Şimdi Ara

KULAKLIK TAVSİYESİ: KULAK DIŞI KAPALI, AMFI GEREKTİRMEYEN, DERİ :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
5.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle yardımcı olacak ses konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

    Günümün önemli bir kısmını iş yerinde bilgisayar başında geçiyor ve iş yerinde kullanmak için müzik kalitesi yüksek bir kulaklık almak istiyorum. Şu an yolda CX-400 ve evde Pioneer SE-M390 kullanıyorum. Evde pek müzik dinlemiyorum, genelde oyun oynarken kullanıyorum SE-M390'ı. Ses kaynağı olarak kullandığım cihaz Samsung Omnia. Ses kalitesi Iphone'a çok çok yakındır, bilen bilir IPhone'un ses çipide zaten Samsung'tur. Tamam Cowon veya Sony X serisi değil ama benim için yeterli, şu an. Aşağıda anlattığım testlerde 320 kpbs MP3 kullandım ve EQ ayarını kapattım.

    Aslında bu konuda başta kulak içine karar vermiştim. Her ortamda kullanılabilir, cepte taşınabilir olduğu için. Hatta internette araştırma yapıp head-fi.org, bu forumu ve head-fi.org'taki yorumları didik didik okuyup Sennheiser IE8 - Westone 3 ikilisi arasında gidip gelip IE8'e birine karar vermiştim. Ama o kadar parayı vermeden önce denemek istedim, Metan'a gittim. Maalesef IE8 yoktu ellerinde deneyemedim ama ellerinde olan iyi kulaklıklar olan CX-550 ve HD-550 modellerini denedim. Orada çalışanlar gerçekten çok naziktiler, bayağı ilgilendiler ve yardımcı oldular. CX550 için bende olan Cx400'e göre %60 ses kalitesi farkettireceğini, IE8'in ise Cx550'e göre %20 ses kalitesi farkettireceğini söylediler. (Tabii bu rakamları farkı anlayabilmem için örnek olarak söyledir, teknik bir data olarak değil) Ama ben Cx400'e göre %60 ses kalitesi bulamadım. Bana göre en fazla % 15-20 farketti, bası tizi biraz iyileşti ama genel bir müzikalite coşkusu hissettirmedi, işte budur dedirtmedi. O nedenle de bu farkı alamıyorsanız o kadar para verip IE8 ön siparişi vermenizi tavsiye etmem dedi Metan çalışanı arkadaş. Açıkçası 450 TL için ben çok ciddi bir beklenti içine giriştim ama o okuduklarımdan sonra şüpheye düştüm, IE8'de acaba bana bu fiyatı hakettirecek bir fark sunacak mı diye. Gerçi IE8'de bu ses sıcaklığını yakalayamazsam sanırım ne Westone3, ne bir başka kulak içi kulaklık bana bunu veremez. Neyse IE8 ellerine gelince arkadaş beni arayacak ve tekrar denemeye gideceğim. O zaman göreceğim farkı.

    Şunu anladım ki, kısa süren ev-iş arası yolda CX-400 ile devam edip, iş yerine sağlam bir kulak dışı kulaklık alırsam daha mutlu olacağım. Kulak dışı kulaklık tecrübelerim ise şunlar:

    Evde kullandığım SE-M390 (http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/67/226/SE-M390/specs.html ). Yalıtımı iyi, bas eh işte, mid iyi, tiz çook fazla. Çok fazla tıslıyor ve bu bir süre sonra baş ağrısı yapıyor. Birkaç arkadaşımda deneyip aynı yorumu yaptılar. Ama kulağı tam kapatması, ayarlanabilir olmamasına rağmen kafama tam oturması ve rahatlığımdan çok memnunum. Sadece kulaklık kısımları bez kaplı olması nedeniyle terleme oluşuyor 1,5-2 saat kullanımda.

    İş arkadaşımın kullandığı Technics RP-DJ1200 'ü denedim bugün. (http://www.audiocubes.com/product_info.php?cPath=23_25&products_id=475 ) Dengeli bir kulaklık, benim SE-M390'dan daha iyi, ama SE-M390'daki tıslamaları bir kenara koyarsak, ses kalitesi açısından yine arada uçurum olmadı. Birde Technics RP-DJ1200 kulağı kapatmıyor, kulak kepçesinin üstüne basıyor. Bu da o kadar rahatsızlık veriyor ki. Kulaklık kısımlarının deri olması ise çok güzel geldi, kulağı kapatsa çok konforlu olabilirdi diye hissettirdi.

