Şimdi Ara

cmax cvt

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir tanıdığımdan 2006 ghıa tdcı cmax cvt aldım.Orjinal 41 binde 4 lastk mıchelin yeni.araç boyasız ve çok güzel.Herkesin alma arıza yapar demesine rağmen cvt şanzımanlı aracı aldım.Bende daha önce bora tdı vardı ama bu araç o kadar konforlu ve güzel ki eski aracımı bana 4 günde unutturdu desem yalan olmaz.Yakıtı bile hemen hemen eşdeğer diyebilirim.özellikle kimsenin istemediği cvt şanzımanına hasta oldum.Servisteki arkadaşım arıza yapabilir ama daha önce tamir görmediği için inşallah bir şey olmaz dedi.Bütün bu şüphelere rağmen bu araca 29bin verip aldım.Biraz uzun oldu ama sizlerin yorumlarınızı bekliyorum.



  • ağır bir araç güçlü motor da olunca vites pek zora gelmiyor sanırım. ama zorlamadan kullanılırsa rahat geniş ekonomik bir araç. otosan cvt şanzımanla ilgili bir biliri yayınlamıştı sanıeın garanti kapsamında arıza yapan cvt ler garanti bitsede ücretsiz tamir edilecekti tabi belli başlı servislerde. servise sormak lazım
  • evet serviste onuda söylediler ikinci bir bildiriye kadar tamiri servis yapacakmış.Zorlamadan derken neyi kastediyorsunuz!sürat mı yoksa gaza ani fazla yüklenme mi.nasıl kullanılır acaba.
  • rampa kalkışı aşırı dur kalk vitesin karasız kaldığı sürüş tarzı. misal rampa çıkarken vitesin 3-4-3-4 yapmsı gibi durumlar
  • ford sitesinde ne kadar yazı okuduysam cvt şanzımana aynı vebalı muamelesini gördüm.Böyle bir marka bilmem kaç sene bu şanzımanı çıkartıp bilmem kaç adet satarken hiçmi denemedi de her alanın elinde kalacak şanzıman çıkardı diye düşünmeden edemedim.Kullanışı okadar güzel,zevkli ve sessiz ki insan arızalanacağını kondurası gelmiyor inanın.Belkide ben çok iyi niyetli düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpozge

    ford sitesinde ne kadar yazı okuduysam cvt şanzımana aynı vebalı muamelesini gördüm.Böyle bir marka bilmem kaç sene bu şanzımanı çıkartıp bilmem kaç adet satarken hiçmi denemedi de her alanın elinde kalacak şanzıman çıkardı diye düşünmeden edemedim.Kullanışı okadar güzel,zevkli ve sessiz ki insan arızalanacağını kondurası gelmiyor inanın.Belkide ben çok iyi niyetli düşünüyorum.

    Arkadaş hayırlı olsun, güle güle kullan.
    Bende de aynısından var. Yaklaşık olarak 4 aydır kullanıyorum. herhangi bir olumsuzluk gözlemlemedim.
    Sadece 2 kez aynı rampayı inerken viteste bir takılma olayı oldu. Şöyle ki: Araç rampa inerken bir vites oranında kendini sabit tutuyor,
    ancak, devir daha fazla yükselince bir alt kademeye geçme ihtiyacı duyunca arabayı vitesten çıkarıp snki tekrar başka bir vitese geçirirmiş gibi
    davranıyor ve bunu yaparken de araba tak diye bir vurma yapıyor, ilk yaptığında ödüm kopmuştu. :)
    Ben buna da şöle bi çözüm ürettim, rampa aşağı inerken manuele alıp vitesi kendim seçiyorum, bu şekilde hiç problem çıkmadı.
    Servis olayına gelince bu şanzıman ömür boyu garantili dediler bana servisten, sadece bir kaç tane pilot servis tamir yapıyormuş bu şanzımanı. Yani bir şey
    olursa servise gidiyorsun orada söküp bu pilot servise gönderiyorlar şanzımanı, yapılıp geri geliyormuş. Komple sökülüyormuş şanzıman.
    Ben memnunum, üstelik dikkatli kullanırsan iyi bir yakıt tüketim değeri de veriyor tabi düz vites kadar değil ama olsun. Konfora sayıyorum artık.




