Şimdi Ara

YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ (595. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.104
Cevap
88
Favori
870.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustrix M kullanıcısına yanıt
    kardeş teşekkür ederim.
    Far altı şeriti çektim çünkü ön tampon eki aldım onu da kırmızıya boyatacağım
    Aracı kendim yaptım. Plastidip kauçuk boya ile istediğiniz zaman kalkıyor.


    . YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ
  • Lampetia L kullanıcısına yanıt
    Sizin aracınızda yok. Yokuş kalkış desteği 2012 makyaj sonrası manuel viteslerde standart oldu.
  • Lampetia L kullanıcısına yanıt
    Benim araba yokuş kalkış destekli ama o parçalara hiç dikkat etmedim. Arabaya indiğim zaman bakarım, umarım görünen bir yerdedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 5 Mayıs 2018; 16:37:9 >
  • Lampetia L kullanıcısına yanıt
    Hangi adresten bakıyoruz, ben bir kaç yere baktım, bir çok parça çıkıyor ama ABS motoru ve sensörü bulamadım.
  • Sıkıntı olacağını sanmam, bir çok arkadaş o şekilde kullanıyor.
  • Benim aracın şasi numarası ile çıkan parça kodları
    ABS modülü: 476608933R
    İvme sensörü: 479300584R
  • Lampetia L kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bence bu kadar uğraşmaya değecek bir özellik değil. Bende bir ara çıkma EDC şanzıman bulup otomatiğe çevirmeyi düşünmüştüm, astarının yüzünden pahalıya geldiğini görünce vazgeçtim.
  • 1- Sadece yazılımla açılamıyor, donanımda gerekli, yukardaki mesajlarda çok taze bahsi geçti.
    2- 110 luklar alt devirlerde daha canlı, daha rahat toparlıyor, turbo 2000 devir yerine 1750 devirde devreye giriyor,onun dışında pek bir farkı yok.
  • hayırlı akşamlar...

    Arkadaşlar aracımın lastiklerinin (205-55-16) değişim zamanı geldi diye düşünüyorum.Gittiğim lastikçi Riken satıyormuş o lastiği önerdi ve takımına 850 tl dedi.Michelinin 2. ürünüymüş.Ben düşüneyim diye ayrıldım.Sonra diğer bazı markalara baktım;
    Lassa ........1000tl
    Pirelli.......1100tl
    Goodyear......1200tl
    Michelin......1500tl

    Ben yılda 12 000 km civarı yol yapıyorum ve sakin kullanıcıyım.
    Görüşlerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
  • Bu "2. ürün" geyiğini yemeyin, evet büyük markaların alt kalite markaları da var ama bunlar "alt kalite". 150 TL için en azından Lassa alın. Hesaplı ama nispeeten iyi lastik olarak Falken var. İlle de "alt marka" olsun, ucuz olsun derseniz "alt marka"lar içinde belki de en iyisi olan Sava'yı da düşünebilirsiniz.
  • 1.6 dci mavi cam tavan ariyorum 2014 ve 50000 bin alti satan varsa görüselim.
  • burcink kullanıcısına yanıt
    2015 Temmuz ayından beridir 2012 MST 1.6 dCi Privilage kullanıyorum. Araçtan kısaca bahsedeyim 1.6dCi'lerde dünya genelinde 1500-2500 devir arasında tutukluluk yapma ve aşırı miktarda yağ eksiltme(10.000/ 3lt) sorunları var. Bu konuda garanti kapsamında arızaları gideremedikleri için Renault ile mahkemeliğiz. bu konuda 1.5 motorlar güç olarak biraz zayıf olsalar da daha güvenilir diyebilirim. Sadece Türkiyede benimle aynı şikayetleri ar olan 1.6dCi kullanıcılarından 17 kişi şuan Renault ile mahkemelik. Amerikadan ve Almanya'da da aynı tüketici şikayetlerinin bulunduğu sabittir. Bu nedenle 1.5 motoru şiddetle tavsiye ederim. Benim aracın mazot filtresi bile yetkili serviste yok siparişle geliyor.

    EDC'ye gelecek olursak:
    EDC şanzumanları Alman menşeeile ZF adlı şirket üretiyor. Allison - Getrag ve ZF dünyanın en iyi 3 Şanzuman üreticisi firmalarıdır. Her otomasyon üretimi ürün gibi bunun da elbette arıza yapma ihtimali vardır. Ancak piyasada en çok satılan WAG grubunun (250 tork ve aşağısındaki modellerinde) kullandığı BorgWarner üretimi olan DSG (kuru-7) şanzumanlara kıyasla çok çok daha sağlamdır. (herhangi bir WAG gurubu(skoda-seat-VW-audi) servise giderek kontrol edebilirsiniz servisteki araçların yarısı DSG'den yatıyor) uygun bilinçli kullanım şartlarında uzun süreler arıza yapmadan kullanmanız mümkündür. (Gurbetçinin birinde Latitude EDC vardı, şanzumana elimi sürmedim 400.000 kmde diye bahsediyordu)

