Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.427.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aliuygun

    gürcan bey dediklerinize katılıyorum,ama beni düşündüren nokta şu: düz model sharp 9000btu iklimsa da 18 ay vadeli 1188 ytl,ipinin inverter hitachisi ise 1350 ytl 18 ay vadeli.yani düz klimaya o kadar vermişken inverter almak daha mantıklı olmazmı? klimanın çalışma süresi ise,ben öğretmenim ve saat 3te dersim biter eve gelirim,bi 8-10 saat günlük çalışır yani.aradaki fiyat uçurum olsa sharp düzü alcam ama çok az bi fark var.sharp ta daha düşük fiyat bulabilirmiyim izmirde,bilginiz varmı? teşekkür ederim..
    quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1


    quote:

    Orjinalden alıntı: aliuygun

    arkadaşlar bende düzmü invertermi diye sıkıntı duyuyorum.10 metrekare ara kat odama 9000btu bi klima alcam,kışın sıkıntı duymadan ısınalım istiyoruz. sharpın düz modeli 1188 ytl,hitachinin inverteri 1350 ytl 18 ay vadeli(ipi'nin hitachisi),panasonicin inverteri ise 1600 ytl 18 ay vadeli.panasonic müthiş bi cihaz ama fiyatı oldukca yüksek,sharp çok iyi ama o kadar parayı vermişken inverter hitachi alayım diyorum,hitachinin de cop değerleri,elektrik sarfiyatı ses düzeyi,vb... oldukça iyi.herkes hitachinin iyi olduğunu söylüyor ama insan yine de kararsız kalıyor.buradaki değerli arkadaşlardan şiddetle tavsiye bekliyorum.




    İyi akşamlar arkadaşım şimdi kendini asla zorlamaya gerek yok şu şekilde 10 metre kareye ınverter klima almaya hiç gerek yok zaten kücücük bir oda burada düz klima rahat rahat ısınırsınız ama kaliteli bir klima alırsanız bu sharp olabilir,toshiba olabilir,mitsubishi elektrik olabilir,yok bunlarda pahalı derseniz elektra,dıamond,haier sizin işiniz fazlasıyla görür inanın ben hep burdayım alın bir şey olursa bana istediginizi diyin ,yalnız servis çagırıp kaşif fişi alın bu çok önemli bir sorun çıktıgında kimse benim lafa bakmaz belge ister iyi akşamlar arkadaşım





    Arkadaşım eviniz kiramı eger kiraysa başka evde kullanabilmeniz için belki daha büyük mesela 15-16 metre kare yerdede kullanmak isterseniz 9000 btu ınverter alın, ama ev kendinizinse bence klasik klima alın o odaya,çünkü o odayı hemen ısıtıp duracaktır ınverter o odaya fazla gelir o yüzden.

    Bİrde iklimsalara pek fiyat konusunda güvenmeyin dedigim yere gidin

    İzmirde verecegim numarayı arayın sharp için benim selamımı söyleyin ülker hanıma

    02324214569

    iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 4 Ekim 2006; 0:25:13 >




  • merhaba ben yine geldim birkaç gündür evdeki internette problem vardı yazamadım çetin abi merhaba herkese iyi geceler

    ınverter klima konfordur arkadaşlar diger düz cihazlar gibi insanı ne üşütür nede terletir umarım anlıyosunuzdur eger siz klimayı alırken 2 sene kullanayım kaldırıp atarım diye düşünmüyorsanız ve ınverter cihazada paranız yetiyorsa bence ınverter alın derim panasonıcle ilğili sormak istediklerinizi cevaplayabilirim ayrıca panasonıc mıtsubıshı electrıc ve daıken ınverter cihazları ile diger dandik klimaların ınverter sıstemlerini bir tutmayın aynı değiller.
  • mavı ufuklar arkadaşım senin evin 35 mt2 değilmi nasıl 24 btu yada 30 btu çıkarıyorsun adana için çarpım değeri 500 dür metrekarenle çarparsın yetecek btu yu çıkarırsın bu bu kadar basittir
  • 5-10 metre kare yerede ınverter alınmaz sayın arkadaşlarım burada ınverter saglıklı çalışmaz eger para sokaga atılacaksa başka yada ilerde ben evimi degiştiririm yada kiracıyım diyorsanız bütçeniz uygunsa tabii ınverter, yoksa kendinizi şartlandırmayın 10 metreye ınverter diye.

