Şimdi Ara

The Prisoner ( Mini Dizi ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
11.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de bir ümit izlesem mi diye yeltendim neyse ki yorumları okumuşum yahu
  • dizinin mantığı çok abartıya kaçmış,olan biteni anca yazan anlamıştır diye düşünüyorum,izleyip de hiç kafa yormayın boşverin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado42

    sırf imdb puanı yüzünden önyargım var yoksa izlerim 5.9/10 puan mı olur lan

    imdb'yi bir "temel" olarak kabul etmendeki amacı anlamadım? Bir çok insan bu siteyi bu amaçla kullanıyor. Tamamen yanlış düşünüyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Artizt

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado42

    sırf imdb puanı yüzünden önyargım var yoksa izlerim 5.9/10 puan mı olur lan

    imdb'yi bir "temel" olarak kabul etmendeki amacı anlamadım? Bir çok insan bu siteyi bu amaçla kullanıyor. Tamamen yanlış düşünüyorsunuz.

    senin de dediğin gibi imdb puanları özellikle diziler konusunda seçimimi etkiliyor genelde tercih ettiğim diziler imzamdan da göreceğin üzere genel puanı en az 8 ve üzerinde olan diziler ve dizi oylamasında aşırı taraftarlık yapıldığını düşünmüyorum taraflı olup sevmediği diziye 1 verip sevdiklerine 10 verenler azınlık kesimdir ancak filmlerde böyle değil işte, o zaman imdb yi ölçüt olarak almamaya çalışırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Süperdi.2.kez izlemeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professional Geek -- 5 Mayıs 2013; 16:42:23 >
  • Person of Interest'i bitirmemin ardından John reyizi tekrar görebilmek için az önce dizinin ilk bölümünü izledim.

    1.Bölüm

    Dizinin ilk bölümü bu bölümü izlemeden önce dizi ile ilgili tahminimi geçersiz kıldı bile. Garip bir konusu var. Bakalım kalan beş bölümde neler olacak, kahramanımız köyden çıkış yolunu bulabilecek mi?
  • 2. Bölüm

    Açıkçası bu bölümü izlerken neye inanacağımı şaşırdım. Kahramanımız 6, kendisinin ve diğerlerinin köyde zorla tutulduklarını ve gerçekten soyutlandırıldıklarını düşünüyor. Geçmişe dair anıları var ve o anılara sürekli gidip geliyor. Gerçekten çok garip bir dizi olduğunu söyleyebilirim. 2, o köyde olan her şeyden haberdar ve yaşanan her şeyin sorumlusu gibi duruyor, ancak gizemini çözebilmiş değilim. O kuleden herkesi izliyor olabilir. Tam kontrolü sağlamak için 6'yı her şeyin sahte olduğu düşüncesinden uzaklaştırması gerek.

    Aklıma gelen bir şey var. 6'nın kardeşi olarak tanıdığımız 16 okyanusa gidip suyun altından çıkan beyaz cisim tarafından okyanusta boğuldu. Bu yaşanmadan önce 16 da bulundukları yerden kaçmak istediğini 6'ya söylemişti. Bu durumda acaba 16'nın boğulmasına 2 mi sebep oldu? Gerçekten çok garip bir dizi.




  • 3. Bölüm

    Bu bölüm de cevaptan ziyade soru işaretleri oluşturdu. Kesin olan bir şey varsa o da 2'nin bir şeyler karıştırdığıdır. Dizide gerçeklik algısı altüst olmuş durumda. Ayrıca şahıslar arasında geçen konuşmaların bazıları düşündürücü ve anlamlı.

    Bölüme dönecek olursak, hayalperest diye adlandırılan kişiler var, bunlar köy dışında yaşamın olabileceği ihtimalini verenler ya da rüya görenler. Bu hayalperestler şüpheli kişiler olarak etiketleniyor ancak tam olarak suçlu diyemiyorlar. Köydeki herkes gizli görevde olabilir ve diğer kişileri izleyebilir. 2'yi izleyenin gittiği yer tüneller oluyor. Yaşamları hakkında farklı düşünüp bunu dile getirenler ise tedaviye gönderiliyor. Kimse köye nasıl geldiğini bilmiyor. Kaçış yolu var mı bilen yok ancak kahramanımızın amacı ve hedefi kaçış yolunu bulmak. Geçmişe dair anıları eş zamanlı yaşadığı şeyler de olabilir gibi. Çok garip bir dizi, bir yerden bir şeylerin ucunu yakalamak çok zor. Belki diğer bölümlerde çözüme kavuşulur, olmadı ikinci kez izlendiğinde daha net anlaşılır.




