Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: leadwell Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.234
Cevap
703
Favori
4.431.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
78. Sırada  bugün en iyi #23
Sayfa: önceki 23702371237223732374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysertac

    Bir de alırken plus özelliğine dikkat edin a++ olsa bile ısıtması a+ olabiliyor

    Tamadır o da aklımda zaten. Bakalım marka model tavsiye edecek arkadaşlar olursa ona göre bir araştırma işine giricem fiyat için

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam Merhaba Tekrardan,


    Klima talebimle ilgili 2 gündür gerek forumda sizin yazdıklarınızdan, gerek internetten araştırma yapıyorum. Bu süreçte bayileri de gezerek fiyat topladım. Buradaki arkadaşlara da faydalı olması açısından incelediğim klimalarla ilgili genel bir karşılaştırma tablosu hazırladım. Hem konuştuğum bayi fiyatlarını hem de internet fiyatlarını içeriyor. Multi Split klima olayından vazgeçtim, Kuşadası bölgesinde mevcut toshiba bayisi kapanmış, ayrıca dış ünite kapasitesinin ilgili kampanya da çok düşük olduğunu gördüm. Diğer markalarda da multisplit fiyat avantajı sunmuyordu açıkcası. Belki 3 veya daha üzeri ihtiyaçlarda daha hesaplı bir çözüm sunabilir.

    Burada daha önceki mesajımda bahsettiğim gibi benim önceliğim ısıtma. Isıtma açısından bakınca Daikin'in ısıtma performansı muazzam. Ancak buradaki bayi internete kıyasla çok uygun fiyat vermesine karşın bütçemi Daikin için zorlamam gerekecek, o yüzden onu şimdilik bir kenara bırakıyorum, zaten klasman olarak diğer alternatiflerin dışında.


    Sigma Plus ve GREE Fairy görebildiğim kadarıyla birebir aynı ürünler. Fiyat olarak bakınca GREE Sigma'dan çok daha avantajlı fiyat sunuyor ayrıca 2 yıl ekstra garantisi var SIGMA'ya kıyasla.


    Samsung AR35 serisi fiyat olarak LG ile birlikte listede en avantajlı kombinasyon. Ancak 18000 liğin ısıtma performansı diğerlerinden düşük. Listede LG Dual Plus'ın ısıtma performansı Beko ile beraber diğerlerinden ayrışıyor. Sanırım LG ve Beko aynı üretim ürünler, performans değerleri benzer. Teknolojik oyuncaklar biraz farklılık gösteriyor olabilir.


    Bazı ürünlerin 9000 ve 12000 fiyatları çok yakın. 10 m2 lik odayakoyacağım klimayı 12.000 lik seçerek toplamda 30 m2 üst + 30 m2 alt kısmı alt salona koyacağım 18.000 lik klima ile ısıtabileceğimi düşünüyorum. Salona koyacağım klima merdivenin tam karşısında olduğu için merdivene doğru üfleyecek, keza üst kat yatak odasında da konumlandırmayı tam kapının karşısında planlıyorum. Böylece kapılar açık tüm evin ısıtma ve soğutma ihtiyacına cevap verebileceğimi umuyorum toplam 30.000 btu ile. Ama 9.000 + 18.000 kombinasyonu ile de ilerleyebilirim.


    Aşağıda paylaştığım tabloda farklı ürün gamı bulunan markalar için seçtiğim ürünleri sarı ile belirttim. Açıkcası belirlediğim bütçe 10.000 TL. Belki bir tık üstüne çıkabilirim ama bu bütçe dahilinde en performanslı ve sorunsuz kombinasyonu oluşturmaya çalışıyorum. Bu arada iki farklı markadan ürünlerde kullanabilirim.

    Daikin Shira Eco 9.000 + LG Dual Plus 18.000 gibi. Burada sizlerin tecrübelerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.


    Tabii klimaların sunduğu teknolojik oyuncaklar modeller arası farklılık gösteriyor, belki o ikinci aşama değerlendirme konusu olabilir. Örneğin Beko Prosmart ve Ekolojik arası sanırım WIFI ve hava temizleme farklılıkları bulunuyor. Aşağıdaki listede bütçem dahilinde en fazla özelliği sanırım GREE sunuyor.


    Bunların dışında ses, tüketim ve diğer konularda var. Onları vakit bulup tabloya dökerek karşılaştırma fırsatım olmadı. Belki son iki seçeneğe düşürebilirsem onlarıda değerlendirmeye alabilirim. Tekrardan teşekkürler tavsiyeleriniz için. @klima5505








  • Merhaba hocam,

    Ailem fethiyede bulunan yazliklarinin cati katina (30 m2) yaz/kis (kisin cok az) kullanmalik klima ariyorlar.
    Oda Cati kati ve izolasyon cok iyi degil ama camlar cift cam.

