Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (783. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.145
Cevap
686
Favori
1.819.043
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 781782783784785
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

    metrobüs da olmasa yanmışınız zaten :) 59 plaka çok görüyorsundur mutlaka :)

    neyse konudan sapmayalım, bu hafta mutlaka hareket olur, gümrükte vergilendirme çıkarsa da takip ekranına işlenir zaten görürsün hocam

    Aynen hocam sağolasın yardımın için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı yok hocam yurtdışından özellikle çinden gelen ürünler başaksehir posta işleme merkezine gelir sonra herhangi bir sıkıntı çıkmazsa ki sizinkinin yurt dışı geliş kaydı yapılmış bulunduğunuz yerdeki şubeye veya pime gelir.Hocam bu arada hangi drone u aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratilmaz -- 28 Ağustos 2016; 20:53:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratilmaz

    Sıkıntı yok hocam yurtdışından özellikle çinden gelen ürünler başaksehir posta işleme merkezine gelir sonra herhangi bir sıkıntı çıkmazsa ki sizinkinin yurt dışı geliş kaydı yapılmış bulunduğunuz yerdeki şubeye veya pime gelir.Hocam bu arada hangi drone u aldınız?

    Eachine h8c mini aldım hocam. İlk başta öğrenme amaçlı ufak ve ucuz bir şey alayım dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne demek,kolay gelsin
  • Fasttecden almıştım açılmış olduğu halde geçmiş
    Bu mesaja eklenen görseller:

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cono01 kullanıcısına yanıt
    açılmış çünkü gümrük kontrolü yapılmış büyük ihtimal,ya orada ya burada :)

    ürün nedir hocam resim pek net değil de çözemedim
  • merhaba 2 ay önce bir ürün satın almıştım,ancak ürün gümrüge takıldı ve satıcı firmaya geri gönderildi.17 track sitesinden takip ettigim kadarıyla yanılmıyorsam eger kargo firmaya teslim edildi olarak gözüküyor ancak kendileri herhangi bir paket almadıklarını söylüyorlar.Aşagıdaki resimde gözüken son işlem kargonun teslim edildigi anlamına gelmiyormu yoksa benmi yanılıyorum?

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI




  • ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt
    satışı ile iletişime geçin hocam, kargo takibinde teslim edildi olarak görünüyor,bu bilgiler doğrultusunda işlem yapmanızı rica ediyorum gibisinden bir yazı yaz.
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    satıcı geekbuying sitesi,söyledim kargo takibinde teslim edildi olarak gözüküyor diye,ancak onlar teslim almadıklarını söylüyorlar.Şu para iadesini bir alabilsem birdaha o siteden bir toplu igne bile almam.
  • ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt
    az daha sert yap o zaman bana verilen takip kodunda tarafınıza teslim edildi olarak görünüyor,bunu bir şekilde çözüme kavuşturun de.

    oranın postacısı umarım yanlış kişiye teslim etmedi. araştırılmasını iste
  • Merhaba arkadaşlar;
    Benzer durumdaki arkadaşların fikir sahibi olmaları açısından:
    10.08.2016 tarihinde gearbestten verdiğim tablet siparişi 13.08.2016 tarihinde hongkong post'tan swiss posta geçerek yola çıktı. 22.08.2016 tarihinde Türkiye ye ulaştı ve gümrük vb aşamalardan sonra 0,60 TL. gümrük vergisini ödeyerek bugün itibariyle teslim aldım.

    Swiss Post aracılığıyla kargo bekleyen arkadaşlar vermiş olduğum tarihlerden yararlanarak kendi kargolarının teslim zamanını (+/-) tahmin edebilirler.
  • Merhaba, post nl aracılığı ile 16 gün önce kargolanan powerbank ve 10 gün önce kargolanan drone siparişlerim hala pre-advised olarak duruyordu. Satıcı ile iletişime geçtiğimde post nl deposunda powerbank kaynaklı yangın çıktığı ve bu yüzden işlemlerin yavaşladığını söyledi. İnşallah benim powerbank sağlamdır
  • beyler benim takipsizlerde gelmiyo ne zamandır. taa 4. 5.ayda sipariş ettiğim parçalar var geçen hafta takipli kargom vardı o geldi postacıya soledim abi benim takipsizler gelmiyo ne zamandır die.. ne kadar oldu dedi 1 ayı geçti dedim. tmm dedi zaten senin kargoları ben ayırıyom gelirse zaten 1-2güne dağıtıma çıkıyo dedi.
    ama sanırsam gümrükten gelmiyo yada geri dönüyo işte kargolar hala malum.
    merkez ptt dağıtım binasına gittim ondan önceki hafta 1tane takipsiz kargomu buldum aldım geldim. sordum yine benim daha başka gelcekelrde vardı die. gelenleri koyuyoz bize gelse sanada gelcek zaten dediler.

    ptt de sorun yok gümrükte sorun var her paketi kontrol ediyolar. kafalarına göre geri yolluyolar
  •  TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI


    Hocam bu Ürün sakaryaya Gelir mi yoksa takılmış mı? Aldığım ürün 80 dolardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zekitaner

    Takip No:RS566927292NL
    Acaba Bir Sorun Mu Var ?
    Bu mesaja eklenen görseller:

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    Sorun yok sipariş ettiğin ürün 1 hafta içerisinde gelecek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AngryGamer

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI


    Hocam bu Ürün sakaryaya Gelir mi yoksa takılmış mı? Aldığım ürün 80 dolardı.

