Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (996. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
18 Misafir (2 Mobil) - 16 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.079
Cevap
697
Favori
4.415.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 994995996997998
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba önümüzdeki ay klima almayı düşünüyorum. forumu 3 aydır inceledim. birkaç ürün arasında kaldım. mitsubishi electiric kırıgıname msz-fd35va. fujitsu nocria 14000 bt. toshiba ras-13skvp süper daisekai. toshiba daisekai nin bir kaç arızasını okudum tedirgin oldum. kullanım alanı eski yer evi. 10m.kare iki oda yan yana iki odanın önüde 18m.kare uzunlamasına salon. salonda 3 adet ahşap pencere 1adet kapı odada 1adet pencere, tavan 2 metre ve de tahta. anlıyacağınız atmosferi ısıtacam. klimayı salona kurup iki odayıda ısıtacam. ısı kaybı çok olduğundan fujitsu nocria 14000 bt bana uygun geliyor. çünkü maximum kapasite 31000 bt ya çıkıyor. Değerli ustalarımız yorumlarınızı bekliyorum. çok bekletmeyiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: japon77

    quote:

    Orijinalden alıntı: .DeDe.

    Anlaşıldıki toshiba artık önerilmemeli.

    niye hocam ? Dayımla aynı marka ve model bilgisayar aldık benimki ateş gibi ısınıyor dayımınki buz gibi ...



    Klima konusunda sanırım.

    laptop ısıtma soğutma yapı yo işte ne var bunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: japon77

    quote:

    Orijinalden alıntı: .DeDe.

    Anlaşıldıki toshiba artık önerilmemeli.

    niye hocam ? Dayımla aynı marka ve model bilgisayar aldık benimki ateş gibi ısınıyor dayımınki buz gibi ...



    Klima konusunda sanırım.

    Evet hocam klima için misal verdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: japon77

    Dün teyzemin Toshıba ras-13 skvr klimasının montajı yapıldı.Servis son derece temiz titiz çalıştı.Bizden süpürge istediler usta delikleri açarken diğer elemanda yere toz düşürmedi dersek yeridir.Elektrikçi çağrıldı yeni hat çekilip sigorta kondu.Montaj sonrası vakum takıldı 15 dakika üzeri yapıldı. servis arayıp geleceklerini söyleyince vakum cihazını unutmayın diye hatırlatmıştım. Vakum yapıldığı sırada ilk klimam da vakum yapılmamasından kaynaklı sorun yaşadığımı bu işlemin hep sorun çıkardığını servislerin bu işlemi rutine bağlayıp standart bir işleme döndürmeleri daha iyi olmaz mı ? dedim.Elemanlar ağız birliği etmişçesine fabrika çıkışı bütün kontrol ve dolumları yapılıyor bir daha gerek yok aslında bu işleme dediler.Siz bakmayın internette yazılanlara onları yazanlar mallarına güvenmeyenler dediler çay, püskevit 15-20 dakika kadar oyalayabildik ehh o kadarına da şükür dedik.

    Tavır ve söylediklerinden anladığım kadarıyla benim yakınım olmasa ve daha önce yaşanmışlık olmasa vakum yapmama ihtimalleri yüksekti.Kurulum tamamlandı yapılacaklar anlatıldı ben, kumandayı ben tarif ederim dedim. makine çalıştırıldı prosedürler tamamlandı gittiler.Ben kumanda üzerindeki tuşların işlevini anlatmaya başladım tuşun bir tanesi çalışmıyor COMFORT SLEEP tuşu yani sessiz mod yanı uyku modu artık ne derseniz.Bu tuş belki hiç kullanmıyacağımız bir tuş ama sizce ne yapalım ? sorun etmelimiyiz bunu ? birgün lazım olur mu ?

    Klimamız sobalı odamıza kuruldu ve sobayla bile ısıtmada zorlanılan bir oda.Çalışmadan 2-3 saat sonra odamız ısındı ve bireyler hafif terlemeye başladı sırasıyla 24-25-26 yapıldı sonra yine 26-25-24 e inildi iyice yerlenmeye başladıktan sonra 21 e düşürüp beklemeye geçildi.

    Dış ünite aynı odanın dışına evin ön cephesine monte edildi.Daha önceki yorumlarımı okuyanlar kendi dış ünitemin yaptığı titreşim ve uğultudan şikayet ettiğimi bilir ama teyzemgildeki uğultulu sesin yanında benimki sivrisinek vızıltısı.Bizim burada birçok ev gibi bizim evlerde tuğlalı yığma bina ama teyzemin ev 4 senelik kolonlu kirişli yeni ev bu uğultu, titreşim bizi şaşırttı ve maalesef rahatsız da edici.