    Bugün Metan'da HD-550 denedim. sesi güzeldi, konforluydu. Ama sesi dışarı veren bir tasarımı var. İş yerinde kullanıma uygun değil.

    Sonuç olarak mevcut tecrübelerimden, istediğim kulaklıktaki özellikleri altta sıraladım. Ödeyebileceğim rakam 300-350 Tl'ye kadar çıkabilir ama gerçekten hak ediyorsa.

    - Kulak dışı ve kapalı olmalı (Kulağı komple kapatan tipte)
    - Ses kalitesi çok iyi olmalı, bas, tiz, mid bozulmamalı.
    - Dinediğim müzik türlerine uygun olmalı (Slow ve romantik pop ağırlıklı dinlerim, ek olarak soft rock, latin müziği ve az sayıda ve sadece çok popüler olan güzel tekno şarkıları dinlerim. Metal, Hard rock, kalsik müzik dinlemem.)
    - Kulaklık kısımları deri ve konforlu olmalı, çok fazla sıkmamalı. Konfor çok önemli benim için.
    - Amfi almayı düşünmüyorum, direk Omnia'ma bağlayacağım. O nedenle empadansı yüksek olmamalı.
    - Sesi dışarı vermemeli (iş yerinde kullanabilmem için) ve dışardaki sesi yalıtabilmeli.


    Bu şartlara uyan ve internette övülen bazı modeller aşağıda, belki bunlarla ilgili tecrübelerini bizimle paylaşmak isteyen olabilir:

    Audio-Technica ATH-M50 :http://www.audio-technica.com/cms/headphones/0edf909675b1be4d/
    Sennheiser HD 380 Pro :http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/professional_headphones-headsets_headphones_502717
    Audio Technica ATH-A900 :http://www.audiocubes.com/product/Audio-Technica_ATH-A900_Art_Headphones.html
    Shure SRH840 :http://www.shure.com/ProAudio/Products/Headphones/us_pro_srh840_content
    Ultrasone-HFI-780 :http://www.amazon.com/Ultrasone-HFI-780-Surround-Professional-Headphones/dp/B00101XVH2
    Denon AH-D2000 :http://www.usa.denon.com/ProductDetails/3463.asp

    --- Sizin önerileriniz için rezerve ---

    Cümlesi birden (müthiş bir siteymiş, tüm beklentilerimi filtrelememi sağladı):
    http://www.headphonereviews.org/wizard.php?action=price&where=home_work&type=YToxOntpOjA7czoyOiJjYyI7fQ==&source=mp3&price=500&sortColumn=price


    Tavsiye ve yönlendirmeleriniz bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 23 Aralık 2009; 0:24:43 >







  • Cx550 Cx400'e göre %60 farkettiriyor ama IE8 %15 farkettiriyor öğle mi? Bu nasıl bir mantık ya? :-) iyi bir kulağınız olsa da olmasa da %300 bile fark edeceğini iddia ediyorum ben. IE8'in bu kadar ünlü olmasının sebebi müthiş kaliteli bass-midler ve sanki bir kafa üstü kulaklıktan dinliyormuşsunuz hissi veren çok geniş sahnesi. Zaten bu özelliklere sahip olduğu için gelmiş geçmis hiçbir kulakici kulaklığa benzemediğini söylüyor herkes. Cx serilerinin sorunu ise sadece kaliteden yoksun bas-mid-tiz değil aynı zamanda çok dar sahnesi. Yani arada 3-4 sınıf fark var. IE8'i HD600-650 ile kıyaslayanlar var head-fi'de düşünün artık :-) Kafaüstü tavsiyesi yapacak kadar bilgim yok o konuda ama gg'de Turkiye garantili hd595'i 250 ye satan biri vardı hala duruyorsa. Fiyat olarak iyi ama sizin istediğiniz özelliklere ne kadar uyar bilemem. Ayrıca amfi gerekebilir. İyi günler.