    Sorun yok ürünün 5 gün içerisinde gelecek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jorgmoller

    Merhabalar. Aliexpressten linkteki ürünü almak istiyorum ancak kafama takılan birkaç soru var. Gümrük konusunda bilgili arkadaşlardan cevaplamalarını rica ediyorum.

    https://www.aliexpress.com/item/Kerui-IOS-Android-APP-Wireless-GSM-Alarm-System-TFT-Color-Display-Autodial-Text-Burglar-IntruderSecurity-Alarm/32585303104.html?spm=2114.13010308.0.52.YQXy6J

    Fiyatı yüksek olduğu için vergileneceğinin farkındayım ancak ana makinede sim kart girişi var. Bu bir problem olur mu?
    Bir de gümrükten geçmesi için Ankara'dan işlem yapılması mümkünmü?
    Teşekkürler

    Sim kartı girişi olduğu için gümrüğe takılır vergisini ödesen bile alamazsın yurt dışına geri gönderilir




  • Merhaba arkadaşlar.. Ebay-paypal-dhl-ptt ve gümrükle ilgili başıma gelenleri tüm samimiyetim ve dürüstlüğümle olduğu gibi paylaşacağım.Yüzdelik dilime ayırırsak % 60-70 problem yaşayanların yazdıklarını okudum ama benim başaıma gelenleri daha önce yaşamış birilerinin yazdıklarına denk gelmedim.
    Evet arkadaşlar öncelikle ben konservatuar okuyan ve piyasada müzik yapan biriyim "tüccar,şirket sahibi,mağaza sahibi,ithalat-ihracat yapan biri değilim." Vanda yaşıyorum.

