Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (241. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
57.072
Cevap
696
Favori
4.415.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • samsung electrolux siemens kaliteli değilmidirki? alınmaz mı yani?

    gerçi gerçek klima markaları değiller, çamaşır makinesi olsa neyse tam bilemiyorum, birde sadece soğutma için kullanılacak, ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendini -- 18 Haziran 2008; 12:13:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mendini

    samsung electrolux siemens kaliteli değilmidirki? alınmaz mı yani?

    gerçi gerçek klima markaları değiller, çamaşır makinesi olsa neyse tam bilemiyorum, birde sadece soğutma için kullanılacak, ne dersiniz?



    sadece sogutma içinse alabilirsiniz ama gerçekte kendiler (samsung hariç)klima üretmezler,rubenisden,demirdökümden,alaskadan vb gibilerden bin kat daha iyidirler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mendini

    27 m2 salon için klima almak istiyoruz. akakçe.comdan Baymak, Demirdöküm, Samsung , Electrolux, Siemens e baktım, tabii bayiilerinde daha ucuzsa onlardan alabilirim. A sınıfıı elektrik tüketimi olan hangi markanın hangi modelini önerirsiniz, en çok 700 - 800 ytl verebiliyorum. bu rakamlara tasarruflu klima varsa tabii.



    Arkadaşlar burdan adam gibi yardım isteyen arkadaşlara sesleniyorum özellikle. Bu iklimlendirme konusunda açılmış bir çok topik var. Buradan yardım istemeden evvel konuları okuyup bilgi alınız. Ama ayrıca da bu arkadaş gibi mesaj yazarsanız gerekli bilgileri eksiksiz yazmanız sizlerin yararına olucaktır. Üstün körü yazılmış mesajlara üstün körü cevaplar gelir ki bu da zaten foruma girdiğinze değmez. Ayrıca arkadaşın mesajında kullanacağı yerin ve kullanım amacını detaylı açıklamamış. Eksik bilgiyle yanlış sonuçlara ulaşırsınız. Ayrıca hem çok cüzi para verip hem de en iyi ( A sınıfı ) klima almayı istemek de bir nevi hayaldir.

    Klimaların btu değerleri yükseldikçe verimlilik düzeyleri düşmektedir.(A B C D E ) Yani 9000 btularda gerçek A sınıf bir çok markada var iken olay 18 000 btu ya gelince tam tersi olmaya başlamıştır. Zaten 24 000 btu ve üstü cihaz almak zorunda olana Allah kolaylık versin.
    Dolasıyla sayın Mendini o fiyata ( 700-800 YTL ) gerçek A sınıfı ve 27 m2 de etkin soğutma yapacak ürünü ve ( marka /model ) ben bilmiyorum. Bilenler varsa lütfen yazsın. Zaten eksik verdğiniz donelerden de size tam kaçlık cihaz lazım o da belli değil ama kabaca 14 000 - 16 000 btu düz cihaza yönelin derim. Saydığınız markalardan da samsung üstüne yoğunlaşın derim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gökhan44

    Arkadaşlar tayinim mersine çıktı.Bana acilen klima lazım.Hem soğutma hemde ısıtmada kullanabileceğim,az enerji harcayan,A sınıfı sessiz ve koku yapmayan bir klima önermenizi bekliyorum.Forumdan takip ettiğim kadarıyla fujitsu ve hitachi markaları ön plana çıktı kafamda.
    Bunlarla ilgili sorularım olacak yanıtlarsanız sevinirim.
    1-İnverter ve düz klima arasında ki fark nedir?Bu fark için fazla para vermeye değermi?

    2-Fuji ve fujitsu markaları arasındaki fark nedir?(üretim yeri ve kalite açısından)

    3-Evi daha tutmadım ama yaklaşık 110 m2 lik bir ev olacak kaç btu bir klima beni kurtarır?

    4-Klimayı netten taksitle alabileceğim güvenilir ve uygun bir site varmı?

    Konu ile ilgili öneri ve görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.



    Arkadaşım sende balıklama soru sormuşsun. Madem forumda da biraz eskisin önce ilgili topiklere göz gezdir. Eğer bunu yaparsan zaten sorduklarının hemen hepsine cevap alabilirsin. Ayrıca sorularının bazıları da hem yanlış hem de eksik .
  • iklimsa da sigma diye model var.a sınıfı ve inverter lı olanlar,muadillerine daha doğrusu asıllarına(mitsubishi,toshiba,sharp...) göre fiyatları daha uygun.9000 likj a sınıfı r410 gazlı ve inverterlı olan 1000 ytl/12 taksit, 1200 btu lük olan ise 1200/12 taksit. sizce tercih edilir mi? not: iklimsa bayileri sigmanın kompresorunun mitsubishi olduğunu sölüyorlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: inch

    iklimsa da sigma diye model var.a sınıfı ve inverter lı olanlar,muadillerine daha doğrusu asıllarına(mitsubishi,toshiba,sharp...) göre fiyatları daha uygun.9000 likj a sınıfı r410 gazlı ve inverterlı olan 1000 ytl/12 taksit, 1200 btu lük olan ise 1200/12 taksit. sizce tercih edilir mi? not: iklimsa bayileri sigmanın kompresorunun mitsubishi olduğunu sölüyorlar...


