Şimdi Ara

Nvidia Fermi işletim sistemi çalıştırabilir! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
5.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nvidia hep yapıyo bunu bol keseden yukarlarda uçuyo ben kısa ve öz olarak Ölme eşeğim ölme diyorum!... çok uzun zaman alıkca şeyler pilanlıyo bir dünya insanın buna adapte olması var programların buna adapte olması var ohoooo yani bunu kulanıma sunucakta yaygınlaşıcakta bimenede öff.. nvidia geçenlerde bişi daha demişti işte 2015 yılında 5 ghz gpu hızlı işte bimem kaç ghz belek hızlarına sahip 11nm karlar felan görücez demişti yahu sanki bilinmedik bişi sölüyo yani cem yılmazın dediği gibi şuan 2009 dayız eğer günler böle giderse 2015 geliriz heralde xD yani öle tahmin ediyorum ben :P sizce nasıl olur bilmem :P.. yani bunun gibi teknoloji böle hızlı bi şekilde gelişerek gidiyo hiç biziaman yerinde saymadına göre muhtemel 2015 deki kartlar böle olması muhtemel bunu bana sorsalar bende sölerdim xD
  • Yaw allahınızı severseniz senelerdir bizi sömüren NVIDIA değil miydi? Ne zaman NVIDIA o büyük Amerikan CORPORATE mantalitesini yıkmak için çalışan özgürlükçü bir firma oldu??? Ne zaman Aegia'yı 6. - 7. ayında satın alıp Physx belasını başımıza saran firma açık kaynak desteklicek bir firma oldu? Bu kapital düzenden en çok para yiyen firmalardan biri olan bir firmayı nasıl bu kadar göklere çıkarabiliyorsunuz anlam veremiyorum?

    NVIDIA senelerce Intel'le birlikte götürmedi mi bu işi? Şimdi son 1 senedir fln hafif araları açıldı diye ne zaman INTEL karşısındaki en büyük firma oldu NVIDIA?

    Lütfen yanlış anlaşılmasın. Kesinlikle ATI-AMD taraftarını değilim. Alın işte ATI farklı mı? Bakın 5870 fiyatlarına? Ama hepimiz farkındayız ki bu haberler sadece ATI-AMD karşısında anlık ezilmeyi durdurabilmek içindir? Bunu siz de ben de biliyoruz.

    Ama NVIDIA'nın haberleri güzel! Neden güzel? Kendisi için güzel. Çünkü gelecek mobilde. Ülkemize 3G 7-8 sene sonra gelmiş olabilir. Hatta hatta Turkcell tarzı şirketler 3G'yi kendisi bulmuş gibi bilmeyen insanları kekleyedebilir ; ama WiMax ve 4G gibi teknolojiler de yolda ve mobil computing gelecekte çok ama çok önemli olucak. Cep telefonlarıyla gerekli her türlü işimizi 5-6 seneye kadar hallediyo olabiliriz. Ki netbook ve benzeri bi dolu yeni platform da türüyor. İşte NVIDIA'da bence bu ekmekten büyük bir payı kendisine çıkarmak için elinden gelen herşeyi yapıyor. ARM ile çok yakın dostluğa girdi. Çok da mantıklı yaptı. Çünkü ARM mobilde tartışmasız bir dev.

    Neyse en iyisisi topuna ban çekmek...




  • Hocam sap ile samanı karıştırıyorsun. Kapitalist firma ama yazılım üreten bir firma değil. Neden açık kaynak koduna destek vermesinki asıl amaçları daha fazla donanım satmak. Zaten cuda şu an herkese açık bir platform olarak lanse ediliyor. Al istediğin programı derle cuda üzerinde kimse senden para istiyormu telif hakkı soruyorlarmı. Sen cuda üzerinde linux yazarsan bundan kimse telif istemeyemez. Çünkü her iki platformda bunun için üretilmiş. Nvidia ben işletim sistemi hazırlıcam demiyor ki cpu ya en yakın mimari diyor çalıştırır diyor. Yani senin benim gibi bu işe azçok meraklı insanlara yol göstermek ilham vermek gibi birşey. Yakın zamanda bağımsız 3 5 geliştirici al linux çekirdeğini derledik güzelde oldu çalışıyor dese birkaç tane destekçi firma bulsa neden olmasın. Hydra şu an herkesin dilinde ama ilk çıktığı günlerde burda herkes malüm yeriyle gülüyorlardı. Ama elektronik devi intelden bile destek aldılar. Zaten onlarda çok iyi biliyorlar girecekleri sektörleri, aman zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.

    Bizim aklımızın ucundan bile geçmeyen gelecek 10 seneyi kapsayan ilerleme raporları teknolojik öngörüleri olan firmalar bunlar. Ne yapacaklarını ne strateji uygulayacaklarını çok çok iyi biliyordurlar.




