Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1815. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
20 Misafir (1 Mobil) - 19 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.177
Cevap
701
Favori
4.426.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18131814181518161817
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Arkadaşlar rica etsem yardımcı olabilir misiniz ? oturma odası ile mutfak arasında kapısız bağlantı var. Mutfak 19 metre kare ,oturma odası 16,75 metre kare .. hangi marka kaç btu tavsiye edersiniz?
    Sanliurfadayim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfn -- 10 Temmuz 2017; 13:59:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    tam detaylandırma yapabililrseniz memnun kalacam çünkü hiç anlamadıığım bişey.
    2017 öncesinde sıkıntımı var
    yaz kış modu btu farkı demişsiniz onu açıklarsanız


    teşekkürler
  • servis dış ünite yerini değiştirdi 150 tl karşılığında

    güzelce 15 dk vakum yaptı
  • juniperi kullanıcısına yanıt
    VESTEL ve VESTEL üretimi olan REGAL SEG FINLUX vs gibi marka ürünlerde kullanılan kompresörler, 2016 yılına kadar TOSHIBA-RECHİ-HITACHI marka kompresörler kullanıldı ki bu kompresörler ısıtma modunda üst frekansta çok fazla ses yapmaları ve ısı kalori performansı nedeniyle eleştirdiğimiz ve tüketicileri almamaları yönde telkinde bulunduğumuz ürün guruplarıydı.

    Gerek üst yönetime defalarca yazdığımız raporlar, gerekse tüketicilerden kuruma giden olumsuz geri dönüşlerin etkisi ile 2017 yılı itibariyle VESTEL ve üretimindeki tüm markalarda ürünlerin kasa yapıları ve kullanılan KOMPRESÖR tamamen değiştirildi (kasa tamamen değişti demek abartı olur) ancak bizim için önemli olanı ses kalitesiydi ki 2017 üretim 1-2 üründe yaptığımız incelemede soğutma modunda dahi ses performansının etkili derecede düzeltildiğini gözlemledik lakin henüz kış testini yapabilme imkanı bulamadık doğal olarak.

    Hafta sonu 2 ayrı VESTEL ürünü üzerinde de incelem yaptım bunların 1 tanesi minimalistik 9 ve diğeri de natur12 modelleriydi. Minimalistik 2015 üretim ilk serilerdendi, nature ise 2017 üretimdi ki karşılaştırma yapabilme imkanı da bulmuş oldum böylece. Bu gün fırsat bulursam bu ürünler için ayrı ayrı incelem konusu açacağım zaten ve bu konularda da kompresör farklarını yine görme imkanı bulacaksınız.

    Yaz ve kış olarak ürünleri ayırma sebebimiz ise zor olanın ısıtmak olması prensibinden hareketle ürünlerin ısıtma performanslarına daha çok önem verip özen göstermek durumunda kalıyoruz. Bu bağlamda BAZI alanlar için ISITMA faktörü devrede ise bu ürünleri ALMAMALI olarak nitelendirdiğimiz durumlar olmuştu.

    Her zaman yazdığım gibi, klima işi koşul işidir marka değil.




  • irfn İ kullanıcısına yanıt
    Isıtmada kullanılacak mı?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin emin olmanın tek yolu klimayı sökmek veya üretim girdilerine ulaşmak

    Şu örnekte olduğu gibi

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Sadece soğutma için kullanılacak ısıtma için kombi mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitsubishi de iyi
  • irfn İ kullanıcısına yanıt
    18000BTU klima tercih etmeniz, aradaki kapatılamayan bağlantı kaynaklı dezavantajı ortadan kaldıracaktır. O alana çözüm bulabilirim derseniz 12 lik klima rahat rahat size iklimlendirme yapabilecektir.

    Marka olarak 2017 üretimi VESTEL
    Son 2 yıldır çok iyi satış grafiği sergileyen BAYMAK
    Satıcıdan teyit edebiliyorsanız, kendi kompresörünü kullandığı ürün olmak şartı ile MİDEA

    ürünlerini incelemenizi tavsiye ederim.

    marka tercihlerinizde bölgenizdeki servis durumunu mutlaka teyit ediniz.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Şuanda fiyat 2660 tlye geliyor indirim ile oda 16:00 00:00 arasında alırsam 140 TL daha ucuz olacak



    satıcıya mesaj attım ama cevap alamadım bir türlü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler hocam bir hafta önce almış olduğum MHI klimamı bugün itibariyle 300 tl zararı göze alarak iade ettim. Ve akşama yeni bir klima almayı düşünüyorum evdeki ilk klimam 2014 te aldığım airfel inverter memnunum diyebilirim.

    MIDEA Yeni BLANC Serisi 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima 2194 tl

    AİRFEL LTXN35U 12000 A++ SEZ. İNVERTER KLİMA 1989 tl

    Baymak Elegant Plus 12 A++ 12000 İnverter Klima 1960 tl

    Hepsinde kargo ücretsiz. antalyadayım hepsininde servis bolluğu var. Elektrik sarfiyatı konusunda hepsi hemen hemen bir birine yakındır diye düşünüyorum. Fakat sessizlik konusunda evimdeki airfel çok sessiz ve verimli istediğimizi alabildiğimiz bir klima. İade ettiğim mitsubishi heavy klima çok sesli çalışıyordu iç ve dış üniteler. Yatak odasında kullanıcaz 15 metrekare. Hem ısıtma hem soğutmada. Bu üç klimayıda tavsiye eden öven çok. kullanıcı arkadaşlardan ve sizden yardım bekliyorum hangisini almalıyım şu şundan dolayı diğerinden daha iyi dediğiniz klimayı almayı düşünüyorum yılan hikayesine döndü yaz bitti artık ben klima alıcam daha çok uzadı şimdiden teşekkürler herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • VESSEN (Daikin-Montaj Dahil) VTXN35A 12000 Btu A++ Sezonsal İnverter Klima

    bu klimayı almayı düşünmeye başladım az önce Gittigidiyordan %5 indirim kazanmışım siz tavsiye edermisiniz ısıtmada ve soğutmada verimli çalışırmı ve servis desteği hakkında bir bilginiz varmı
  • smlshnfdn S kullanıcısına yanıt
    Hocam 15m2 alan için lütfen yanlış anlamayınız da gereksiz maceralara giriyorsunuz ve gereksiz bütçeler ayırıyorsunuz.