    Bugün izmirde daıkın,mitsubishi,westinghouse,national(panasonic) klasik klimaları 20 senedir çalışmaktadır hiç biride kaldırıp atmamıştır, atılacak klimaları türkiyede kimin yaptıgı bellidir


    Ayrıca iyi ınverter klimalar:

    1-panasonic
    2-daıkın
    3-sharp
    4-mitsubishi eletrik
    5-toshiba
    6-hitachi(GRUP firmasının)
    7-sanyo gibi

    Şu an için mitsubishi elektrik izmirde hak etmedigi pahalılıkta satılmaktadır,daıkın bunun yanında peşin fiyatına 18 taksitle satılmaktadır,

    Zaten panasonic varkende mitsubishi elektrige verilen paraya yazık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 4 Ekim 2006; 1:41:45 >
  • Panasonc 12000 ınverter 1.875 18 taksit.
    Mitsu Eleck. 12000 ınverter 1.955 10-13 taksit..

    Aralarında çokda fark yok..Zaten bu fark daha önceki
    fiyatlarında da vardı...
    Daikin bırak taksidi uçuk fiyatta... sanırım 1.750 Ytl.
    idi 12000'lik (düz) olanı..
  • gürcan bey ülker hanımla görüştüm,iklimsaya göre daha iyi bir fiyat verdi.artık daha çok sharp 9000 btu düz modelini düşünmeye başladım.teşekkür ederim..
  • Sevgili Sakkin, Daıkın 12.000 İnverter fiyatı 2.100 YTL'dir. Axess karta da 18 taksit uygulanmaktadır.
    2100 / 18 = 116.66 YTL aylık taksidi yapar.

    Mitsubishi Electric; 12.000 inverter 1.955 YTL / 13 = 150 YTL

    Daıkın 18 taksitle satığı için aylık taksit tutarında 34 YTL daha az ödemiş olursunuz. Haa ama total rakamda tabiki Daıkın Mitsubishi Electric'e göre 234 YTL daha pahalı.

    Eğer tüm teknik detaylarını incelerseniz aradaki 234 YTL farkın normal olduğunu sizde görürsünüz.

    Birde şunu unutmamak lazım bugün Daıkın, Mitsubishi Electric yada Toshiba alacak olan kimse 234 YTL gibi aradaki farka bakmıyor, bakmazda.

    Saygılarımla
  • selam,1-2 hafta içinde klima için karar vereceğim.25 m2 zemin,2.55 m yükseklik ,tekcam balkona açılan3lü kapı,zemin halı kaplı,1 televizyon ,3kişi yaşıyor...emlak evlerinde(çoğunlukla ısınma için biraz da soğutma için(%75-%25- ) bir salon için düşünüyorum, şu an öne çıkan model "panasonic ac robot inverter cs-xe9eke modeli "sitesinde 1.685 peşin fiyat görünüyor ,buna montaj dahil mi bilmiyorum.

    1-Klasik model de düşünebilirim belki ama klasik ya da inverter model tercihini belirleyen tek ölçüt klimanın uzun süre çalışması mıdır? ararlıklarla açıp kapanırsa tasarruflu çalışmaz mı?

    2-salonu holden ayıran bölümde kapı yok buraya şimdilik kalın bir perde düşünüyorum ,
    ama ilerde mutlaka kapı yapılmalı sanıyorum.

    3-klima almadan önce keşif yaptırıp belge alın diyorlar,bu belgenin içeriği ve pratikteki faydası nedir?

