Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1964. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Section8 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.076
Cevap
697
Favori
4.415.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
77. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 19621963196419651966
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Akciğer hastamız için filtresi iyi 18.000 btu klima önerebilir misiniz?
  • blackcold1907 kullanıcısına yanıt
    Evet aynı daire de kullanılacak. Toshiba ile ilgili yorum sayısı çok az. Önerir misiniz ? 7200 TL gibi bir ücreti var en düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese cevap yazmaya çalıştığınız için baştan teşekkür ederim.

    25 m2, güney-batı konumlu. 10. kat her yerden güneş alan bir salon için klima tavsiyesi isteyecektim. Şu anda mesajı yazarken bile oda sıcaklığı 29.8 derece. Şimdiden kavruluyoruz

    Uygun fiyatlı f/p sayılabilecek bir klima önerebilir misiniz?
  • 18.000 btu sadece soğutma da kullanıcak bütce 4000 tl bir klima tavsiyesi lazım?
  • Merhaba hocam, İzmir'de en üst 8.katta, yandan doğuya, önden güney cepheye bakan, özellikle öğlene dek yoğun güneş gören 30 m2'lik salonumuza 18000btu klima almak istiyorum. Bütçem 4000, ancak fiyatını hakeden biraz daha yüksek bütçeli klimalara yönelebilirim.

    Annemin benzer özelliklerdeki salonuna geçen sene 3100'e Baymak Elegant Plus 18000 BTU aldım, kendisi gayet memnun.

    Bu sene kendime de aynı cihazı alacaktım, fiyatı şu an montaj dahil 3.750₺
    Bir de Samsung AR9400 18000BTU 4099₺'ye düşmüş.
    Tavsiyenizi öğrenmek isterim.

    https://www.hepsiburada.com/samsung-ar18nsjxbwk-ar9400-18000-btu-wind-free-klima-p-HBV00000BR183?magaza=Hepsiburada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipmaker -- 28 Mayıs 2019; 17:13:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, Hr 9000 için 3950, 12000 için 4600 fiyat aldım. Büyük ihtimalle şimdilik sadece çocuğun odasına alacağız. Yani 9000'lik cihaz olacak. Salona artık sonra alırız yada almayız zaman gösterecek.

    Demirdöküm performans serisi yeni bir cihaz ve fiyatları da uygun nasıldır? Sigma için de sanırım plus öneriyorsunuz. Fİyatları uygun gibi, 3500 ve 3750. Servis hizmeti nasıldır?

    Çok teşekkürler,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Conixite

    https://www.arcelik.com.tr/ev-tipi-klima/18340-prosmart-klima?gclid=EAIaIQobChMI0MW_sbK94gIVB4bVCh30bAwlEAAYASAAEgIJAvD_BwE

    Prosmart 18340 serisi nasıldır acaba? Şu an 4000 civarı görünüyor. Bu fiyata alınır mı? Yada bu fiyata daha iyi bir alternatif var mıdır?
    Merhabalar. Kaçıncı yıldan itibaren bilmiyorum ancak artık Arçelik de bakır kondanser kullanımına geçmiş. Bugünkü incelememde tespit ettim.

    Bu fiyat aralığında tercih edilebilecek bir cihazdır. Özellikleri de zengin. Tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnypeR

    Gerek daha önceki sorularımdan, gerekse de son dönemdeki yazışmalardan bolca faydalanarak @klima5505'nın da tavsiyesiyle karar vermiştim ancak iş yoğunluğu ve havaların da bir türlü ısınmamasından dolayı klima almayı ihmal ettim. Artık bayram öncesinde bu işi tamamlamak istiyorum.

    Alacağım model Demirdöküm A5 12.000 btu inverter klima. Klimayı gittigidiyor sitesinden (dogalgazmarkett) alsam garanti ve montajda sorun yaşar mıyım ?
    Bir de sürekli evde olmadığım için kargo klimayı teslim etmeye geldiğinde evde teslim alacak birisini organize etmem gerekiyor sanırım.

    Yakında Demirdöküm bayisi olsa onlardan fiyat alıp, takmaya gelirken getirin diyeceğim ama öyle bir seçeneğim de yok.

