Şimdi Ara

Beklenen Konu: 7-Gang DSG (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
7
Favori
40.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: onder46


    quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Sevgili arkadaşım,

    1) VOLKSWAGEN tüm markalar gibi test sürecini piyasaya vermeden önce eşit tutuyor. Araçlar Arizona'nın +65 derece çöl sıcağında ve Norveç'in -35 derece kutup soğuğunda günlerce denemelere tabi tutuluyor, araç piyasaya çıkmadan deneme masalarında 1,5 milyon kilometre bitirmiş oluyor.

    2) FSI motor halen kullanılmakta, tüm TSI'ler (VW-AUDI-SEAT-SKODA vb.) turbolu ve/veya turbolu-kompresörlü FSI motorlarıdır. Doğrudan enjeksiyonu artık sadece VW değil, başka belli başlı markalar da kullanmaktadır. Ayrıca 6 silindirli VW motorları da FSI'lidir, halen üretimi devam etmektedir.

    3) 1.4 TSI TwinCharger motorunun 170 HP'den 160 HP'ye düşürülmesi ama 140 HP'nin de 160 HP'ye çıkartılması (bunu kimse söylemiyor, herkes 170'lik 160'a indirildi diyor, ama 140'lık 160'a çıkartıldı demiyor) tamamen motorlar arasında güç dağılımını homojenize etmek içindir. 1.4 TSI 122 HP çıktıktan sonra alınmış bir karardır.

    4) 7-İleri DSG'lerin ses sorunu Türkiye'de medyaya yansıtılan bir durum. Kavramaların kuru olmasından kaynaklandığı ifade edilse de neticede bu vites kutusu tork konvertörlü ve yıldız/planet dişlili değil, robotlaştırılmış klasik bir vites kutusudur. Çok rahatsız edici ve şikayetlere konu bir durum varsa servis çözmekle mükelleftir.

    Dikkatinize sunarım.

    Saygılarımla,

    Taner Göde


    quote:

    Orijinalden alıntı: onder46

    VW ürettiği yeni teknolojiler açısından takdir edilecek bir marka ancak test sürecini mi yetersiz tutuyor acaba ??

    Çok değil 3 - 5 yıl önce FSI motoru çıkardı ancak şu an da yok ortada(Niçin bu motora bu kadar kısa yaşam süresi hakkı verildi ? LPG sorunu da cabası bu motorların)...

    1.4 170 hp motor çeşitli sebeplerden dolayı beygir azaltma operasyonuna tabi tutuldu(160 hp - aşırı ısınma- Şimdi piyasadaki 170 likler bir tehlike altında mı ?)...

    Ve 7 ileri DSG sorunu (takır tukur sesler yakışıyor mu ?)

    .................................................................................................................................................................................................

    Sanki bunlar bize Atmosferik 6 ileri manuel şanzumanlı bir oto almanın en iyi yol olduğunu mu gösteriyor yoksa






    Ben olaya şu açıdan bakıyorum ; diyorum ki 3 ya da 4 sene önce 30-40 bin liralarını 1.6 115 hp FSI Jetta'ya yatırırken şu an

    aktif olarak satışını görememeleri biraz teknolojik maymun iştahlılığı ya da insanların emeklerini bir açıdan kobay olarak kullanmak değil midir ?

    Madem 2 - 3 yıl sonra (TSI motorun kimse FSI olduğunu bilmez ve diğer markaların durumu Jetta ya da Golf sahiplerini çok ta entere etmez)kaldıracaksın

    niye satıyon...Madem TSI ile kan bağın var o zaman bırak o da atmosferik olarak orda satılmaya devam etsin...

    (Zaten adam akıllı 1.6 atmosferik bir motora sahip değilsin...)

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Aynı durum 1.4 170 hp içinde geçerli...Bu motorun aşırı ısınma sorunu olduğu dile getiriliyor demek ki o işlem sürecinde de gözden kaçan bir unsur var..

    Eğer sadece "homojenize etmek" amaçlı ise ok

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dsg sesleri için ise önceki cevaplarda da okuduk servis "sistemi öyle çalışıyor bu sese alışmanız lazım" gibi bir cvp vermiş...





    Bilip bilmeme olayı sizin sorununuz.Ne güzel VW motorda hep kendini geliştiriyor.Yarın bir gün de TSI gider başka bir şey gelir.