    5000-6000 civari bir butceleri var.

    Onlari uzun yillar goturecek ve faturada uzmeyecek bir oneride bulunabilir misiniz?

    Simdiden tesekkurler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese selam

    Yazdıklarım arada kaynadigindan dolayı yeniden yazıyorum. Klimadan hiç anlamıyorum. İlk defa alisveris yaptım.
    18,5 metrekare çift cephe salonum için Daikin Sensira FTXF35A A++ 12000 BTU/h Inverter Klima ne kadar iş görür ?
    Yorumlarınızı bekliyorum, evde 2 kişi yaşayacağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XPerience

    Desteğiniz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. 10.000 seviyesinde genelde fiyatları gördüğüm kadarıyla. Mitsubishi'de fiyat bilgisi de pek yok. Bayi ile iletişime geçip görüşmek gerekli sanırım. Tekrar teşekkürler.

    Rica ederim.


    Mitsubishi Electric maalesef online olarak fiyat bilgisi sunmuyor. Bu nedenle bu marka için bayilerden fiyat almanızı tavsiye ederim.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzzY®

    tekrar izmire gittiğimde (muhtemelen 3-4 ay sonra) konuyu hatırlatıp fotoğraf paylaşırım. teşekkürler ilginiz için.

    pompada mantıklıymış hiç aklıma gelmemişti :)



    Alıntıları Göster

    Merhaba.


    Rica ederim.


    Merakla bekliyor olacağım :)


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: estellion

    Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu yönde araştırmaları yapıp sonucunda diğer arkadaşlara faydalı olması açısından deneyimlerimi paylaşırım.


    Bir sorum daha olacak, daha önceki tavsiyelerinizde Samsung Ar35'i de tavsiye ettiğiniz modeller arasında gördüm. Bosch ve Samsung arasında kalırsak mono split'te ısıtma performansını da düşünürsek tavsiyeniz ne yönde olur? Bir de siz olsanız maliyetten bağımsız Toshiba Dual Split mi yoksa BOSCH, Samsung ya da aynı fiyat segmentinde 18.000 BTU ve 9.000 BTU iki ayrı mono split mi tercih edersiniz?


    Tekrardan değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler. @klima5505

    Rica ederim hocam. İzlenimlerinizi merakla bekliyorum.


    Bosch ve Samsung AR35 arasında performans olarak fark yoktur. Çünkü Bosch'un klimaları da Midea üretimidir. Midea'da ise performans açısından modelleri arasında fark yoktur. Midea daha az çeşitlilik sağlıyor. Ancak genel kıyaslama yaparsak Samsung'un ürettirdiği (AR35) serileri R32 gazlı olması sebebiyle daha avantajlıdır,daha günceldir.


    Eşzamanlı kullanım olmayacaksa fiyattan bağımsız olarak Toshiba Multi Split'i tercih ederdim.


    Alternatif olarak ayrı ayrı monosplit tercih edilecekse Samsung AR35 2. seçenek olabilirdi.


    Sonrasında Bosch düşünülebilir. Bosch da güncellemeye gidip cihazları R32 olarak ürettirmeye başladığında 2. sıraya çıkabilir. Ancak markanın Bosch olmasının da sırf isim sebebiyle fiyatı artıracağını unutmamak gerekir.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: derinsuvari

    Merhaba, teşekkür ederim hocam. Vakum olayını kayıt oluştururken not aldırdım ve vakumlama yapıldı. Dışa üniteyi besleyen kabloyu bize satın aldırdılar, borularla birlikte dışarı taşıdılar ama içerden bağlantıyı yapmadılar. Elektrikçi çağırın ona yaptırın deyip gittiler. Henüz ürünü kullanma fırsatımız olmadığı için konuya da bir şey yazamadım. Daha sonra ki dönemde paylaşım yaparım İnşallah. Sağlıklı günler dilerim...

    Merhaba. Rica ederim hocam. Hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.


    Vakum işleminin atlanmaması çok iyi olmuş. Bu çok güzel bir haber.


    Şebeke kablosunu size aldırmaları ve bağlantıyı yapmamaları maalesef normal bir uygulama.


    Servisler artık elektriksel bağlantıya karışmıyorlar. Önceden de prosedür böyleydi ancak ufak bir ücret karşılığında onu da yapan servis elemanları var idi.


