Şimdi Ara

Zıplama Tekniği (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.444
Cevap
9
Favori
309.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaş lar benin boyum 1.76 tı. 3.05 potanın çenberine parmak uçalrımla çekiyorum . bana göre bu sıçra am yeterli degil . air alert progra mını buldum ,bu pazartesi başlaya cagım. bu air alert progra mını bitirdigimde inşl 3.05 wururum... :)
  • ya bide ben de ki air alert resimli,yazılı :( air alert in video lu türkçe si warmış .. . Gandalff kardeş sendeki air alert nasıl ...?
  • bende bunu bu siteden buldum:
  • Tanıtım

    Son 11 yıldır TMT Sports marketlerde en popular zıplama programını sattı: Air Alert II. Air Alert II dünyanın favorisi olmasına rağmen, onu geliştirmek için çalıştılar. Air Alert III daha gelişmiş bir Air Alert aslında. En önemlisi programın tam anlamıyla tamamlanmış olmasını sağlayan ve kas ve dayanıklılığın gelişmesini sağlayan egzersizlerin haftada yapılması gereken gün miktarının değiştirilmesi.Bir tane de yeni egzersiz eklenmiş.Bu yazıdaki her konu yazıldığı gibi okunmalı.Eğer “değiştirilmiş” yazısını gördüğünüz egzersiz, Air Alert II’den Air Alert III’e göre değiştirilmiş demektir.

    Sıklık (Değiştirilmiş)

    Air Alert III haftada 3 defa yapılmak üzere tasarlanmış.Sadece 15. haftada 4 gün yapılmalı.3 günlük çalışma süreci bacaklarınızın gelişmesine izin veriyor.Bu özellikle havada uzun süre kalmak için gerekli olan dayanıklılığı sağlamak için çok önemli.

    ÇALIŞMA ÇİZELGESİ (Değiştirilmiş)

    Air Alert III çalışma çizelgesi 2 bölümden oluşuyor. Tüm egzersizleri belirtildiği gibi gününde yapmalısınız.Egzersizler bazı haftalar Pazartesi-Çarşamba-Cuma yapılmalı, bazı haftalar Salı-Çarşamba-Perşembe yapılmalı.İlk 13 hafta tamamıyla kasları geliştirmek için tasarlanmış.15. yani son hafta kasları tamamen hazırlamak için tasarlanmış.Bu son hafta 1 ya da 2 cm fazla bir zıplama özelliği katmayacak.Tamamen sizin kaslarınızı hazırlayacak.15. hafta egzersizleri Pazartesi-Salı-Perşembe-Cuma olmak üzere 4 gün yapmalısınız.

    BÖLÜMLER ARASINDAKİ DİNLENME (Değiştirilmiş)

    Air Alert III’te egzersizin ilk bölümü tamamladıktan sonra 2 dakikadan fazla dinlenmeyin.Bu 2 dakika arasında üzerinde çalıştığınız kasa masaj yapmak çok önemli.Örneğin ip atlıyorsanız dinlenirken butlarınıza masaj yapmalısınız.1. egzersizden diğerine geçerken tamamıyla dinlenmeyin. Hızlıca diğerine geçin.

    AIR ALERT III EGZERSİZLERİ

    ÇÖMELEREK SIÇRAMA – YENİ EGZERSİZ



    Adım 1 – Basketbol ya da voleybol topunu göğüs seviyenizde tutun.Topu iki tarafından ellerinizle tutabilir ya da topa sarılabilirsiniz.
    Adım 2 – Topu tutarken oturur gibi çömelin.Topu bacaklarınızın üstünde tuttuğunuzdan ve sırtınızın dik durduğundan emin olun.En önemlisi baldırınız yere paralel olmalı.
    Adım 3 – Oturma pozisyonunda 3-5 inç zıplayın.Baldırınızı yere paralel tutun.
    Adım 4 – Her zıplamayı tamamlarken yine adım 1’deki pozisyonu almaya çalışın ve bir daha zıplayın.
    Adım 5 – Tamamlarken oturarak zıplayın ve zıplarken dik pozisyon alın.Olabildiğince yukarı zıplamaya çalışın.Örneğin; 1 bölümde 15 çömelerek zıplama hareketi yapmanız gerekiyorsa, 14ünde 3-5 inçlik zıplamayı, 15. de tam zıplamayı yapmalısınız.

    İP ATLAMA (İPLİ/İPSİZ)

    Eğer isterseniz bu egzersizi ipsiz yapabilirsiniz.Zıplarken kollarınızı yanınızda ya da yanınızda tutmalısınız.



    Adım 1 – Başlarken resimdeki gibi 1/4 çömelme pozisyonu alın.
    Adım 2 – İple beraber en az 8-10 inç zıplamalısınız.Eğer kolay geliyorsa 10-12 inç’te zıplayabilirsiniz.
    Adım 3 – Bu hareketi zıplayarak devam edin.



