Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (723. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 721722723724725
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam dış havasıcaklığını ölçüyorum 5 dk sona ayrılmazsanız bir resim yayınlıycam. derce okumayıda tam bilmiyorum:)) geçen yılda bu aralar bir ölçüm yapmıştım onunla ilgili kendim bir çetele tutuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: göktürk

    An itibari ile Alalimbakalim.com dan tek çekim 866 tl ye airfel as12-930-R2 serisinden 1 adet sipariş verdim.

    Hayırlı olsun arkadaş.
    İşinizi görebilecek, fiyatına göre oldukça iyi bir alettir.

    Sağlıklı ve ekonomik kullanım için, içerisini dışarıdan en çok 8-10C (hatta 6-7C) daha aşağı yapmak için ayarlayın.
    Fark büyük olursa hem sağlık sorunları başgösterir, hem de fazladan ceryan harcarsınız.

  • hocam, kafam karıştı biraz şimdi bu alttaki değer giriş sıcaklığı0,5C çıkış 1,5C yani şuan sıcaklığı meteoroloji -1 gösteriyor durum doğrumudur hocam
  • hocam uyudun anlaşılan zaten amacım cevap almak değildi bu resim burda dursun. kaybettiğim belgeyi bulunca lazım olcak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: RS182

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy


    kardeş bu klima invertermi. kendi çiziminize göre salon kapısı büyük bende bir çizim yaptım kırmızı çizgilere göre klima iç üniteyi cam kanat yazdığınız bölüme alma imkanınız varmıdır. eğer varsa direkt koridordan ısıyı daha fazla dağıtabilirsiniz. ustalarımızada sormuş olayım bu arada.
    mesela bende üstteki mesajda 12000 btu klimayı çok benzer olmasada azçok benzer alanda kullanıyorum üst mesajada bakınız. sizin çiziminizide buaray ekledim

    hocam benim demiş olduğum alana klimayı takabilirseniz sikülasyonunuz daha iyi olur düşüncesindeyim. bakmayın benim diğer evdede benzer imkansızlıklar var insan kafayı yiyor ama sizin alan bizim diğer evden daha kullnışlı gözüküyor.

    Sn 9köy klimam Mitsubishi Electrik İnverter ve malesef yer değiştirme şansım yok.Salon kapısı standart 80 cm kapı.Malum cam bölüm olduğu için tavandan korniş bağlantılı perde iniyor aşağıya,inmese bile bağlantı için yeterli bölüm yok.40-45 cm kiriş var,önüne de kartonpiyer geliyor.Onun için en uygun yer krokideki yer aynı şekilde Yatak odasına kursam klima ya mutfak duvarına yada çocuk odası duvarına montaj yapabilirim.Aynı şekilde çocuk odasında ise ya yatak odasına komşu duvara yada tam karşısındaki duvara montajı yapılabilir.Her iki oda da koridora hitab sıfır diyebiliriz.(Yoksa koridora mutfak karşısı banyo duvarına mı taksam)

    Bu durumda benim evin hangi oda ve duvara 12 btu'lük inverter takılır? Gerçi Sn.TEkirdağlı-kliması 9000 btu'luk ile tüm evi ısıtmış ama nasıl? Yada hangi marka model ile? Aynı cihaz benim işimide görür mü? (Tüm evi ısıtıyorsa,beni ihya etmesi lazım )

    Ayrıca bu anlık watt çekişinini nereden görüyorsunuz? Özel bir cihazla mı? En ideal cop değeri kaç olmalıdır?Klima evin içindeki havayı ısıtıyor yada soğutuyorsa dışardaki ünite ne işe yaramaktadır. ( Başlıkta mutlaka yazıyordur ama 242 sayfa okuma şansım yok ) Bilgi verebilirmisiniz.



    sevgili kardeşim, siz bu klimayı kime sorup aldınız.
    salon kapınız çiziminize göre geniş duruyor ben o açıdan tam kapıyı görsün dedim. fakat 80 cm kapıda çıkış yapamayınca yapınca boğulur hali ile.

    size sormak istiyorum kaç derecede çalıştırıyorsunuz klimanızı?

    devamlı sıcak üflüyormu çalıştırdığınız derecede? (siz cevap verin gene. fakat bence inverter özelliğini bu makine kulnıyordur. diğer topikte yazmışsınız 350 tl felan ödüyorum demişsiniz. budurum her ne olursa olsa klimanın kapasite yüksekliğindendir bu fatura)

    tekirdağlı 9000 btu ile koca evi ısıtıyor demişsiniz. ama o olsun ben olim tam ısıtıyoruz demedik kocausta fırçasını atsada ben dün açıkladım hol geniş vekapıları görüyor bu avantajım var. ta karşısındaki, banyoya kadar kıryor soğuğu. tabi yakın yerlerdeki dereceler varmı? yok haliyle.

    bakın bende 2 aedt inverter çalışıyor. 12000 btu olanın nominal ısıtması 14000 btu 17-veya 18bin btuya yükselebiliyor. tanesi çok basit bir ineverter klima 9000 btu ısıtma kapasiteside gerçekten 9200 btu yüksele bildiği kapasite ise 11000 btu. bu klimanın değerlerini kısarak A enerji elde etmişler sanırım öyleyken çok fazla kısamıyor kendini 12000lik kadar. fakat ben memnunum en azından şişmedi seni dondurcam demedi. bazı sorunları olsada..