    Benimle benzer durumu yaşayan arkadaşlar illa ki olmuştur. Tavsiyeniz nedir ?
    Merhabalar. Demirdöküm A5 ile eşdeğer,aynı cihaz olan Sigma Comfort (INVDMS kodlu) olan için İklimsa'dan fiyat almanızı tavsiye ederim. İklimsa bayisi ve servisi,DD Bayi ve servisinden daha yaygın olacaktır diye düşünüyorum.Bu cihaz için de fiyat almanızı tavsiye ederim. Arada kayda değer veya ödenebilecek boyutta fark var ise servis konusunda ve teslimat konusunda güvence sağlaması adına onu tavsiye edebilirim. Diğer türlü garantiyi servis başlatacaktır. Montajda ise aslında marka ne olursa olsun müşteri tarafında birinin nezareti olsa iyi olur. Kimse yokken işi savsaklayabiliyorlar. En önemli kısım da vakumdur. Bu işlem atlanmamalıdır. Onun dışında sıkıntı yaşatacak bir durum yoktur.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TBOYH

    HARE ve Enviro arasında birinin A++ diğerinin A+++ olması dışında ne fark var? Sitesinde bakınca birkaç fonksiyon farkı dışında birşey göremedim.

    Bugün son pazarlığı yapıp almayı düşünüyorum. Eğer enerji tasarrufu dışında fark yoksa HARE alabilirim.
    Merhabalar. A+ değerlerinden ziyade SEER ve SCOP değerlerine bakmanızı tavsiye ederim.

    Bütçeniz yeterli ise Enviro/AP serisini tavsiye ederim. Segment olarak da daha öndedir. Ancak bütçeniz kısıtlı ise Hj almaktansa HR serisi tercih edilebilir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackcold1907

    2 klima da aynı dairede kullanılacaksa toshiba multi split cihazlarla %30 daha uyguna işinizi rahatlıkla görebilirsiniz.


    Ayrıca sayın @klima5505 üstad ben bu toshiba multi sistemlerde dış ünite btu değerinin iki iç ünite değeri toplamından düşük kaldığı durumlarda iki iç ünitenin aynı anda çalışamadığını biliyordum daha doğrusu bayii tarafından öyle bilgilendirildim fakat durum öyle değilmiş sanırım.Örneğin 21.000 dış üniteye 16.000 ve 13.000 btu luk cihaz takılıp ikiside aktif olarak kullanılabiliyormuş.
    Merhabalar.

    Sn.blackcold1907 hocam;

    Multi split cihazlarda iç ünite kapasitesini dış üniteden büyük seçerseniz ve eş zamanlı çalıştırırsanız iç ünite kapasiteleri,dış ünite nispetinde olur ve bu bağlamda iç ünite kapasiteleri düşer. Ancak toshiba buna karşılık bir koruma eklediyse,iç üniteler aynı anda çalıştırılamaz. Kampanya adı altında lanse ediliyor ancak doğrusunu isterseniz pek de cazip değil. Fiyata iç ünite+dış ünite ve belli miktar boru vs. ve montaj dahil. Yani bu ücreti verdiğinizde bir iç ünite,bir dış ünite ve multi sistem olduğu için boru ve montaj hizmeti satın alıyorsunuz. Diğer iç üniteyi de "diğer odaya bizden" sloganıyla ücretsiz veriyor. Bu sistemi dağıttığımızda görüyoruz ki 21.000 btu klima ve montaj hizmeti satın almış oluyoruz. Onlar da 13000btu luk iç ünite hediye ediyorlar. Yani SKV serisinin mono split serisi ile karşılaştırdığınızda fiyatlar yakın çıkacaktır. Demek istediğim iç ünitelere uygun kapasitede dış ünite olup fiyatı makul olsa kampanya diyebiliriz. Ancak buradaki mantık şu şekilde işliyor. "Uygun fiyatlı 2 adet klima verelim,ama ikisini farklı zamanlarda kullan" gibi bir mantık var. Malesef araştırma yapmadan satın alan kullanıcılar eş zamanlı çalışmama durumundan haberdar bile olmayabiliyorlar. Toshiba da haliyle bunu karınca duası gibi ufak yazıyor,işin aslını belirtmiyor. Müşteri ikisini aynı anda çalıştırabileceği kombinasyonu isteyince de zaten fiyatın cazibesi kalmıyor.