    4-bu model dışında sizlerin önerisi olabilir mi?
    şimdiden yanıtlara çok teşekkür ederim ....




  • Panasonicin inverter modelleri hem COP hemde kapasiteleri göz önüne alınınca performans/fiyat oranı bakımından toshiba, mitsubishi electric ve sharp a göre avantajlı görünüyor. Panasonicin bir dezavantajı (dezavantaj demek doğru mu emin değilim) minimum çalışma sıcaklığının -5 derece olması. İzmir şartlarında sorunsuz bir ısıtma yapabilmek için -5 derece yeterli midir? yoksa -10, -15 derece olan modellere mi yönelmek akıllıca olur.
  • merhaba hipokrat. Panatekin sitesindeki fiyatlar peşin montaj hariç fiyatlar. Aşağı yukarı 150 ytl montaj + % 13 vade farkı (18 ay için) ekleyerek vadeli fiyatını hesaplayabilirsin. ama yinede bulunduğun yerdeki panasonic bayisinden asıl fiyatı öğren derim.
  • Klimalarda kullanılan elektronik aksamlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar için:
    ELEKTRONİK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELERİN KLİMA SİSTEMLERİNE ETKİLERİ
    http://teskon.mmo.org.tr/bildiri/2001-36.pdf
    Klima deyip geçmeyelim. Ne kadar karmaşık cihazlar olduğu kullanılan elektronik aksamlardan anlaşılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Tarık_ -- 4 Ekim 2006; 23:14:17 >
  • Klimayı kullandığım salonun 28 metrekare olduğunu, kullandığım Panasonic 12000 BTU İnverter klimanın aşırı sıcak ve soğuklarda yetersiz kaldığını belirtmiştim. Gürcan1 Bey ve adını hatırlamadığım başka bir arkadaşın verdiği sitelere göre BTU hesaplama işlemi yaptım.
    Birinde 19860 (tam hatırlamıyorum) birinde de 22000 çıktı.
    Kullandığım klimanın soğutma BTU'su 13200 (14200 de olabilir şimdi hatırlamıyorum, pek farketmiyor) ısıtma BTU'su ise 17200. Her iki durumda da bu klima bu BTU hesaplama sistemlerine göre bulunduğu yere yetersiz.
    Ben her ne kadar yalıtım sağlamaya çalıştıysam da pencereler büyük, camlar ince, sürekli güneş görüyor, damdan sürekli güneş vuruyor, duvarlar ince, en üst kat, alt ve yanlar boş gibi faktörleri de hesaba katarsak diyorum ki, burayı ancak 24000'lik hatta 30000'lik klima kurtarırmış. Sizin verdiğiniz katsayıya göre de hesaplayabiliriz tabii. Fakat her halukarda bu kliamın yetersiz kaldığı, satıcının yanlış BTU'da klima önerdiği ve sattığı açık.

    quote:

    Orjinalden alıntı: art_SRY

    mavı ufuklar arkadaşım senin evin 35 mt2 değilmi nasıl 24 btu yada 30 btu çıkarıyorsun adana için çarpım değeri 500 dür metrekarenle çarparsın yetecek btu yu çıkarırsın bu bu kadar basittir




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aliuygun

    gürcan bey ülker hanımla görüştüm,iklimsaya göre daha iyi bir fiyat verdi.artık daha çok sharp 9000 btu düz modelini düşünmeye başladım.teşekkür ederim..



    Bir şey degil arkadaşım yardımcı olabildiysem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Tarık_

    Panasonicin inverter modelleri hem COP hemde kapasiteleri göz önüne alınınca performans/fiyat oranı bakımından toshiba, mitsubishi electric ve sharp a göre avantajlı görünüyor. Panasonicin bir dezavantajı (dezavantaj demek doğru mu emin değilim) minimum çalışma sıcaklığının -5 derece olması. İzmir şartlarında sorunsuz bir ısıtma yapabilmek için -5 derece yeterli midir? yoksa -10, -15 derece olan modellere mi yönelmek akıllıca olur.