    2 klima birden tam 24 saat 1 ay çalıştı denemek amaçlı 12000Btu olan 23C lerde gece soğuk olunca 25-26lara yükselttim.
    diğer küçük inverter ise hiç 25ten aşağı düşmedi. gelen fatura 226 tl bende faturayı bulunca basıcam. dah sonraki ay daha soğuktu daha yüksek derecelerde çalıştı ama bu kez evde olmadığımız zamanlar ve 5-6 saat evde kime olmayınca klimaları kapatıp çıktık. gelen fatura 186 tl. bu ay fazla gelir sanırım çünkü evde baya kalındı. dün gecede inadına 28C yaptım 12000 inverteri 850Watt çekti.

    çekilen watt ı nasıl görüyorsunuz demişsiniz. watt metreler var piyasadahttp://forum.donanimhaber.com/m_43488043/tm.htm linkte mevcut aynından var. fakat 24000 lik klimada bu cihaz kullnılmaz sakattır. bizim klimalar ufak o açıdan fişli. hatta benim Me bile fişli değildi kendim çevirdim. birol usta 12likten yukarı klimalarda fiş bağlantısını önermiyor. haricende tüketimi ölçebilirsiniz pens ampermetrelerle birol tekirdağlı ve kocausta bu konuda bilgili.


    Sn. 9köy

    Öncelikle beni Sn.alptuğ56'nın gazabından kurtardığınız teşekkür ederim.Neredeyse dayak yiyecekmişiz.Siz gerekli cevabı vermişsiniz zaten bana birşey kalmamış.İlk okuyunca ne oluyor dedim ama sonra önceki sayfalarda hastalıktan yeni kurtulan ve okuduklarını birkaç kez okuduktan sonra anladığını söyleyen '' komutan '' lakaplı abimiz olduğunu anlayınca hoş gördüm.Neden mi? Önceki mesajlarımda neden bu klimayı aldığımdan çok açık bahsettim ve tamamıyla okunmadığını düşündüğüm için ne oluyor dedim.Neyse büyüklerimize saygıda kusur etmeyiz

    Öncelikle birşey almadan önce çok fazla araştırırm ama malumunuz internet uzay gibi sonsuz bilgi ve görüş var.Hangisi doğru-yanlış ancak deneme yanılmayla öğrenebiliyoruz.Bakın hala 9000 btu ile evini ısıtanları okuyoruz başlıkta bu bile kafa karıştırmaya yeter işi bilmeyen için BEHA'yı ilk almayı düşündüğümde yaptığım araştırmada 100 kişiden 97-98'i memnun görünce hoşumuza gitti alalım dedik 2500-3000 TL lik sistemi ancak 1 ay kullandık ( TEkrar söylüyorum;kesinlikle çok güzel bir ürün,sıcaklığı,kokusuz olması,baş ağrısı yapmaması,havayı kurutmaması gibi özelliklerinin olmasına karşın fatura uçuk geldiği için kullanamıyoruz.600-700 TL..Tek bir odada kapı kapalı çok rahat kullanılır) sonra duvarda süs olarak kaldı.Yaklaşık 1,5 sene önceki yazın mühtiş bir sıcak vardı akşamları balkonda bile uyuyamıyorduk bizde hem ısıtma hem soğutma için klima alalım dedik.Her gittiğimiz yer inverter de inverter diye tutturdu.Neredeyse diğerinin 2 katı fiyatlı bu cihazlar; bu kadar pahalıysa vardır bir keramet diyip; ok alalım dedik.Bulunduğum ilçe de mitsubishi-toshiba-daikın vs satan bir yer yok (Hatta bayilik almak için başvuru bile yaptık ama zaten yok satan bir marka neden yeni bir yerle uğraşsın mantığıyla-bunu da anlamıyorum,herhalde doymuş-tok satıcılar ki mağazama gelip nezaket ziyaretinde bile bulunmadılar.Hergün bir çok firma gelip bizimle çalışmak istediğini söylerken Mitsubishi'nin bu tutumu beni şaşırttı..Neyse biraz araştırmayla da 2 tane mitsubishi olduğu, heavy olanın uçak-gemi vs taşıtlara klima ürettiğini,electric olanın direk ev,iş yeri vs için olduğunu ve daha verimli-sağlam olduğunu öğrendim.(Ne kadar doğru yanlış bilemiyorum,sizler işin içindesiniz daha iyi bilirisniz ) Mecbur yakındaki daha büyük ilçelerin birine gidip klimamızı aldık.Satan arkadaş tabiki bizi uyardı; salona 18 btu arka tarafa da bir tane 12 btu koymamızın uygun olacağını söyledi.Ancak daha öncede söylediğim gibi 2 klima 1500 TL ekstra para demekti.zaten 3500 TL ye 24 btu'yu aldık birde o kadar fark verecek gücümüz o an için yoktu 18'lik ile 24'luk arasında 200-300 TL gibi bir rakam oynadığından bizde btu'su daha büyük olan klimayla tüm eve hitab eder,inverter olması kaynaklı daha az öder bu kışı geçirip borcu bittikten sonra arka tarafa da bir tane 12'lik alırız dedik.(o zamanki hesapla) Gel gelelim bu gün az elektrik harcarız diye aldığımız inverter (şu anki bilgilerle yetersiz kaldığı için fazla yaktığını öğrendik) çok yakınca 2. bir klimaya cesaret edemedik.Sizlerin önerisine göre etmemiz gerekiyormuşİlk fırsatta yatak odasına mutfağa bitişik duvara 12 lik bir inverter takmayı düşünüyorum.