    Gidiniz A101 den seg veya BİM den REGAL klima alın taktırın, yatmadan 30 dakika evvel TURBO modunu açın zaten 30 dakika sonra kapanacak, sonrasında ULTRA SESSİZ veya UYKU MODU özelliğini açın ve bakın keyfinize azizim 1500TL ye tüm bu sorunlarınızı çözersinzi, 140TL de ek garanti ile süreyi 7 yıla çıkartır 7 yıl boyunca siz arkanıza yaslanır rahatınıza bakar güvence altında olursunuz. Ne performans ne ses sorunu yaşamazsınız.

    Haa derseniz ki ''ben kalitelerine güvenmiyorum'' o halde bu listeden BAYMAK markasını da çıkartmanız gerekir zira üretim kalitesi bahsettiğim ürünlerin 1 tık altındadır.

    geri kalan MİDEA ve AİRFEL ürünleri içinden de her ne kadar sevmeyeni çok olsa da AİRFEL tercih etmeniz daha makul olur. Evet bir DAIKIN kalitesinde değil lakin, MİDEA ile kalite konusunda yarışır bu ürün, ben 2 yıl garantisi nedeniyle sürekli eleştiririm o ayrı konu.




  • Merhabalar Cümleten

    Evime klima taktırma konusunda siz değerli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Resimde evimi genel hatları ile çizdim. Kırmız ile işaretlediğim yere 18,000 BTU klima taktırmayı düşünüyorum. Normalde ev serinliği yeterli olabiliyor ama bulunduğumuz konumda taş ocakları mevcut olduğundan dolayı ciddi manada toza maruz kalıyoruz ve 6 aylık bir bebeğim var onu korumak adına camları mümkün oldukça kapalı tutarak evde serilik sağlamak istiyorum. Evim İstanbul'da kuzey cephe, mavi ile işaretli kısım izolasyonlu. Sizce tek klima ile kapı kapat/aç ile 2 oda soğutması(Y.Odası+ K.Oda ya da Salon+ K.Oda gibi) gerçekleşebilir Mi? Birde bu tarz kullanım için hangi marka klima tavsiyeniz olur? Baymak veya Midea tarzında ekonomik bir klima mı ya da Mitsubishi Electric veya Daikin gibi maliyetli klima mı?
    Elektrik sarfiyatı açısından hangisi daha verimli olur?

    Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • Tugayy kullanıcısına yanıt
    Daha önce BAYMAK markasında olduğu gibi ön plana çıkartmayı düşündüğüm, bir arkadaşın markayı bana özelden yollamasına istinaden biraz inceleyip dikkatimi çekmeyi başaran bir marka aslında.

    Yalnız henüz şahsen söküp inceleme imkanı bulamadım, DAIKIN güvencesinde olması nedeniyle yine servis hizmeti de aynı kanaldan gelmekte. 2 Yıl garantisi harici şu an eleştirebileceğim bir şey yok, bizler de henüz bizzat inceleme imkanı bulamadığımızdan şu an için kullanıcı yorumu takibinden öteye geçemeyiz hocam hiç ukalalık yapmayalım şimdi biliyormuşuz gibi.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Sizin görüşleriniz benim için çok kıymetlidir.Arçelik 12320 modelini alıcaktım fakat bütçemi biraz zorluyor bu ürün fiyatı uygun geldi bana bu klimayı daikin mi üretiyor acaba tam bilginiz varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugayy -- 10 Temmuz 2017; 16:54:0 >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz doğru 15 metrekare oda ama yalıtım yok en üst kat yazın odada çöl sıcağı oluyor kışın bildiğin kar yağıyor iki tanede 6 aylık ve 4 yaşında çocuklarım var onlarında rahat etmesini istiyorum kışın çok hasta oluyorlar soğukta. Baymakı eledim fakat bu forumda airfel konusunda bi kaç değişik hata kodu verdiğini okumuştum bu kafamı kurcalıyor mideaya kayıyor gibiyim. Gerçi bu işlerin çoğu zaman şans işi olduğunu MHI den sonra anlamış oldum. Küçücük odayı 12 saat soğutamadı anlamış değilim ve de çok ses vardı teşekkürler cevap için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugayy kullanıcısına yanıt
    Hocam DAIKIN güvencesinde olan bir çok marka var lakin üretimler elbette DAIKIN değil. onlar sadece güvenceyi sağlıyorlar. Servis hizmeti sunuyorlar o kadar. Anlaşmalar doğrultusunda ürünler DAIKIN fabrikalarda dahiüretilse DAIKIN konponentleri ile ASLA üretilmez. (yani içerikte kullanılan minimal konponentlerin aynı olmaları durumu elbette söz konusudur lakin bu işin yapıtaşı olan kompresör ve mühendislik asla aynı olmaz)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ben ozaman bütçemi biraz zorliyim Arçelik 12320 yada 12300 alayım
  • Tugayy kullanıcısına yanıt
    12300 için bir üyemizi yönlendirmiştim ve üretim kalkmış olması nedeniyle bulamamıştı hocam bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: önceki 18131814181518161817
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.