    Yeni takıldığı için yüksek performansda çalışmaası gerekiyordur belki onun için böyle yapıyordur dedik ama uğultu sürekli olursa sorun teşkil edecektir.Bu cihazların dış ünetesi gayet sessiz çalışan makinalar bu uğultu ve titreşimin sebebi kış şartları ile mi ilgili ? sorun teşkil eder mi ? ya da bir sorunun habercisimidir ?

    bu servisler bir türlü akıllanmadı gitti ,

    he ya biz burada vakum konusunda atıp tutuyoruz onlar en iyisini biliyor

    daha bu yaz onların servislerden sorumlu mühendisleri ile görüştüm (yüz yüze) ,aksine bütün servislere eğitim verdiklerini ve en başta da mutlaka vakum yapmaları gerektiğini anlatıyoruz dedi ,sadece toshiba değil tüm servislere özel eğitim veriliyor ve özellikle vakum konusu anlatılıyor,bilmediklerinden değil üşeniyorlar çünkü kullanıcının bunu bilmesi zor olduğu ve hemen bir arıza vermemesi nedeniyle salla başı al maaşı yapıyorlar

    aslında 9 köy gibi biraz girişken olsam :) bu çok bilmiş servislerin tek tek isimlerini alıp bizzat şikayet edeceğim ama bu işlere pek karışmak istemiyorum

    gerçi bir arkadaşa yardım etmeyi kafaya koymuştum (eski üyeler hatırlayacaktır) adamdan kimlik bilgilerini istedim ama görmemezlikten geldi ,bende bu işten vazgeçtim

    sonuçta buraya her yazan doğruları yazmıyor (sizin için söylemiyorum) bazı vatandaşlar özellikle firmayı kötülemek içinde olmayan problemleri bile yazabiliyorlar

    dış ünitenin sesli çalışması montaj yapılan yerin uygun olmaması yada plastik takozlarının konmaması gibi sebeplerden olabilir ,tekrar çağırıp baktırmanızda fayda var,ayrıca kumandası problemli ise söyleyin yenisiyle değiştirsinler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: kiral33

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    900 euro gibi bir parça fiyatı ve 3 ay bekleme süresini servis sana aktarınca anlarsın .

    anti bunların hepsi aynı daha öncede yazdım, arkadaşa panasonic etheria aldık klimanın flapları kışın salınım yapmıyor diye servis çagırdık, servis hıııı bunun motoru bozuk diyerek söktü gitti 4 ay sonra parça geldi ithal ettikleri yerden ve ben bu arada panasoniclerin kışın salınım yapmadıgını ahmet beyden ögrendim ama servisin dünyadan haberi yoktur.

    Yani servismi Allah düşürmesin.

    bizim arkadaş bilgisayarını virüs var diye dün casper servisine götürmüş. bilgisayara format atıp virüslü dosyaları yeniden bilgisayara yüklemişler. akşam arkadaş yine aynı virüse rastlayınca çıldırmış.sabah bana söyledi.koptum gülmekten. güler misin ağlar mısın...gerçekten iyi eğitimli profosyonel servise rastlamak çok zor ülkemizde.

    Ben hep derim sorun çıkarmayacak ürün alın, birde tanıdık varsa servis olarak (mbirol gibi, tekirdaglu usta gibi) o zaman tamam.
    Ama ben bir hata yaptım almamam gereken makine aldım o son oldu bundan sonra fazla para veririm iyi ürün alırım hiç bir servisle işim olmaz.
    Evimdeki hiçbir şey daha arıza yapmadı, ince elerim sık dokurum bilirimki servise işim düşerse o artık çöp olmuştur, bir yerine yaparlar bir yerine bozarlar.

    Araba parası verip te klimada alsan sorun cıkarmayan ürün yoktur.Bu gun en pahalı ürün ME olmasına rağmen en çok kart sorunu olan ürün olduğuna göre

    sekurit dostum. me kadar kafana daş düşecek ne istersin anlamadım.

    o senin dediğin olaylar sadec 1 partide meydana gelmiş sebepse yanlış giriş ülkemiza girecek olan cihazlar başka ülkeye gitmiş o ülkenin elektrik durumuna göre olanlarda bize gelmiş. birol ustaya sor. firmada kimseyi mağdur etmemiş o daha iyi anlatır size.

    arıza olmayacak bişede yok tabiki. önemli olan çözülemeyecek kronik arıza olan durumlardan korusun Allah.

    zaten kendini bilen firmalarda bu durumlarda o ürünlerin sonuna kadar arkasında oluyorlar. herşeyin hayırlısı diyelim.