    Sn. 9köy gelelim sizin sorularınıza;

    Klimayı yukarıda da yazdığım gibi 18'lik + 12'lik tavsiye eden bayinin, durumumuza göre 24'lüğü kendimiz tercih ettik.Sıcak havanın soğuk hava ile yer değiştiği düşünülerek; kapı 80 cm de olsa birşekilde hava akımı oluşup sıcağın arka odalarada gittiğini tecrübe ediyoruz hergün.Haa yeterli mi? Değil tabiki ama çokta kötü değil..bu soğukta uzun kollu bir tişört ile oturabiliyoruz evde(En azından ben oturuyorum normalde çabuk üşürüm) klimam 25-26 derecede çalışıyor.


    Biz bu meseleyi Sn.kocausta ile sonuçlandırmıştık ama suçlama olunca cevap hakkı doğdu




  • Komutan sizi kırmak için yazmış değildir birader, takmayın kafanıza.

    Genelde millet önceki sayfalara hiç bakmadan yazıyor, onun için genel olarak öyle yazmıştır.

    Anlaşıldığına göre klimayı aldığınız kişiler de burada belirttiğimiz şeyleri anlatmışlar da siz "sallamamışsınız".
    İnverterin kötü yanı da budur, alet uygunsuz kurulumla kullanıldığında düz tip klimadan da fazla yakar.
    Artık ilerde asıl doğru uygulamayı yaptığınızda sorun kalmayacaktır.

    Mitsubishi Heavy/Electric konusu size anlatılandan farklı.
    Firma 2. dünya savaşı sonrasında savaş suçlusu şirket olarak Amerikalılar tarafından parçalandı, ve uzun yıllar bu parçaların işbirliği yapması da yasaklandı.
    80'lerden itibaren yasak fiilen kalktı, ama iki şirket te gene ayrı olarak çalışıyorlar.
    Şimdi her iki firma da benzer klimalar üretiyor, mallar kalite olarak benzer.
    TC'de ME'yi getiren Klimaplus daha yüksek fiyat düzeyi oturttu, bu ayarda gidiyor.
    MHI'yi asıl burada satan Airfel bir süre önce Daikin tarafından satın alındığı için bundan sonra MHI'leri satmayacak.
    MHI almak isteyenler sadece İklimsa'dan almak zorundalar, ki o marka artık bu ülkede ölür onların elinde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Komutan sizi kırmak için yazmış değildir birader, takmayın kafanıza.

    Anlaşıldığına göre klimayı aldığınız kişiler de burada belirttiğimiz şeyleri anlatmışlar da siz "sallamamışsınız".
    İnverterin kötü yanı da budur, alet uygunsuz kurulumla kullanıldığında düz tip klimadan da fazla yakar.
    Artık ilerde asıl doğru uygulamayı yaptığınızda sorun kalmayacaktır.


    Sn alptuğ56'ya kırılmadım.o konuda sıkıntı yok

    '' Anlaşıldığına göre klimayı aldığınız kişiler de burada belirttiğimiz şeyleri anlatmışlar da siz "sallamamışsınız". ''

    Bana sizin anlattığınız gibi; buraya,bu konumda 24 btu takarsak normal klimadan çok elektrik harcar tam randıman alamazsınız denilmedi.Zaten cop değeri vs bunları ben araştırarak buldum.Mağazanın merkezi Bergamada,Ayvalığa mağaza açmışlar bir bayan satış yapıyor.Teknik eleman olmadığı için cop değeri vs bilme şansı yok tabiki.. (Servistekilerin bile bildiğinden şüpheliyim ya..Tüm markalar için) Servis klima kurulumu için 90km öteden geldi,düşünün artık ve bayilik için hala adım atma keyfi yok.Biz evimiz 80 m2 2+1 vs evi tarif ettik.Ona göre de 18 btu + 12 btu tavsiyesi aldık.18 ile 24 btu arasında fiyat yakın olduğu ve yukardaki sebeplerden 24 btu tercih edildi.Olay bundan ibaret.Burada benim satıcıyı SALLAMAZLIĞIM söz konusu değil sizinki gibi net bilgi verebilse belki inverter almaz 3 tane 12 btu normal klima alırdım aynı paraya.Parayı başkaları gibi sokakta bulmuyoruz.Yani hata bende değil,negatif yönleriyle beni uyarmayan satıcıda Bunu da şikayet amaçlı yazmıyorum,oldukça kibar düzgün bir satıcı..12 btu'luk için tekrar kendisine giderim

    Neyse konuyu uzatıp boş yere yer kaplamanın anlamı yok.Sizlerden bilgi rica ettim ve yol gösterdiniz teşekkür ederim.

