Şimdi Ara

Beklenen Konu: 7-Gang DSG (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
7
Favori
40.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok bu kadar ses normal değil 16***km'de aracım ilk bakımı yapıldı alalı 1 yılı geçti ve kulüpte en hor kullanan benim ama cidden bu kadar yüksek değil ses. Bu aralar doğuşa gitme ihtimalim var tekrar gündeme getiririm bu konuyu şikayetciyim derim karşı çıkarım sonuçlarıda yazarım buraya.. =)
  • Hatta Pazar günü arnavut kaldırımlarda video yapabilirim yolu müsait yakalarsam..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: online1

    Buyrun Audi DSG den cikan ses
    O arabaya 70 milyar para saydiktan sonra benim aractan ses ciksa gece uyuyamazdim heralde

    http://www.youtube.com/watch?v=KAFs9sHAhv8

    izleyin - dinleyin

    Ben bu kadar tahmin etmiyordum, çıkan ses azımsanmayacak kadar çokmuş.Konuyu takip etmeye devam...
    Bu forumdan öğreneceğim daha çok şey var.
  • Audi sahipleri de muzzarip bu ses olayından.

    http://www.turbofsi.net/forum/a3-8p/20690-2009-1-4-t-s-tronik-sanziman-sesi-problemi.html

    70-80 bin TL para verip araba alacaksın, şanzımanından metal sesleri gelip duracak, kabus gibi
  • O kadar para verip al araçtan gelen sese bak.
  • Demi..
  • Adım geçti cevaplıyım devvil, 1 sene kullandım çok dikkatli kulak verince çok ender durumlarda genelde parkeli yollarda bir ses ama 100 kişiden belki 1 kişinin dikkatli dinlemesi sonucu duyulacak bir ses.
    Olay abartılmış bu kadar kafa yoracak ve herzaman gelen bir ses değil.Çoğu kişinin arabasından gelen kapı gıcırdamasından daha önemsiz bir ses.Zaten teknik hata olsa geri çağırma yapılır yada tüketici şikayetleri hat safaya çıksa açıklama savunma gelirde üreticiden.Tahmin ediyorumki formda yazıyı okuyan dsg sahiplerinin çoğunun aracında yok ve ya farkında olabilecek kadar bir problem değildir.
    Çoğu otomobil üreticisinin bu sesle belki değil ama başka seslere sahip araçları vardır.
    Örneğin daha önceki aracım sıfır E 87 kasa bmw yi ilk aldığımda eksozdan gelen ses için bmw ye şikayete gittim bana bu sesin N45 kodlu bu motora has ses olduğunu söylediler sportif bir ses boğuk bir ses olduğunu belirttiler diğer aynı kodlu motorlarıda dinlettiler evet gerçektende doğruydu.

    Bu formu okuyanların kafasını karıştırmamak lazım genellemeye de varmamak lazım.Olabilir tek tük bir kaç istisna arızalar olabilir ama dsg sorunsuz rahatlıkla kullanılabiliecek emsali rakiplerinde olmayan ve olmasıda çok kısa bir sürede mümkün görünmeyen vw kullancıların hizmetine sunulmuş büyük bir nimettir.

    Ha şimdiki aracım gene robotlaştırılmış rakip bir firmanın şanzumanı ama dsg gibi nerdeyse mükemmele yaklaşmış bir alet değil.




  • Şanzıman içinde hangi parçalar sarsıntılı yollarda birbirine çarpıyor acaba? Bu parçalar zamanla bu çarpma veya titreşimlerle zarar görmeyecek midir?
  • Zarar olacağı hakkında bir bilgileri yok eminimki biz ne biliyorsak onlarda onu biliyorlardır.. Ama Cumartesi müsait olursam ses artı bahanesi ile şikayet etmeye gideceğim sırf burası için..