    Adım 1 – Başlarken resimdeki gibi elleriniz yanda 1/4 çömelme pozisyonu alın
    Adım 2 – En az 8-10 inç zıplamaya çalışın.Eğer kolay geliyorsa 10-12 inç’te zıplayabilirsiniz.Zıplarken ellerinizi vücudunuz gibi dik şekle getirin.
    Adım 3 – Bu hareketleri yaparak devam edin.

    KAS GERİLMELERİ



    Adım 1 – Tek ayak üzerinde yüksek bir şeyin üzerinde durun (step tahtası gibi).Ayağınızın sadece ön tarafı basmalı.
    Adım 2 – Tek ayağınızla kendinizi olabildiğince zıplamadan yukarı çekin.
    Adım 3 – Başlangıç pozisyonuna geri dönün.
    Adım 4 – Hareketi tekrarlayın

    STEP-UP



    Adım 1 – Bir bacağınızla yere paralel olan bir sandalye ile başlayın.
    Adım 2 – Tüm gücünüzle sandalyeden olabildiğince yukarı zıplayın.
    Adım 3 – Havada ayaklarınızı değiştirin.
    Adım 4 – 1. adımdaki gibi sandalyeye diğer ayağınızla inin.(Harekete sağ ayağınızla başladıysanız: Zıplayın.Havada ayağınızı değiştirin ve yere değil sandalyeye sol ayağınızla basın.)Hareketi sürekli tekrarlayın.

    YUKARI ÇEKME



    Adım 1 – Bacaklarınız dik iken başlayın.
    Adım 2 – Olabildiğince yükseğe zıplayın.
    Adım 3 – Yere vurduğunuz anda yine olabildiğince yükseğe zıplayın.Bacaklarınızı kırmamaya çalışın.Kendinizi tekrar yukarı atarken kollarınızı kullanmanız size yardımcı olacaktır.

    BURNOUT



    Adım 1 – Parmak uçlarınızda olabildiğince yukarı zıplamaya çalışın.
    Adım 2 – Olabildiğince hızlı yapın ve parmak uçlarınızda zıpladığınızdan emin olun.

    Bölümler arasında 1-2 dakika dinlenin.

    DIŞARI ÇIK VE OYNA
    Air Alert III egzersizlerini yapmadığınız günlerde (Air Alerti yaptığınız ama egzersizinizin olmadığı günler) ayaklarınızın normal zıplamalara alışkın hale gelmesi çok önemli.Air Alert III sizin dikey zıplamalarınızı geliştirecek ama ayaklarınızı sürekli normal zıplamalara alışkın tutmalısınız.Air Alert egzersizinizin olmadığı günlerde dışarı çıkın ve oyun oynayın.Oynarken agresif zıplamalar yapın.Bu sizin kaslarınızın ömrünü arttıracak.

    AIR ALERT III EGZERSİZ ÇİZELGESİ

    AŞAĞIDAKİ EGZERSİZLER SADECE PAZARTESİ-ÇARŞAMBA-CUMA YAPILMALI
    13. HAFTADA KESİNLİKLE EGZERSİZ YAPMAYIN.BU AYAKLARINIZIN DİNLENMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.



    AŞAĞIDAKİ EGZERSİZLERİ SADECE SALI-ÇARŞAMBA-PERŞEMBE GÜNLERİ YAPIN.



    14. hafta kaslarınızı son haftaya hazırlamak için tasarlanmıştır.Sadece yazanları yapınız.
    15. hafta Pazartesi-Salı-Perşembe-Cuma günleri yapılmalıdır.
    Son haftayı tamamladıktan 4-7 gün sonra zıplamanızın geliştiğini göreceksiniz.Eğer programı tekrar başlamak istiyorsanız en az 1 ay beklemelisiniz.

    Daha yükseğe zıplamanız dileğiyle…
  • resimler için pm atabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 28 Aralık 2011; 21:57:03 >
  • bu arada bendeki air alert programı ingilizce ben webden satın aldım kısa vidyoları var youtube a gir air alert yaz çıkıyo
  • ya ben airalert 3ü yapıyorum 8. haftadayım faydası oluyor ama ben artık boyumun uzamasını falan istemiyorum boyum 1.85. 7 ayım var yani yazın sonuna falan geliyor.o zamana kadar rahat vurmak istiyorum yani bi 20 cm gelişse rahat vuracam.önerisi olan var mı?
  • teknikleri falan bırakın çünkü sizi çok sıkar o teknikler amaaaan boşver dersiniz birgün. Sadece bilekleriniz için ağırlık alın ve her sabah kumda koşun.. En iyi yöntem budur.

    Pota Ekibi
  • nasıl bişey o bilek için olan ağırlıklar.nerde satılır?
    quote:

    Orjinalden alıntı: PotaEkibi

    teknikleri falan bırakın çünkü sizi çok sıkar o teknikler amaaaan boşver dersiniz birgün. Sadece bilekleriniz için ağırlık alın ve her sabah kumda koşun.. En iyi yöntem budur.

