Şimdi Ara

Ses sistemlerinde optik ile coaxial çıkış arasında, hangisini kullanmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
34.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu iki çıkış arasındaki fark nedir acaba.Yada bunlardan biriylemi muhakkak bağlanmalıyım dvd.me.Birde uygun nereden alabilirim bu kabloları



  • Optic ile coax. arasında fark yok gibi bişey diyelim.
  • optic ve coax arasında fark var. optic de ses ışık sinyakine dönüştürülerek iletilir bu nedenle kayıp yoktur. ve ses dış ortamdan etkilenmez. coax kablolar dış ortamdaki distorsiyondan(gürültü) etkilenir. ve kablo iç direnci ve omik temas dirençleri yüzünden kayıplar oluşur.
  • Ben de yok gibi bişey demiştim, yani @serdar120 sence bu farkı kulak hissedebilir mi? Ben bu konuda çok denemeler yapmış biri olarak asla hissedemezsin diyorum.
    O anlamda coax. ile optic arasında fark yok gibi bişeydir.
  • hi-end sistemlerde genellikle coax baglantı kullanılır ses kalitesinin daha iyi oldugu soyleniyor.
    yalnız bu farkı standart sistemlerle anlayamazsınız, hi-end ekipmanlar gerekir.
    birde kullandıgınız kabloda onemlidir, baglantı uclarının hic degilse altın kaplama olmasına dikkat edin.
  • Şimdi benim de elimde çok kaliteli bir adet coax. kablo ve bir de optic kablo var. Şu en pahalı olanlardan. Bir tane de normal bir coax. kablo var, onu daha önce almıştım.
    Normal kalitede olan coax. kablo ile diğer çok kaliteli olanla aralarında fark var mı diye birçok deneme yaptım ve fark göremedim. Bilimsel konuşmak gerekirse bu farkı benim kulaklar algılayamadı.
    Yani bu işi, bu farkı anlamak için insanüstü cihazlar şart. İnsan kulağı bu farkı anlayamaz...
  • Arkadaşlar optik toshibanın geliştirdiği multimedya ve bilgisayar gibi ürünlerle ses sistemlerinin birleşmesine yardımcı olmak için geliştirdiği bir teknolojidir. Çok profesyonel bir sistem olmadıkça farkın hissedilmesi imkansız gibi ama ses sistemlerinde bence her zaman coaxial kullanılmalıdır tabii ki kalite şart ve mutlaka en azından uçları altın kaplama olmalıdır. Ben öyle yapıyorum. TG04 bence sen yakın bir teknosa dan Acoustic Research kablolar var fiyatlarıda fena değil dvd içinde daha fazlasını almana gerek yok zaten. Ama teknosa hala satıyormu bilmiyorum yoksa başka yerdende bulabilirsin.
  • hi-fi ve altını kullanan kullanıcılar icin ikisi arasında bir fark yok. Sadece coax. kablosu 5m. ve ustunde iyi degil. Mumkun oldugunca kısa olmalı... Kabloyla uzun mesafe gidecekseniz optic koblo daha iyi. Yoksa bizim icin bir fark yok.
  • quaksiyel ile optik arasında bu işin uzmanlarının söylediği optik bağlantının daha iyi olduğu yönünde , tabi bunda kullanacağınız ekipmanların ( sistemin kalitesi ,özellikleri vs. ) en önemliside kabloların kalitesi önemli 5 - 10 ytl lik bir optik kabloyla 200 ytl lik bir koaksiyel kabloda tabiki koaksiyelin performansı daha iyidir , ancak eşit seviyedeki iki kabloda ses kaybının en az yaşandığı kablo optik kablodur....
  • arkadaşlar bizim kullandığımız ses sistemlerinde aradaki farkı zaten anlayamayız.Benim tercihim coax dan yana.Çünkü aynı paraya daha kaliteli coax kablo alabilirsiniz.zaten üsüt seviye sistemlerde dikkat ettim hep coax bağlantı kullanılıyor
  • Arkadaşın biri bizim kulağımız bu sesi fark edebiliri demiş.Ben bunu bizim cihazlarımızla biz bu sesi faredebilirmiyiz diye biraz değiştiriyorum.Biz bu ses farkını uygun sistemle çok iyi analrız.Optikmi caox mi sorusuna ise coax diye yanııt veriyorum.Tabi bu fark içinde hi-end olmasa bile hi-fi sisteme ihtiyaç var.
  • Benzer konuda bir soru da benden!.
    Normal tırnaklı jack çıkışlı set var
    Bir tane de koaksiyel çıkış var
    Bu koaksiyel çıkışı bana faydası olur mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tiske