    Ancaaaakkkk; Sizden yol göstermenizi isteyen arkadaşlara bu türde azarlar,suçlar şekilde yazdığınız sürece kimse size soru sormaya cesaret edemez ve hata yapmaya devam ederler.Sizden ricam,bu forumda-bu başlıkta amaç yardım ise daha ılımlı cevaplardır.Karşınızdakini tanımıyorsunuz o da sizi tanımıyor.Bu tür bilgi alış verişleri saygı-sevgi çerçevesinde olur-olmalı.Haddim olmayarak bir terbiyesizlik yaparak sizleri kırdıysam özür dilerim.TEşekkürler iyi forumlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Ya bırak hocam, adam valla Pakistan malı deyip atıcak sonunda klimayı
    Zaten (hangi akla hizmetse) bide de doğalgaz bağlatmış eve

    Klimayı da arabası gibi satarsa artık ona müşteri oluruz herhalde

    Arabayı o paraya verdi, şimdi arkasını arasa da çıktığı fiyatı bi görse yüreğine inebilir

    hocam araba için bugün birisi aradı sattınızmı diye

    ben bu insanımızı bir türlü çözemedim ,araba satılmadan önce asla o parayı etmez diyenler şimdi çıkıp çok ucuza satmışsın diyor

    eh be artık ne diyeyim ,gerçi ben önceden böyle olacağını başta kocaustaya söylemiştim ve yanılmadım

    gelin etmeyin böyle bir araba artık türkiye de zor bulursunuz bir tanıdık alsın dedim ; yok lpg yokmuş ,o fiyat çokmuş ,plaka bilmem neymiş vs.vs.

    gerçi yabancıya gitmedi o arabayı yıllardır tamirini yapan tamirci arkadaşa gitti şimdi tepe tepe kullanıyor

    helal olsun adama parasını da ödedi satışını da aldı ,gerisi artık beni ilgilendirmiyor aksine almayanlar ağlasın çünkü bu kadar temiz aracı 6 bin tl. bile verseler bulamazlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RS182

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Komutan sizi kırmak için yazmış değildir birader, takmayın kafanıza.

    Anlaşıldığına göre klimayı aldığınız kişiler de burada belirttiğimiz şeyleri anlatmışlar da siz "sallamamışsınız".
    İnverterin kötü yanı da budur, alet uygunsuz kurulumla kullanıldığında düz tip klimadan da fazla yakar.
    Artık ilerde asıl doğru uygulamayı yaptığınızda sorun kalmayacaktır.


    Sn alptuğ56'ya kırılmadım.o konuda sıkıntı yok

    '' Anlaşıldığına göre klimayı aldığınız kişiler de burada belirttiğimiz şeyleri anlatmışlar da siz "sallamamışsınız". ''

    Bana sizin anlattığınız gibi; buraya,bu konumda 24 btu takarsak normal klimadan çok elektrik harcar tam randıman alamazsınız denilmedi.Zaten cop değeri vs bunları ben araştırarak buldum.Mağazanın merkezi Bergamada,Ayvalığa mağaza açmışlar bir bayan satış yapıyor.Teknik eleman olmadığı için cop değeri vs bilme şansı yok tabiki.. (Servistekilerin bile bildiğinden şüpheliyim ya..Tüm markalar için) Servis klima kurulumu için 90km öteden geldi,düşünün artık ve bayilik için hala adım atma keyfi yok.Biz evimiz 80 m2 2+1 vs evi tarif ettik.Ona göre de 18 btu + 12 btu tavsiyesi aldık.18 ile 24 btu arasında fiyat yakın olduğu ve yukardaki sebeplerden 24 btu tercih edildi.Olay bundan ibaret.Burada benim satıcıyı SALLAMAZLIĞIM söz konusu değil sizinki gibi net bilgi verebilse belki inverter almaz 3 tane 12 btu normal klima alırdım aynı paraya.Parayı başkaları gibi sokakta bulmuyoruz.Yani hata bende değil,negatif yönleriyle beni uyarmayan satıcıda Bunu da şikayet amaçlı yazmıyorum,oldukça kibar düzgün bir satıcı..12 btu'luk için tekrar kendisine giderim

    Neyse konuyu uzatıp boş yere yer kaplamanın anlamı yok.Sizlerden bilgi rica ettim ve yol gösterdiniz teşekkür ederim.