  • Özür dilerim, bunu noktayı hatalı yazmışım, düzeltiyorum. Boşuna kızdırdık seni :=)
    Hatalı:
    CX550 için bende olan Cx400'e göre %60 ses kalitesi farkettireceğini, IE8'in ise Cx400'e göre %20 ses kalitesi farkettireceğini söylediler.

    Doğrusu:
    CX550 için bende olan Cx400'e göre %60 ses kalitesi farkettireceğini, IE8'in ise Cx550'e göre %20 ses kalitesi farkettireceğini söylediler.


    Ayrıca %300 diyorsan ben kulak dışı kulaklıktan kesin vazgeçerim :) Yani şimdi ikisi farklı sınıf karşılaştırılamaz gibi yorumlar almaktan söylemeye çekindim, yoksa bunu aynen soracaktım, IE8 şu şu kulak dışı modelleri yakalayabilir mi diye. Tabii Kulak dışı modellerin hacim ve alan avantajları var. Mobilite amaçlı olan kulak için kulaklıklarda teknoloji çok daha küçük alanda birşeyler yapmaya çalışıyor, bununda farkındayım, ama sonuçta ses kalitesi anlamında yinede bir karşılaştırma yapilabiliyor olmalı mantıken. IE8 deneme fırsatım olsa ve dediğin farkı görüp beğensem hemen alacağım. İnşallah denemek kısmet olur.

    Bu arada HD 595'i bende görmüştüm, ama bugün edindiğim HD550 tecrübesinden sonra bu kulaklıkların ev dışında hiçbiryerde kullanılamayacağını düşünüyorum. Hem dışarı çok ses veriyor, hemde dışardan ses alıyor. İş ortamı için hiç uygun değil.


    Bu arada biraz araştırıp olumlu izlenimler edindiğim modelleri ilk mesajıma ekledim. Belki kullanıp tecrübesini paylaşmak isteyen olabilir. Elimden geldikçe bilgi toplamaya ve "hazıra konan" biri olmamaya çalışıyorum, ama yine de sizin aktaracağınız tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz bir başka olacak eminim ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 22 Aralık 2009; 23:30:53 >




  • Yok sinirlenmek değil cx550 üzerine %20 olduğunu tahmin ettim ama sonuçta o da bir cx serisi elemanı ve cx400 üzerine %60 performans artışı olacağını hiç sanmam. Bu artış yüzdesini ölçmek için alet falan mı var onu da anlamadım :-D ayrıca bizim Sennheiser Türkiye cx550'ye takmış kafayı. IE serisi isteyene bile onu öneriyorlar :-) dediğim gibi ie8 gibi kulaklıklar üst düzey kafaüstü olanlara yakın performans veriyorlar. Normalde düz hesap yaparsak 100 liralık bir kafaüstü performansı alabilmeniz için 200-250 liralık bir kulak ici almanız lazım ama w3,ie8,ortofon q7,fx500,e500 vb. gibi kulaklıklarda bu fark biraz daha kapanıyor. Kafaüstü için çok iyi oneriler verebilecek arkadaslar var forumumuzda. Cevap yazarlar yakında ;-)
  • CX serisi elemanı herhangi bir müşteriye IE8 yerine CX almasını tavsiye ettiğinde ve müşteri bu CX serisinden herhangi bir ürün aldığında elemanın bir kazancı mı oluyor.
  • Sattıkları ürüne göre pay alıyor olabilirler. Cx550 satinca cx400'e göre %60 daha fazla pay aliyolarmis :-D IE serisinde ise direk telefondan sipariş alındığı için çalışanların cebine birsey girmiyordur belki de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 22 Aralık 2009; 23:59:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ok1907

    Sattıkları ürüne göre pay alıyor olabilirler. Cx550 satinca cx400'e göre %60 daha fazla pay aliyolarmis :-D IE serisinde ise direk telefondan sipariş alındığı için çalışanların cebine birsey girmiyordur belki de.