    Ben privilage kullanıcısı olarak GT-Line'ı daha çok beğeniyorum. Koltuklar daha sıkı duruyor, birde siyah iç trim daha şık bence. Ses sistemleri vasat. Araç içerisinde iç trim çıtırtıları mutlaka oluyor. Aracın yol tutuşu bir Station'a göre mükemmel. (youtube / km77 kanalından moose teslerini izleyebilirsiniz. bir çok hatchback'tan puanı yüksek) iç hacim yaşam alanı olarak ferah. Ancak yine de bir Renault alacağınızı unutmayın. Yetkili servisleri ve satış sonrası müşteri memnuniyeti vasatın çok ta üstünde olmayan bir marka.

    saygılar
  • Renault EDC'yi ZF değil Getrag üretiyor diye biliyorum. Şurada da bilgi var :https://www.wikiwand.com/en/Dual-clutch_transmission

    Şu adreste de Getrag olarak verilmiş :https://www.sekizsilindir.com/2017/04/hangi-marka-hangi-markanin-sanziman-vites-kutusu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 12 Haziran 2018; 11:54:0 >
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Okuduğum bir makalede EDC için ZF üretimi diye bahsediyorlardı, düzeltme için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaftal 64

    hayırlı akşamlar...

    Arkadaşlar aracımın lastiklerinin (205-55-16) değişim zamanı geldi diye düşünüyorum.Gittiğim lastikçi Riken satıyormuş o lastiği önerdi ve takımına 850 tl dedi.Michelinin 2. ürünüymüş.Ben düşüneyim diye ayrıldım.Sonra diğer bazı markalara baktım;
    Lassa ........1000tl
    Pirelli.......1100tl
    Goodyear......1200tl
    Michelin......1500tl

    Ben yılda 12 000 km civarı yol yapıyorum ve sakin kullanıcıyım.
    Görüşlerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
    Hocam, Lassa, Prelli ve Michelini 205/50 R17 ebatlarında MST 1.6dCi aracımda kullandım. 3'ünden de memnun kalmadım. 2015 yılında Michealin Primacy 3'ün takımını 1300-1400 liraya aldım, lastik 1 yıl/30-35 bin km'de eridi hatta parçalandı. Pirelli P7 adlım, aldığım ay arka lastik balon yaptı, gönderdik incelemeye kullanıcı hatası dediler. iki çocuk babası orta yaşlı bi adamım, aracı sert te kullanmıyorum. Bu 4 lastikten Sporttourer de Goodyear kullanmadım bu nedenle bilmiyorum. Ancak Lassa da çok kaliteli gelmedi ama içlerinde en az sorun yaşadığım lastik lassaydı. Bütçeniz müsaitse Continental almanızı tavsiye ederim. W kodlu Sportcontact5 işinizi görecektir diye düşünüyorm. Ya da şuan Petlas - Velox Sport var benim aracımın üzerinde, parasına göre iyi lastik diyebilirim. Yakıt tüketimi biraz yüksek 100/0,3-0,4lt bir de sanki biraz gürültülü. bunun haricinde sağlamlık ve yol tutuşu konusunda bir sorun yaşamadım(şimdilik) alalı 6 ay oldu
  • Yaklaşık 5 yıldır kullanmış olduğum aracımı bu hafta en az benim kadar bakabilecek bir arkadaşa satışını gerçekleştirdim. aracım 5. gününde satıldı. 2. eli olmaz diyenlere de malum site üzerinde 2000'den fazla görüntüleme ve 50'ye yakın favori ve birçok telefon aramasıyla 5. gün satıldı. 2010 model 1,5 dci 115 bin km'de cam tavanlı versiyonlu aracımı 55 bine hayırlaştık.

    aslında satmayı düşünmediğim için tüm masraflarını yaptırmıştım ancak şirketim araç verince yaklaşık 1 aydır çok atıl duruyordu madem öyle satılsın dedik. nasip oldu sattık.

    bu 5 yıl içinde siz değerli dostlarla tanışmak, dertlerimizi, sorunlarımızı ve yardımlarımızı hiçbir menfaat gözetmeden ve birbirimizden esirgemeden yardımlaştık ve konuştuk.
    Sizlere müteşekkirim.

    kazasız belasız günler diliyorum.
  • Megane 4 kasa sport tourer in Türkiyede nezaman satisa cikacagi hakkinda bilgisi olan varmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alobar

    Megane 4 kasa sport tourer in Türkiyede nezaman satisa cikacagi hakkinda bilgisi olan varmi?
    geleceğini sanmıyorum. MST4 GT-Line'ın Almanya satış fiyatı 26.000 Euro. Vergisiz ülkeye girişi 150.000lira. vergilerle kaç para olur Allah bilir.
  • Arkadaşlar 2012 ve üzeri 120 -130 bin km’den fazla km’si Olmayan dizel otomatik sport tourer arıyorum. Gruptan satan varsa mesaj atarsa ilgilenirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. Yaklaşık 2 ay önce aldığım 2012 privillage 1.5 Edc ile aranıza katıldım. Bir sorunum bar yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler. Dün aracın kartını mayonun cebinde unutup denize girdim:( Kumanda çalışmadı ancak kartı yuvaya koyunca çalıştı. Fethiyede bir anahtarcı kartı tamir etti şuan herşey çalışıyor. Ancak tamirden sonra ilk başlarda kartı yuvaya sokmadan anahtarsız çalışıyordu şimdi Kartı yuvaya sokmadan çalışmıyor. Eller Serbest sorunsuz çalışıyor kapılar kilitlenip açılıyor. Çözümü nedir?Böyşe bir olay başına gelen oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.