    ftk44 Yazık oldu senin arabaya ama neyse..
  • Almanya´da herkez VW Passat alirken DSG´li aliyor. Su an en cok satilan ise 1.4 TSI EcoFuel CNG 7- Vites DSG Sanzimanli Model´lerdir. Bu DSG sanziman kötü olsaydi hic kimse DSG´li arac almazdi yani bu tür seyler Internet´te cabuk duyuluyor biliyorsunuz . Ama bu sanzimani kullanmadan bilmeden lütfen kimse bu sanzimani burada yerden yere carpmasin. Taner Göde ustamizin dedigi gibi gecen sene cagiri vardi Volkswagen´de Yazilim hatasi yüzünden ve tüm belli zaman icinde üretilen 6- Vites DSG´li araclar geriye cagiriliyordu. Hatta Passat Forumda Passat CC 6- Vites DSG Sanzimanli arkadasimizin aracida bu üretim Tarihi icinde oldugu icin Servise gidip yeni Yazilimi yüklettirmis (Dikkat ! Hic bir hatasi olmadigi halde). Bu sanziman gerektiyi zaman elbette bozulacak, bozulmayacak diye bir Garanti veremez Volkswagen ama kisa sürede bozulmamasi gerekir. Bu 6- Vites DSG Sanzimanlar cok basarili bir sanziman, VW´de 2.0 TDI 140HP, 2.0 TDI 170HP, 3.2 V6 FSI ve 3.6 V6 FSI Motorlar´da 6- Vites DSG Kullaniliyor ve simdiye kadar kimse bu tür sesten sikayetci degil !!! Tekrar yaziyorum 7- Vites´te bu tür Ses sorunu varsa (Video´daki görüntü tüyler ürpertiyor, tabiki Sanzimandan geliyorsa) VW bunu mutlaka kisa sürede cözer. Ayrica Almanya´da Sanziman bozuldumu yeni Sanziman almiyorsun, senin sanzimani VW takas yapiyor, burada böyle Türkiye´de nasil bilemiyorum. Böylelikle Yeni Sanziman Fiyat´i neredeyse 50-70% düsüyor Fiyati (Tabi Arac Garanti Kapsaminda degilse ).

    Bir dahaki aracimda bu DSG Sanzimani eksiltmeyecem, ödedigim Paraya degdi. Sahane bir Teknoloji DSG

    Saygilar




  • Sanki VW ülkemizin güzide bir kurumu ve koruyup kollamamız gerekiyor. Bu kadar para kazanan bir firmayı korumak gibi bir görevimiz olamaz. İkinci eli düşmesin diye bile bunu yapmamalıyız. Marka fanatikliği hiç hoş değil. Bu forumu okuyan diğer insanların bilgilenmesi ve araç almadan önce her açıdan bir aracın hatalarını ve sevaplarını öğrenmesi gereklidir.

    VW son 10 yılda yaptığı atılımla araç satışında Toyota'nın ardından dünya ikinciliğine yerleşti ve amacı birinci olmak. Sonuçta başarılı olmak için TSI motor DSG şanzımanları iddialı bir şekilde piyasaya sürdü.

    FSI diye bir motor çıktı ve bir kaç yıl sonra tedavülden kalkarak TSI motorda karar kıldılar. Bu motorda da beygir gücü ve torku ile oynaya oynaya duruyorlar.

    Motor teknolojisi öyle silikon çiplerin geliştirilmesine benzemez. Öyle her yıl bir sürü değişiklik yapılacak bir alan değildir bu.

    VW mutlaka çok kaliteli bir marka. Alman markası olması insana güven veriyor.

    Ancak bu kadar değişiklik oyun oynamak gibi oluyor. Pentium 3 sonra 4 çıkarır gibi geliştirmeler mekanik alanda mümkün değil, yaparsan da aynen bilgisayarların bir kaç yılda bozulması gibi sonuçlarla karşılaşırsın.

    Herşeyi aşırı bilgisayar yazılımları ile kontrol etmek, atmosferik motordan saparak bu kadar ayarlar çakmak aşırı kompleks bir sistem yaratmak anlamına geliyor.

    Kompleks sistemler de bozulmaya en açık olan ve bozulunca da onarımın zor ve pahalı olduğu sistemlerdir.

    VW 2 yıl garanti ile satış yapıyor. Bu şartlar altında TSI motor ve DSG şanzımanı 2 yıl garanti ile almak büyük risktir. Araç dediğin 30-40 yıl çalışabilmelidir. 1960 model Vosvos tosbanın motoru hala tıkır tıkır çalışıyorsa bu başarı demektir, gerisi hikaye.

    Haa ben veya sen bu aracı 40 yıl değil de 2-3 yıl kullanırız o bize kalmış, ancak bir aracın tüm parçaları ile ve özellikle de motorunun yaşamı bir kelebek kadar alımlı ve parlak ama kısa olmamalıdır.




  • Bana göre şu an alacak birisi eğer bekleyemecekse 6 ileri 2.0 tdi larda sorun yok gibi. 7 ilerilerin de durumu yakında belli olacaktır. Dedikodunun bu kadar devam etmesine vw izin vermeyecektir diye düşünüyorum.
  • VW'nin kalite anlayışına , ürettiği araca ve mantalitesine her zaman güvenmiş ve savunmuş biri olarak bu kadar bağnazca bi savunma görmemiştim.
    Onlarca insan 7 vitesi DSG'lerde problem olduğunu söylüyor, hatta VW bile maliyet kaygısıyla kuru tip şanzımana geçtiini açıklıyor, Arkadaşsa devekuşu misali kafamızı kuma gömüp yok sayılmasını istiyor. Bunu da şaşılacak derecede bi seviyede ile yapıyor.