    Ancaaaakkkk; Sizden yol göstermenizi isteyen arkadaşlara bu türde azarlar,suçlar şekilde yazdığınız sürece kimse size soru sormaya cesaret edemez ve hata yapmaya devam ederler.Sizden ricam,bu forumda-bu başlıkta amaç yardım ise daha ılımlı cevaplardır.Karşınızdakini tanımıyorsunuz o da sizi tanımıyor.Bu tür bilgi alış verişleri saygı-sevgi çerçevesinde olur-olmalı.Haddim olmayarak bir terbiyesizlik yaparak sizleri kırdıysam özür dilerim.TEşekkürler iyi forumlar..

    hocam siz özellikle 9 köy arkadaşın dediklerine bakmayın bizim onunla bir samimiyetimiz olduğu için hep böyle şeyler yazarak sözde şaka yapıyor ama diğer arkadaşlar anlayamadığı için ciddi zannediyor ve iş hiç istenmeyen yerlere gidiyor

    benim size kızma yada azarlama yapmak ne haddime ,size bir bilgi verdik diye de havaya girecek kadar çocukta değiliz ama benim tarzım bazen yanlış anlamalara da sebebiyet verebiliyor oysa ki niyetim yardımcı olup işe yaradığımı hissetmektir ama bunu da bazen yüzümüze bulaştırıyorum galiba

    bu nedenle kaç defa artık yazmayacağım dedim ama diğer arkadaşlar illa gel yaz muhabbet olsun diyorlar sonra durduk yere hep başım derde giriyor

    zaten yazdıklarımın çoğu genele dir ama bu durumlarda kendi üzerine de alınması kaçınılmaz oluyor

    eğer sizi üzecek bir yanlış söz sarfetmişsem özür dilerim ,siz kırıldıysanız bu forumdan gerekirse siz değil ben giderim

    dost kazanmak çok zordur kaybetmek çok kolay ,ben sizi dost olarak görmek isterim ve kendi adıma sizi de bu forumda görüp bilgilerinizi dertlerinizi paylaşmanızı dilerim

    saygılar selamlar

    o mesajımda belirttiğim "uyanıklık yapıp " sözü gerçekten hoş olmamış mesajdan sildim ,o gün anlattığım gibi bazı problemler nedeniyle kafamın tam basmadığını hatalı sözeler yazarsam kusura bakmayın demiştim ve galiba bir pot kırmışım tekrar özür bu söz haddi aşmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 30 Ocak 2012; 17:40:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: RS182

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Komutan sizi kırmak için yazmış değildir birader, takmayın kafanıza.

    Anlaşıldığına göre klimayı aldığınız kişiler de burada belirttiğimiz şeyleri anlatmışlar da siz "sallamamışsınız".
    İnverterin kötü yanı da budur, alet uygunsuz kurulumla kullanıldığında düz tip klimadan da fazla yakar.
    Artık ilerde asıl doğru uygulamayı yaptığınızda sorun kalmayacaktır.


    Sn alptuğ56'ya kırılmadım.o konuda sıkıntı yok

    '' Anlaşıldığına göre klimayı aldığınız kişiler de burada belirttiğimiz şeyleri anlatmışlar da siz "sallamamışsınız". ''

    Bana sizin anlattığınız gibi; buraya,bu konumda 24 btu takarsak normal klimadan çok elektrik harcar tam randıman alamazsınız denilmedi.Zaten cop değeri vs bunları ben araştırarak buldum.Mağazanın merkezi Bergamada,Ayvalığa mağaza açmışlar bir bayan satış yapıyor.Teknik eleman olmadığı için cop değeri vs bilme şansı yok tabiki.. (Servistekilerin bile bildiğinden şüpheliyim ya..Tüm markalar için) Servis klima kurulumu için 90km öteden geldi,düşünün artık ve bayilik için hala adım atma keyfi yok.Biz evimiz 80 m2 2+1 vs evi tarif ettik.Ona göre de 18 btu + 12 btu tavsiyesi aldık.18 ile 24 btu arasında fiyat yakın olduğu ve yukardaki sebeplerden 24 btu tercih edildi.Olay bundan ibaret.Burada benim satıcıyı SALLAMAZLIĞIM söz konusu değil sizinki gibi net bilgi verebilse belki inverter almaz 3 tane 12 btu normal klima alırdım aynı paraya.Parayı başkaları gibi sokakta bulmuyoruz.Yani hata bende değil,negatif yönleriyle beni uyarmayan satıcıda Bunu da şikayet amaçlı yazmıyorum,oldukça kibar düzgün bir satıcı..12 btu'luk için tekrar kendisine giderim

    Neyse konuyu uzatıp boş yere yer kaplamanın anlamı yok.Sizlerden bilgi rica ettim ve yol gösterdiniz teşekkür ederim.

