarak istediğim numarayı aratabiliyorum. Fakat aynı rs232 kabloyu kullanarak AT+CMGS komutunu yani SMS komutunu kullanmak istediğimde telefon kendini kapatıyor.Bu sorun sanırım kullandığım kablonun orjinal olmamasından ve bir türlü başarılı olamadım.

    Bende bunun üzerine telefonun usb kablosunu kullanmaya karar verdim.Telefonumu usb aracılığıyla bilgisayara bağlayıp Hyperterminal başarıyla her komutu yolluyorum.Sms dahil.

    Bende bunun üzerine bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aşağıda resmi olan UM232r modülünü aldım.



    Bu modülü kullanarak pic ile bilgisayarımı bağlayıp.Hyperterminalden bağlantı sağladığımda pic her istediğim komutu başarıyla yolluyor.

    Fakat modüle orjinal usb telefon kablomu bağladığımda bir türlü pic ile telefon arasında seri iletişim sağlayamadım.


    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco1987 -- 15 Ocak 2010; 12:16:46 >







  • Merhaba, ben de benzer bir şeye niyetlendim, araştırma safhasındayım.

    Telefonun kapanması dediğiniz gibi kullandığınız kablonun orjinal olmaması veya arızalı olmasından kaynaklanıyor olabilir, başka bir kabloyla deneme imkanınız varsa bir bakın diyeceğim ama olsa bakardınız zaten. Şu linkte yanlış direnç değerlerine sahip kabloyla telefonun kapandığından bahsediliyor: no-name USB kablosunu DCA-510 a çevirme

    DCA-510 USB kablo şeması, önceki linkte de var ama bu daha temiz: http://pinouts.ru/CellularPhonesCables/siemens_dca-510_pinout.shtml

    Telefonun pinout una baktım (http://pinouts.ru/CellularPhones-P-W/siemens_cx75_pinout.shtml), Rx/Tx ile USB pinleri aynı. Belki telefonu USB data transfer moduna geçirmek için initiate etmek gerekiyordur önce, bilemiyorum. Aynı linkte kaynak olarak sm_CX75_M75_L2.5e_R1.0.pdf dosyasından bahsediyor ama nette bulamadım.

    UM232R ile olan bağlantı için bir şey diyemiyorum çünkü detay vermemişsiniz; devre şeması yok, ayrıca nasıl data yolluyorsunuz, flow kontrol kullanıyor musunuz vs..

    Şu sayfada (en alttaki kod) aynı modülü kullanarak hyper terminale echo yaptırıyor pic üzerinden sanırım, test için faydası olabilir: connection with FTDI FT232 and PIC?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighLight_TR -- 10 Mart 2010; 23:49:24 >




  • Siemens yerine, Ericsson telefonlara yönelin.

    Örneğin, Ericsson T65, R580 gibi modeller seri iletişimi destekler, basit usb çeviricilerle sorunsuz kullanılabilir. Ayrıca GPRS modem olarakta kullanılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertugbilgin

    Bu modülü kullanarak pic ile bilgisayarımı bağlayıp.Hyperterminalden bağlantı sağladığımda pic her istediğim komutu başarıyla yolluyor.

    Fakat modüle orjinal usb telefon kablomu bağladığımda bir türlü pic ile telefon arasında seri iletişim sağlayamadım.



    Çünkü o cihaz tek yönlü çalışır. İstediğiniz şeyi o çeviriciyle yapamazsınız ve hiçbir USB cihazını (sizin telefonun da dahil olmak üzere) USB HOST desteği olmayan bir PIC ile kullanamazsınız.

    Siz seri kabloyu çalıştırmaya bakın (yukarıda örnek vermişler), USB için boşuna masraf etmişsiniz. Ama gereksiz bir parça değil neyse ki, bilgisayarınızda seri port yoksa artık var
    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 10 Mart 2010; 23:03:23 >




  • Arkadaşların da dediği gibi USB Host desteği olan bir pic ile söylediğin telefona ulaşabilirsin. Ancak Ericssonlarda seri port var ve kullanabilirsin. Endüstriyel bir uygulama yapmayı düşünüyorsan Siemens'in MC35 serisi GSM Modülleri var. Bunları Pic ile kontrol etmek çok daha kolay.

    kolay gelsin...
  • merhaba
    komutu yolladıktan sonra lütfen bir bekleme koy mesela ilk etapta 500ms kadar o zaman cihaz kendini resetlemez.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.