  • 4. Bölüm

    Bu mini diziyi en az iki kez daha izlerim diye düşünüyorum. Dizide geçen konuşmaları çok beğendim.

    6'nın anılarının gerçek olduğunu bu bölümde öğrenmiş oluyoruz. Ancak köydeki insanların nasıl köye geldiğini hâlâ anlamış değiliz. 6, anılarının eski hayatından olduğunu düşünmüştü ancak bölümün son sahnesinde anınlarından da hatırladığı 4-15, kendisini 6'nın anısındaki Lucy olduğunu itiraf etti ve kendisini 2'nin köye aslında 6'nın (kahramanımızın) kalbini kırması için getirdiğini söyledi. Yine bu bölümde öğreniyoruz ki 2, 6'nın 4-15'i (Lucy) sevmesi için 6'ya doktor olduğunu düşündüğüm 313 ile ilaç veriyormuş. 313 de 6'ya karşı bir şeyler besliyor ancak duyguları doğal mı değil mi belli değil. 2, Lcuy ile 6'nın köyde evlenmelerini istiyordu ancak evliliğin gerçekleşmesine 313 engel oldu yani 2'ye bir nevi karşı çıkmış oldu. 313'ün bu davranışı onun ölümüne mi sebep olur bilinmez. Bu arada 2'nin oğlu büyük ihtimal 2'den şüpheleniyor ve aslında annesine ne olduğunu merak ediyor. Bu bölümde sorulabilecek soru şu; 2 nasıl oluyor da 6'nın anısında hatırladığı kişiyi (Lucy) köye getirebiliyor. Ayrıca anılardaki olaylar da köydeki olaylarla paralel. Anıda yaşanan olay bir şekilde köyde de yaşanıyor. Gerçekten garip bir dizi. Diğer bölümlerde oluşan soru işaretlerine daha cevap alabilmiş değilim ancak kurgusal olarak teoriye açık. Kaldı 2 bölüm, haydi bakalım.




  • 5. Bölüm

    Dizi gizemine gizem katmaya devam etti bu bölümde de. Köyden hariç bir yer olduğunu biliyoruz ancak 6'nın anılarında gördüğü yer bölümün sonunda köye bakan kule çıkınca biraz garip oldum. Bu bölümde 6 ve 2'den iki tane vardı ve buy karakterlerden hangileri gerçeği yansıttı çözemedim. Birbirlerinin aynısı olan iki kişi ve bu kişiler diğerleri ile etkileşime girebiliyor yani hayali değiller ancak kamera bazen birini göstermiyor diğerini gösteriyor ama karakterler birbirleri ile konuşmaya devam ediyor. Olayları tek seferde anlamak mümkün değil gibi. Köye 2 ve 2'nin eşi hariç diğer herkes sonradan gelmiş olmalı ve köyden çıkabilecek olanlar da sonradan gelenler.

    Son bölümde neler cevap bulur bilemiyorum. Çok fazla gizem var.




  • 6. Bölüm

    Dizinin son bölümü köyden kaçacağını düşündüğüm 6'nın köyde 2'nin yerini almasıyla beni ters köşeye yatırdı. Köydeki bütün insanlar normal hayatlarında 6'nın izlediği ve bir çeşit sorunu olan insanlarmış ve köy bilinç altının katmanları ile doğrudan bağlantılı bir yermiş. Yalnız, köydeki insanların eş zamanlı olarak kendi gerçek hayatlarında da başka şeyler yapıyor olmaları oldukça garip. Köyde sürdürdükleri hayatın haricinde gerçek anlamda sürdürdükleri başka bir hayat daha var. Her iki hayatta da ölüm var, doğum var. Bu hayatlar bir şekilde birbirlerini etkiliyor ancak 2'nin karısı köyde ölünce gerçek hayattaki derin dalgınlık halinden kopmadı ta ki 2 de köydeki hayatında ölene kadar. 313 köyde ağzına hap attığında tıpkı 2'nin eşi gibi uyku haline geçti ve eş zamanlı olarak gerçek hayatında da bayılıyp 6'nın kucağına düştü. Köyün amacı insanlara yardım etmek ama köy gerçek olmayan bir yer... Köye gelenler nasıl geldiğini bilmiyor ve köyün gerçek olmadığını düşünmeleri istenmiyor.

    Neyse, güzel diziymiş.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.