    Yoksa eleman böyle saçma bir yorumda bulunmazdı.Sennheiser firması bunu duysa kulakiçi sınıfındaki amiral gemisine hakaret etti diye elemanı mahkemeye verirdi.
  • Hocam IE8 için umutlarımı yeşerttin, ne diyeyim. Allah razı olsun. Niye biliyormusun, 3 gün boyunca bayağı yoğun bir şekilde boş vakitlerimi bu konuyu araştırmaya ayırdım, çünkü ilk başta bayağı olaydan uzaktım. Bu araştırmalar sayesinde çok şey öğrendim. Ama tüm emeklerimin sonucu olarak ulaştığım IE8 sonucu birden yerle bir olmak üzereydi. Neyse artık IE8 deneme fırsatı bulana kadar, kulak dışı modelleri inceleyeceğim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ok1907

    Yok sinirlenmek değil cx550 üzerine %20 olduğunu tahmin ettim ama sonuçta o da bir cx serisi elemanı ve cx400 üzerine %60 performans artışı olacağını hiç sanmam. Bu artış yüzdesini ölçmek için alet falan mı var onu da anlamadım :-D ayrıca bizim Sennheiser Türkiye cx550'ye takmış kafayı. IE serisi isteyene bile onu öneriyorlar :-) dediğim gibi ie8 gibi kulaklıklar üst düzey kafaüstü olanlara yakın performans veriyorlar. Normalde düz hesap yaparsak 100 liralık bir kafaüstü performansı alabilmeniz için 200-250 liralık bir kulak ici almanız lazım ama w3,ie8,ortofon q7,fx500,e500 vb. gibi kulaklıklarda bu fark biraz daha kapanıyor. Kafaüstü için çok iyi oneriler verebilecek arkadaslar var forumumuzda. Cevap yazarlar yakında ;-)






  • quote:

    Orijinalden alıntı: ok1907

    Sattıkları ürüne göre pay alıyor olabilirler. Cx550 satinca cx400'e göre %60 daha fazla pay aliyolarmis :-D IE serisinde ise direk telefondan sipariş alındığı için çalışanların cebine birsey girmiyordur belki de.
  • ultrasone ve denonun kulaklıklarına bak derim.ultrasone hfi780,denon ah-d2000 gibi.bunşar amfi istemezler pek,kapalıdırlar ve çok kalitelidirler.açık tip kafaüstüde alabilirim diyorsan tek adres grado olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leylandi -- 23 Aralık 2009; 0:17:52 >
  • ie8 in öyle hd 600-650 ye kesinlikle kafa tutabileceğini sanmıyorum o kadarda değil artık...

    kulak içi kulaklık kullanmak gerçekten kafa üstüne göre oldukça rahatsız edici...ama kafaüstülerin dışarda kullanım için malum dezavatajları yüzünden mecburen iem lere saplanıp kalıyoruz...

    arkadaşa şık ve yüksek performanslı olan-amfi gerektirmeyen oldukça portatif ve çok dikkat çekici bir ürün tavsiyem olacak...şahsen ben w3 almasam bunu kesin alırdım...zaten alışveriş listemdede şu anda en üst sıralarda...

    http://beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B5505




  • Sana yanıltıcı ve yanlış bilgi vermiş IE8 hakkında IE8 özellikle burn-in'den sonra sesi bir hayli değişen bir iem kutudan ilk cıkardığınızdaki ses ile 100-200 saatlik burn-in olmuş IE8 arasında bayağı bir fark var şuanda piyasadaki en iyi iemler arasında o yüzden dinlemeden karar verme
  • Kulaklığın ses kalitesi için totalde çamur gibi demişler. Yeni çıkan bir ürün anladığım kadarıyla, bence detaylı incelemeleri okumadan alma o ürünü:

    http://reviews.cnet.com/headphones/beats-by-dr-dre/4505-7877_7-33855891.html

    Birde biraz nazik bir ürünmüş, eleman iki haftada kırıldı diyor:
    http://www.amazon.com/review/R39BZDTUU6VLUX/ref=cm_cr_pr_viewpnt#R39BZDTUU6VLUX

    quote:

    Orijinalden alıntı: batman19

    ie8 in öyle hd 600-650 ye kesinlikle kafa tutabileceğini sanmıyorum o kadarda değil artık...

    kulak içi kulaklık kullanmak gerçekten kafa üstüne göre oldukça rahatsız edici...ama kafaüstülerin dışarda kullanım için malum dezavatajları yüzünden mecburen iem lere saplanıp kalıyoruz...