    Şİmdi ; 4-5 haziranda paypal aracılığıyla ebaydan işimle yani müzikle ilgili evde kullanacağım ses kayıt işleri ile ilgili 641€'luk M-Audio M3-8 marka ve modelindeki hoparlörü Almanyadan önce arkadaşım için sonra kendim için farklı iki satıcıdan sipariş ettim.Sanırım bir gün ara ile sipariş etmiştim aynı ürünü.. Neyse arkadaşım için aldığım 8-9 günde geldi van şubesine ama burası önemli "istanbul gümrüğü bakmış ona dolayısıyla vandaki gümrükle işim olmadı,istanbuldaki gümrük vergisini hesaplamış daha sonra yollamışlar vana,bizde van ptt kargo merkezine gittik paketimizi 355 tl gümrük,3 tl gümrük sunma ücreti,0,60 tl de damga vergisi olmak üzre toplamda 358.60 tl vererek kolimizi aldık.
    Kendim için istediğime gelince satıcı yaklaşık 22-23 gün içinde yollamadı ve msj larıma kesinlikle cevap vermiyoru v.b. insanı geren durumlar yaşatıyordu umursamaz tavırlarıyla..Sonra ben paypal da hak talebinde bulundum sonuç için belirli bir süreç beklemek gerekiyor ve ben bu süreç içinde satıcıya olumsuz puan verip birde kısa bir yorum yazdım.Süreç sonuna yaklaşınca satıcı mail attı özür diledi gerekçe sundu sonra en kısa zamanda yollayacağını verdiğim negatif puanı geri çekmemi istedi. Tabi güven bir defa kırılınca inanasım gelmedi puanı geri çekmedim ama satıcı ürünü yollamıştı ve paypala o araştırma süreci bitmeden takip numarası vermişti ve ürün almanyadan türkiyeye gelmiş ve nihayetinde paypal satıcının lehine karar vermişti ki paypal bu sonu haber verdiği zaman ben ürünün türkiyeye geldiğini öğrenmiştim.Neyse arkadaşlar bu defa aynı ürüne istanbul gümrüğü bakmamış yoğunlukları varmış diye buraya yollamışlar buradaki gümrük memurları bakacakmış.Ürün vana geliyo gümrük memuru gidip ürüne bakıyor ve "bu ürün 30 kiloyu 2 kg aştığı yani toplamda bu ürün 32 kg olduğu için ürün sahibi müraacaat etsin demiş ptt ye lakin beni kimse aramamıştır paypalın olayı sonuçlandırması üzerine ben takip etmiş ptt ye gitmiş ürünün geldiğini öğrenmiştim hemde ne zorluklarla ki o zorluklar şöyle: elimdeki barkod numarasa yani kargo takip numarasıyla pcden yada tlfondan bakıyorum vana geldiği görünüyor hatta birkaç gündür geldiği görünüyo ama oradaki iki bayan personel bana gelmediğini daha bi hafta sonra geleceğini söylüyorlardı :) aynı ptt merkezinin başka bi memuru baktı burada dedi ve gümrüklü olduğu için gümrük odasında olduğu söylendi.Kalktım gittim gümrük odasına dedilerki senin ürününe gümrük el koymuş oraya müracaat edecekmişsin sonra ptt müdürünün yanına gittim o da senin ürününü gümrük memuru incelemiş ve demişki 30 kiloyu 2 kilo aştığı için ithalat beyannamesinde bulunması gerekiyor birtek o şartla veririz aksi halde iade edilecektir şeklinde ptt müdürü anlatıyorken gümrük memuru da geldi ptt müdürü dedi aha gümrük memuruda geldi ama gümrük memuru deyip geçmemek gerek yani memur kelimesi o adamı karşılamıyo sanki "türkiyenin bütün kanunlarını o yazmış birde küçük dağları yaratmış gibi" yüzüme bile bakmadı yahu ama konuşma nezaketinde bulundu : gümrüğe gelip ithalat beyannamesinde bulunacaksın "-yani ticaret yapan bi şirket gibi vergiye mi tabi tutulacağım" dedim o da -evet dedi.Ben zorunda mıyım dedim hayır dedi değilsin ama sana teslim etmeyiz iade edeceğiz dedi.. Ben de tamam dedim iade edin ben de paramı alayım. Buraya kadar herşey çok normal arkadaşlar..Yalnız benim anlayamadım şey şu : aynı ürünü arkadaşım için istemiştik o neden geldi sorunsuz gümrüğe takılmadıda bu bana gelen ürün neden takıldı.. Neyse ne haddimize isyan etmek kanun,yasa buymuş uygulamışlar eyvallah saygı duyduk.. DA; ürün için iade kararı alındı neden 20 gün van ptt de bekledi anlamış değilim hâlâ.. neyse van ptt kamlumbağa hızıylada olsa ürünü yollamış ve ürün gitmiş gitmiş tam istanbul başakşehire varmış :) Buraya kadar da herşey normal diyelim.. aradan 20 gün falan geçti aradım paypalı dedim siz neden benim paramı iade etmiyorsunuz ürün iade edildi..Onlar da "ürün hâlâ türkiyeden çıkmamış,dhl den takibini sağladığımızda göremiyoruz lakin görürsen paranızı veririz" dedi..işte İşin ilginç tarafı şu ki ben paramı almayı beklerken bi bakıyorum ürün başakşehir ukim de yatıyo.. Bu defa başakşehiri aradım dedim ki neden paketi yollamıyorsunuz ben paramı alabileyim.. Bu defa ordaki telefona cvp veren pamuk prenses!! "ürün 30 kiloyu aştığı için gönderemiyoruz,iade edemiyoruz" diyor ve dben sakin sakin anlamaya çalışıyorum ve soruyorum : -peki bu kolinin akibeti ne olacak? ... O pamuk prenses de bana bimiyorum diyor işte o saniye mağdur olduğumu anlatmaya çalıştım tam 20 dakika nasıl böyle bişey olabileceğini soruyorum ama cvp verebilen biri yok ki 2 gün 3-4 defa aradım ama bana karşı oflamalar başladı kızmalar başladı anlamayan biri pozisyonuna düşürüldüm hatta telefonlar suratıma kapatıldı ya.. En çok kızmaya hakkı olan ben değilmiyim sizcede.yani sinirlenmesi gereken biri varsa o da benim ya.. 2-3 gün sonra bir daha aradım "sizin kanunlarınız yetersiz mi,yasanız mı eksik yahu bu işi sonuçlandıracak bişey yok mu nasıl bilmezsiniz" dedim.. Bu defa yardımcı olmaya çalışan bi hanım vardı sağolsun onun yönlendirmesiyle gittim van ptt ye dilekçe verdim ürünü tekrar vana yollasınlar ve değerlendirmeye alsınlar diye.. en az 40 defa başakşehir ukim le görüşmem ve dilekçe sonrasında ürünü vana yolladılar iki hafta sürdü ama olsun geldiya :) Ama bütün bu süreç içinde başak şehir topu gümrüğe atıyo gümrük ptt ye ptt gümrüğe yani kelime karşılığı maymun ettiler beni kimin kapısını çalsam yüzüme kapatıyorlar bir çözüm oluşturacak biri yok.. buradaki gümrük müdür yardımcısı sağolsun yardımcı olmaya çalışıyo ama...ama....ama.... bana sadece kanunu gösteriyo 30 kg mı aşınca ticarete giriyormuş falan.. yahu iki aydır herkes aynı şeyi yineliyor artık kriz geçireceğim ya tamam 30 kg mı aşınca alamıyorum eyvallah yahu peki niye yollamıyorsunuz bu kargoyu..yada madem 30 u aşıyor neden teslim edemediğiniz bişeyi alıyorsunuz üstünde kilosu yazmıyormu yada neden beni daha o zaman aramıyorsunuz demiyorsunuz sizin ürününüz gelmiş ama 30 kg yi aşıyo ve zorunda olmadığınız o ithalat beyannamesini yapmazsanız ülkeye sokmadan iade edeceğiz.. yahu yapmadınız onu tamam ürün elini kolunu sallaya sallaya geldi e niye iade etmiyorsunuz yahu varsayın benim adrese geldiniz ben ölmüşüm adreste bulamadınız...e yollamayacak mısınız ? yani geri götürmeyecek misiniz ? ya tamam o kanunda öyle 30 kiloyu aşıyo ne bana veriyorlar ne satıcıya geri gönderiyorlar.. e bende tüccar yada bu işin ticaretini yapan biri hatta şirket sahibi yada mağaza sahibi olmadığım için İTHALAT BEYANNAMESİnde bulunmuyorum.. NE OLACAK ? Bu üç kurum arasında bunun bana cvbını verebilen bi müslüman olmadı ama belki bu sanal alemde beni aydınlatan biri çıkar.. Bu gün ptt ye ayrıca gittim sonra gümrük müdürlüğüne gittim kendileri bile artık bu iade 2 kilo fazlası olayından dolayı herkesin içkillendiğini gördüm ve kimsenin yardım olabileceği kadar erkek yada cesaret sahibi olmadığını gördüm.. Bende soluğu avukatta aldım.. Kesinlikle dava açacağım.. Bu ülkenin kurumları bana düşman sanki yahu Alman satıcı benim paramı çatır çatır yiyor benim ülkemde beni bu derece mağdur ediyor.. Bu iki aylık süreç içinde 5 kilo verdim,psikolojim bozuldu...sinir hastası oldum çıktım ve inanın sağlık problemleri çıkmaya başladı..
    EVET SORUYORUM : SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ ???? Okuma nezaketinde bulunan herkese defalarca teşekkür ederim..sevgiler,saygılar.. Bu arada birinci gelen ürünün kolisine baktım üstünde 25,700 gr yazıyor resmini paylaşacağım.