    Şimdi ise durum bu şekilde,elektrik işine karışmıyorlar.


    Kullanma imkanınız oldukça izlenimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum,merakla bekliyorum :)


    Sağlıklı günler dilerim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: lionheart1905

    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay kadar önce aldığım gree fairy 24 bin btu luk klimamın izmirdeki deprem farklı nedenlerden dolayı montajı bugun yapıldı klima ve montaj ile ilgili bilgi verecek olursam eğer ikisinide çok başarılı buldum. Klimamı gree nin sayfası olan tlc klimadan fahri üyelik indirimi ile 7600 liraya aldım aldığım ilk günden itibaren tlc klima benimle ilgilendi ve her defasında arayıp montaj durumunu sordular. Montajı yapacak olan servise gelirsek ataser klima servisi ilgilendi benimle, dedikleri gün ve saatte gelip temiz ve titiz bir şekilde montajlarını yapıp her konuda yardımcı oldular kendilerine teşekkür ederim. Klimaya gelecek olursak ürünü 42 m2 alanı isitma için aldım klimanın masallahı var butun evi ısttı en düşük hız ayarıda ve 24 derecede gerci izmir özdere şuan çok soğuk değil ama performansı çok etkileyici kesinlikle tavsiye ederim ısıtma için alacaklara kısacası servisten distiribitörden ve klimadan çok memnun kaldım izmir içi alacak arkadaşalara tavsiye ederim

    Merhaba.


    Memnun kalmanıza çok sevindim. İzlenimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.


    Saygılarımla...





  • Acikcasi iki klimanın birlikte tam kapasite kullanım senaryosunun son durumda daha sik olacağını düşündüğünden toshiba liste dışı kaldı.

    Hocam peki samsung ar35 ısıtma performansı konusunda görüşünüz nedir? Bir de cevremden birkaç arkadaş LG den memnun olduğunu iletti, kağıt üzerinde ısıtma performansı ve özellikleri iyi gözüküyor, fiyat olarak da oldukça makul. Burada SIGMA Plus modelini de ara ara tavsiyeleriniz arasında gördüm, GREE Fairy ile birebir aynı ürün inceledigim kadarıyla, Gree fiyat olarak daha avantajlı ve 5 yıl garanti sağlıyor. Bu noktada LG, Samsung ve Gree arasında hangisini tercih ederdiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myliv3

    Merhaba

    18,5 metrekare çift cephe salonum için Daikin Sensira FTXF35A A++ 12000 BTU/h Inverter Klima aldım. Cephelerin ikisi de camlı. Ürün 3-4 güne gelecek.

    1-Evde 2 kişi yaşayacağız. 18000lik modellere yonelmelimiydim?

    2-Sizce bu ürün salonuma yeterli olur mu ?

    3-Ve son olarak sensira ve shira Eco arasında fiyat olarak ciddi fark var . Sensira Türkiye'de shira yurtdışında üretiliyormuş. Ve küçük farklar varmış. Bu farka değer mi ?

    Merhaba.


    18,5m^2 alanınız için 18000 Btu fazla gelir,gerek yoktur. 12000 Btu cihaz yeterli olacaktır. Camlardan güneş alımı çok fazla ise kapasite artırımı yerine çok koyu olmayan ancak güneş ışığını ve getirdiği ısıyı azaltacak miktarda (light black gibi) cam filmi uygulaması yaptırmanızı tavsiye ederim. Bu uygulamada esas odak noktası tasarruf olacaktır.


    Shira Eco daha üstün bir modeldir. Ancak aradaki fiyat farkı çok göze batacak miktarda olduğunda,bütçeniz için sorun oluşturacaksa buna gerek yoktur.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: niskaji

    Selamlar,

    Didim’de yazlıkta ısıtma amaçlı kullanılacak klima arıyorum.
    Alt kat tahmini büyüklük 50 metrekare ve ısı yalıtımı vs yok.Üst kat için daha sonradan klima alınacak. Alt kat için 24k btu yeterli olacaktır sanıyorum ? Fiyat olarak mümkünse 10 000’e kadar klima tavsiyenizi rica ediyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

    Selamlar.


    24000 Btu kapasite yeterli olacaktır.


    Bütçenize uygun olacak şekilde,


    Sigma Plus INVMDG serisini tavsiye edebilirim.