    Ancaaaakkkk; Sizden yol göstermenizi isteyen arkadaşlara bu türde azarlar,suçlar şekilde yazdığınız sürece kimse size soru sormaya cesaret edemez ve hata yapmaya devam ederler.Sizden ricam,bu forumda-bu başlıkta amaç yardım ise daha ılımlı cevaplardır.Karşınızdakini tanımıyorsunuz o da sizi tanımıyor.Bu tür bilgi alış verişleri saygı-sevgi çerçevesinde olur-olmalı.Haddim olmayarak bir terbiyesizlik yaparak sizleri kırdıysam özür dilerim.TEşekkürler iyi forumlar..

    hocam siz özellikle 9 köy arkadaşın dediklerine bakmayın bizim onunla bir samimiyetimiz olduğu için hep böyle şeyler yazarak sözde şaka yapıyor ama diğer arkadaşlar anlayamadığı için ciddi zannediyor ve iş hiç istenmeyen yerlere gidiyor

    benim size kızma yada azarlama yapmak ne haddime ,size bir bilgi verdik diye de havaya girecek kadar çocukta değiliz ama benim tarzım bazen yanlış anlamalara da sebebiyet verebiliyor oysa ki niyetim yardımcı olup işe yaradığımı hissetmektir ama bunu da bazen yüzümüze bulaştırıyorum galiba

    bu nedenle kaç defa artık yazmayacağım dedim ama diğer arkadaşlar illa gel yaz muhabbet olsun diyorlar sonra durduk yere hep başım derde giriyor

    zaten yazdıklarımın çoğu genele dir ama bu durumlarda kendi üzerine de alınması kaçınılmaz oluyor

    eğer sizi üzecek bir yanlış söz sarfetmişsem özür dilerim ,siz kırıldıysanız bu forumdan gerekirse siz değil ben giderim

    dost kazanmak çok zordur kaybetmek çok kolay ,ben sizi dost olarak görmek isterim ve kendi adıma sizi de bu forumda görüp bilgilerinizi dertlerinizi paylaşmanızı dilerim

    saygılar selamlar

    o mesajımda belirttiğim "uyanıklık yapıp " sözü gerçekten hoş olmamış mesajdan sildim ,o gün anlattığım gibi bazı problemler nedeniyle kafamın tam basmadığını hatalı sözeler yazarsam kusura bakmayın demiştim ve galiba bir pot kırmışım tekrar özür bu söz haddi aşmış

    bbbbbbbbba. tamer karadağlı hocam gene beni siper edip zeytin yağı gibi üste çıkmışsınız

    quote:

    hocam siz özellikle 9 köy arkadaşın dediklerine bakmayın bizim onunla bir samimiyetimiz olduğu için hep böyle şeyler yazarak sözde şaka yapıyor ama diğer arkadaşlar anlayamadığı için ciddi zannediyor ve iş hiç istenmeyen yerlere gidiyor


    yavv abi, ben nedemişimki Allah için arkadaş kendisi latife yapmış size. ben sizle ilgili, konuyu bağlayan. ne arkadaşa nede size bişe yazmadımki Alllah için:)) ciddiyetle ne alakası var. ben sadece baya önceden avukat arkadaşla yanlış anlama yüzünden. geniş tavırla şaka yapmıştım ortamı bulmak için. burda öyle bir durumda yokki. demek istediğiniz şayet buysa zaten bu tip yazılarıda yazmam aslında. ama ortada bişe olmadığı için gönüller hoş olsun babındaydı o yazım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Ya bırak hocam, adam valla Pakistan malı deyip atıcak sonunda klimayı
    Zaten (hangi akla hizmetse) bide de doğalgaz bağlatmış eve

    Klimayı da arabası gibi satarsa artık ona müşteri oluruz herhalde

    Arabayı o paraya verdi, şimdi arkasını arasa da çıktığı fiyatı bi görse yüreğine inebilir

    hocam araba için bugün birisi aradı sattınızmı diye

    ben bu insanımızı bir türlü çözemedim ,araba satılmadan önce asla o parayı etmez diyenler şimdi çıkıp çok ucuza satmışsın diyor

    eh be artık ne diyeyim ,gerçi ben önceden böyle olacağını başta kocaustaya söylemiştim ve yanılmadım

    gelin etmeyin böyle bir araba artık türkiye de zor bulursunuz bir tanıdık alsın dedim ; yok lpg yokmuş ,o fiyat çokmuş ,plaka bilmem neymiş vs.vs.

    gerçi yabancıya gitmedi o arabayı yıllardır tamirini yapan tamirci arkadaşa gitti şimdi tepe tepe kullanıyor

    helal olsun adama parasını da ödedi satışını da aldı ,gerisi artık beni ilgilendirmiyor aksine almayanlar ağlasın çünkü bu kadar temiz aracı 6 bin tl. bile verseler bulamazlar

    bunlar normal durumlar. benzetmek olmasında. kör ölünce badem gözlü olurmuş. sende artık sadece geçti borun pazarı diyebilirsin onlara