    FSI sorunlu falan değil,bunu herkes algılasın.Ayılıp bayıldığınız R8'de FSI motor var,Passat R36'da FSI motor var.

    LPG olayı da VW'nin umrunda değildir,ben size söyleyeyim.Adam ECOTEC motoru sunuyor,Türkiye'de satılmıyor;ama VW size bu alternatifi sunuyor teorik olarak.Sanırım orta sınıfa yönelik en çok alternatif VW'de.

    DSG olayına gelince.Şimdi ortada çok enteresan bir şey var.Amann şanzıman kötü,berbat diyenlere bakıyorum kaç tanesinde VW var,herkes bir saysın lütfen.Açıkçası sırf bu yüzden VW almaktan vazgeçtiklerini de sanmıyorum,neyse o benim sorunum değil.

    7-DSG'yi bilmem,genelde sorunlu deniyor.Aslında o çıkan ses sorun değil,şanzımanın özelliği.Tabi faytona benzer bir ses çıkarması (arnavut kaldırımda) hoş değil.Fakat 6-DSG mükemmel çalışıyor.

    İki vites düşürünce kafası karışabiliyormuş.DSG konfor için üretilmiş bir şey,tamam saniyenin bilmem kaçında vites değiştiriyor da,limitlerini zorlamanın anlamı yok.Test ettim onayladım 6-DSG çok başarılı bir şanzıman,BMW'de bile böylesi yok (Mercedes'i bilmiyorum),rakipleri DSG'nin yanına bile yaklaşamaz zaten.


    Çift kavramalı şanzımanı benim bildiğim kadarı ile (SMG) ilk olarak BMW çıkarmıştır.




  • Heralde sorun olarak beliren lıkırtı tıkırtı artık her neyse çift kavramalı şanzımanın karakteristiği gerçektende.Çünkü internette küçük bir araştırma da bile mercedesin 7g-tronicinden bmwnin DCT'sine audinin stronic'ine hepsinde bir ses ve downshift şikayeti var.Sorun bence marka bazıda değilde, insanların bu çift kavrama işine ısınamamalarından kaynaklanıyor tabi ki arada yine bozuk olanlar veya bozulanlar çıkıyor ama...
  • Su foruma goz atarsaniz DSG ile yabancilarin ne kadar muzdarip oldugunu gorebilirsiniz. Millet resmen bezmis durumda.

    http://forums.vwvortex.com/zeroforum?id=988

    Adamlar ABD'de 15bin araci cagirmislar ve bu forumda tartisildigi kadariyla VW bu cagiri ile aslinda DSGnin isinma sorununu cozecegini belirtmis. Forumdakilerin soyledigi aslinda DSGnin mekatronigi ile ilgili bir sorun olabilecegi yonunde. Bu cagrinin cok daha buyuk bir hatayi gizlemek icin yapilmis bir cagri adi altinda yapildigi.
  • Epeyce bir süredir 2.el bir Passat 1.4 DSG araç arıyorum. Fiyatlar genelde normalin çok üzerinde. Fiyatı normal kabul edilebilecek 2 araç bulabildim son 3 hafta içinde ve ikisinin de DSG vites kutuları garanti kapsamında değişmiş (artık boyadan önce bunu soruyorum). Bende ne yapacağımı şaşırdım. Böyle bir araç alsam garanti bitiminde bir sorun çıkarsa ne yapacağım! DSG'nin yenisi için istenen 20.000 TL inanılmaz bir rakam ve tamiri yapılmıyor şu aşamada. Satarken de ayrı bir dert. Benim gibi son anda almaktan vazgeçecek birçok adam çıkacak sat satabilirsen. Herhalde hiç sorun çıkarmamış 10-20 bin km arası bir araç bulup almak daha mantıklı. Sanırım belli bir km. sorunsuz geçilirse bir daha da kolay kolay arıza yapmaz gibi geliyor bana, yanılıyormuyum?
  • Lütfen karşılıklı atışma yapmayalım, şikayet durumunda her iki tarafada işlem yapılıyor çünkü...

    Teşekkür ediyorum,iyi forumlar...
  • imzamdaki aracın DSG lisini çok aramış fakat bulamayınca, spor araba dediğin manuel olur fikrinide kendime inandırıp, manuel ini almıştım, sanırım iyide yapmışım...
  • Sayın paskalotuzdört efendi, sen de oku yazdıklarımı.