    Arkadaşım bu -5 dereceyi nerde gördün size söylendiyse gözünüzle görmediyseniz inanmayın 10 sene önceki modelleri -11 derecede çalışıyordu kendim bizzat gördüm ve o zamandan bu zamana 100 küsur tane taktırdık arkadaşlarımıza burada bir hata var - 10 olması lazım iyi araştırın servis kataloglarına bizzat bakın yada panatek'i kendiniz arayın ben kendimde bakarım cumartesi günü ama benim bildigim -10 ve -15 iyi akşamlar




  • www.megatherm.se/www/pc/panasonic/e9dkeanv.pdf
    Bu adreste panasonic cs-e9dkew ve cs-e12dkew modellerinin kullanım talimatı var. Bu dökümanda ve bunun yanında internette yurtdışı sitelerde gördüğüm birkaç yerde minimum çalışma sıcaklığının -5 derece (kuru termometre) olduğu belirtilmekte. Panasonicin -15 dereceye kadar çalışan inverter modelleri (cs-e15ekea, cs-e18ekea, cs-e21ekea) de var ama hem fiyat olarak hem de kapasite olarak oldukça farklı....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hipokrat

    selam,1-2 hafta içinde klima için karar vereceğim.25 m2 zemin,2.55 m yükseklik ,tekcam balkona açılan3lü kapı,zemin halı kaplı,1 televizyon ,3kişi yaşıyor...emlak evlerinde(çoğunlukla ısınma için biraz da soğutma için(%75-%25- ) bir salon için düşünüyorum, şu an öne çıkan model "panasonic ac robot inverter cs-xe9eke modeli "sitesinde 1.685 peşin fiyat görünüyor ,buna montaj dahil mi bilmiyorum.

    1-Klasik model de düşünebilirim belki ama klasik ya da inverter model tercihini belirleyen tek ölçüt klimanın uzun süre çalışması mıdır? ararlıklarla açıp kapanırsa tasarruflu çalışmaz mı?

    2-salonu holden ayıran bölümde kapı yok buraya şimdilik kalın bir perde düşünüyorum ,
    ama ilerde mutlaka kapı yapılmalı sanıyorum.

    3-klima almadan önce keşif yaptırıp belge alın diyorlar,bu belgenin içeriği ve pratikteki faydası nedir?

    4-bu model dışında sizlerin önerisi olabilir mi?
    şimdiden yanıtlara çok teşekkür ederim ....






    İyi akşamlar arkadaşım birincisi bu klima o salona yetmez ne ısınırsın ne serinlersin paranda gider, burada sayfaları iyice okuduysan bu hataya düşen arkadaşlarımız var size ancak 16000 btu civarı ınverter önerebilirim yada klasik 16000- 18000 btu olabilir bunun dışında 12000 btu ınverterda 22 metre kare yere bana göre sınır çok soguklarda size tam randıman vermez başınız agrımasın isterseniz 16000 btu ınverter.


    1-İnverter klima aralıklarla açılıp kapatılsa tasarruflu asla olmaz düz klima gibi çalışır hatta daha fazla elektrik çekebilir ilk çalışmasında oda çok soguk yada çok sıcaksa uç degerlerde çalışır buda fazla sarfiyat demektir,ınvetre alacaksanız 1-2 saat bile dışarı çıksanız kapatmayın ben öyle yapıyorum .

    2- kapı yapılırsa daha iyi olur.

    3-Belgenin faydası bizim ülkemizde mal satılıncaya vede takılıncaya kadar agam paşam derler sonra bir sorun çıktımı sizi tanımazlar bu yüzden eve keşife gelsinler agızla degil servis keşif fişi ile buraya bu lazım diye imzalıyarak kaşeliyerek versinlerki yarın o aldıgınız klima oraya olmazsa rahat rahat geri verebilesiniz .