  • zana Z kullanıcısına yanıt
    Bu nasil bir cikmazliktir. Geri gonderim yapilmiyor islemler kagni hizinda ve cozumsuz. Devletin posta kurumunun profesyonellikten bu kadar uzak olmasi uzucu. İnsanin sinirlerini yipratir hakikaten. Urun 25 kgken o muthis tartida nasil 32 kg cikiyor merak ettim. Kutuda yazan sadece urunun agirligimi yoksa toplam agirlik mi acaba. Urunun sitesinde kutu agirligiyla ilgili bilgi varsa onunla ve kutudaki bilginin fotosuyla hatta gerekirse kutuyu goturerek tekrar degerlendirme tartma vs talebinde bulunabilirsiniz. Ne diyeyim Allah yardimciniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zana Z kullanıcısına yanıt
    işinizin müzik olması serbest meslek erbabı sayılmanıza engel değildir. gerçek kişiler de vergi mükellefi olur. sonuçta ortada bir gelir varsa vergisi de vardır. vergi numaranız yoksa tc kimlik numaranızı kullanabilirsiniz.

    gümrük için gönderinin ticari sayılması sizin şahıs olarak işlem yapamayacağınız anlamına gelmez. istenen belgeleri sağlamanız halinde ürünü çekebilirsiniz. ancak uğraşmak istemiyorsanız bir gümrük müşavirlik firmasıyla da anlaşabilirsiniz. istanbul'dan ürünü çekip yollarlar. tabi biraz maliyetli olur.

    ürünün tek parça net ağırlığı 12.8kg imiş. paketli halinin 15kg civarında olması normaldir. haliyle 2 parçası 30kg'yu geçebilir. ürün geri gönderilemiyorsa 32kg üstünde ölçülüyordur. 32kg'dan ağır bir ürünün normalde hızlı kargoyla gelmemesi gerekiyordu. dolayısıyla 32kg üstünde ölçüldüğü sürece geri gönderilememesi normal. eğer belli bir süre işlem yapmazsanız ürün gümrüğe kalacaktır. elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederim.

    keşke zıtlaşmak yerine sorunu van'da çözmeyi tercih etseymişsiniz. istanbul'da acımaz, süre dolunca el koyarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 781782783784785
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.