    Toshiba Seiya serisini tavsiye edebilirim,fiyat olarak 10.000TL'nin biraz üstünde. Bayiden fiyat alarak bu cihazı araştırmanızı tavsiye edebilirim. Toshiba/Carrier'de bayi fiyatları internetten ucuz çıkabiliyor.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: estellion

    Hocam Merhaba Tekrardan,


    Klima talebimle ilgili 2 gündür gerek forumda sizin yazdıklarınızdan, gerek internetten araştırma yapıyorum. Bu süreçte bayileri de gezerek fiyat topladım. Buradaki arkadaşlara da faydalı olması açısından incelediğim klimalarla ilgili genel bir karşılaştırma tablosu hazırladım. Hem konuştuğum bayi fiyatlarını hem de internet fiyatlarını içeriyor. Multi Split klima olayından vazgeçtim, Kuşadası bölgesinde mevcut toshiba bayisi kapanmış, ayrıca dış ünite kapasitesinin ilgili kampanya da çok düşük olduğunu gördüm. Diğer markalarda da multisplit fiyat avantajı sunmuyordu açıkcası. Belki 3 veya daha üzeri ihtiyaçlarda daha hesaplı bir çözüm sunabilir.

    Burada daha önceki mesajımda bahsettiğim gibi benim önceliğim ısıtma. Isıtma açısından bakınca Daikin'in ısıtma performansı muazzam. Ancak buradaki bayi internete kıyasla çok uygun fiyat vermesine karşın bütçemi Daikin için zorlamam gerekecek, o yüzden onu şimdilik bir kenara bırakıyorum, zaten klasman olarak diğer alternatiflerin dışında.


    Sigma Plus ve GREE Fairy görebildiğim kadarıyla birebir aynı ürünler. Fiyat olarak bakınca GREE Sigma'dan çok daha avantajlı fiyat sunuyor ayrıca 2 yıl ekstra garantisi var SIGMA'ya kıyasla.


    Samsung AR35 serisi fiyat olarak LG ile birlikte listede en avantajlı kombinasyon. Ancak 18000 liğin ısıtma performansı diğerlerinden düşük. Listede LG Dual Plus'ın ısıtma performansı Beko ile beraber diğerlerinden ayrışıyor. Sanırım LG ve Beko aynı üretim ürünler, performans değerleri benzer. Teknolojik oyuncaklar biraz farklılık gösteriyor olabilir.


    Bazı ürünlerin 9000 ve 12000 fiyatları çok yakın. 10 m2 lik odayakoyacağım klimayı 12.000 lik seçerek toplamda 30 m2 üst + 30 m2 alt kısmı alt salona koyacağım 18.000 lik klima ile ısıtabileceğimi düşünüyorum. Salona koyacağım klima merdivenin tam karşısında olduğu için merdivene doğru üfleyecek, keza üst kat yatak odasında da konumlandırmayı tam kapının karşısında planlıyorum. Böylece kapılar açık tüm evin ısıtma ve soğutma ihtiyacına cevap verebileceğimi umuyorum toplam 30.000 btu ile. Ama 9.000 + 18.000 kombinasyonu ile de ilerleyebilirim.


    Aşağıda paylaştığım tabloda farklı ürün gamı bulunan markalar için seçtiğim ürünleri sarı ile belirttim. Açıkcası belirlediğim bütçe 10.000 TL. Belki bir tık üstüne çıkabilirim ama bu bütçe dahilinde en performanslı ve sorunsuz kombinasyonu oluşturmaya çalışıyorum. Bu arada iki farklı markadan ürünlerde kullanabilirim.

    Daikin Shira Eco 9.000 + LG Dual Plus 18.000 gibi. Burada sizlerin tecrübelerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.


    Tabii klimaların sunduğu teknolojik oyuncaklar modeller arası farklılık gösteriyor, belki o ikinci aşama değerlendirme konusu olabilir. Örneğin Beko Prosmart ve Ekolojik arası sanırım WIFI ve hava temizleme farklılıkları bulunuyor. Aşağıdaki listede bütçem dahilinde en fazla özelliği sanırım GREE sunuyor.


    Bunların dışında ses, tüketim ve diğer konularda var. Onları vakit bulup tabloya dökerek karşılaştırma fırsatım olmadı. Belki son iki seçeneğe düşürebilirsem onlarıda değerlendirmeye alabilirim. Tekrardan teşekkürler tavsiyeleriniz için. @klima5505




    Merhaba hocam.


    Öncelikle Gree ve Sigma aynıdır. Sigma,Gree üretimidir.


    LG ile Beko/Arçelik de aynı durumda. Arçelik üretimi.