  • Selam bende cvt kullanıyorum.su ana kadar inanın tek bir kere bile bir sorun yasamadım.Sorunlu araclarda ki sıkıntı eger yeni alındıgında yapıyorsa o sanzuman hep sorun yapıyormus.yani ilk basta sorun yasamadıysanız sonra sorun cıkma olasılıgı cok dusukmus.
    forumman arkadasım vites egim algılayıcısı oldugundan vitesi yukseltmiyor sanırım.bazen biraz hafif egim gorurse sasırıyordur belki ondan yapmıstır.ama inanın bende hic sorun olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: certac

    forumman arkadasım vites egim algılayıcısı oldugundan vitesi yukseltmiyor sanırım.bazen biraz hafif egim gorurse sasırıyordur belki ondan yapmıstır.

    Bu dediğim olay bolu dağı rapmasında iniş aşağı ve aynı yerde yaşanan bir olaydı. Her iki defasında da 80km hızla inerken aynı şeyi yaptı.
    Seçtiği oranın yeterli olmadığını, devir saati yükselince, algılayıp başka bir orana geçiyor.
    Bu geçiş de bayağı ciddi sarsıntılı oluyor. Hatta ilk yaşadığımda korkmuştum eyvah şanzımanı yedik mi diye düşünerek.
  • TDCI + CVT kombinasyonu ile ilgili bazı şikayetler okumuştum.
    Ancak burada yazılanları okuyunca gayet alınası bir araç olduğunu gördüm.
    Biraz şans olayı sanırım.
    Kanaatimce kullanılmaya baladıktan sonra belli bir süre problem çıkarmayanlar bir daha problem çıkarmıyorlar.

    Kazasız sürüşler dilerim.
  • tekrar selam forumman arkadaşım sanırım oran birden buyuyunce sanırım asırı salınımdan boyle bir sey olmustur.ama ben cok devirlendiği noktalarda triptronik moda alıp kafama gore yukseltiyorum.boylece hem kafa şişirmiyorum hemde motoru rahatlatmış oluyorum.zaten cok buyuk egimlerde istediğin kadar yukselt o seni dinlemiyor hemen geri dusuruyor vitesi.
  • dün servise uğramıştım.Arabayı ustaya denetme fırsatım oldu.Gaza öyle bir yükleniyordu ki ne yapıyorsun,yazık dedim.Ne olurki dedi.şanzımana yazık ya bir şey olursa dedim.Güldü.Aynı arızalar düz şanzımandada olur dedi.Bu şanzımanlı araçta mesela ışıklara yaklaşırken yada tam durmak üzereyken vitesi kesinlikle boşa almayacaksın dedi.Birde gaza ani yüklenmeyeceksin dedi.
  • Birde arka bağaj üstü karton kapak eğilmiş bükülmüş ne yapılır dedim.kartonun altındaki su kanalı gibi boşluklara alüminyum profil yerleştirip yapıştır dedi.nasıl olur denemek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpozge

    dün servise uğramıştım.Arabayı ustaya denetme fırsatım oldu.Gaza öyle bir yükleniyordu ki ne yapıyorsun,yazık dedim.Ne olurki dedi.şanzımana yazık ya bir şey olursa dedim.Güldü.Aynı arızalar düz şanzımandada olur dedi.Bu şanzımanlı araçta mesela ışıklara yaklaşırken yada tam durmak üzereyken vitesi kesinlikle boşa almayacaksın dedi.Birde gaza ani yüklenmeyeceksin dedi.

