Şimdi Ara

YAMAHA NS-777 vs. JBL ES90?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yamaha'yı 800 tl'ye, JBL'i 900 tl'ye buldum ve dinledim. Açıkçası Jbl tiz seserde pek tatmin etmedi ancak benim deneyimim çok kısa süreli olduğundan yanılabilirim. Bu hoparlörlerin ses yapıları nasıldır? Ayrıca dinlediğim yerde Quadral Argentumda vardı onu dinlediğimde ise gerçekten hayal kırıklığına uğradım açıkçası daha iyi bir performans bekliyordum.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



  • tekrar dinleyebilirsen iyi olur.
    dinyerek karar vermek senin için daha iyi olur.
    ES90 mı? E90 mı?
  • ES90 üstad bunların bu üç hoparlörün ses karakteri nasıldır?
  • Arkadaşlar bu üçünü bi karşılaştırabilir misiniz lütfen
  • hocam bende geçen gördüm ew'de yamahalara niyetlendim ama orada çalışan eleman tekinin o fiyat oldugunu söyledi,size çift fiyatımı verdiler acaba?
  • merhaba 2 gün önce yamaha rx-v861 aldım. Ürünü iyice inceledikten sonra cidden iyi bir cihaz olduğuna karar verdim. testlerinide uzun uzun ( ha bu arada birkça saatten bahsetmiyorum ben bu ürünü heco dan tutunda bose kadar birçok speakerda denedim ) yapma şansım oldu. arka ön speakerları ayrı ayrı seçmeyi planlıyorum ( önce streo param yetmeyecek yoksa )

    aklımı çelen bir takım var aslında. quadral platinum m ( kıpkırmızı olması dışında dehşet derecede guzel olduğunu söyleyebilirim ) cihazı inceledim ve ayrıntılı dinleme şansımda oldu fakat oldukça pahalı.

    yamaha ns777 ile kıyaslıyorum ama quadral gerek gücü gerek henüz avantajını anlamadığım ama heryerde övülen ricom tweeterları ve aliminyum diyaframları ile fazlaca iyi görünüyor. Ha bide üst sınıf olmakla ilgili ödülleri falan var.

    bu işten anlayan birileri varsa lütfen birkaç tavsiyede bulunsun. ziraa gaza gelmişken para harcıyim diyorum.

    quadral platinum m5 le m in özellikleri aynı ve aşağıdaki gibi

    Type: 3-way
    Design principle: pressure chamber/bass reflex
    Nominal/music power (W): 160/250 W
    Frequency response (Hz): 23...50.000 Hz
    Crossover frequency (Hz): 300/2500 Hz
    Efficiency (dB/1W/1m): 90 dB
    Impedance (Ohm): 4...8
    Tweeter: RiCom-M
    Midrange: 2 x 135 mm Ø Alu
    Woofer: 2 x 180 mm Ø Alu
    Cabinet size (h*w*d): 1124 x 230 x 317,5 mm
    Weight: 28,3 kg


     YAMAHA NS-777 vs. JBL ES90?
  • bahsetmiş olduğun quadrallar epey tuzludur yalnız..Standmount/bookshelf tarzı veya surround işte sırf o 2500 tl civarı idi kimbilir floorstandingleri ne kadardır..
  • quadralların ve sonylerin giriş seviyesi towerları gerçekten çok kötü.Hele bugün gördüm bir sony hakikaten çok kötü işçilik sıfır tiz yok gibi bişey bas vurmuyor fln neyse...siz siz olun uzak durun.
  • Bu konu biraz daha irdelenebilir gibi geldi bana :) bugun jbl es90 ları dinledim. Müthiş bir sesi vardı çok hoşuma gitt ama bu yüksek sesde dinlemem imkansız ve bana cok guclu geldi. sanki bu kadara gerek yok gibi apartmanda bunu sürmek zor gibi. Acaba ben tercihlerimi düşürsem mi diye düşünüyorum. Kısık sete daha net bir ses veren hoporlor hangisidir? ns 777 leri gecen gun dinlemiştim o da hoşuma gitti ama o da yuksek frekanslarda biraz dagılıyordu. İBu hep bolemidir. dusuk dB de iyi çalışan yusek dB de dagılır, yuksek dB de iyi olan kısık dB de cok ayrıntı olmaz mı ?
  • Hoparlörleri çaldıran şey aslında sistemin geri kalanıdır.
    1-Kaynak
    2-Oynatıcı (CD-DVD-BluRay-Pikap-DAC v.b.)
    3-Amfi
    4-Kablolar

    Bütün bu bileşenlerin sese olan etkisi hoparlörün karakteriyle birleştiğinde kısık seste alınacak detaylar ortaya çıkar yada yüksek volume de dağılma oluşur.

    Şimdi bu 4 bileşene bir ES90 ekleyelim güzel çaldı ancak yüksek volume de dağıldı o zaman ilk iş Amfinin performansını sorgulamalıyız. ya da yüksek volume de süper ancak düşük volume de donuk o zaman kablolama değişimi ile canlılık ve detay artışına yönelebiliriz.

    ES90'ı aynı bütçelerde farklı marka ve model 4 bileşenle bir araya getirelim çok farklı ses alabiliriz.

    Yani anlatmak istediğim Sesi bir sistem oluşturuyor hoparlör de bu sistemin elçisi. Bir hoparlörü sadece açık çalıyor , bass fazla yok tiz çok önde diye değerlendirmeden sistem içerisindeki performansını test etmek gerek.
  • jbl'in studio 890 bulabilsen daha iyi..
    yamahamı jbl mi?
    jbl...
    ben yamadan jbl'e geçeceğim.
  • Ben test ederken sadece frontlarla test ediyorum yani sadece jbl leri denedim. hedefte sinema avr almak var ama muzik te öncelikler arasında. 890 la ben de ilhgilendim ama biraz guclu gibi geldi.


    JBL es 90 layıkıyla surmek için hangi avr leri önerirsiniz?
  • @hi-def-man; dün MM da JBL e80 leri denedim ve bunların bana daha uygun old düşünmeye başladım :) hem boyut olarak hem de mid leri daha çok hissettirdiği için. Ama sanırım sen haklısın orada kullanılan sitem daha iyidi ve sesler daha guzel geldi.

    Ben yamaha 467 ile dinledim e80 leri ama bir çok ikişi uzun sürede kulağını yorar gibi yorumlar yapıyor. Başka hangi AVR önerebilirsiniz E80 ler için?
  • e serisi ile es serisi arasında oldukça fark var.
    AVR olarak Harman Kardon iyi seçim olabilir. Ancak min. 200 serisi olmasını öneririm.
  • pardon, yanlıs yazmısım es 80 idi ve 120W nominal yazıyordu üzerinde! Bununla degerlendirirsen nasıl olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nailefendi -- 16 Ocak 2011; 17:11:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.