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    hocam siz özellikle 9 köy arkadaşın dediklerine bakmayın bizim onunla bir samimiyetimiz olduğu için hep böyle şeyler yazarak sözde şaka yapıyor ama diğer arkadaşlar anlayamadığı için ciddi zannediyor ve iş hiç istenmeyen yerlere gidiyor

    benim size kızma yada azarlama yapmak ne haddime ,size bir bilgi verdik diye de havaya girecek kadar çocukta değiliz ama benim tarzım bazen yanlış anlamalara da sebebiyet verebiliyor oysa ki niyetim yardımcı olup işe yaradığımı hissetmektir ama bunu da bazen yüzümüze bulaştırıyorum galiba

    bu nedenle kaç defa artık yazmayacağım dedim ama diğer arkadaşlar illa gel yaz muhabbet olsun diyorlar sonra durduk yere hep başım derde giriyor

    zaten yazdıklarımın çoğu genele dir ama bu durumlarda kendi üzerine de alınması kaçınılmaz oluyor

    eğer sizi üzecek bir yanlış söz sarfetmişsem özür dilerim ,siz kırıldıysanız bu forumdan gerekirse siz değil ben giderim

    dost kazanmak çok zordur kaybetmek çok kolay ,ben sizi dost olarak görmek isterim ve kendi adıma sizi de bu forumda görüp bilgilerinizi dertlerinizi paylaşmanızı dilerim

    saygılar selamlar

    o mesajımda belirttiğim "uyanıklık yapıp " sözü gerçekten hoş olmamış mesajdan sildim ,o gün anlattığım gibi bazı problemler nedeniyle kafamın tam basmadığını hatalı sözeler yazarsam kusura bakmayın demiştim ve galiba bir pot kırmışım tekrar özür bu söz haddi aşmış

    Sn alptuğ56, dediğim gibi sizden yana bir sıkıntı yok Bizim de başka forumlarda ortak arkadaşlarımızla muhabbetimizde dışardan gelen arkadaşlar konuyu bilmediklerinden yabancı kalabiliyorlar.Bu durumu bildiğim için ses etmedim.Özür dilenecek birşey yok ama büyüklük gösterdiniz tebrik ve teşekkür ederim.Sadece tanımadığımız kişilerle sert ifadeler kullanınca karşı taraf üzülebilir demek istedim.Sizlere haddinizi bildirmek değildi amacım yanlış anlaşılmasın Herkese tekrar teşekkür ederim,paylaştığınız bilgiler için ve daha fazla uzatmadan ben izninizi isteyip konuyu kapatayım.İyi forumlar..




  • Beyler kar başladığından beri içeriyi ısıtamıyorum kumanda üzerinde 25 derece olmasına rağmen içerisi 13 dereceyi geçmiyor. Dış üniteye baktım buz tutmuş. Buzların çözdürüp tekrar çalıştırsam düzelir mi ? Sorun ne olabilir ? Çalışırken de sürekli deforost oluyor. AC 035 kullanıyorum. İç üniteyi soğuk modunda çalıştırarak dışarıdaki buzları çözdürebilir miyim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: göktürk

    An itibari ile Alalimbakalim.com dan tek çekim 866 tl ye airfel as12-930-R2 serisinden 1 adet sipariş verdim.

    Hayırlı olsun arkadaş.
    İşinizi görebilecek, fiyatına göre oldukça iyi bir alettir.

    Sağlıklı ve ekonomik kullanım için, içerisini dışarıdan en çok 8-10C (hatta 6-7C) daha aşağı yapmak için ayarlayın.
    Fark büyük olursa hem sağlık sorunları başgösterir, hem de fazladan ceryan harcarsınız.



    halen beklemedeyim bakalım
    aradım ama ürün hazır dediler
    hazır olunca aranacakmışım




  • arkadaslar istanbuldaki bir spotcudan toshiba klimayı ras 18 skv modelini 2200 e buldum kurulumu ucretli yapacakmısım bu tur alımlarda bir sıkıntı yasarmıyım? garantisi varmıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher47

    arkadaslar istanbuldaki bir spotcudan toshiba klimayı ras 18 skv modelini 2200 e buldum kurulumu ucretli yapacakmısım bu tur alımlarda bir sıkıntı yasarmıyım? garantisi varmıdır?

    arkadaşım aynı klimadan bende izmirdeki beyazstore int.mağazasından aldım alırken ürünün yanında ücretsiz montaj yazıyordu.ben yinede emin olmak için ürün üzerindeki stok kodu ve seri numarasını alarak alarko carrier in müş.danış.hattı olan 444 0 128 numarasını aradım ürünün ücretsiz montaj olup olmadığını sordum.benden kutunun üzerindeki numaraları istediler.

    bende verdim sonra bir kaç gün sonra bana geri döndüler.ama onlar bana dönene kadar ben internetten rasgele bir alarko carrier teknik servisi bulup durumu anlatıp ürün ücretsiz montaj mı acaba sorgulayabilrmisiniz diye rica ettim.

    onlarda sağolsunlar kull.adı ve şifreyle girdikleri kendi sistemleri var hemen bakıp evet ücretsiz montajdır dediler.bir kaç gün sonrada alarko merkezden arayıp ürün ücretsiz montajdır nereye yönlendirmemizi istersiniz diye aradılar.carrier toshiba nın klima depertmanını satın almış alarko carrier güzel servis hizmeti verdi baya ben çok memnun kaldım.