    Bak işte o boşa alma olayını ben yapıyorum. Ama bunu frenleri rahatlatmak için yapıyordum. Ustanın sölediğinin gerekçesi nedir açıkladı mı?
    Bi de bu arka bagaj örtüsü benim arabada eksik, satın aldığım adam büyük koli yüklediğinde örtüyü çıkarıp bi yerde unutmuş.
    Ankara-İstanbuldaki arkadaşlar bu örtüyü uygun fiyatlı temin edebileceğimiz bi yer tavsiye edebilirler mi?




  • cvt şanzımanı sadece manuel modunda kullanırsak zararı olurmu acaba bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.Birde yakıt göstergesi yarının altına düştü ve 389 km.yol yapmışım.Hepsi Ş.dışı.Çok değilmi.süratim c.c.ile 95 km.
  • Unutmadan cvt kullanan arkadaşlar buna dikkat etsinler 40000 de sanzuman yagını degistirmelisiniz.
  • en iyisi toyota triptonik süper
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpozge
    cvt şanzımanı sadece manuel modunda kullanırsak zararı olurmu acaba bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.Birde yakıt göstergesi yarının altına düştü ve 389 km.yol yapmışım.Hepsi Ş.dışı.Çok değilmi.süratim c.c.ile 95 km.


    Selamlar,

    CVT şanzımanın sorunu ile ilgili temel durum iki hususdan kaynaklanıyor birincisi, cvt nin zincirli değil ,kayışlı olması , ikincisi ise bu şanzumanları üreten, Ford ile ZF şirketinin ortak olarak amerikadaki fabrikasının kapanmasıdır.

    Bu şanzumanı kullanan arakdaşlar yukarda , ustanın belirttiği gibi ani yüklenmelerden kesinlikle kaçınacaklar, gaza yedire yedire tabiri ile basarak yavaşca hızladıracaklar. Motorun torku birakın 1750 2500 aralığındaki 240 nwm yi daha alt devirlerde bile 1200- 1500 d/d bile oldukça yüksek ve bu ağırlıkdaki aracı rahatlıkla götürecek düzeyde. Soruna sebep verende bu tork zaten, Audi gibi zincirli cvt yapsalardı bu sorunlar olmazdı ama malesef Ford genel mantığına uygun olarak ortanın biraz üstü malzeme kullanımını benimsediği için bu durumu yaşadı.

    Bu konuda çok mağdur yazıları focus ve c-max topiğinde yazıldı. Otosan kendi içinde bir ekip kurdu ve bu aktarmaları tamir ettiler. Bozulan araca , daha önce bozulan garantiden değişmiş başka bir aracın revize edilmiş aktarması takıldı, Şimdilerde ise belli yerlerde tamiri yapılıyor.

    Düzgün kullanılırsa i keyfinden yenmez ve bu tip aktarmada yani cvt (Continuously Variable Transmission/Sürekli Değişken Aktarma) açınımından da anlaşılacağı üzere klasik veya diğer otomatikler gibi 1-2-3-4-5-6 -7 gibi dişlilere sahip değildir. Kabaca birbirine ters duran iki konik üstünde gezen bir aktarma kayışı veya zinciri vardır. Örnek resimler aşağıda, Bu nedenle sürekli kademesiz bir yükselme ve azalma olur.
    Ayrıca cvt lerde temel açam aslında yakıt tüketimi ve iyi tork aktarımı sağlamak olsada malesef ford bu aktarmadabunu başaramamışdır .
    Tam tersine tüketim daha fazla ve problemler çıkmışdır. Benim c-max 60000 km ye geldi ve düz vites şehir içi son dönemde daha çok eşim kullandığı için ortalama 7 lt civarında , şehir dışında ise sürekli 90 km de 3,8 lt yakıyor. Bunu defalarca denedim, Kartal sapanca arasını gidişde 3,9 dönüşde 3,7 ile tamalıyor. Mesafe tam 105 km. bunu dışında antalya, erdek gibi 750 ile 350 km lik menzilleri 3 kişi ve tam bagaj yükü ile 90-110 aralığında , 4,8 lt ile yine bir çok kez tamamladım.
    5 senedir bu aracı kullanan biri olarak rahatlıkla söylebilrim ki, bu araç yukarı doğru fazla eğim olmadığı süre, yüklü bile olsa oldukça az yakıyor.
    Tam gaz bile gitseniz ortalamada 8,5 lt geçmek pek mümkün değil gibi. Aracın km göstergesi net olarak %5 oranında hatalı gösteriyor.
    Test modunda YB ekranından geröek değeri görebiliyorsunuz. Ayrıca GPS ilede kontrol ettim. Belki bilinçli olarak yapılmış olabilir. Aslında 90 la gidildiğinde 85,5 le gidiyorsunuz 200 le gittiğinizde 190 la gidiyorsunuz.
    Üstündeki orj. lastiklerin ömrü maks 45000 km ama 35000 de genelde değişme sürecine geliyor.
    2005 temmuza kadar üretilen (bu durumda 2005 çıkşlı 2006 modellerde dahil) araçlarda bir çok parça servis bültenleri ile tüm avrupada değiştirildi.
    Bende garanti kapsamında bir çok parçayı değiştirmeyi başaranlar grubunda yer aldım. Değiştirmeyenler ilerleyen km lerde kaderine razı olacaklar.