  • Konunun teknik tarafıyla ilgili hiç bir yorum yapmayacağım ama şu ilk mesajdaki fotoğrafı gördükçe adamlara gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. Yani oyuncak maket kartı niye eline almış ki. Ben de legolardan bi kart yapayım 2020 de bu kart çıkacak diyeyim ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 14 Ekim 2009; 17:24:38 >
  • Türkçeyi bilmeden forumlara yazmak güzel birşey olsa gerek. Ancak "çalıştırabilir" sözcüğü olasılık ihtimalinin yanı sıra "yeterlilik, yapabilme" anlamı da taşır ve bu haberde kast edilen ikinci anlamı. Gerçi 10 satırlık yazıda herhangi bir noktalama işareti kullanmayan adamdan ne beklersiniz? Gayet doğal. Ciddiye almayın.
  • ben GPU ile brute-force attack yapamadıktan sonra linux çalıştırsa ne çalıştırmasa ne. hem linux o kadar da performrmanslı bir işletim sistemi değil ki. interrupt response zamanı, context switching zamanı yüksek, yani yavaş. onun yerine vxWorks, greenHills integrity, Qnx falan gibi bir RTOS desteği olsa, mümkünse beadavalardan birini seçip verseler ve millet performans gerktiren işlerini o şekilde halletse süper olur...
  • Açıkçası bu habere ciddi olarak çok sevindim. Doğal C++ ve diğer dillere verilen desteği savunduğumda "işletim sistemi mi çalıştıracak sanki" şeklinde bir kaç tepkiyle karşılaşmıştım. nVidia sağolsun beni yalancı çıkarmadı. Hoş henüz Fermi'yi de çıkarmadı ama en azından tahminlerimi doğruladı...

    Sabırsızlıkla Fermi ve getirilerini bekliyorum. Alacağımdan değil belki ama en azından ortalık iyice şenlenecek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrAy

    Hocam sap ile samanı karıştırıyorsun. Kapitalist firma ama yazılım üreten bir firma değil. Neden açık kaynak koduna destek vermesinki asıl amaçları daha fazla donanım satmak. Zaten cuda şu an herkese açık bir platform olarak lanse ediliyor. Al istediğin programı derle cuda üzerinde kimse senden para istiyormu telif hakkı soruyorlarmı. Sen cuda üzerinde linux yazarsan bundan kimse telif istemeyemez. Çünkü her iki platformda bunun için üretilmiş. Nvidia ben işletim sistemi hazırlıcam demiyor ki cpu ya en yakın mimari diyor çalıştırır diyor. Yani senin benim gibi bu işe azçok meraklı insanlara yol göstermek ilham vermek gibi birşey. Yakın zamanda bağımsız 3 5 geliştirici al linux çekirdeğini derledik güzelde oldu çalışıyor dese birkaç tane destekçi firma bulsa neden olmasın. Hydra şu an herkesin dilinde ama ilk çıktığı günlerde burda herkes malüm yeriyle gülüyorlardı. Ama elektronik devi intelden bile destek aldılar. Zaten onlarda çok iyi biliyorlar girecekleri sektörleri, aman zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.

    Bizim aklımızın ucundan bile geçmeyen gelecek 10 seneyi kapsayan ilerleme raporları teknolojik öngörüleri olan firmalar bunlar. Ne yapacaklarını ne strateji uygulayacaklarını çok çok iyi biliyordurlar.


    nvidia açık kaynak koduna felan destek vermek istese open gl yi geliştirir veya kendisi bi grafik api si geliştirir. lünux un kişisel kullanımda çok düşük orana sahip olmasının nedenlerinden biride oyun sıkıntısı çünkü direct-x ile hazırlanıyor oyunlar.
    övündüğü "the way its mean to be played" ile oyun firmalarına adam olun benim geliştirdiğim open gl yi kullanın desin microsoft a mahkum etmeyin milleti desin.
    çok zor bişey değil satın adlığı 3dfx firması bunu yapmıştı kendi özel apisini geliştirmişti. open gl ye destek versinler yeter, bayıla bayıla oynadığımız doom, quake serileri open gl ydi kim grafiklerine kötü diyebilirdi? id tech e helal olsun diğer oyun firmaları nvidia a amd de microsoftun kıçına yapışmış durumda. nvidia nın çalışmalarının açık kaynak felandı falandıyla alakası yok kendiside bi microsoft gibi intel gibi tekel olmaya çalışıyor




  • nVidia şu anda bütün ilgiyi Fermi'ye çekti..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labtek38

    ....Ben de legolardan bi kart yapayım 2020 de bu kart çıkacak diyeyim ne olacak.



    2020 de o ürünü isteriz. Siz böyle bir vaadten ne beklersiniz ?

