Şimdi Ara

düşüncenin dili ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bazen düşünüyorum "acaba hangi dilde düşünüyorum "diye.bu sorunun cevabını bulmak için;ana dili gibi hem ingilizce bilen hem türkce bilen bir arkadaşıma sordum"enterasan dedi.ama bu sorunun cevabını bilmiyorum,herhalde hangisi daha kısa ise o dilde düşünüyorum" dedi.
    bence düşüncenin dili yok.çünkü elmayı düşünürken dilimizden çıkan seslerle değil;şekli ile, lezzeti ile, rengi ile, vb.düşünüyoruz.o zaman dünyadaki tüm ırkların ortak bir dili var.buda düşünce dili.
    eğer insanların düşüncelerini, dilinden çıkan farklı tonlarla yada ellerinden çıkan faklıyazılarla aktarma yöntemi yerine telepati gibi direk aktarma yapılırsa herkez birbiri ile iletişim kurabilir.
    tam detaylı bilmiyorum ama eskiden insanlar aynı dili konuşurmuş ama inançsız ve kendini tanrı ilan eden nemrut kocaman bir kule yaptırıp göğe ok atmış.bir kartal düşmü ve demişki "işte sizin gökteki tanrınızı vurdum ve tek ben tanrı kaldım"insanlarda buna inanınca dilleri ayrılmış.tabi bu mecazi bir anlatımda olabilir hikayede?
    ama bilim adamları bu konu üzerinde çalışsalar iyi olur
    düşünsenize bir lcd ekranlı elektronik cihaz var iletişime geçmek istediğiniz insanı ona doğru tutuyorsunuz.o size söylemek istediğini düşünüyor lcd ekranda düşündüğü şeyin resmi çıkıyor.!!!



  • Düşünce dili vardır ve aslında ana dildedir. Eğer iki dili de anadil seviyesinde biliyorsanız, en son hangisini kullandıysanız, düşünceniz de o dilde oluyor(muş). Bu soruyu yıllar önce merak edip araştırmıştım ve böyle bir cevapla karşılaşmıştım.
  • Rüyanızda konuştuğunuz dil anadilinizdir
  • Bilinç akımı için James Joyce ya da Virginia Woolf da iyi bir öneri olabilir, keza Samuel Beckett de

    Ama bilinç akışı deyince aklıma nedense S. Freud'un hep şu sözü gelir; 'beni ilgilendiren "Bilinç Akışı" değil, onu yazanlar' :)

    konuyu da dağıttık hani


    quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt
    ...
    Bilinç akımı tarzında - ya da yatay - düşünmeye bir örnek. Radyoda o şarkı çalıyor ve DH forumu okuyordum. Sanırım 3 dilde düşünmüşüm.

    Bilinç akımı tarzı için Faulkner'in '' Ses ve Öfke'' isimli romanı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.