    Link veriyorum, açıklama yapıyorum.

    Daha önemlisi, sıkıntılı bir konuya parmak basıyorum.

    İspatlıyorum, çünkü ispatsız iddia bir iş yaramaz.

    Anlamışsındır umarım.
  • Iyi de VW forumunda zaten bu sikintilar paylasiliyor hem de donanimhaber'de. Bu yeni bir sey degil ki.

    Bu hususlarda alingan olmamak gerek. Dediginiz gibi marka savasina donmemeli. Ancak VW babamizin firmasi degil ki koruyalim kollayalim.

    Ben VW arac almak istiyorum ve bu konuda gercekten bilgilenme arzum var.

    Zaten bu sebeple bu forumdayiz, bilgilenmek, bilgi paylasmak.


    quote:

    Orijinalden alıntı: plantamax


    quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Lütfen karşılıklı atışma yapmayalım, şikayet durumunda her iki tarafada işlem yapılıyor çünkü...

    Teşekkür ediyorum,iyi forumlar...



    dostum yönetici olarak izninle sana bir şey sormak istiyorum.

    bu konu nedir ya??? yani bu konudaki amaç nedir???? VW alacaklara ´´ aha bozuk bu araçlar almayın !!!!´´ demek mi??? yoksa ´´7 ileri şanzımanı bozuk olanlar gelin biz yapalım´´ demekmi???? yani bu başlığın mantığı nedir? türkiyenin herhangi bir yerinde bir araç arıza yapmış; vw sahibi olmayan biri çıkmış durumu forumda paylaşmış. konunun karşılığında çeşitli bilgiler verilmiş, yorumlar yapılmış(buraya kadar normal). Şimdi bundan sonra olay marka savaşlarına döner. bu forumda vw kullanıcısı kaç kişi 7 ileri şanzımanı bozulmuşta konu açmış???? 7 ileri dsg sıkıntısı yaşamak için vw,audi sahibi olmak lazım. bu başlık altında kaç kişi 7 ileri dsg vw yada audi sahibi??? yine başladı markaya tapmak vb gibi saçma yorumlar. o zaman buyrun bir kaç ay önce konuştuğumuz konuları geri açalım. ´´HONDA VE TOYOTA ÖNCE ŞANZIMAN YAPMAYI ÖĞRENSİN´´ buyrun burdan devam edin. hemen bunlarında sorun linklerini ekleriz buraya tam olur. amaç madem markalara çamur atmak, bilgi almaktan çok baltalamak, mercedese kadar yolu var bu konunun.

    yönetici olarak, sizinde konu hakkındaki görüşlerinizi almak isterim





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 28 Aralık 2009; 18:20:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: plantamax


    quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Lütfen karşılıklı atışma yapmayalım, şikayet durumunda her iki tarafada işlem yapılıyor çünkü...

    Teşekkür ediyorum,iyi forumlar...



    dostum yönetici olarak izninle sana bir şey sormak istiyorum.

    bu konu nedir ya??? yani bu konudaki amaç nedir???? VW alacaklara ´´ aha bozuk bu araçlar almayın !!!!´´ demek mi??? yoksa ´´7 ileri şanzımanı bozuk olanlar gelin biz yapalım´´ demekmi???? yani bu başlığın mantığı nedir? türkiyenin herhangi bir yerinde bir araç arıza yapmış; vw sahibi olmayan biri çıkmış durumu forumda paylaşmış. konunun karşılığında çeşitli bilgiler verilmiş, yorumlar yapılmış(buraya kadar normal). Şimdi bundan sonra olay marka savaşlarına döner. bu forumda vw kullanıcısı kaç kişi 7 ileri şanzımanı bozulmuşta konu açmış???? 7 ileri dsg sıkıntısı yaşamak için vw,audi sahibi olmak lazım. bu başlık altında kaç kişi 7 ileri dsg vw yada audi sahibi??? yine başladı markaya tapmak vb gibi saçma yorumlar. o zaman buyrun bir kaç ay önce konuştuğumuz konuları geri açalım.
    yönetici olarak, sizinde konu hakkındaki görüşlerinizi almak isterim