    arkadaşa şık ve yüksek performanslı olan-amfi gerektirmeyen oldukça portatif ve çok dikkat çekici bir ürün tavsiyem olacak...şahsen ben w3 almasam bunu kesin alırdım...zaten alışveriş listemdede şu anda en üst sıralarda...

    http://beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B5505



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 23 Aralık 2009; 12:24:17 >




  • Bence de öyle olmalı, ama şöylede birşey var, alt bir referans olması için benim ısrarımla oradaki CX550'yi Metan çalışanı arkadaş müdüründen rica ederek, benim denemem için ödünç aldı. Tamamen iyi niyetle yaklaştı, satış yapma gibi bir mantık yoktu yani. Yukardaki geçilen makaralarla ilgisi yok durumun :) IE8'e yaklaşabilen en yakın kalite bunda ama IE8 daha iyi diye altını çizdiler. Neyse müdürünün uzun süredir kullandığı oturmuş bir CX550'dü. Ama ben CX400 kullanıcısı olarak CX serisinden memnun değilim, CX550'yi de aynı şekilde beğenmedim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Sana yanıltıcı ve yanlış bilgi vermiş IE8 hakkında IE8 özellikle burn-in'den sonra sesi bir hayli değişen bir iem kutudan ilk cıkardığınızdaki ses ile 100-200 saatlik burn-in olmuş IE8 arasında bayağı bir fark var şuanda piyasadaki en iyi iemler arasında o yüzden dinlemeden karar verme




  • Tam olarak bu tip kulaklık olarak Audio Technica ESW9 var.. İnceleyebilirsin.. (Eğer bütçe yeterli ise)
  • http://www.audiocubes.com/product_info.php?cPath=23_36&products_id=2315
    Ses güzelmiş ama yorum yapan 9 kullanıcıdan 3-4 tanesi çok çabuk kırıldı demiş. O parayı verip kırılmasını görmeyi gerçekten içim kaldırmaz. Ama ses için çok iyi yorumlar var gerçekten.

    quote:

    Orijinalden alıntı: MuttFTS.

    Tam olarak bu tip kulaklık olarak Audio Technica ESW9 var.. İnceleyebilirsin.. (Eğer bütçe yeterli ise)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 23 Aralık 2009; 14:07:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batman19

    ie8 in öyle hd 600-650 ye kesinlikle kafa tutabileceğini sanmıyorum o kadarda değil artık...

    kulak içi kulaklık kullanmak gerçekten kafa üstüne göre oldukça rahatsız edici...ama kafaüstülerin dışarda kullanım için malum dezavatajları yüzünden mecburen iem lere saplanıp kalıyoruz...

    arkadaşa şık ve yüksek performanslı olan-amfi gerektirmeyen oldukça portatif ve çok dikkat çekici bir ürün tavsiyem olacak...şahsen ben w3 almasam bunu kesin alırdım...zaten alışveriş listemdede şu anda en üst sıralarda...

    http://beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B5505

    Kafa tutmak değil ama mid-basslarda karşılaştırılabilir durumda olduğu söyleniyor ki onlara yakın performans vermesi bile süper birşey. Tabi tiz kalitesi karşılaştırılmıyor pek ve tiz kalitesi için daha iyi iemler var o ayrı mesele.




  • Arkadaşlar,

    Şunu almaya çok yakınım. Türkiye'ye EXPRESS MAIL ile (4-8 days with tracking number) ile gönderiliyor. Shure yetkili satıcısı bir site. shure sitesinde listede adı var. Toplam maliyet 340 lira. Siz ne dersiniz. Bu modeli bileniniz, duyanınız var mı?

    http://www.earphonesolutions.com/shure-srh840.html


    Birde 420 lira seviyesinde ebayden Pioneer HDJ-2000 bulunabiliyor. O nasıl sizce? Tecrübesi olan var mı?
  • SRH840, Pioneer'a göre daha iyi olacaktır...
  • Siteye mail atmıştım sormak için şöyle cevap döndüler:

    Unfortunately we cannot ship Shure products to addresses outside the US, Canada, and the Caribbean.


    Olmadı e-bay'den alacağım. Sahtesi var mıdır bu ürünün? Bir de bu ürünü deneyen oldu mu?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.