    Değişenler, Hava filitresi sonrası intercooler ve intercooler emme manifoldu arası tüm borular, Arka silecek keçesi, benzin şamandırası (benzini depo ağzına kadar tam doldurmayın zira bozulup takılıyor veya yanlış gösteriyor), turbo, maf sensörü, egr valfi, ön iki far (rutubet yapmasından dolayı), motor üst kapak silikon contası (yağ sızıntısı yapıyor fabrikasyon hata), arka bagaj kapı kilidi, motor havalandırma borusu (ilk nesil daha ince ve mafın fazla yağlanmasına sebep oluyor), bende olmadı ama şarj dinomaları diot grubu genelde 80000 km ye doğru yanıyorlar. Eskiden komple değişim demek di ama artık tamir edilebiliyormuş. (hatta önceden bozuk olan tamir edilip onu veriyorlarmış)
    Yakıt filitresi bağlantı demiri kırılabiliyor. Kapı ayarlarını kontrol ettirin , kapılar ağır çabuk bozuluyor, Kapı fitili karşılıklarına , rüzgar sesinden dolayı 3m band uygulaması bir çok araca yapıldı. Hatta orjinal silecekler bile uygun olmayan lastik hamurundan dolayı erken sertleştiği için garantiden değiştirildi.

    Bunlar sizi ürkütmesin her araçda bu tür sorunlar ve inanki pek çok kullanıcı bunun farkında bile değil. Sadece bu markaya has değil ama şunu söyleyebilirim, otosan eskisi gibi değil, fordun bence kendisinin TR olması gerekiyor. Koç grubu şimdi ford grubdaki volvo nun da satış ve servis organizasyonunu aldı, vay otosanın haline, servisler otosandan şikayet eder olmuşlar.
    Yinede aracımı seviyorum ve keyifle kullanıyorum, eski aracımda 1999 focus HB di 5 sene 130000 km keyifle kullandım. Yeni c-max de en azından çıktıkdan 2 sene sonra almak daha doğru olacak diye düşünüyorum.



     cmax cvt


     cmax cvt


     cmax cvt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 22 Ekim 2009; 17:59:41 >




  • Merhaba Arkadaşlar

    Bende de 2006 model CMAX CVT şanzumanlı bir araç var, kesinlikle şu ana kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Şürüşü oldukça keyifli bir araç.

    Bence şehir içinde değil ama şehir dışında oldukça ekonomik bir araç. Tabi ekonomik kullanımla, abanırsanız 6-7 litreleri görürsünüz. Sadece 1 kere şöyle bir test yaptım. Ankara Kırıkkale arasında ortalama giderken 4.2 litre dönerken 4.6 litre yaktı, elmadağ rampasının inşaat halinde olması buna dahil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.