    4-Bu model ve marka dışında sharp,toshiba,sanyo,hitachi(GRUP FİRMASININ),mitsubishi elektrik,gibi iyi markalara bakabilirsiniz iyi akşamlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DAIKIN

    Sevgili Sakkin, Daıkın 12.000 İnverter fiyatı 2.100 YTL'dir. Axess karta da 18 taksit uygulanmaktadır.
    2100 / 18 = 116.66 YTL aylık taksidi yapar.

    Mitsubishi Electric; 12.000 inverter 1.955 YTL / 13 = 150 YTL

    Daıkın 18 taksitle satığı için aylık taksit tutarında 34 YTL daha az ödemiş olursunuz. Haa ama total rakamda tabiki Daıkın Mitsubishi Electric'e göre 234 YTL daha pahalı.

    Eğer tüm teknik detaylarını incelerseniz aradaki 234 YTL farkın normal olduğunu sizde görürsünüz.

    Birde şunu unutmamak lazım bugün Daıkın, Mitsubishi Electric yada Toshiba alacak olan kimse 234 YTL gibi aradaki farka bakmıyor, bakmazda.

    Saygılarımla




    Arkadaşım size katılıyorum iyi akşamlar
  • Merhaba, hoşgeldin. internet olmayınca da kötü değilmi? bende nerelerde acaba diye düşünüyordum. Bir ara artık foruma yazmayacağını bile düşündüm. Sayfa 27-28 den sonra(sayfa düzenlemesi yapılmış sanırım. sayfa 19 un sonunda ufuk_25 in mesajından sonra) bir göz at istersen birkaç mesajda sana atıfta bulunmuştum, birde bazı arkadaşların mesajları vardı.


    quote:

    Orjinalden alıntı: art_SRY

    merhaba ben yine geldim birkaç gündür evdeki internette problem vardı yazamadım çetin abi merhaba herkese iyi geceler

    ınverter klima konfordur arkadaşlar diger düz cihazlar gibi insanı ne üşütür nede terletir umarım anlıyosunuzdur eger siz klimayı alırken 2 sene kullanayım kaldırıp atarım diye düşünmüyorsanız ve ınverter cihazada paranız yetiyorsa bence ınverter alın derim panasonıcle ilğili sormak istediklerinizi cevaplayabilirim ayrıca panasonıc mıtsubıshı electrıc ve daıken ınverter cihazları ile diger dandik klimaların ınverter sıstemlerini bir tutmayın aynı değiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetins -- 5 Ekim 2006; 13:34:55 >




  • gürcan1 bey(yoksa gürcan-1.5 mu desem, gur-art-yu mu desem, yasama-dair mi desem, ecemsu-pirli mi desem, perapalas mı desem, pisakoy mu desem), her nedense btu hesabına %50 eklettiriyor ya, birde onun tartışmasını yaptık.



    quote:

    Orjinalden alıntı: art_SRY

    mavı ufuklar arkadaşım senin evin 35 mt2 değilmi nasıl 24 btu yada 30 btu çıkarıyorsun adana için çarpım değeri 500 dür metrekarenle çarparsın yetecek btu yu çıkarırsın bu bu kadar basittir
  • herkese merhaba; yeni üye oldum...
    benim de klima konusunda biraz kafam karıştı.
    Forumu dikkatlice okudum ve ilk olarak Panasonic'e karar verdim. Ancak internet sitelerinde olan modelin (cs-e18ekea) Türkiye'de ve Avrupa'da olmadığını söylediler.
    Isınma amaçlı kullanacağım (yaklaşık 45 metrekare). O nedenle -15'te çalışabilen bir model seçmeye çalışıyorum.
    İkinci tercihim Hitachi oldu. Satıcı bayi ısınamazsınız dedi ve satmadı.
    Sonuç olarak forumu sadece okumakla kalmamayı ve problemi sizlere danışmayı düşündüm.
    Cevap verebilecekler şimdiden teşekkürler....
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.