    Bu vaadi veren SUNNY değil nVidia, yani gösteridiği maketi yapabilecek bir firma.

    Sanki UFO maketi göstermiş gibi davranıyorsunuz da ...
  • bize işletim sistemi değil dx11 oyun oynatsın başka birşeyde gözümüz yok nvidiacıgım:D
  • Oyun denen olay konsollara kayıyor... Cloud computing ve internet ise akıllı telefon vb mobil cihazlara... Geriye multimedia kullanıcıları kalıyor ki, o da günümüz PC kullanıcılarının %10'u bile etmez... Yani Intel ve microsoft da bi yere kadar. Terazinin öbür kefesinde de Nvidia, AMD-Ati, ARM, Linux, IBM, Google, Apple.... var.
  • oyunlardaki üstünlüğünden sonra (birçok oyunun açılışında çıkan nvidia için optimize edilmiştir yazısını kastediyorum fps yi değil) yazılım kanadında gerçekten böyle birşey yaparlarsa devrim gibi bişey olur bu.Yalnız gittikçe artan ekran kartı fiyatlarıyla bir kısım oyuncuyu da konsollara yöneltiyorlar.
  • Selam arkadashlar bence Nvidia yeni teknoloji peshinde. Sizse 2 yashindaki cocuklar gibi tutdurmushsunuz oyun isteriz iyi oynatsin falan filan. Ben Nvidia-ci deyilim ve bence Nvidia ekran karti piyasasinda yapdigi kartlari ucuk fiyattdan veriyo yani anlayacagimiz uzere daha cok kar etmek icin kendi fanlarini soyup sogana ceviriyo. Iki tane ATI karttan paha olan GTX295-i biliyoruz ama iki tane HD5850-le diyelim yanlishim ola bilir o karti geride birakmak mumkun.

    Ama arkadashlar unutmayalim sirket teknolojiye katki vermek dileyinde tabi para da onemli. Tesla-da Crisys oyununu gordum Tesla super platform. Intelse bizi diyer tarafdan kazikliyo bilmem Core I7-mi ne mi. Aslinda bilgisayarda hesaplama agilrigini CPU artik kaldiramiyo en basiti PhsyX bize net olaraq GPU computing-in gucunu gosterdi.Bu yuzden emeye hurmet edelim
  • oyunlar artık konsollara kaymış durumda pclerde ilk çıktıkları amca yöneliyorlar yani bilgi-işlem bilmem anlatabildimmi oyun oynayacak adam gidip konsol alıyor deliler gibi oynuyor eğer nvidia bunu gördüyse ona göre hareket ediyorsa suçmu? siz hala fps önemli diyorsunuz? ya bu en cahillik ya koskoca pc var sınırsız yeteneklere sahip bir cihaz nvidia bu yetenekleri geliştriyor ama hala fps vericekmi? oyun oynayacazmı Ati daha ii? efendim kim daha iyi? yarın ps 4-5 nintendo wii2-3 vs vs çıkıp oyun dünyası komple konsola kaydığında amd de ekran kartı üretimini azalttığını vs vs açıklamak zorunda kalırsa şaşırmayın ama. adamlar gpgpu ile cpunun yaptığının kat kat fazlasını yapıcaz diyorlar. hala daha eleştiriyorsunuz bir çıksın yapamasın o zaman eleştirin.
    evet eleştirileri bekliyorum aticiklerden hadi beyinlerimizi saçalım ortaya nasılsa toplayan çıkar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yekoo

    oyunlar artık konsollara kaymış durumda pclerde ilk çıktıkları amca yöneliyorlar yani bilgi-işlem bilmem anlatabildimmi oyun oynayacak adam gidip konsol alıyor deliler gibi oynuyor eğer nvidia bunu gördüyse ona göre hareket ediyorsa suçmu? siz hala fps önemli diyorsunuz? ya bu en cahillik ya koskoca pc var sınırsız yeteneklere sahip bir cihaz nvidia bu yetenekleri geliştriyor ama hala fps vericekmi? oyun oynayacazmı Ati daha ii? efendim kim daha iyi? yarın ps 4-5 nintendo wii2-3 vs vs çıkıp oyun dünyası komple konsola kaydığında amd de ekran kartı üretimini azalttığını vs vs açıklamak zorunda kalırsa şaşırmayın ama. adamlar gpgpu ile cpunun yaptığının kat kat fazlasını yapıcaz diyorlar. hala daha eleştiriyorsunuz bir çıksın yapamasın o zaman eleştirin.
    evet eleştirileri bekliyorum aticiklerden hadi beyinlerimizi saçalım ortaya nasılsa toplayan çıkar...