    Pota Ekibi
  • ağırlık bağlıcan işte bileklere
  • 2'şer 3'er 5'er kilolukları vardır büyük alış veriş merkezlerinde bulunur. Spor Mağazalarında da bulabilirsiniz... içinde kum ya da demir vardır. Bileklerine bağlarsın bileklerine yük biner sonra koşarsın koşman zorlaşır ama koşmaya devam edersin boylece bilek kasların ve baldırların gelişir. Kumda kosarsan daha cok zorlanırsın ve daha cok gelisir. Geliştikce daha iyi zıplarsın.. Yan etkisi cartı curtu yok madem sıcramayı kafaya takmışsınız en basit yontem deneyin ne kaybedersiniz ? işe yarıyor mu yaramıyor mu kendiniz karar verirsiniz...

    Bu kadar basit.

    Türkiye'nin İlk ve Tek Basketbol & Arkadaşlık Ekibi

    Pota Ekibi
  • arkadaşlar 200 cm boy var ama 110 kiloyum en uzun potalara 3.30 özel yapım potam var basabiliyorum eger miamı kampına çağırılan arkadaşa 720 gösterebilirim isterse freestyle de yaparım isterse 720 bacak arası yaparım artık istersede ona shaq yaparım yaşım 22
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aston_martin

    arkadaşlar 200 cm boy var ama 110 kiloyum en uzun potalara 3.30 özel yapım potam var basabiliyorum eger miamı kampına çağırılan arkadaşa 720 gösterebilirim isterse freestyle de yaparım isterse 720 bacak arası yaparım artık istersede ona shaq yaparım yaşım 22


    biz de yedik

  • Orjinalden alıntı: nomnsecreteam



    biz de yedik
  • arkadaşlar ben 14 yaşında ve nerdese 180 boyundayım yani 176 flan ama zıplamamdanmı kaynaklanıo bilmem potanın ipine elmi deydire biliorumm ama potaya deyemiorumm
  • benim yaş 14 boyum 1.65 bana düzgün bi zıplama metodu söyleyebilicek bi abim warsa acil (bu arda kızım ve bu yüsden herkes zıplayamıcamı düşünüyo ama ben kararlıyım zıplıcam lütfen bi yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoVe SoNG -- 21 Ocak 2007; 0:09:22 >
  • arkadaşlar lütfen ciddiye alın gerçekten çok önemli benim için bu zıplama metodu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LoVe SoNG

    benim yaş 14 boyum 1.65 bana düzgün bi zıplama metodu söyleyebilicek bi abim warsa acil (bu arda kızım ve bu yüsden herkes zıplayamıcamı düşünüyo ama ben kararlıyım zıplıcam lütfen bi yardım

    sen zıplayamazsın

    neyse şu linkte sana yardımcı olabilecek bilgiler var.

    http://www.batug.org/forum/index.php?PHPSESSID=0b86c8a4cef86849b26a35beadd98d7e&topic=4124.0


    bu arada boyun bu yaştaki bir kız için yani basketbolcu için az.92li misin,93lü mü?tabi yetenek de önemli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Allen__


    quote:

    Orjinalden alıntı: boldshark

    Çeşitli tekniklerle, zıplamasını bayağı bir geliştirenler var mı?


    baskete 8 yasımda basladım sureklı kulublerde oynadım transfer oldum okul takımında hep oynadım suan yasım 13 boyum 1 60 cıvarlarında ama 60 65 cm arası zıplıyorum ben cok calıstım zıplama programlarını bacak kaslarım bacagımı sıkınca deve yumurtası gıbı cıkıyo ve gayette buyukler hergun ıp atlarım karın kaslarımı ısıtıp bacak kaslarına gecerım merdıven calısması yaparım arkadaslar tempo agır dıyıp gecmeyın calısın elbet calısmayla oluyo hersey cok calısın arkadaslar acıdı yoruldum susadım dıyıp bırakmayın calısın ıdeallerınız bu yondeyse olene kadar calısın ben 178 lık bı arkadasıma bıle blok koydum o benden buyuk ve hormonla uzatıldı cok hantal kosamıyo edemıyo cok yavasladı zıplaması kesıldı sadece pıvot oynuyo ne mudafaa sı kaldı nede hucumu arkadaslar hersey sızde baslar sızde bıter calısırsanız kral olursunuz calısmazsanız ... olursunuz


    Saçma boyum 1.75 1.95 lik heriflere block basabiliyorum block basmanın boy ve zıplamayla alaksı yok senin ve karşıdakinin zekasına bakar !
  • millet bana zıplama tekniğiyle ilgili bilgi verecek arkadaş varmı boyum 1.70 3.5 cm iplerine değiyorum ama tutunamıyotum yardım ltfn plssss
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.