Şimdi Ara

Muayene'de Lpg sızıntısı ortaya çıktı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracıma 2 sene önce Sıralı sistem Lpg taktırdım. Simdiye kadar bir problem ile karşılaşmadım. Muayene zamanım geldiği için öncelikle Kartal da MAkine Mühendisleri odasının Sızdırmazlık İstasyonunda sızdırmazlık raporunu problemsiz aldım. Daha sonra Dudullu Tüvtürk muayene istasyonuna girdim. En son aşamada Muayene işlemini yapan kişi elindeki Dijital Gaz dedektörü ile sızdırmazlık testi yaparken Regulatörün olduğu yerden gaz sızdırdığını söyledi. Ve ağır kusur vererek muayeneden geçirmedi. Bugun herhangi bir Lpg servisinde kontrol ettirdim ancak kontrolu yapan kişi de elindeki Sıvı deterjanlı su ile regulatörü kontrol etti herhangi bir sızıntı olmadığını söyledi. Ancak Muayene istasyonu Gaz dedektörü ile kontrol yaptığında kaçak olduğunu söyledi. Şu anda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Tekrar muayene istasyonuna gidip kontrole girsem yine aynı şeyi söyleseler tekrardan muayeneye girmek için ücret ödeyeceğim. Acaba Anadolu yakasında (Gerekirse Avrupa yakasına) Digital Gaz dedektörüne sahip olan Lpg Dönüşüm İstasyonu nerede bulabilirim. Su ile kontrol edildiğinde birşey çıkmıyor. Zaten MAkine mühendislerin den sızdırmazlık onayı aldım. Onlarda su ile yapıyor. Ancak Tüvtürk de Gaz dedektörü mevcut. Acilen gaz dedektörü olan bir firma bulmam gerekiyor. Lütfen yardımcı olun... Herkese hayırlı kandiller dilerim bu arada...







  • ev tüpü satanlara bakın, onlarda bulunması yasal zorunluluk aslında. Ev tüpü değişimini personelin yapması ve elindeki gaz dedektörü ile kontrol etmesi gerekli.
    Şu mahalle aralarında olan milangazcılara rica etseniz, bi dakikalık iş.
  • çok saçma işmiş allah yardım etsin.
  • MMO ya gidip isteyin, seve seve bulacaklar birazcik sert cikisin.
  • MMO ya zaten gittim ama oradaki sözde mühendisler sizdırmazlık kontrolünü çağdışı kalmış yöntemler ile yapıyorlar. Birde benim anlamadığım Tüvtürk istasyonu benden yetkili kurumdan LPG için sızdırmazlık raporu istiyor. Sızdırmazlık raporunu MMO dan alıp onlara veriyorsun. Birde kendileri sızdırmazlık testi yapıyor. Madem sizin muayenenizin içinde sızdırmazlık testi var neden ayrıca sızdırmazlık raporu istiyorsunuz. Benim biran evvel Gaz dedektörü olan biyerde tekrar test yaptırıp tekrar muayeneye öyle girmem gerekiyor. Birde sorulması gereken birşey daha var. Lpg montaj ve satışını yapan çok iyi firmalar var acaba bu firmalarda muayene istasyonunda ki gibi gaz dedektöründen mevcut mu? Onlar montajı yaptıktan sonra nasıl test yapıyorlar? Sonuç olarak bağlantı noktalarına su sıkarak bu iş gerçekten oluyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cchacalls

    MMO ya zaten gittim ama oradaki sözde mühendisler sizdırmazlık kontrolünü çağdışı kalmış yöntemler ile yapıyorlar. Birde benim anlamadığım Tüvtürk istasyonu benden yetkili kurumdan LPG için sızdırmazlık raporu istiyor. Sızdırmazlık raporunu MMO dan alıp onlara veriyorsun. Birde kendileri sızdırmazlık testi yapıyor. Madem sizin muayenenizin içinde sızdırmazlık testi var neden ayrıca sızdırmazlık raporu istiyorsunuz. Benim biran evvel Gaz dedektörü olan biyerde tekrar test yaptırıp tekrar muayeneye öyle girmem gerekiyor. Birde sorulması gereken birşey daha var. Lpg montaj ve satışını yapan çok iyi firmalar var acaba bu firmalarda muayene istasyonunda ki gibi gaz dedektöründen mevcut mu? Onlar montajı yaptıktan sonra nasıl test yapıyorlar? Sonuç olarak bağlantı noktalarına su sıkarak bu iş gerçekten oluyor mu?

    Ciddi LPG servislerinin hepsinde dedektör vardır.




  • Allah Allah bende yeni tüvden geçtim ama sadece sızdırmazlık alırken kontrol edildi aletle tüm her yeri tüvde gaz kaçak kontrolü yapılmadı.MMO yapıyor zaten bide onlar mı yapacak?
  • gerçi geç oldu ama KARABÜK te gaz kaçak kontrolunü sabun köpüğü ile değil çok hassas elektronik gaz kaçak cihazıyla yapıyorum. kontrole herkes gelebilir ve kontroller üçretsizdir. bu konuda sorularınızı konu belirterek (kamilkarabas@gmail.com) adresine yazabilirsiniz. en yakın zamanda cevap gelir.
    aynı zamanda gaz sızdırmazlık raporuda sisteminiz uygun ve kaçağınız yoksa alabilirsiniz.

    YER: karabük yenişehir fidanlık sok. No:2
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.