    12000 Btu seçeneğini kuvvetlendirebilirsiniz,hazır fiyat yakın iken 9000 yerine tercih edilebilir.


    Beko'nun Ekolojik ile Prosmart serileri arasında, Prosmart'ta sağa-sola hava yönlendirme işlemi kumandadan ayarlanabilir. Ayrıca Wi-Fi özelliği standarttır. Ekolojik'te sağa-sola yönlendirme klima üzerinden manuel olarak ayarlanabilir,Wi-Fi opsiyoneldir.


    1-Servis yaygınlığı avantajını kullanarak Ekolojik 12 + Prosmart 18 seçimi yapılabilir.


    1a- Servisi bölgenizde yaygın ise aynı özelliklere sahip olup 12'lik cihazı da Prosmart seviyesinde seçerek LG Dual Plus 12 + 18 kombinasyonu da Beko yerine seçilebilir.


    2-Samsung AR35 kombinasyonu 12 + 18 şeklinde tercih edilebilir. Isıtma kapasitesi 19000 Btu'dur.


    3-Gree Fairy Kombinasyonu da fiyatı gözeterek sıralayacak olursak 3. maddede düşünülebilir.


    4-Bütçeyi aşan noktada Daikin alternatifi hazır bulunuyor. Sensira serisini ufak olan kapasiteye aktarmak iyi olacaktır. Bu bağlamda Sensira 12 + 18 Shira Eco kombinasyonu yapılabilir.


    Düşüncelerinize göre eşleştirmeleri artırabiliriz.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Sesimi duyan biri çıktı sonunda  6800 sensira modeli shira eco modeli 8500 den başlıyor. Fiyat farkı var biraz o sebepten bu modeli seçtim. Çok teşekkür ederim cevabınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eggemenn

    Merhaba hocam,

    Ailem fethiyede bulunan yazliklarinin cati katina (30 m2) yaz/kis (kisin cok az) kullanmalik klima ariyorlar.
    Oda Cati kati ve izolasyon cok iyi degil ama camlar cift cam.

    5000-6000 civari bir butceleri var.

    Onlari uzun yillar goturecek ve faturada uzmeyecek bir oneride bulunabilir misiniz?

    Simdiden tesekkurler

    Merhaba hocam.


    Çatı katı olduğu için 18000 yerine 24000 tercih etmeleri daha sağlıklı olacaktır. Ara kat için 18000 Btu diyebiliriz ancak yalıtım durumunu da gözeterek 24000 Btu tercih etmeleri daha iyi olur.


    Bütçenize uygun olacak şekilde E.C.A Syplos R32 gazlı seriyi tavsiye edebilirim.


    Soğutma ağırlıklı olan soğutma/ısıtma talebinize karşılık verebilecek,memnun kalacağınız bir cihazdır.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Cok tesekkur ederim tekrar. Karar verdikten sonraki süreci ve deneyimleri diğer arkadaşlara da yol gösterici olması açısından paylaşırım. Sevgiler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkurler hesaplamalar 15-18k btu bandinda cikiyordu ama tecrubenize istinaden 24k oneriyorsunuz diye dusunuyorum bunu uygulayacagiz.

    Cok cok tesekkurler tekrardan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 ay önce toshba multi klima alarak (M16+M13) bu ii kapattım.

    montajında çok sorunlar yaşadım sonradan çözülse de, sadece ısınmasını deneyimleyebildim ve biraz geç ısıtsa da dışarısı 10 dereceyken dahi oldukça memnunuz.

    ısıtma kapasitesi a+++, soğutması a++, r32 gazlı, tayland malı, sesi az (çatırdama hariç) fan ayarları gayet iyi (bir tık büyük btu seçmeme rağmen).

    şu ana kadarki tek eksi diyeceğim kısım kumandasının ışıklı olmaması. ha bir de tip olarak çok güncel durmuyor.

    detay istenirse yardımcı olurum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Selamlar.


    24000 Btu kapasite yeterli olacaktır.


    Bütçenize uygun olacak şekilde,


    Sigma Plus INVMDG serisini tavsiye edebilirim.


    Toshiba Seiya serisini tavsiye edebilirim,fiyat olarak 10.000TL'nin biraz üstünde. Bayiden fiyat alarak bu cihazı araştırmanızı tavsiye edebilirim. Toshiba/Carrier'de bayi fiyatları internetten ucuz çıkabiliyor.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Çok teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için. Araştırıcam. Hayırlı akşamlar diliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: estellion

    Cok tesekkur ederim tekrar. Karar verdikten sonraki süreci ve deneyimleri diğer arkadaşlara da yol gösterici olması açısından paylaşırım. Sevgiler...

    Rica ederim. Merakla bekliyor olacağım.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: önceki 23702371237223732374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.