    inşallah sizede iyi bir teknik servis denk gelir.vakumu siz yinede hatırlatın daha servis gelmeden.sorun en azından vakum yapıyormusunuz diye.


    yani isterseniz size en yakın olan herhangi bir teknik servisi arayın isterseniz de alarko merkezi ikiside olur ama çabuk olsun anında öğreneyim diyorsanız teknik servisin birisinden rica edin sağolsunlar anında yardımcı oluyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Beyler kar başladığından beri içeriyi ısıtamıyorum kumanda üzerinde 25 derece olmasına rağmen içerisi 13 dereceyi geçmiyor. Dış üniteye baktım buz tutmuş. Buzların çözdürüp tekrar çalıştırsam düzelir mi ? Sorun ne olabilir ? Çalışırken de sürekli deforost oluyor. AC 035 kullanıyorum. İç üniteyi soğuk modunda çalıştırarak dışarıdaki buzları çözdürebilir miyim ?

    Bir AC35'in dediğiniz durumda olması tam anlamıyla rezalettir.
    Hemen servis çağırın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Beyler kar başladığından beri içeriyi ısıtamıyorum kumanda üzerinde 25 derece olmasına rağmen içerisi 13 dereceyi geçmiyor. Dış üniteye baktım buz tutmuş. Buzların çözdürüp tekrar çalıştırsam düzelir mi ? Sorun ne olabilir ? Çalışırken de sürekli deforost oluyor. AC 035 kullanıyorum. İç üniteyi soğuk modunda çalıştırarak dışarıdaki buzları çözdürebilir miyim ?

    Bir AC35'in dediğiniz durumda olması tam anlamıyla rezalettir.
    Hemen servis çağırın.

    Hocam dediğiniz gibi aradım fakat havalardan o dedi. Böyle olması normal dedi. Dışarsı kar zaten. Dış ünitenin iç kısmı tamamen buzlanmış. Sıcak su ile çözüdürebilirseniz yapın dedi ama bu havalarda normal dedi klimayı bağlayan servis.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Beyler kar başladığından beri içeriyi ısıtamıyorum kumanda üzerinde 25 derece olmasına rağmen içerisi 13 dereceyi geçmiyor. Dış üniteye baktım buz tutmuş. Buzların çözdürüp tekrar çalıştırsam düzelir mi ? Sorun ne olabilir ? Çalışırken de sürekli deforost oluyor. AC 035 kullanıyorum. İç üniteyi soğuk modunda çalıştırarak dışarıdaki buzları çözdürebilir miyim ?

    Bir AC35'in dediğiniz durumda olması tam anlamıyla rezalettir.
    Hemen servis çağırın.

    Hocam dediğiniz gibi aradım fakat havalardan o dedi. Böyle olması normal dedi. Dışarsı kar zaten. Dış ünitenin iç kısmı tamamen buzlanmış. Sıcak su ile çözüdürebilirseniz yapın dedi ama bu havalarda normal dedi klimayı bağlayan servis.


    Eğer dış ünitenin etrafında kar yığınları oluşup ta arkadan hava alamaz durumdaysa, karları elle temizleyip hava alabilmesini sağlayın.

    Dış ünitenin arkasında "buz" oluşması durumunda o buzu kendisinin çözmesi gerekir defrost yaparak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Beyler kar başladığından beri içeriyi ısıtamıyorum kumanda üzerinde 25 derece olmasına rağmen içerisi 13 dereceyi geçmiyor. Dış üniteye baktım buz tutmuş. Buzların çözdürüp tekrar çalıştırsam düzelir mi ? Sorun ne olabilir ? Çalışırken de sürekli deforost oluyor. AC 035 kullanıyorum. İç üniteyi soğuk modunda çalıştırarak dışarıdaki buzları çözdürebilir miyim ?

    Bir AC35'in dediğiniz durumda olması tam anlamıyla rezalettir.
    Hemen servis çağırın.

    Hocam dediğiniz gibi aradım fakat havalardan o dedi. Böyle olması normal dedi. Dışarsı kar zaten. Dış ünitenin iç kısmı tamamen buzlanmış. Sıcak su ile çözüdürebilirseniz yapın dedi ama bu havalarda normal dedi klimayı bağlayan servis.


    Eğer dış ünitenin etrafında kar yığınları oluşup ta arkadan hava alamaz durumdaysa, karları elle temizleyip hava alabilmesini sağlayın.

    Dış ünitenin arkasında "buz" oluşması durumunda o buzu kendisinin çözmesi gerekir defrost yaparak.

    Hocam su tahliye deliklerinin hepsi tıkanmış. Etrafındaki buzları az da olsa buzları çözdüm şuan içerisi 19.5 dereceye çıktı. kumanda üzerindeki sıcaklık 30 derece ve 1. fan seviyesinde. Acaba diyorumki iç ünitedeki sıcaklık pulbunu bulsam sıcak suya sokarak içersi çok sıcak gibi gösterip de soğuk çalışmasını sağlasam dışarıdaki buzları çözdürebilir miyiz ? Pulp nerdeki acaba ?




  • 
Sayfa: önceki 721722723724725
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.