    nvidia göz boyuyor, hala bi cacık çıkacak umuduyla "yok oyun çocuk işi adamlar çok önemli şeyler yapıyor" felan yorumları dönüyor. ya yapmayın ortadaki ürün bildiğimiz kişisel kullanım amaçlı ekran kartı. cuda için baya uğraştı nvidia tamam ama yıllardır cuda desteği var kaç kişi faydalandı bundan?
    geleceğe yatırım bunlar kısa vadede faydalı olacak şeyler değil. profesyonel manada belki işe yarayabilecek şeyler şun için . nvidia cuda nın yaygınlaşması için uğraşıyor gpu ların işlem gücünün farklı uygulamalarda kullanılması için uğraşıyor ve yaygınlaşırsa bu konuda resmen tekel olacak. yagınlaştırsın cudayı, çok işe yarasın tamam tekel olsun hakkı ama çıkıpta ati yeni ekran kartı çıkarmışken "fermi cpu ya en yakın mimari oldu", "aslında işletim sistemi çalıştırılabilir fermi ile" felan bunlar göz boyama.
    bu postumu isteyen saklayabilir, fermi çıkacak yıllar geçecek fosil olacak gene ortada adam akıllı kişisel kullanıma fayda sağlayacak bi nitelik çıkmayacak ortaya. ileride cuda ile yazılan programlar felan yaygınlaştığında veya gpu nun çalıştırabileceği işletiim sistemi çıktığında(bu arada bunlar zor gözüküyor) emin olun fermi felan yalan olmuş olur. nvidia yaptığı yatırımların şuan için işe yaramayacağının farkında bari hava yapalım millet bişey sansın beklesin diyor. yıllardır cuda desteğinin üstüne basıyor, şu türkiyede hatta dünyada nvidia ekran kartı olup cuda dan faydalanan kaç kişi vardırki?
    dediğim gibi c++ desteklemesi cuda desteklemesi felan bunları sağlayabilmeleri güzel ama bunlar gelecekte işe yarayacak şeyler şuan sadece kafa karıştırmaya, kuru çekicilik sağlayacak şeyler.
    "işletim sistemi çalıştıracak fermi bekleyelim en iyisi" diye düşünecekler ovarsa buraya yazıyorum fena oltaya gelmiş insanlar olacaklar. bu hayal şuan için tabi yemek serbest




  • nvidia ati'yi çizecek zaten çiziyoda phsyx le cuda ile ve en sonunda fermi ile en büyük darbeyi indirecek. ati'nin işi zor. ekran kartlarının amirali yine nvidia olacak gibi gözüküyo :D
  • nvidia ati'yi çizecek zaten çiziyoda phsyx le cuda ile ve en sonunda fermi ile en büyük darbeyi indirecek. ati'nin işi zor. ekran kartlarının amirali yine nvidia olacak gibi gözüküyo :D

    Afedersiniz ama yuh yani.
    1. Adamlar ağır darbe yediler,ATI hiç beklemedikleri bir kart çıkardı.Şimdi de paçaları tutuştu.Yoksa bomba gibi kart geliyor ATI'ye kapak yapcaz meselesi değil olay.
    2. PhysX destekleyen Batman,Mirrors Edge ve Sacred 2 dışında doğru dürüst bir oyun göstersene? PhysXmiş filan gelip nvidia fanlığı yapmayın.
    3. CUDA rakipsiz sayılmaz. ATI'de de AVIVO var.
    4. Bence ATI'nin 2000 serisi gibi bir şey olacak. Nvidia 8800lerle ezerken 2900XT yanına yaklaşamıyordu. Şimdi de nvidia için aynısı olacak gibi.Tarih tekerrür mü ediyor ne?
  • Arkadaşlar daha ortada fol yok yumurta yok biz olmyan hayal ürünü şeyleri tartışıyoruz.. hele bi çıksın ondan sora :D:D kim atici kim fehmici ?? :D
  • Ben gülüyorum bu nvidia'ya.
    İşlemci çıkartacakmış gpu'dan.
    Kıyaslayın bakalım kimin mimarisi daha yüksek iş kapasitesine sahip? Nvidia'nin mı(gtx 295=1788gigaflop/s) AMD-ATI mi? (Hd5870=2720gigaflop/s) Kaldı ki işlemci yapmak için adamlar çift kontrollü veri akış hızının önemli olduğunu yazıyorlar(double precision floating point). Hd5870 540gigaflop/s luk hesaplama gücüyle ile gtx295'in yaklaşık 149gigaflop/s değerini tuzla buz ediyor.

    Üstüne üstlük tesla dedikleri dalga 1300$dan satılacakmış 78gigaflop çift kontrollü veri akışı yapacakmış sadece... Nvidia kendi bildiğini okumaya devam edecek>>> inek sağacak ancak Teknolojinin kimde olduğu belli, öyle adi çığırtkan pazarlama yapmaya gerek yok AMD Ati tarafında.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.