    Sayın inch sigmaya para verene kadar electra, diamond , samsung, haier, tronic gibi markalara bakmınızı tavsiye ederim.
  • bu sigma inverterı acaba hangi üreticiye yaptırıyorl iklimsa. kaliteliyse 1200ytlye 12lik, 1000liraya 9luk fena fiyat sayılmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: istanbul37

    bu sigma inverterı acaba hangi üreticiye yaptırıyorl iklimsa. kaliteliyse 1200ytlye 12lik, 1000liraya 9luk fena fiyat sayılmaz

    sabancının uydurma markası kesinlikle almayın,zorla dertsiz başınıza dert arıyorsanız alın
  • electraya baktım.gazı r410 değil.inverterlı değil.daha doğrusu 9000 liğinin inverterlı olanı yok.12000 lik inverterlılar ise 2000 ytl.iyi pazarlıkla 1800 e verirler.zibroya baktım.s 1526.invertersız.1100 ytl. inverterlı modeller ise çok daha pahalı.sigma malezyada iklimsanın kendi fabrikasında üretiliyormuş. 9000 btu modelinin bazı özelliklerini yazayım.
    eer değeri 3,21
    cop 3,62
    iç ünite ses 30-36 db
    dış ünite ses 51 db
    kullanılan gaz r410
    soğutma sarfiyatı kw 0,84(0,3-1,15)
    ısıtma sarfiyatı kw0,91((0,45-1,3)
    yani fiyat/performans açısından bana uygun geldi.bu özelliklerde olanlar 1700 ytl den başlıyor.daha önce duro diye uyduruk bir marka kullanan ben için fazla bile... :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 19 Haziran 2008; 0:38:09 >
  • belki zibro s1526 ile sigma inverterlı 9000 btu, teknik ve fiyat açısından karşılaştırılabilir.biri 990/12 taksit. diğeri 1100/3 taksit.zibroda inverter yok.can alıcı soruyu soruyorum.15 metrekarelik oda için ve günde ortalama 9-12 çalışma saati için inverter ne kadar gerekli.faturalarda ne kadar oynama yapar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: inch

    belki zibro s1526 ile sigma inverterlı 9000 btu, teknik ve fiyat açısından karşılaştırılabilir.biri 990/12 taksit. diğeri 1100/3 taksit.zibroda inverter yok.can alıcı soruyu soruyorum.15 metrekarelik oda için ve günde ortalama 9-12 çalışma saati için inverter ne kadar gerekli.faturalarda ne kadar oynama yapar?

    yazdıklarınızı tam anlayamadım,hem zibroda ınverter diyorsunuz sonrada zibroda inverter yok diyorsunuz ,açıkcası sorun bendemi acaba anlayamadım,

    ama anlamaya çalışarak şunu söyleyeyim,zibro alın ve 10 saati geçen çalışma için ınverter şart
  • zibronun s 1526 modelinde inverter yok.inverterlı modelleri 1800-2000 ytl den başlıyor.
  • Merhaba beyler, ara katta oturuyorum ve odam batı ya bakıyor. 17 metre kare odam. Mümkün olduğunca ucuzca birşey almak istiyorum ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Odyssey_

    Merhaba beyler, ara katta oturuyorum ve odam batı ya bakıyor. 17 metre kare odam. Mümkün olduğunca ucuzca birşey almak istiyorum ne tavsiye edersiniz?


    Ucuzluk bölümüne bakmanızı tavsiye ederim.

    Arkadaşım 9000 btu cihazlar en ucuz 300 civarı başlıyor. Yok 300 pahalı gelir dersen bir pervane al derim.
    Ucuzluk izafi bir kavram. Klima topiğine yazarken ( klima önerisi için ) lütfen biraz topiğe göz gezdirin ve adam akıllı detayları içeren mesajlar atın arkadaşlar. Yoksa iş çığırından çıkıp geyik muhabbetine dönüyor. Sonra alacağınız klimanın ya elektrik faturasından üzülürsünüz ya da ısıtmıyor soğutmuyor diye söylenip durursunuz. Ben son kez uyarmış olayım. Belki anlayan biri okur da faydalanır.
  • Sayın serdarceylan bu son mesajınızı okuyunca üzüldüm. Sektörün en canlı ve aktif olduğu illerden biri olan İzmir de oturup da düzgün bir hizmet alamadığınızı söyleyince üzülmemek elde değil doğrusu. Hatta oturaklı bir firmadan bahsediyoruz bir de. O bayileri genel müdürlüğe şikayet edip kulaklarını çektirmek lazım. Bir malın bayisi kendi malına pahalı diyorsa buradaki sebep ya da olayı da incelemek lazım. Daikinin ucuz olmadığı ( sektör ortalamasına bakarak ) söylenebilir veya forumda genel geçer bir kanaat olmuştur. Ama pahalı demek de ayrı bir mevzuu. Onu da artık Daikin distribütörü düşünsün.