    İstiyorumki bir volkswagen konusu daha kilitlenmesin, aralarında atışan, kavga eden, gerginlik doğurucu mesajlar atan, fanatikce yazılar yazan arkadaşlar uyarı almasınlar. İstiyorumki bunlar olmasın, burada volkswagen konusunda yazı yazanlar arkadaşlar atışma yapmasınlar,fanatikce mesajlar yazmasınlar yada karalayıcı mesajlar yazmasınlar. Gerginlik olmasın... Bunu sürekli söylüyorum. Bu konuları artık silmekten,kilitlemekten defalarca yapmayın demekten, hatırlatmaktan usandık. Sabırla uygun olmayan mesajları siliyoruz, konuları kilitlemeyelim diyoruz ama...

    Yine siliyorum, ancak aynen devam edilirse bu sefer kilitledikten sonraki verilen uyarılar yüksek olacak. Lütfen dikkat edelim...

    Devam etmesin bu şekilde...

    Lütfen...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nike


    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: onder46


    quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Sevgili arkadaşım,

    1) VOLKSWAGEN tüm markalar gibi test sürecini piyasaya vermeden önce eşit tutuyor. Araçlar Arizona'nın +65 derece çöl sıcağında ve Norveç'in -35 derece kutup soğuğunda günlerce denemelere tabi tutuluyor, araç piyasaya çıkmadan deneme masalarında 1,5 milyon kilometre bitirmiş oluyor.

    2) FSI motor halen kullanılmakta, tüm TSI'ler (VW-AUDI-SEAT-SKODA vb.) turbolu ve/veya turbolu-kompresörlü FSI motorlarıdır. Doğrudan enjeksiyonu artık sadece VW değil, başka belli başlı markalar da kullanmaktadır. Ayrıca 6 silindirli VW motorları da FSI'lidir, halen üretimi devam etmektedir.

    3) 1.4 TSI TwinCharger motorunun 170 HP'den 160 HP'ye düşürülmesi ama 140 HP'nin de 160 HP'ye çıkartılması (bunu kimse söylemiyor, herkes 170'lik 160'a indirildi diyor, ama 140'lık 160'a çıkartıldı demiyor) tamamen motorlar arasında güç dağılımını homojenize etmek içindir. 1.4 TSI 122 HP çıktıktan sonra alınmış bir karardır.

    4) 7-İleri DSG'lerin ses sorunu Türkiye'de medyaya yansıtılan bir durum. Kavramaların kuru olmasından kaynaklandığı ifade edilse de neticede bu vites kutusu tork konvertörlü ve yıldız/planet dişlili değil, robotlaştırılmış klasik bir vites kutusudur. Çok rahatsız edici ve şikayetlere konu bir durum varsa servis çözmekle mükelleftir.

    Dikkatinize sunarım.

    Saygılarımla,

    Taner Göde


    quote:

    Orijinalden alıntı: onder46

    VW ürettiği yeni teknolojiler açısından takdir edilecek bir marka ancak test sürecini mi yetersiz tutuyor acaba ??

    Çok değil 3 - 5 yıl önce FSI motoru çıkardı ancak şu an da yok ortada(Niçin bu motora bu kadar kısa yaşam süresi hakkı verildi ? LPG sorunu da cabası bu motorların)...

    1.4 170 hp motor çeşitli sebeplerden dolayı beygir azaltma operasyonuna tabi tutuldu(160 hp - aşırı ısınma- Şimdi piyasadaki 170 likler bir tehlike altında mı ?)...

    Ve 7 ileri DSG sorunu (takır tukur sesler yakışıyor mu ?)

    .................................................................................................................................................................................................

    Sanki bunlar bize Atmosferik 6 ileri manuel şanzumanlı bir oto almanın en iyi yol olduğunu mu gösteriyor yoksa






    Ben olaya şu açıdan bakıyorum ; diyorum ki 3 ya da 4 sene önce 30-40 bin liralarını 1.6 115 hp FSI Jetta'ya yatırırken şu an

    aktif olarak satışını görememeleri biraz teknolojik maymun iştahlılığı ya da insanların emeklerini bir açıdan kobay olarak kullanmak değil midir ?

    Madem 2 - 3 yıl sonra (TSI motorun kimse FSI olduğunu bilmez ve diğer markaların durumu Jetta ya da Golf sahiplerini çok ta entere etmez)kaldıracaksın

    niye satıyon...Madem TSI ile kan bağın var o zaman bırak o da atmosferik olarak orda satılmaya devam etsin...