    Arkadaşlar ME kartlara ihtiyacı olan bana ulaşssın elimde var hepsi voltajdan yanma.

    sen önce şu yarım serpantinlerin -15lerin hesabını ver çamur atana kadar. voltajmış çatır çatır kullanıyorum.

    ama şuan panasonicten millet kıllanıyor me alanlarsa klimalarını kullanıyor buna nediycen sekurit bey duble olsun.

    git önce birol abine bir sor. voltaj sorunu diye çamur atana gadan. milleti kızdırmaya çalışana dek. inan içmedim bu saatte yazdım deyu sen boşver pansonici şunu bunu bu firmalar yeri geldimi adama basarlar depmeyi. sanamı sordularda abuk subuk ürünleri ithal ettiler düz serpantin -5 felan. birde insanımıza diyorlarmış sadece 1 parti az sayıda -15 geldi. yani sen kaptır stok tüket memlekette. senin gibi esnaflarda zorda kalsın. ama eyi esnafsın elinde dolu me kartı varsa demek çokta ihtiyacı olan yokki hala sende duruyor.. sadece yanlışlıkla bir parti gelmiş mal harici sorun yok demektir. o partideki tüm sorunlarıda çözmüş me.. hadi panasonicte defrosttan çıkamayan sorunlarıda panasonic çözsün bakalım. kocaelideki arkadaşın klimasını değiştirsin yermi acaba. sen burda dalga geçsende

    inan bana tanımışsındır beni klimacı olmadığımı bilirsin ben sadece firmadan memnunyetimi yazıyorum. doğruya doğru eğriye eğri güzel kardeşim. yoksa ne pana senin babanın malı nede me benim babamın malı. (ama kıl birol abin zibronun sahabı.)

    biror naberr len duyduğuma göre bu gece boşalttığın şişeleri balkondan aşağı fırlatıyormuşsun
  • seylan2341 isimli maili olan arkadaş çalışan mail adresinizle bana ulaşınız. geçici olarak pm şıkkımda açık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuneyt2050

    herkese merhaba önümüzdeki ay klima almayı düşünüyorum. forumu 3 aydır inceledim. birkaç ürün arasında kaldım. mitsubishi electiric kırıgıname msz-fd35va. fujitsu nocria 14000 bt. toshiba ras-13skvp süper daisekai. toshiba daisekai nin bir kaç arızasını okudum tedirgin oldum. kullanım alanı eski yer evi. 10m.kare iki oda yan yana iki odanın önüde 18m.kare uzunlamasına salon. salonda 3 adet ahşap pencere 1adet kapı odada 1adet pencere, tavan 2 metre ve de tahta. anlıyacağınız atmosferi ısıtacam. klimayı salona kurup iki odayıda ısıtacam. ısı kaybı çok olduğundan fujitsu nocria 14000 bt bana uygun geliyor. çünkü maximum kapasite 31000 bt ya çıkıyor. Değerli ustalarımız yorumlarınızı bekliyorum. çok bekletmeyiniz.

    ustalar 9köy,koca usta, mirol nerdesiniz bir yorumunuz, tavsiyeniz yokmu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: japon77

    Dün teyzemin Toshıba ras-13 skvr klimasının montajı yapıldı.Servis son derece temiz titiz çalıştı.Bizden süpürge istediler usta delikleri açarken diğer elemanda yere toz düşürmedi dersek yeridir.Elektrikçi çağrıldı yeni hat çekilip sigorta kondu.Montaj sonrası vakum takıldı 15 dakika üzeri yapıldı. servis arayıp geleceklerini söyleyince vakum cihazını unutmayın diye hatırlatmıştım. Vakum yapıldığı sırada ilk klimam da vakum yapılmamasından kaynaklı sorun yaşadığımı bu işlemin hep sorun çıkardığını servislerin bu işlemi rutine bağlayıp standart bir işleme döndürmeleri daha iyi olmaz mı ? dedim.Elemanlar ağız birliği etmişçesine fabrika çıkışı bütün kontrol ve dolumları yapılıyor bir daha gerek yok aslında bu işleme dediler.Siz bakmayın internette yazılanlara onları yazanlar mallarına güvenmeyenler dediler çay, püskevit 15-20 dakika kadar oyalayabildik ehh o kadarına da şükür dedik.