    Eğer inanmak için daha fazla kaynak gerekiyorsa, açar sadece Audi kullanıcılarının giriş yaptığı TurboFSI forumuna bakarsınız 7 vites DSG nin paroblemlerine. Hatta ilk orda gördüğümde bir kaç ay önce ben açmıştım bu konunun aynısını. Bu kadar körü körüne bağlılık insanı şaşırtıyor doğrusu
  • Sesi neden problem olarak görüyorsunuz?
  • By Devvil sonuçta bir parça başka bir yere çarpmadan ses çıkaramaz. İleride bu çarğışmaların şanzımana zarar vermesi söz konusu olabilir veya ses daha da artabilir diye düşünüyorum.

    Özellikle yukarıdaki videoda ses oldukça fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Devvil

    Sesi neden problem olarak görüyorsunuz?


    Dostum, bir şanzımandan bahsediyoruz, kılıç kalkan ekibinden değil.

    Olmaması gereken seslerden neden rahatsız olmayalım ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Devvil

    Sesi neden problem olarak görüyorsunuz?


    Dostum duzenli ritmik sekilde aracta cikmayan her ses problemdir tabiki baska nedir? Icerde disliler birbirine duzensiz bir cekilde carpiyor. Ses cikmamasi gereken bir yerden bozuk yolda ses cikiyor buda duzensizligin oldugu anlamina gelir.
    Dizel motor degilki bu sesli olur ama problem yoktur diyelim

    dunya kadar para vermissin. VW den alirken sana deselerdi sayin musterimiz araci aliyorsunuz ama bunun vites kutusundan lak luk ses gelir aldirmayin problem degil alisin deselerdi araci alirmiydin?

    Insanlarin tartistigi sorunda bu zaten VW nin vurdum duymazligi, konu aylardir gundemde ama kendilernin verdigi cevap "o ses normaldir alismaniz gerekir"

    Talihsizlik olmus bence, umarim senin aracinda ciddi boyutlara gelmez yada bir cozum bulunur. Yazili kagit almak iyi fikir ama vereceklerini sanmiyorum. kolay gelsin




  • tuncay altuntoprak O ses benim araçtan çıksa duvara girerim direk spor modda..

    İşte olmaması gereken bir sesmi acaba belki başka birşey şanzımana ait ama zarar verecek birşey değil?

    online1 Dişlilerin bibirine çarpma gibi bir sorunu olacağını zanettmiyorum o kadar kolay değil bence.. Yazılı kağıt vermeleri zorunlu abi madem idda ediyor imzalasın versin şanzımanda sorun olduğunda kanıtlasınlar bana sesten olmadığını.. Ben inanıyorum vereceklerdir şunu diyeceğim ben ya garantiden bakım falan yapılsın sökülsün şanzıman Alamanyadan gelinip yada bana yazılı kağıt verin sesin sorun yapmayacağına dair.. Adamlar biliyor Golf 6 kulübünün arkamda olduğunu Şaka bi yana sırf sizin laflardan gaza geldim gideceğim cumartesi..




  • Arkadaşlar birbirnizi kırmaya değecek bir konu değil inanınki bu konu.Beğenen kullanıyor zaten beğenmeyende almaz.Almak düşüncesi olan insanda zaten bir vw bayisine gider dsgli aracı test eder beğenmezse almaz beğenirse alır.Yada sesi duyarsa
    İnanınki 90 lı yıllarda geyik testinde A serisi mercedesin devrilmesi bile insanları bu kadar meşgul etmemiştir heralde.
  • forumda vosvos konularinda neden bu kadar atisma cikiyor anlamiyorum gercekten.

    bazi yabanci kaynaklara baktim fransizca olanlara, onlarda da bu sorunlardan bahsedenler var fakat okadar cok goremedim ben.ya kullanicilar daha farkinda deyil olayin,yada onemli gormeyip okadar onemsemiyorlar.

    arama yapinca alman forumlarinda cokca bahsedildiyini gordum, almanca olmadigi icin sadece problem kismini anlayabildim ne yazdugini anlayamadim

    dsg nin calismasi biraz fikir verir diye ekliyorum bende tesaduf buldum

    http://www.carjoy.fr/vw-golf-vw-7-gang-getriebe-dsg-fuer-den-golf-video-fr-video-2288.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 20 Ocak 2010; 23:40:28 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.