    Durum bundan ibaret aslında...

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slayer_

    Arkadaşlar merhaba. Akciğer hastamız için filtresi iyi 18.000 btu klima önerebilir misiniz?
    Merhabalar. Geçmiş olsun,şifalar diliyorum. Klima,filtreleri düzgün olarak temizlenir ve bakımları yapılırsa ancak bu şekilde sağlıklı olur. Klima filtrasyon işlemini gerçekleştiremez. Filtre özellikleri pazarlama amaçlıdır. Havayı temizleme amacı varsa ayrı olarak hava temizleme cihazı tavsiye ederim. Klima iklimlendirme odaklıdır. Tam anlamıyla filtrasyon sağlayamaz.

    Bu doğrultuda tavsiyede bulunabiliriz. Bütçeniz nedir ?

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grimer

    Evet aynı daire de kullanılacak. Toshiba ile ilgili yorum sayısı çok az. Önerir misiniz ? 7200 TL gibi bir ücreti var en düşük.
    Merhabalar. 2 Mesaj yukarıda sorunuzun da cevabını içeren bir yorumda bulundum.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sp@wn

    Öncelikle herkese cevap yazmaya çalıştığınız için baştan teşekkür ederim.

    25 m2, güney-batı konumlu. 10. kat her yerden güneş alan bir salon için klima tavsiyesi isteyecektim. Şu anda mesajı yazarken bile oda sıcaklığı 29.8 derece. Şimdiden kavruluyoruz

    Uygun fiyatlı f/p sayılabilecek bir klima önerebilir misiniz?
    Merhabalar. Rica ederim,amacım faydalı olmaktır.

    25m2 alanda 12000btu cihaz normal şartlarda yeterlidir. Ancak güneş bakımından zengin olduğu için,bir de 10. kat son kat ise yani çatı veya teras katta oturuyorsanız belki bir üst kapasiteye ihtiyaç olabilir. Bunu kesinleştirmek için de keşif hizmeti almanızı tavsiye ederim. Bunu söylememin nedeni mekanı bizzat görerek kapasite tayin edilmesinin daha sağlıklı olmasıdır.

    Bütçeniz yeterli ise Sigma Plus ( INVDMG kodlu ) serisi cihazları tavsiye edebilirim. İhtiyacınız olursa ısıtmada da memnun edecek bir cihazdır. Soğutmada sıkıntı yaşatmayacaktır.

    Sigma Comfort (INVDMS) serisi de mevcut,Plus'tan sonra sıraya alabileceğimiz bir cihazdır. Bunda da 18000 btu olanı tavsiye ederim. Plus'ta 12000 veya 18000 olacağı keşif ile belirlense iyi olur.

    Beyaz eşya tarafıyla daha çok tanınan cihazlardan isterseniz Arçelik Prosmart serisini tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leaderjack1

    18.000 btu sadece soğutma da kullanıcak bütce 4000 tl bir klima tavsiyesi lazım?
    Merhabalar.

    Soğutma amacıyla Arçelik Prosmart serisini tavsiye edebilirim. Özellikle soğutma konusunda bütçe aralığınıza göre memnun edecektir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zipmaker

    Merhaba hocam, İzmir'de en üst 8.katta, yandan doğuya, önden güney cepheye bakan, özellikle öğlene dek yoğun güneş gören 30 m2'lik salonumuza 18000btu klima almak istiyorum. Bütçem 4000, ancak fiyatını hakeden biraz daha yüksek bütçeli klimalara yönelebilirim.

    Annemin benzer özelliklerdeki salonuna geçen sene 3100'e Baymak Elegant Plus 18000 BTU aldım, kendisi gayet memnun.

    Bu sene kendime de aynı cihazı alacaktım, fiyatı şu an montaj dahil 3.750₺
    Bir de Samsung AR9400 18000BTU 4099₺'ye düşmüş.
    Tavsiyenizi öğrenmek isterim.

    https://www.hepsiburada.com/samsung-ar18nsjxbwk-ar9400-18000-btu-wind-free-klima-p-HBV00000BR183?magaza=Hepsiburada
    Merhabalar. En üst katta 30m2 alan için 18000 btu yeterli olabilir. Ancak kesinleştirmek adına sizlere de keşif hizmeti almanızı tavsiye ederim.