    Tavır ve söylediklerinden anladığım kadarıyla benim yakınım olmasa ve daha önce yaşanmışlık olmasa vakum yapmama ihtimalleri yüksekti.Kurulum tamamlandı yapılacaklar anlatıldı ben, kumandayı ben tarif ederim dedim. makine çalıştırıldı prosedürler tamamlandı gittiler.Ben kumanda üzerindeki tuşların işlevini anlatmaya başladım tuşun bir tanesi çalışmıyor COMFORT SLEEP tuşu yani sessiz mod yanı uyku modu artık ne derseniz.Bu tuş belki hiç kullanmıyacağımız bir tuş ama sizce ne yapalım ? sorun etmelimiyiz bunu ? birgün lazım olur mu ?

    Klimamız sobalı odamıza kuruldu ve sobayla bile ısıtmada zorlanılan bir oda.Çalışmadan 2-3 saat sonra odamız ısındı ve bireyler hafif terlemeye başladı sırasıyla 24-25-26 yapıldı sonra yine 26-25-24 e inildi iyice yerlenmeye başladıktan sonra 21 e düşürüp beklemeye geçildi.

    Dış ünite aynı odanın dışına evin ön cephesine monte edildi.Daha önceki yorumlarımı okuyanlar kendi dış ünitemin yaptığı titreşim ve uğultudan şikayet ettiğimi bilir ama teyzemgildeki uğultulu sesin yanında benimki sivrisinek vızıltısı.Bizim burada birçok ev gibi bizim evlerde tuğlalı yığma bina ama teyzemin ev 4 senelik kolonlu kirişli yeni ev bu uğultu, titreşim bizi şaşırttı ve maalesef rahatsız da edici.

    Yeni takıldığı için yüksek performansda çalışmaası gerekiyordur belki onun için böyle yapıyordur dedik ama uğultu sürekli olursa sorun teşkil edecektir.Bu cihazların dış ünetesi gayet sessiz çalışan makinalar bu uğultu ve titreşimin sebebi kış şartları ile mi ilgili ? sorun teşkil eder mi ? ya da bir sorunun habercisimidir ?

    bu servisler bir türlü akıllanmadı gitti ,

    he ya biz burada vakum konusunda atıp tutuyoruz onlar en iyisini biliyor

    daha bu yaz onların servislerden sorumlu mühendisleri ile görüştüm (yüz yüze) ,aksine bütün servislere eğitim verdiklerini ve en başta da mutlaka vakum yapmaları gerektiğini anlatıyoruz dedi ,sadece toshiba değil tüm servislere özel eğitim veriliyor ve özellikle vakum konusu anlatılıyor,bilmediklerinden değil üşeniyorlar çünkü kullanıcının bunu bilmesi zor olduğu ve hemen bir arıza vermemesi nedeniyle salla başı al maaşı yapıyorlar

    aslında 9 köy gibi biraz girişken olsam :) bu çok bilmiş servislerin tek tek isimlerini alıp bizzat şikayet edeceğim ama bu işlere pek karışmak istemiyorum

    gerçi bir arkadaşa yardım etmeyi kafaya koymuştum (eski üyeler hatırlayacaktır) adamdan kimlik bilgilerini istedim ama görmemezlikten geldi ,bende bu işten vazgeçtim

    sonuçta buraya her yazan doğruları yazmıyor (sizin için söylemiyorum) bazı vatandaşlar özellikle firmayı kötülemek içinde olmayan problemleri bile yazabiliyorlar

    dış ünitenin sesli çalışması montaj yapılan yerin uygun olmaması yada plastik takozlarının konmaması gibi sebeplerden olabilir ,tekrar çağırıp baktırmanızda fayda var,ayrıca kumandası problemli ise söyleyin yenisiyle değiştirsinler

    Aynen hocam bilmediklerinden değil angarya geliyor vakumlama işlemi, oysa kurulumun en kolay aşaması.Soluklanmak sigara yada çay molası için fırsat.Tabi benim firmayı kötülemek gibi niyetim olamaz ki böyle olsa teyzeme klimayı aldırtmazdım.

    Dediğim gibi servis vakum işini angarya görüyor.Konuşmasından anladığım kadarıyla kurulum yapılan kişi benim akrabam olmasa vakum işlemi yapılmayacaktı muhtemelen.