    Benzer konuda bir soru da benden!.
    Normal tırnaklı jack çıkışlı set var
    Bir tane de koaksiyel çıkış var
    Bu koaksiyel çıkışı bana faydası olur mu?

    bu tırnaklıyla kastettiğin çıplak kablo ucunu mandala sıkıştırdığın türmü ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    bu tırnaklıyla kastettiğin çıplak kablo ucunu mandala sıkıştırdığın türmü ?

    Aynen öyle ciğerim
  • kesinlikle olur.Senin bu kabloları kullanmadaki amacın nedir? Ses kaynağınıi av recevieramı bağlıyacaksın.yoksa bir multimedia 5.1 emi?
  • kulağın algılayacağı bir fark yoktur ikisinin arasında ama sadece kısa mesafelerde
    5.1 i sadece bir oda içinde dinleyecegin için hic sorun cıkmaz ama sinyal gondermek istedigin mesafe kilometre mertebesindeyse coaxiel de sinyalden kayıp yasarsın ki bu kayıp mesafeyle artar.bu tip kayıpları onlemek icinse yukseltici kullanılır.
    bu arada bazı dvdlerde 5.1 icin optik kablo kullanman gerekiyor baska cıkıs yapmıyorlar stereo icinse scartla veya A/V girisinden coaxielle cıkıs alabiliyorsun
  • bu konuyu hortlatacam ama ögrenmem gereken birsey var. bütün optic cıkıslar 5+1 yada 7+1 destekler mi? benim ses kartım analog olarak 5+1 desteklemiyor opticden destekler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronik

    bu konuyu hortlatacam ama ögrenmem gereken birsey var. bütün optic cıkıslar 5+1 yada 7+1 destekler mi? benim ses kartım analog olarak 5+1 desteklemiyor opticden destekler mi?

    eğer yürütülen medya yada dosya içersinde encode çevresel ses içeriyorsa yürütümden alınacak ham spdif ses (ses kartı passtrohtg moda alınabiliyorsa) orijinal hali ile elektrik yada optik çevresel sıkışık ses olarak dış decodere verileblir.
  • öncelikle teşekkürler @keleminabi
    ses kartımın passtrohtg modu olup olmadıgını nasıl anlayabilirim? forumda daha önce birisi bütün optic cıkıslar 5+1 destekler demişti fakat gecenlerde gene forumdan bir arkadas bu creative'in Türkiye'ye yeni getirdiği ses kartı olan SOUND BLASTER X-FI HD USB ses kartını almış z5500 için 5+1destegi yokmus kartın. bende sharkoon'un 5+1 digital kulaklığını almayı düşünüyorum desteklemez diye endişelerim var. ses kartım asagıdaki kart. Birde su var aklımda, ses kartım stereo ses kartı, simdi benim ses kartım bu creative gibi 5+1 destegi yoksa bile kulaklıgın dekoderi sesi 5+1e cevirebilir mi? yani çevresel sesleri verirmi yoksa stereo kulaklık gibi mi davranır?

    k.bakmayın kafam biraz karısık sorular mantıksız olabilir fakat bunu uzun zamandır ögrenemedim, açıkcası kimsenin net bir bilgisi yok, eger bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler..


    seskartım
    http://resim.donanimhaber.com/m_47399779/tm.htm




  • coaxial çıkışı olan bir cihazı optik girişi olan ses sistemine nasıl bağlarım.
    bunun çaresini bulamıyorum bir türlü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baki69 -- 21 Kasım 2011; 16:26:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.