    (Zaten adam akıllı 1.6 atmosferik bir motora sahip değilsin...)

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Aynı durum 1.4 170 hp içinde geçerli...Bu motorun aşırı ısınma sorunu olduğu dile getiriliyor demek ki o işlem sürecinde de gözden kaçan bir unsur var..

    Eğer sadece "homojenize etmek" amaçlı ise ok

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dsg sesleri için ise önceki cevaplarda da okuduk servis "sistemi öyle çalışıyor bu sese alışmanız lazım" gibi bir cvp vermiş...





    Bilip bilmeme olayı sizin sorununuz.Ne güzel VW motorda hep kendini geliştiriyor.Yarın bir gün de TSI gider başka bir şey gelir.

    FSI sorunlu falan değil,bunu herkes algılasın.Ayılıp bayıldığınız R8'de FSI motor var,Passat R36'da FSI motor var.

    LPG olayı da VW'nin umrunda değildir,ben size söyleyeyim.Adam ECOTEC motoru sunuyor,Türkiye'de satılmıyor;ama VW size bu alternatifi sunuyor teorik olarak.Sanırım orta sınıfa yönelik en çok alternatif VW'de.

    DSG olayına gelince.Şimdi ortada çok enteresan bir şey var.Amann şanzıman kötü,berbat diyenlere bakıyorum kaç tanesinde VW var,herkes bir saysın lütfen.Açıkçası sırf bu yüzden VW almaktan vazgeçtiklerini de sanmıyorum,neyse o benim sorunum değil.

    7-DSG'yi bilmem,genelde sorunlu deniyor.Aslında o çıkan ses sorun değil,şanzımanın özelliği.Tabi faytona benzer bir ses çıkarması (arnavut kaldırımda) hoş değil.Fakat 6-DSG mükemmel çalışıyor.

    İki vites düşürünce kafası karışabiliyormuş.DSG konfor için üretilmiş bir şey,tamam saniyenin bilmem kaçında vites değiştiriyor da,limitlerini zorlamanın anlamı yok.Test ettim onayladım 6-DSG çok başarılı bir şanzıman,BMW'de bile böylesi yok (Mercedes'i bilmiyorum),rakipleri DSG'nin yanına bile yaklaşamaz zaten.


    Çift kavramalı şanzımanı benim bildiğim kadarı ile (SMG) ilk olarak BMW çıkarmıştır.



    Ben mesajımda sarsıntısız geçişi falan kastetmiştim.

    Bildiğim kadarıyla SMG çift kavramalı değil.Hatta BMW,VW ile bu alanda rekabet etmek için DCT (Dual Clutch Transmission) şanzımanı çıkardı sonradan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 28 Aralık 2009; 18:45:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: plantamax


    quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Lütfen karşılıklı atışma yapmayalım, şikayet durumunda her iki tarafada işlem yapılıyor çünkü...

    Teşekkür ediyorum,iyi forumlar...



    dostum yönetici olarak izninle sana bir şey sormak istiyorum.

    bu konu nedir ya??? yani bu konudaki amaç nedir???? VW alacaklara ´´ aha bozuk bu araçlar almayın !!!!´´ demek mi??? yoksa ´´7 ileri şanzımanı bozuk olanlar gelin biz yapalım´´ demekmi???? yani bu başlığın mantığı nedir? türkiyenin herhangi bir yerinde bir araç arıza yapmış; vw sahibi olmayan biri çıkmış durumu forumda paylaşmış. konunun karşılığında çeşitli bilgiler verilmiş, yorumlar yapılmış(buraya kadar normal). Şimdi bundan sonra olay marka savaşlarına döner. bu forumda vw kullanıcısı kaç kişi 7 ileri şanzımanı bozulmuşta konu açmış???? 7 ileri dsg sıkıntısı yaşamak için vw,audi sahibi olmak lazım. bu başlık altında kaç kişi 7 ileri dsg vw yada audi sahibi??? yine başladı markaya tapmak vb gibi saçma yorumlar. o zaman buyrun bir kaç ay önce konuştuğumuz konuları geri açalım.

    yönetici olarak, sizinde konu hakkındaki görüşlerinizi almak isterim




    Konuda sorun yok.