    Dış ünite altında takozlarımız mevcut.Ayrıca ünitenin sesli çalışmasından değil evin içersine uğultu oluşmasından şikayetçiyiz.Bunun için klimaya kabahat bulamıyoruz duvarlarımız ince ve tuğlalı uğultuyu yapan kapı ve pencerelerin titreşimi ki odanın kapısı ile penceresini açtık mı ses kesiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuneyt2050

    quote:

    Orijinalden alıntı: cuneyt2050

    herkese merhaba önümüzdeki ay klima almayı düşünüyorum. forumu 3 aydır inceledim. birkaç ürün arasında kaldım. mitsubishi electiric kırıgıname msz-fd35va. fujitsu nocria 14000 bt. toshiba ras-13skvp süper daisekai. toshiba daisekai nin bir kaç arızasını okudum tedirgin oldum. kullanım alanı eski yer evi. 10m.kare iki oda yan yana iki odanın önüde 18m.kare uzunlamasına salon. salonda 3 adet ahşap pencere 1adet kapı odada 1adet pencere, tavan 2 metre ve de tahta. anlıyacağınız atmosferi ısıtacam. klimayı salona kurup iki odayıda ısıtacam. ısı kaybı çok olduğundan fujitsu nocria 14000 bt bana uygun geliyor. çünkü maximum kapasite 31000 bt ya çıkıyor. Değerli ustalarımız yorumlarınızı bekliyorum. çok bekletmeyiniz.

    ustalar 9köy,koca usta, mirol nerdesiniz bir yorumunuz, tavsiyeniz yokmu.


    Şimdilerde servisleri falso yapmayan sadece klimaplus var.
    ME düşünün derim bunu da gözönüne alarak.
  • japon77

    Dış ünitede değil de içerde ses oluşuyorsa şu ihtimalleri düşünün.

    *Dışardan içeriye gelen boruları çok kısa ve spirsiz (yay şeklinde yuvarlak kangallar oluşturmadan) takmış olabilirler.
    *İç ünite montajı gevşek kalmış olabilir.
    *İç ünitede sorun vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 1 Ocak 2013; 21:09:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    japon77

    Dış ünitede değil de içerde ses oluşuyorsa şu ihtimalleri düşünün.

    *Dışardan içeriye gelen boruları çok kısa ve spirsiz (yay şeklinde yuvarlak kangallar oluşturmadan) takmış olabilirler.
    *İç ünite montajı gevşek kalmış olabilir.
    *İç ünitede sorun vardır.

    Kocausta'm emeğinize yüreğinize sağlık. İşte yaklaşık üç yılı geçmiştir hatta 4 yıl bile olabilir ve garantisinin olduğu zaman servisini çağıra çağıra bıktım usandım. Hatta dış üniteyi dahi değiştirdiler. Ama mümkün değil sesi kesemediler veya kesmediler. Sanırım Arçeliğin Kuşadasında bulunan servisi ve hatta ika tane servisi var ikiside iyi değil. Yok artık napayım kullanıyorum. Benim başım yandı en azından başka birinin daha yanmasın ustam. Benim aldığım 25 bin btu olanında yani duvar tipinin en büyüğü. Hani klimanın normal sesine bir şey demiyorum. Ama çatır çutur ediyor hele birde vibrasyon yapmaya başladımı bitti ne uyku kaldı ne keyif tv dahi izleyemiyorum ve ustam bu senin yazdıklarına da bakmışlardır sanırım o zamanlar. Şimdi birde onun için çağırsam aman gözünü seveyim benim emekli maaşınıda kaptırmayalım boş ver alıştım artık çarem yok..:))) Ama bunu alacak olan arkadaşlarımada bir dip not olarak sunuyorum..Bilgileri olsun...
  • toshiba ras13skv kullanıyorum gayet de memnunum. Bu cihazların genel servis bakımlarını yılda bir mi yoksa 2 yılda bir mi yaptırmamız lazım? Ne kadar ücret alırlar bunun için? Ya da hiç yaptırmasak cihazın ömrü mü kısalır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: basis35

    toshiba ras13skv kullanıyorum gayet de memnunum. Bu cihazların genel servis bakımlarını yılda bir mi yoksa 2 yılda bir mi yaptırmamız lazım? Ne kadar ücret alırlar bunun için? Ya da hiç yaptırmasak cihazın ömrü mü kısalır?