    Samsung klima konusunda zayıf bir marka. Cihaz dayanıksız,kısa zamanda gaz kaçağı şikayetleri olabiliyor. Ayrıyetten servisi de sıkıntılı. Baymak ile Samsung arasında seçim yapmamız gerekirse Baymak'ı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grimer

    Hocam merhaba, Hr 9000 için 3950, 12000 için 4600 fiyat aldım. Büyük ihtimalle şimdilik sadece çocuğun odasına alacağız. Yani 9000'lik cihaz olacak. Salona artık sonra alırız yada almayız zaman gösterecek.

    Demirdöküm performans serisi yeni bir cihaz ve fiyatları da uygun nasıldır? Sigma için de sanırım plus öneriyorsunuz. Fİyatları uygun gibi, 3500 ve 3750. Servis hizmeti nasıldır?

    Çok teşekkürler,
    Merhabalar. DD A5 Performans serisi bayilerde ne hikmetse zor bulunuyor. Ancak bulabilirseniz tavsiye ederim,memnun kalacağınız iyi bir cihazdır. Sigma Plus serisi de DD A5 Performans ile eşdeğer bir cihazdır. Ancak Sigma'da INVDMG kodlu olan seriyi tavsiye ederim. Servis bakımından Sigma daha uygun olacaktır. İklimsa servisi DD servisinden daha yaygındır. Servis konusunda da Sigma'da daha memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

    Saygılarımla...
  • Hocam en iyi verimi alabilmemiz için soğutmada ve ısıtmada hava çıkışını nasıl ayarlamalıyız. Hava çıkışını aşağıya mı vermek lazım yukarıya mı vermek lazım. Isıtma ve soğutma için ikisinide ayrı ayrı yazabilirseniz çok memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 m2'lik bir salon için hangi klimayi tavsiye edersiniz? Sessiz çalışması önemli.

    18345 Arcelik Prosmart - 18 BTU ya bakiyorum; yorumunuz var mıdır bu ürünle alakli?

    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatmahir -- 29 Mayıs 2019; 1:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pottteee

    Hocam en iyi verimi alabilmemiz için soğutmada ve ısıtmada hava çıkışını nasıl ayarlamalıyız. Hava çıkışını aşağıya mı vermek lazım yukarıya mı vermek lazım. Isıtma ve soğutma için ikisinide ayrı ayrı yazabilirseniz çok memnun olurum.
    Merhabalar.

    Fiziksel bir kural olarak ;

    Sıcak hava genleşir,hafifler ve yukarı çıkar.

    Soğuk havanın hacmi azalır,ağırlaşır ve dibe çöker.

    Bu bağlamda Soğutma konumunda kullanırken yatay üfleme kanadı en yukarı konumlandırılmalıdır. Fan hızı kişisel tercih olarak "auto" modda kullanılabilir ancak manuel modlarda orta veya yüksek fan uygundur. Düşük fanı tavsiye etmiyorum şahsen.

    Isıtmada ise tam tersi olarak yatay üfleme kanadı en aşağı konumlandırılmalıdır. Fan hızı ise "auto" yerine yine orta veya yüksek fan uygundur. Isıtmada düşük fan kesinlikle tavsiye etmiyorum. İç ünite ortama ısısını rahatça bırakabilmelidir. Düşük fan klimayı boğacaktır. Yani ısısını atamadığı için klima kendini kısmak zorunda kalabilir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatmahir

    25 m2'lik bir salon için hangi klimayi tavsiye edersiniz? Sessiz çalışması önemli.

    18345 Arcelik Prosmart - 18 BTU ya bakiyorum; yorumunuz var mıdır bu ürünle alakli?

    Teşekkür ederim.
    Merhabalar. 25m2 alana 18000btu fazla olur. 12000btu yeterlidir.

    Prosmart cihazın ses seviyesi normal seviyede. Çok sessiz de değil. Çok sesli de diyemeyiz. Elbette çalışırken çalıştığı anlaşılıyor. Ancak hava debisi iyi bir cihazdır. Tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 19621963196419651966
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.