    Forum üyeleri tarafından gerek duyulduğu zaman sürekli adı geçen, bilgisi konusunda kimsenin şüphesi olmadığı Onno Usta'nın bir otomobil dergisindeki yazısı paylaşılmış.

    Kural dışılıkla uzaktan-yakından alakası yok.

    Konu kilitlenir veya silinirse bunun nedeni tartışmaların bu şekilde devam etmesi olacaktır.

    iyi forumlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Sizin bu yazdiklarinizdan sonra DSG li arac alacak insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz. Bir kac tane aracta sorun oldu diye bunu butun markaya mal etmeniz dogru degil. DSG ye laf atanlardan kac tanesi DSG li arac kullanmistir acaba. DSG ye sira gelene kadar Toyota Opel ve Honda gibi markalarin sanzimanlarini inceleyin.
  • Gozunu seveyım kara duzen manuel sanzımanın. Hos o da arada bır tıtreme yapmasa daha guzel olacak ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RONNIE

    Gozunu seveyım kara duzen manuel sanzımanın. Hos o da arada bır tıtreme yapmasa daha guzel olacak ama.




    Ben de manuel vites taraftarıyım,hiçbir zaman otomatik vites tercih sebebim değildir.

    Ve ben bu yüzden DSG konularına da diğer otomatik vites mevzularına da vakıf değilim. Acınası bir durum benimki yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RONNIE

    Gozunu seveyım kara duzen manuel sanzımanın. Hos o da arada bır tıtreme yapmasa daha guzel olacak ama.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: creative_5

    Sizin bu yazdiklarinizdan sonra DSG li arac alacak insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz. Bir kac tane aracta sorun oldu diye bunu butun markaya mal etmeniz dogru degil. DSG ye laf atanlardan kac tanesi DSG li arac kullanmistir acaba. DSG ye sira gelene kadar Toyota Opel ve Honda gibi markalarin sanzimanlarini inceleyin.


    creative_5´e katiliyorum.

    1 Günde Volkswagen´de yüzlerce araba üretiliyor, günde en az 1.000 tane arac düsünürsek 10 tane 7-Vites DSG arac sahiplerinde bu problem vardir ve bu normaldir. 6- Vites DSG´lerde hatta alman Motor-Talk´inda bu sorun neredeyse hic yok, var ama sayisini saydim gercekten cok az. DSG alacaklarada bir kac sorun yüzünden yanlis yönlendirmeyelim.

    6-Vites DSG, her zaman secimim bu sanziman olacaktir ve onsuz evime hic bir arac gelmeyecektir. O kadar yumusak, hafif ve hizli Vites gecisleri varki ben bile MFA+ Göstergeye baktigimda ne zaman hemen 6. Vites´e ulasmisim diyorum .

    Bu sorun o kadar büyükse VW mutlaka buna ileride bir cözüm bulur, ya yeni Yazilim ile yada Sanzimanda bir kac degisiklik ile.

    Saygilar




  • Maşallah konu Opel'in Sorunları olunca tüm bir fabrikaya laf atanlar konu Vw Sorunları olunca "Tek Tük Hatalar Olabilir" demeye başlamışlar ...

    Siz varya siz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrackerTurk

    Maşallah konu Opel'in Sorunları olunca tüm bir fabrikaya laf atanlar konu Vw Sorunları olunca "Tek Tük Hatalar Olabilir" demeye başlamışlar ...

    Siz varya siz


    Aynen öyle...
  • Vw dandik, başka araç alsın herkes, DSG lerin hepsi bozuk kimse almasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: creative_5

    2010 model golf 1.4 dsg aracim 6000km de ve su zamana kadar hicbir sorunlar karsilasmadim. Vw nin her urettigi arac hatasiz olacak diye bir kural mi var elbette hatalar olabillir. Vw 15bin araci geri cagirmis ve sorunu duzeltmislerdir. Benimde cevremde dsg li arac kullanipta sikayetci olan hickimse yok. Bir arkadasin arabasi arizalanmis diye butun araclarda da aynisi olacak diye bir kural yok. Sorunlu sanzimanlar easytronic ishift gibi yari otomatik sanzimanlardir bunlar dogustan sorunludur. Bir kac araba sanziman arizasi verdi diye vw ye camur atmaya gerek yok


    doğru söz altına imza atıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.