    Bir arıza/yetersizlik sözkonusu değilse bakım sadece temizlik işi.
    İç ve dış ünitenin petekleri-fanları temizlenir.

    İçerisi genelde temiz/tozsuz/dumansız ise 2-3 tıl olabilir.
    Ama benim gibi çok sigara içilen bir yerse her yıl temizletmekte fayda var.

    Çok değişken olmakla beraber, markasına/şehrine göre 70-150 lira arası ücret alınıyor.
    Zaten daha aşağısına yapacağını söyleyene de boşverin, onun yapacağı işten hayır gelmeyecektir.
  • merhaba iyi seneler foruma yeni katıldım klima almayı düşünüyorum izmirde oturuyorum 22m2 oturma odasına özellikle ısıtması çok önemli bütçe önemli değil çatı katı güney ve batı yönlerde iki adet büyük pencere var pimapen, Daikin ururu sarara 42 Nocria 14 düşünüyorum başka önerisi olan var mı. yalıtım yok, içten yalıtım yapmayı düşünüyorum bu klimalar hakkında yardımcı olursanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çalcı -- 2 Ocak 2013; 13:16:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çalcı

    merhaba iyi seneler foruma yeni katıldım klima almayı düşünüyorum 22m2 oturma odasına özellikle ısıtması çok önemli çatı katı güney ve batı yönlerde iki adet büyük pencere var pimapen, Daikin ururu sarara 42 Nocria 14 düşünüyorum yalıtm yok içten yalıtım yapmayı düşünüyorum bu klimalar hakkında yardımcı olursanız sevinirim


    Eğer bütçe müsaitse nocria alın geçin daha üstüne klima yok.
  • Salon ve mutfak birleştirilmiş halde ve sanırım 60-70 m2 arası bir büyüklük var. Klima eskidi eski arçelik. A sınıfı bir klima tavsiyesi istiyorum, bütçem çok değil ama taksit vs fırsatları değerlendirebilirim. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuatnazli

    Salon ve mutfak birleştirilmiş halde ve sanırım 60-70 m2 arası bir büyüklük var. Klima eskidi eski arçelik. A sınıfı bir klima tavsiyesi istiyorum, bütçem çok değil ama taksit vs fırsatları değerlendirebilirim. Şimdiden teşekkürler.

    70 m.kare ise, bunlardan ikişer adet canavar gibi yeter.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-flair-flr-24-aa-fiyati,449075.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag24-0935inv-fiyati,791721.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-ugur-uac-24-i-fiyati,756275.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-midea-msri-24-fiyati,797174.html
  • UStalar yardımınıza ihtiyacım var acil olarak. İki klima arasında kaldım. Aslında ME MSZ-GE 25VA almayı düşünüyorum fakat bayim bana ME KRİGAMİNE ZEN MSZ-EF25VEW önerdi. Aralarında ciddi fiyat farkı var. COP-EER değerleri aynı neredeyse fakat pahalı olmasının sebebi neler? Bilgiisi olan var mı bu konuda?siiz hangini önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meydeydey

    UStalar yardımınıza ihtiyacım var acil olarak. İki klima arasında kaldım. Aslında ME MSZ-GE 25VA almayı düşünüyorum fakat bayim bana ME KRİGAMİNE ZEN MSZ-EF25VEW önerdi. Aralarında ciddi fiyat farkı var. COP-EER değerleri aynı neredeyse fakat pahalı olmasının sebebi neler? Bilgiisi olan var mı bu konuda?siiz hangini önerirsiniz?


    Çok kibar, çok zarif
    Ayrıca biraz da extra özellik var ama bence hiç değmez.

    Bulunduğunuz yer -15 gibi aşırı soğuksa kirigamin in zen olmayan serisinin VABH kodluları olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankemon

    quote:

    Orijinalden alıntı: fuatnazli

    Salon ve mutfak birleştirilmiş halde ve sanırım 60-70 m2 arası bir büyüklük var. Klima eskidi eski arçelik. A sınıfı bir klima tavsiyesi istiyorum, bütçem çok değil ama taksit vs fırsatları değerlendirebilirim. Şimdiden teşekkürler.

    70 m.kare ise, bunlardan ikişer adet canavar gibi yeter.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-flair-flr-24-aa-fiyati,449075.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag24-0935inv-fiyati,791721.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-ugur-uac-24-i-fiyati,756275.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-midea-msri-24-fiyati,797174.html

    Teşekkürler, araştıracağım.
  • 
Sayfa: önceki 994995996997998
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.