    Size önce sabır diliyorum. Fujitsu bayilerini de deneyin bugün olmazsa. Yakınlarınızda vardır mutlaka ve yerinde görmek tercihiniz olsun. Türkiye de telefonda düzgün bilgi alamadığınız bir konuyu belki yüz yüze iletişime girerek daha iyi konuşabiliyoruz. Bu markanın F/P oranı daha iyi ürünleri var.Buradan aldırdığımız arkadaşlar var ve memnunlar. Bugün de bu firmaya bakın. Kolay gelsin şimdiden. Bir de bu fujitsu distribütörü olan abkay grup İzmir firmasıdır. Sitesinden bayilerine bakabilirsiniz.
    http://www.abkaygroup.com/

    Size de ASYA 18 LC modelini özellikle tavsiye ederim. Daha farklı modelleri de mutlaka var ama bu modelden forumdan alıp çok memnun olan arkadaşlarımız olduğu için önerdim.
  • fujitsu için bornova bakırcıoğlu ile görüşün.Ben şubatta 9.000 inverter fujitsuyu 1416/12taksit aldım......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: garagulli

    fujitsu için bornova bakırcıoğlu ile görüşün.Ben şubatta 9.000 inverter fujitsuyu 1416/12taksit aldım......


    Sayın garagulli bu bayiyi daha önce başka bir arkadaşımıza önermiş ve dövizin yükseldiği dönemde yapılan alış veriş de arkadaşımıza geç teslimat yapılarak arkadaşımız biraz üzülmüştü. Zaten hatırlarsanız bu durumda foruma yansımış ve bir gerginlik yaşanmıştı. Bu nedenle bu bayi her ne kadar iyi fiyat verse de önermedim. Gerçi topiğe de yazan " FUJITSU " arkadaşım gerekli açıklamaları yapsa da bu tatsız olaydan dolayı bayi önerisi bazen sıkıntı olabilmektedir. Hoş siz memnun kaldınız diye hatırlıyorum ama bazen kazalar olabilmekte. Bu nedenle bayi önerisi gibi mesajları PM atarak haberdar etmek daha iyi olur kanımca.
  • Tabii sonuçta bazılarımız yaptığımız alışverişten memnun kalmayabilliriz,aksilikler de çıkabilir.Tecrübelerimizi paylaşıyoruz sonuçta,amaç yardımcı olmak...herkes kendisi ölçüp tartmalı ve kararını vermeli
  • Eğer arkadaşımız Fujitsu alacaksa İnverter cihazların tamamı elimizde mevcut arkadaşım.
    Yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa hazırım.

    Saygılarımla

    Cumhur Demirkahyalılar


    quote:

    Orjinalden alıntı: garagulli

    Tabii sonuçta bazılarımız yaptığımız alışverişten memnun kalmayabilliriz,aksilikler de çıkabilir.Tecrübelerimizi paylaşıyoruz sonuçta,amaç yardımcı olmak...herkes kendisi ölçüp tartmalı ve kararını vermeli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FUJITSU -- 19 Haziran 2008; 15:09:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koko69


    quote:

    Orjinalden alıntı: _Odyssey_

    Merhaba beyler, ara katta oturuyorum ve odam batı ya bakıyor. 17 metre kare odam. Mümkün olduğunca ucuzca birşey almak istiyorum ne tavsiye edersiniz?


    Ucuzluk bölümüne bakmanızı tavsiye ederim.

    Arkadaşım 9000 btu cihazlar en ucuz 300 civarı başlıyor. Yok 300 pahalı gelir dersen bir pervane al derim.
    Ucuzluk izafi bir kavram. Klima topiğine yazarken ( klima önerisi için ) lütfen biraz topiğe göz gezdirin ve adam akıllı detayları içeren mesajlar atın arkadaşlar. Yoksa iş çığırından çıkıp geyik muhabbetine dönüyor. Sonra alacağınız klimanın ya elektrik faturasından üzülürsünüz ya da ısıtmıyor soğutmuyor diye söylenip durursunuz. Ben son kez uyarmış olayım. Belki anlayan biri okur da faydalanır.



    350-450 ytl civarı bir bütçem var. Bir sürü ucuz model var aslında netten baktım, fakat fiyatına göre performansı en iyi olan hangisidir sizce?
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.